OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 869 van 19.481 resultaten
    recensie
    Non-profit
    6 januari 2009
    Ilja Jacobs
    2-3 minuten leestijd
    Passend onderwijs heeft de afgelopen periode regelmatig op de agenda gestaan van bestuur en (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad op scholen, de (G)MR. In 'Passend onderwijs' licht Henk Keesenberg de achtergrond van het passend onderwijs' toe. Hij schetst eerst de ontwikkelingen vanaf 1998. Daarna komt passend onderwijs aan bod en hoe dit in de praktijk vormgegeven kan worden. De ondertitel van het boek is niet voor niets 'alles op een rij'. De bijlagen zijn in de praktijk goed te gebruiken, zoals voorbeeldconvenanten en verklarende woordenlijsten. U krijgt een duidelijk beeld van passend onderwijs en kunt er in uw school of de MR concreet mee aan de slag.
    recensie
    IT-management / ICT
    6 januari 2009
    Carla Verwijs
    2-3 minuten leestijd
    Laatst was uitgebreid in het nieuws te lezen dat veel ICT-projecten van de overheid tot niets leiden en alleen maar geld kosten. Een oplossing voor dit probleem is nu gezocht in het aanstellen van Chief Information Officers (CIO) die op de projecten toezien. Het is maar één voorbeeld van de rol die informatiemanagers tegenwoordig spelen in onze maatschappij. 'Informatiemanagement', geschreven door Rolf Bruins en Bert Pinkster, geeft een introductie in het vakgebied informatiemanagement. Het boek is in eerste instantie bedoeld voor studenten. Maar iedereen die meer wil weten over dit gebied, krijgt hiermee een uitgebreid overzicht.
    interview
    Strategisch management
    5 januari 2009
    Rick Nieman
    2-3 minuten leestijd
    In zijn zeer succesvolle boek De blauwe oceaan beweert INSEAD-professor Chan Kim dat ieder bedrijf een nieuwe, onontgonnen markt kan vinden zonder concurrentie. En niet door ineens een briljante inval te krijgen, maar door stapsgewijs een aantal duidelijke fases te doorlopen. Zo richten bedrijven zich nu veel te veel op hun huidige klanten, terwijl ze juist zouden moeten kijken naar consumenten die hun product of dienst niet kopen! Boekcover sprak met Kim.
    recensie
    Algemeen management
    5 januari 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Toeval of niet? Eerder verscheen al Ondernemen zit in je bloed van Cees Pronk. Nu is er Uitblinken als familiebedrijf. Beide boeken handelen - zij het deels uit een ander vertrekpunt - over het familiebedrijf. Zou er in tijden van beursmalaise weer een hunkering zijn naar het klassieke, stabiele familieconcern? Het lijkt erop.
    nieuws
    Strategisch management
    5 januari 2009
    Pierre de Winter
    3-4 minuten leestijd
    Volgens Berenschot-consultant Bart Drenth – co-auteur van het boek Op de schop, over reorganisaties - heeft het management-bashen zijn langste tijd wel gehad. Waarom? Omdat het eigenlijk allemaal wel meevalt met al dat management.
    recensie
    Algemeen management
    30 december 2008
    Arjan Hovinga
    2-3 minuten leestijd
    'The Perfect Prey' van Jeroen Smit is een meeslepend en boeiend boek over de teloorgang van een stuk 'Hollands Glorie' in het bedrijfsleven. Je zit voortdurend op het puntje van je stoel en hebt het gevoel zelf bij alle bijeenkomsten en gesprekken aanwezig te zijn. Het is ongelooflijk knap hoe Smit een stroom aan gebeurtenissen, voorvallen en details samen één verhaal laat vormen. Een verhaal waarbij u zelf uw conclusie mag trekken. Als een geschiedschrijver van de zeer recente geschiedenis reconstrueert de auteur het verhaal van het verstandshuwelijk tussen ABN en AMRO.
    recensie
    Algemeen management
    30 december 2008
    Arjan Hovinga
    2-3 minuten leestijd
    'De prooi' van Jeroen Smit is een meeslepend en boeiend boek over de teloorgang van een stuk 'Hollands Glorie' in het bedrijfsleven. Je zit voortdurend op het puntje van je stoel en hebt het gevoel zelf bij alle bijeenkomsten en gesprekken aanwezig te zijn. Het is ongelooflijk knap hoe Smit een stroom aan gebeurtenissen, voorvallen en details samen één verhaal laat vormen. Een verhaal waarbij u zelf uw conclusie mag trekken. Als een geschiedschrijver van de zeer recente geschiedenis reconstrueert de auteur het verhaal van het verstandshuwelijk tussen ABN en AMRO.
    recensie
    Marketing
    30 december 2008
    Marjolein te Kolsté
    'Purple Cow' van Seth Godin is een smakelijk boekje over het creëren van onderscheidende producten (diensten) die succesvol zullen zijn. Het staat vol met inspirerende voorbeelden en ideeën. Godin betoogt dat het geen zin meer heeft om grootscheeps op televisie reclame te maken. Hij beschrijft waarom je de 'early adopters' moet bereiken en waarom je reclame nooit zal werken als het op de massa gericht is.
    recensie
    Algemeen management
    30 december 2008
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Professionals hebben managers nodig, en managers hebben professionals nodig. Al denken ze daar soms zelf anders over. In ieder geval zitten er vaak lichtjaren van verschil tussen de twee disciplines. Hoogleraar bestuurskunde Hans de Bruijn belicht in zijn boek Managers en professionals beide kemphanen en zonder partij te kiezen, breekt hij toch een lans voor de manager.
    interview
    Personeelsmanagement
    30 december 2008
    Ben Kuiken
    4-6 minuten leestijd
    De organisatie is een kudde waarin iedereen zijn plek moet weten. Dit is, kort samengevat, de mening van Rolf Baarda en Glenn Frijde. In hun boek Human Business Engineering schoppen de belonings- en organisatieadviseurs tegen een aantal heilige huisjes en geven een model waarmee ‘iedereen op termijn zal gaan werken.’ We bellen met Rolf Baarda.
    achtergrond
    30 december 2008
    Joep Schrijvers
    6-8 minuten leestijd
    Het is 50-plus, man, blank en draagt een ruitjesoverhemd, rara, rara wat is dat? Inderdaad, een OR-lid. Althans, dat zegt het muffige imago: OR-leden zijn uitgebluste, zurige mannen die hun bestuurder dwarszitten. En hun instituut is al helemaal achterhaald, een doodlopende weg in het postindustriële, kennisintensieve tijdperk. Is dat zo?
    recensie
    Strategisch management
    29 december 2008
    Paul Groothengel
    3-4 minuten leestijd
    In hun boek Authentieke organisaties. Echte merken. constateren Edwin Winter en Wouter van der Weijden dat marketeers druk bezig zijn met het bouwen aan sterke merken, maar daarbij de collega’s vergeten. En die vormen nou juist samen het merk. De kloof tussen sterke en échte merken valt te overbruggen met doordachte, internal branding.
    recensie
    Werk en loopbaan
    24 december 2008
    Ilja Jacobs
    Jancees van Westering daagt u in 'Onderneem! Commercieel worden en uzelf blijven' uit echt bij uzelf te rade te gaan. Via twaalf sleutelwoorden spoort hij u aan om de ondernemer in uzelf te ontdekken. Dit boek kan echt uw 'ondernemingsbijbel' worden waarin uw gedachten en leerpunten verwoord zijn. Aangezien het een mooi en handzaam boekje is dat er erg aantrekkelijk uitziet, kan ik het aanraden als u aan de slag wilt met ondernemen - binnen een vaste baan of als zelfstandig ondernemer!
    column
    24 december 2008
    Jaap Boonstra
    2-3 minuten leestijd
    Wat krijgt u dit jaar in uw kerstpakket? Medewerkers van een groot bedrijf weten al bijna een jaar van te voren hoe hun kerstpakket eruit ziet. In januari krijgen ze een folder met daarin een foto van hun kerstpakket dat ze dat jaar half december krijgen van hun baas. Op de foto staat meestal een mand met zo’n zestien luxe artikelen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    24 december 2008
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    De achterflaptekst van het boek Persoonlijke ontwikkeling schrijft: ‘Voor veel professionals van nu is het niet langer toereikend zich uitsluitend vakinhoudelijk te ontplooien. We willen ons ook als persoon ontwikkelen, zodat we onze eigen ‘ik’ in kunnen zetten in de professionele rol. Of in woorden van de auteur Godfried IJsseling: ‘Doe je jas uit.’
    recensie
    Algemeen management
    23 december 2008
    Chantal Verhoeven
    2-3 minuten leestijd
    Hans van der Aar schreef met Martijn Adelmund als co-auteur het boek: 'Tot aan je middle in het management'. De tekst in een oranje stip op de kaft claimt dat dit het eerste praktijkboek voor middle managers is. Het boek staat vol praktische tips en ervaringen van middle managers uit verschillende branches. De pijn zit 'm in de breedte van de doelgroep die de auteurs voor het boek definiëren. Van startend tot ervaren manager, van teamleider tot aannemer. Hierdoor lijkt het boek uiteindelijk niemand echt te bedienen.
    recensie
    Algemeen management
    23 december 2008
    Belia van den Berg
    1-2 minuten leestijd
    Kantoren hebben hun eigen taalgebruik. 'Waartoe is deze tent op aarde' is een grappig en kritisch boekje over de taal die kantoorprofessionals gebruiken. Het biedt houvast aan de startende kantoorprofessional en is een spiegel voor de kantoorveteraan. 'Mag bloemrijk taalgebruik?' is de vraag waarmee Carien Overdijk de lezer achterlaat.
    interview
    Algemeen management
    23 december 2008
    Hans van der Klis
    5-8 minuten leestijd
    Vergeet het idee van de self-made man. Niemand kan zijn succes volledig op zijn eigen conto schrijven, want niemand is onafhankelijk van de omstandigheden. Dat is de these van het nieuwe boek van Malcolm Gladwell, dat in november verscheen: Outliers, ofwel Uitblinkers.
    achtergrond
    23 december 2008
    Annegreet van Bergen
    6-8 minuten leestijd
    Als er over leiderschap wordt geschreven, gebeurt dat doorgaans door het gedrag van allerlei leiders op te knippen en dat vervolgens stukje bij beetje te analyseren. Dit leidt tot een duizelingwekkende hoeveelheid theorieën, modellen en stijlen. Elk met een eigen etiket. Affiliërend. Authentiek. Autoritair. Bevelend. Charismatisch. Coachend. Dienend. Effectief. Het hele alfabet wordt er voor gebruikt. Meestal is het inzicht dat dergelijke classificaties bieden beperkt. Dat is teleurstellend, vooral wanneer ze bedoeld zijn om van mensen van vlees en bloed betere leiders te maken.
    recensie
    Financieel management
    22 december 2008
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Voorspellen is als een buienradar. Op de korte termijn klopt-ie wel, maar de radar gebruiken voor een voorspelling over drie maanden is vaak volstrekt zinloos. En toch, zeker aan het einde van het jaar schieten bedrijven massaal in de stress om prognoses voor komend jaar, en daar voorbij, te maken. De titel van het boek Stop met forecasten van Freek Aertsen, Miel Theeuwen en Emile van Geel suggereert een einde te maken aan al dat zinloze voorspellen. En dat klopt niet helemaal, want de auteurs bepleiten eigenlijk een ander soort radar.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden