OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 837 van 19.500 resultaten
    achtergrond
    13 augustus 2009
    Dick Pels
    5-7 minuten leestijd
    De individualisering schrijdt voort. Dat de coalitiepartners Balkenende, Rouvoet en Bos het woord schrapten uit hun regeerakkoord van begin 2007 omdat zij het associeerden met losbandigheid, onverschilligheid en hedonisme, houdt het sociologische proces zelf natuurlijk niet tegen. Niet in de politiek zelf, waar de media-personalisering het oude partijenstelsel steeds verder onder druk zet. Niet in het traditionele gezin, dat de twee christelijke coalitiepartners tegen de stroom in blijven beschermen als de hoeksteen van de samenleving. En niet op de arbeidsmarkt, waar collectivistisch georganiseerde arbeidsrelaties steeds meer binnenste buiten worden gekeerd door de economische individualisering.
    recensie
    Algemeen management
    13 augustus 2009
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Eind jaren tachtig werd marktwerking de panacee voor alle ingedutte en logge staatsbedrijven die weinig boodschap hadden aan hun klanten. Een van de interessantste voorbeelden van deze privatisering werden KPN en TNT die met vallen en opstaan hun weg naar de markt wisten te vinden. Communicatieadviseur Pol Schevernels beschreef hun moeizame werdegang in het boek Hoogspel rond PTT - 1988-2008.
    recensie
    Organisatiekunde
    12 augustus 2009
    Carla Verwijs
    3-4 minuten leestijd
    Hoe kan het gebeuren dat een goedlopend bedrijf onderuit gaat, tot faillisement of overname aan toe? Dat is de vraag die een workshopdeelnemer aan Jim Collins stelde toen een reeks giganten als dominostenen begon om te vallen. Wat begon als een idee voor een artikel, werd een nieuw boek van de schrijver die we kennen van 'Built to last' en 'Good to great': 'How the mighty fall'
    recensie
    Algemeen management
    12 augustus 2009
    Martin van 't Klooster
    2-3 minuten leestijd
    Voor HBO-studenten en startende ondernemers in de creatieve industrie, in het bijzonder de media- en intertainmentindustrie, bevat 'Management en organisatie in de media- en entertainmentindustrie' van Joost Scholten heel veel bekende abc-tjes. Wie ook nog de moeite neemt om op www.managementmedia.boom.nl de aanvullende informatie door te nemen en de vragen serieus invult, komt beslagen ten ijs op het tentamen organisatie en management. Maar het blijft de vraag wat de werkelijke invloed is van ontwikkelingen in en om het bedrijf en door managers gekozen oplossingen.
    recensie
    Non-profit
    12 augustus 2009
    Peter Vermeulen
    Als u werkzaam bent in de ouderenzorg, zal dit boek u aan het denken zetten. 'Kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor ouderen' is volgens auteur Leon Goossens een vanuit bedrijfskundig perspectief geschreven boek. 'Het zal u met andere ogen laten kijken naar de ouderenzorg en u helpen om een steentje bij te dragen aan een verdere, nieuwe ontwikkeling ervan.' Maar stelt de auteur hier zich niet wat te grootschalig op?
    recensie
    Werk en loopbaan
    12 augustus 2009
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    In het boek Tussen luiers en lease-auto belicht Wilma van Hoeflaken de keuzes en dilemma’s waar een moderne moeder mee te maken heeft en laat ze zien waarom het zo moeilijk is die keuzes gewoon te maken.
    recensie
    Algemeen management
    11 augustus 2009
    José Otte
    De oplossingsgerichte methode komt oorspronkelijk uit de therapie en werd vervolgens toegepast in coaching. De methode is leuk, licht, luchtig en lastig om te toe te passen. 'Oplossingsgericht aan de slag' biedt een methode om oplossingsgericht te sturen, te instrueren, te trainen, verandertrajecten aan te pakken en met teams aan de slag te gaan. Daarom is het boek een mooie leidraad voor coaches, (verander)managers, teamleiders, conflictbemiddelaars en trainers.
    recensie
    Organisatiekunde
    11 augustus 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Bij innoveren gaat het vaak mis. Maar wat zijn dan wel de bepalende factoren voor succesvol innoveren? Het boodschappenlijstje dat Klaas Koops in zijn boek Innoveren kan beter heeft opgeschreven, ziet er als volgt uit: urgentie, leiderschap, aard, praxiscultuur, integraliteit, prototypen, consolidatie, succes. En het is niet één van de acht, maar voor succesvol innoverend gedrag moet je alle acht factoren afvinken.
    column
    Verandermanagement
    11 augustus 2009
    Pierre Pieterse
    4-5 minuten leestijd
    Betekent de huidige crisis het einde van de ongebreidelde vrije markt? Nee, het lijkt er niet op. Het neoliberale denken staat nog als een huis. De essentie van dat denken: laat alles over aan de markt. Dat levert vrije mensen en welvaart(groei) voor iedereen op.
    recensie
    Internet en social media
    10 augustus 2009
    Rob van Nes
    Hoe ongelukkig kun je een boek beginnen? De eerste 12 pagina's bevatten niet minder dan 50 recensies van een boek waaraan je op dat moment nog moet beginnen. Van één of enkele citaten van beschouwingen uit gerenommeerde dagbladen of vaktijdschriften ben ik wel gecharmeerd, maar op zoveel zelfgepubliceerde vleierij zit ik als lezer echt niet te wachten. Bovendien creëer je op deze manier een zodanig verwachtingspatroon dat het uiteindelijk alleen maar tegen kan vallen. En dat deed het ook.
    recensie
    Algemeen management
    10 augustus 2009
    Annelies Bakelaar
    2-3 minuten leestijd
    Breed over de hele arbeidsmarkt speelt het thema binden en boeien. Dat is een mooie opgave, maar gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing is het ook een lastig vraagstuk. Vergrijzing en krapte betekenen dat de vijver waar we met z'n allen in vissen beperkter wordt. Eenieder vist er bovendien op zijn eigen manier. Veel organisaties richten zich dan ook op talentmanagement. Hoe binden, boeien en ontwikkelen we jonge talentvolle medewerkers? Voor mij een heel herkenbaar thema.
    recensie
    Strategisch management
    10 augustus 2009
    Rudy van Stratum
    Om maar met de deur in huis te vallen: ik weet op basis van 'Strategie maakt het verschil' nog niet zo zeker of strategie het verschil maakt. Het gaat hier om een verzameling van 25 gebundelde artikelen over strategie naar aanleiding van het afscheid van prof Jan Eppink aan de Vrije Univeriteit Amsterdam.
    recensie
    Organisatiekunde
    10 augustus 2009
    Nico Vreeswijk
    Goed gemanaged, maar slecht georganiseerd is het probleem van veel organisaties. Jaap Peters en Hester Heringa beschrijven in 'Bij welke reorganisatie werk jij?' dat managen en organiseren twee duidelijk verschillende dingen zijn, die elkaar soms tegenwerken. Peters is bekend van 'De intensieve menshouderij' en als activist als het gaat om het Rijnlandse model. Hij gaat in zijn nieuwste boek dieper en breder in op de vraagstukken rondom de maakbaarheid van organisaties.
    column
    Algemeen management
    10 augustus 2009
    Paul Postma
    2-3 minuten leestijd
    Ooit een voorstel tussen de stukken voor je managementvergadering gekregen dat er zó logisch uitzag dat je het er bij eerste oogopslag al mee eens was? Pas op! Dat zijn de gevaarlijkste voorstellen. Wat voor de hand ligt, houdt het menselijk brein maar al te gemakkelijk voor waar. En als je brein zich die 'waarheid' heeft eigen gemaakt, kan het van alles verzinnen om daar argumenten bij te vinden. Ook als er niets van klopt. Geloof je het niet? Kijk dan even naar onderstaande bewering.
    recensie
    Werk en loopbaan
    9 augustus 2009
    Pierre de Winter
    1-2 minuten leestijd
    Moederschap en carrière zijn prima te combineren en part-time werkende vrouwen zijn een zegen voor de economie. Sinds haar boek De ideale werknemer is een moeder kan Marjon Bolwijn onder Nederlandse vrouwen een potje breken.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    8 augustus 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Er zijn al heel veel boeken over presenteren geschreven. Met Professioneel presenteren komt er nog eentje bij. Maar in tegenstelling tot veel soortgelijke boeken over dit onderwerp is dit een boek waarop veel mensen misschien wel zitten te wachten. De meester himself (Obama) wordt namelijk volledig geanalyseerd. Hoe dat hij dat nou? Waarom beklijven zijn speeches zo? Het wordt ragfijn uitgelegd.
    recensie
    Algemeen management
    7 augustus 2009
    José Otte
    Op een plezierige manier leiden Coert Visser en Gwenda Schlundt Bodien u in 'Paden naar oplossingen' door de methode van oplossingsgericht werken heen. Ze geven met voorbeelden een duidelijk beeld van oplossingsgerichte sessies. Handige tips bij ieder onderwerp en een goed doorleefd en dichtgetimmerd verhaal. Eigenlijk lijkt het alsof ze alle onderwerpen behandelen die in een gesprek naar voren kunnen komen. Dat is natuurlijk niet zo, maar de oplettende lezer leert wel de rode draad kennen voor onderwerpen die ze niet beschrijven.
    recensie
    Marketing
    7 augustus 2009
    Rob van Nes
    2-3 minuten leestijd
    Philip Kotler recenseren voelt alsof je de visie van Johan Cruyff over voetbal in twijfel trekt. Samen met John Caslione ontwikkelde Kotler op basis van permanent en gericht onderzoek een visie op de huidige crisis. Zonder vergelijkbare research zijn de stellingen dan ook niet op basis van argumenten te pareren. Niet dat daartoe reden is, hun inzichten uit 'Chaotics' lijken alleszins valide.
    recensie
    Verandermanagement
    7 augustus 2009
    Marco van Marle
    3-4 minuten leestijd
    'Zie crises altijd als een potentiële kans, en niet alleen als afschuwelijke problemen die automatisch gedelegeerd moeten worden aan schadebeperkingsexperts. Een crisis kan aan jouw kant staan.' Zo vat John Kotter het begin van het hoofdstuk over het gebruiken van crises samen. Aangezien we volgens sommige economen te maken hebben met de grootste 'potentiële kans' sinds de jaren dertig, is het geen verkeerd moment het nieuwste boek van John Kotter, 'Een gevoel van urgentie!', te lezen.
    recensie
    Personeelsmanagement
    7 augustus 2009
    Annelies Bakelaar
    2-3 minuten leestijd
    Het klinkt relatief eenvoudig: zorgen voor ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement. Je hebt tenslotte toch een goed personeelsinformatiesysteem; daar staat toch alle data in die je nodig hebt? In de praktijk, ook in mijn eigen praktijk, zie ik echter maar al te vaak dat de basisgegevens niet door een simpele druk op de knop zijn om te vormen tot de gewenste managementinformatie. 

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden