OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 823 van 19.506 resultaten
recensie
Marketing
24 november 2009
Hans van der Klis
4-5 minuten leestijd
Meer dan ooit tevoren zoeken mensen emoties doelbewust op. Dus willen bedrijven en organisaties hun klanten blijven begrijpen, dan moeten zij zich in het fenomeen van de ‘Emotie Economie’ verdiepen, is de overtuiging van Roland van Kralingen en Rogier van Kralingen. In hun zojuist verschenen boek Emotionele innovatie - Over het bouwen van inspirerende merken presenteren ze een methode om emoties meetbaar te maken. Ze hebben er zelfs een nieuw bedrijfje voor opgericht: Emote.
recensie
Personeelsmanagement
23 november 2009
Nienke van Oeveren
2-3 minuten leestijd
U heeft vast ook een LinkedIn-account om uw netwerk gemakkelijk te onderhouden en om snel een nieuwe baan of opdracht te vinden als dat nodig is. Loopbaanprofessional Aaltje Vincent en LinkedIn-expert Jacco Valkenburg geven in Solliciteren via LinkedIn tips om uw netwerk slim in te zetten voor uw carrièreplannen.
recensie
Algemeen management
20 november 2009
Rob Hartgers
3-4 minuten leestijd
In De vastgoedfraude dalen FD-redacteuren Gerben van der Marel en Vasco van der Boon af in de beerput van het vastgoed. Het resultaat is een spannend en verbijsterend.
recensie
Algemeen management
20 november 2009
Anneke Westhoff
2-3 minuten leestijd
Tijdens mijn buluitreiking van bedrijfskunde kreeg ik het boek 'De zeven eigenschappen voor succes in je leven' 'van mijn afstudeerbegeleidster. Ze gaf aan dat ik het boek zeker een keer moest lezen, omdat het veel impact op haar heeft gehad en het nog steeds haar manier van werken beïnvloedt. De afgelopen tijd heb ik dit boek van Stephen Covey bij meer collega's op de plank zien staan en mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.
recensie
Algemeen management
20 november 2009
Hans van der Klis
3-4 minuten leestijd
Organisaties zouden veel meer gebruik kunnen maken van ‘moodmanagement’, schrijft Susanne Piët in haar gelijknamige boek dat eind november verschijnt. ‘Moodmanagement is op zich niet nieuw, maar mensen beseffen niet wat de reikwijdte ervan is. Het werkt veel langer door dan mensen denken en het is besmettelijk.’ Een voorproefje.
recensie
Algemeen management
19 november 2009
Jeffrey Goijers
2-3 minuten leestijd
In 'Twaalf coaches over succesvol management' gaan twaalf top(sport)coaches in op de belangrijkste aspecten van hun werk. Ze doen dit door elkaar te interviewen over 11 belangrijke onderwerpen. Het leuke van dit boek is dat het uitnodigt tot nadenken, omdat er veel overeenkomsten zijn tussen het managen van prestaties in de sport en in het bedrijfsleven. De geanimeerde dialogen tussen de twee coaches maakt dat dit boek zich lekker laat lezen!
interview
IT-management / ICT
19 november 2009
Paul Groothengel
4-6 minuten leestijd
Steeds meer mensen zijn actief op Hyves, Flickr, YouTube, Facebook, My Space en LinkedIn, en bloggen of twitteren er vrolijk op los. Netwerken van mensen met dezelfde interesses, doelen of belangen floreren, de rol van communities en social media is niet meer weg te denken. Mediaspecialist Erwin Blom van The Crowds schreef het Handboek Communities, ‘voor iedereen die communities en social media wil leren kennen, begrijpen en succesvol wil inzetten’.
recensie
Financieel management
18 november 2009
Maria Genova
2-4 minuten leestijd
'Tussen hebzucht en verlangen' is opgebouwd uit losse hoofdstukken die allemaal over de thema's economie, financiële crisis en globalisering gaan. Heleen Mees heeft een krachtige, columnachtige stijl. De meeste verhalen zijn bijzonder actueel en interessant voor een breed publiek. De toon is scherp en prikkelend. Een boek dat het lezen meer dan waard is.
recensie
Algemeen management
18 november 2009
Jan Jacob Bos
Patrick van Thiel pretendeert zelf niet het standaardrecept voor ondernemingssucces te geven in 'Innovatie & succes', maar introduceert wel een basisrecept. U kunt beter een goede kok worden dan dat u een standaardrecept kunt bereiden, is zijn motto. Die beeldspraak bevalt mij wel, maar is Van Thiel ook in die opzet geslaagd?
recensie
Verandermanagement
18 november 2009
Ronald Buitenhuis
3-4 minuten leestijd
Organisaties die toe zijn aan verandering, doen er goed aan om ook naar de werkomgeving te kijken. Dat is de kernboodschap in het boek Een organisatie van vlees en steen. Mark Mobach is niet over één nacht ijs gegaan. Het is een doorwrocht boek dat als standaardwerk gezien kan worden voor wie zich wil verdiepen in het effect van de fysieke omgeving op de mens. Een boek waar je letterlijk op voort kunt bouwen.
column
18 november 2009
Ralf Knegtmans
2-3 minuten leestijd
Waar letten jullie op bij de werving van getalenteerde managers, vroeg een commissaris van een beursfonds mij pas geleden. Zijn het vooral (branche)ervaring en slimheid (IQ/EQ), de diploma’s van gerenommeerde universiteiten & business schools, of gaat het vooral om het vermogen om dingen gedaan te krijgen van je mensen?
recensie
Strategisch management
17 november 2009
José Otte
2-3 minuten leestijd
Organisaties zoeken vooral groei in concurrentievoordeel, marktaandeel of differentiatie. Met 'De blauwe oceaan' laten Chan Kim en Renée Mauborgne zien dat er andere manieren zijn.
interview
Economie
17 november 2009
Rob Hartgers
5-8 minuten leestijd
Maar liefst 200 miljoen euro verdween in de zakken van een klein groepje vastgoedmannen met posities aan de top van Bouwfonds en Philips Pensioenfonds. Financieel journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel reconstrueerden de fraude, resulterend in het boek De vastgoedfraude. En M&L sprak met de auteurs.
interview
Economie
16 november 2009
Hans van der Klis
6-9 minuten leestijd
Met zijn profetische boek 'Als de dollar valt' scoorde Willem Middelkoop in 2007 een grote bestseller. Nu is de opvolger verschenen, Overleef de kredietcrisis, waarin hij het falen van het financiële systeem analyseert en vier toekomstscenario’s schetst. ‘De experts kiezen er bewust voor de gevaren en de zwakheden van het systeem te negeren’, zegt hij. M&L sprak uitvoerig met Middelkoop.
recensie
Algemeen management
16 november 2009
Pierre de Winter
2-3 minuten leestijd
Met Meesterlijk middenmanagement schreef Wim Schreuders een waardevol boek voor een doelgroep die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.
recensie
Leiderschap
16 november 2009
Theo van der Tak
Agnes Jongerius is de machtigste vrouw van Nederland. Bizar eigenlijk, want ze is niet in staat gebleken de SER tot een constructief voorstel te verleiden. In het nieuws heeft ze eigenlijk alleen maar nee geroepen. Balkenende heeft zijn dag niet, en praat Nederland de put in bij de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. Je kan geen nieuwsuitzending aanzetten, of uitdrukkingen als crisis, schuld aan faillissement, blunder van het OM of politie, aftreden van burgemeester of gestegen werkloosheid vullen de kolommen en de uren zendtijd.
recensie
Non-profit
13 november 2009
Leonard Feis
NRC-columnist Marc Chavannes opent de aanval op het Nederlandse politiek-bestuurlijke bestel in 'Niemand regeert'. Na jarenlange redacteurschappen in Frankrijk en de Verenigde Staten, beschouwt Chavannes deze keer de grote blunders en het aanhoudende falen van de Nederlandse overheid en de politieke kaste. Erg inspirerend om inzicht te krijgen in problematiek die bij grote organisaties speelt.
recensie
Algemeen management
13 november 2009
Ton Horrevorts
4-5 minuten leestijd
Management is uit en leiderschap is in. Managers worden steeds vaker neergezet als mensen die op de winkel passen en er netjes voor zorgen dat vandaag gedaan wordt wat vandaag gedaan moet worden. Maar het echt belangrijke werk, nadenken over wat er morgen of overmorgen moet gebeuren, dat is het werk voor leiders. Henry Mintzberg vindt deze redenering onzin. Hij is van mening dat leiderschap teveel wordt geïsoleerd van management. Management is veel belangrijker dan we vandaag de dag geneigd zijn te denken. We worden nu te veel geleid en te weinig gemanaged. Dit is een van de prikkelende denkbeelden van Mintzberg in zijn nieuwste boek dat de eenvoudige titel 'Managing' heeft meegekregen.
nieuws
Marketing
12 november 2009
Joep Schrijvers
6-8 minuten leestijd
Waarom moet het roer van organiseren volledig om? Dat was de rode draad van de ‘Eerste Nationale Dag voor de Zelforganisatie’. Ruim tweehonderd managers en professionals luisterden woensdag 11 november in De Rotterdamse Doelen naar praktijkmensen en wetenschappers. Waarom werkt het oude managen niet meer? Welke nieuwe vormen worden ontwikkeld? Waarom moeten we ons laten inspireren door de dierenwereld? In de wandelgangen oefenden de bezoekers het onvermijdelijke nieuwe vocabulaire: emergentie, situational awareness, kuddes, zwermen, virale replicatie en natuurlijk het woord ‘zelforganisatie’. Hier was die dag de broedplaats van het nieuwe organiseren.
column
12 november 2009
Michel Hoetmer
2-4 minuten leestijd
Verkopen is een kwestie van gunnen, zo weten veel verkopers. Maar is dat ook zo? Gaat het niet ook om heel iets anders? Bijvoorbeeld om duidelijke productverschillen in bijvoorbeeld termen van kwaliteit die de klant voor jou doen kiezen?