OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 473 van 11.869 resultaten
    recensie
    Economie
    8 februari 2010
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    Ik verwacht niet dat er veel mensen zijn die nog nooit gehoord hebben van Willem Middelkoop. Op de toppen van de crisis, althans wat media-aandacht betreft, was hij niet van de televisie weg te branden en schoof hij met grote regelmaat aan bij Pauw & Witteman en De wereld draait door. Zijn boek 'Overleef de kredietcrisis' is het vervolg op 'Als de dollar valt' uit 2007, waarin hij schreef dat het niet zozeer de vraag was óf, maar wanneer het financiële systeem in zou storten.
    recensie
    Coaching en trainen
    8 februari 2010
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Het Kookboek voor teams van Esther de Haan doet wat het belooft: op een heldere manier oefeningen beschrijven om teams aan de praat te krijgen.
    recensie
    Verandermanagement
    5 februari 2010
    Hugo-Jan Ruts
    3-4 minuten leestijd
    Vijftig tot zeventig procent van alle veranderingsprocessen mislukt. Ergens onderweg word de verandering 'vermoord'. Maar door wie, en vooral ook waarom? Daarover schreef bestsellerauteur Ken Blanchard de misdaadnovelle 'Wie heeft Verandering vermoord?'
    recensie
    Verandermanagement
    5 februari 2010
    Robert Paul Schwippert
    Effectief leren gebeurt niet alleen in het cursuslokaal, maar vooral op de werkvloer. Dit vraagt van de managers dan ook steeds meer een faciliterende rol bij het leerproces van hun medewerkers. Mooi gezegd, maar hoe pak je dat in de praktijk aan? In 'Werkvormen voor Managers' leidt Peter de Roode de lezer door een veelheid van werkvormen, die de manager hierbij houvast en inspiratie bieden. Zodat er op de werkvloer daadwerkelijk geleerd kan worden. Van elkaar en met elkaar. De manager voor de klas…?
    recensie
    Marketing
    4 februari 2010
    Paul Groothengel
    3-4 minuten leestijd
    Is een consument een rationele koper of een ongeleid projectiel? Vooral het laatste, aldus Tjaco Walvis, partner van merkadviesbureau THEY. In zijn boek Uit de grijze massa biedt hij merkenbouwers een panklaar recept hoe ze om moeten gaan met consumenten die onbewust, maar niet irrationeel handelen.
    recensie
    Algemeen management
    3 februari 2010
    Erik de Vries
    3-5 minuten leestijd
    Zelfstandig consultant Bas van de Haterd beschouwt zichzelf als een professioneel bemoeial met een passie voor marketing en branding. Zijn specialisatie als online marketeer ligt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Bij vrijwel alle bedrijven waar hij over de vloer komt, verbaast hij zich over het ouderwetse werkmodel dat hij er aantreft. Slecht voor de productiviteit. In zijn boek Werken met nieuwe stijl dat 13 april verschijnt, laat hij zien waarom en hoe het anders moet.
    recensie
    Economie
    1 februari 2010
    Edward Groenland
    3-4 minuten leestijd
    Een aparte gewaarwording: mijn eigen vakgebied, consumentengedrag, openbaart zich onverhoeds aan twee macro-economen, George Akerlof en Robert Shiller. Zij schreven het boek 'Animal Spirits. Hoe instincten in de mens de economie sturen'. De Amerikaanse auteurs duiden voor ons de oorzaken van onder meer de huidige, mondiale kredietcrisis. Hun klassieke theorieën falen, en dat verbaast ons niets. Die gaan er namelijk van uit dat mensen rationeel en verstandig zijn. Een scheutje 'Animal Spirits' toegevoegd, door de vertalers aangeduid als 'psychologische drijfveren', en het gaat al een stuk beter.
    recensie
    Werk en loopbaan
    1 februari 2010
    Pierre Spaninks
    4-6 minuten leestijd
    Een boek om je te helpen als je je eigen werk en je loopbaan anders wilt inrichten. Dat is wat psycholoog Marc Schabracq wilde maken - en dat is hem gelukt ook. De kracht van Wat nu? De inrichting van je verdere loopbaan zit hem in een zeldzame combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische ervaring.
    recensie
    Leiderschap
    28 januari 2010
    Ben Kuiken
    1-2 minuten leestijd
    In De toekomst van werk schetsen Adjiedj Bakas en Martijn van der Woude acht trends op het gebied van werk. Opvallend is hun positieve insteek: het is niet alleen maar kommer en kwel wat de toekomst brengt.
    recensie
    Leiderschap
    27 januari 2010
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Rinnooy Kan schrijft in het voorwoord van het boek Kleur bekennen (‘Kleedkamergesprekken over leiderschap’) dat de ‘tijd dringt’. We moeten een ander soort leiderschap gaan uitoefenen om de problemen van deze tijd te tackelen. Denk niet rood, denk niet groen, denk blauw!
    recensie
    Leiderschap
    25 januari 2010
    Pierre de Winter
    5-7 minuten leestijd
    Leuke titel: Hoe je een geboren leider wordt. Het maakt je nieuwsgierig en vertelt ook nog eens precies waar dit boek over gaat. Hoewel: je zou kunnen denken dat het hier een ‘how to’-boek betreft. ‘Tien tips voor geboren leiderschap’, dat genre. En dat is het nu juist nadrukkelijk weer niet.
    recensie
    Algemeen management
    25 januari 2010
    Carla Verwijs
    In de loop van de jaren heb ik heel wat over kennismanagement gelezen. Echt nieuwe ideeën kom ik daarom niet veel meer tegen. Verhalen uit de praktijk daarentegen blijven boeien. Ze laten vaak zien dat het niet zo eenvoudig is om kennismanagement succesvol in te voeren. Ook laten ze zien dat elke organisatie weer anders is en om een andere aanpak en initiatieven vraagt. Je kunt successen uit de praktijk dus meestal niet een-twee-drie invoeren in de eigen organisatie, maar ze vormen wel een geweldige bron van inspiratie. '15 Praktijkverhalen over kennismanagement' van Daphne Depassé en Erwin la Roi zijn dus vijftien inspiratiebronnen voor kennismanagers.
    recensie
    Leiderschap
    25 januari 2010
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    Otto Scharmer is senior docent aan het Massachusetts Institute of Technology en heeft het Presencing Instituut opgericht. Hij doet al jaren onderzoek naar leiderschap en geeft trainingen in het onderwerp. Met 'Theory U' brengt hij zijn ervaringen met leiders in beeld. Hij laat ons zien hoe we naar onze bron van wijsheid kunnen reizen en daar op zowel individueel als groepsniveau de volgende stap kunnen zetten naar een wereld die meer in balans is en waar we leren uit de toekomst.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    25 januari 2010
    Bertine Zoon
    Stop nu met denken aan al het werk dat mogelijk nog op u ligt te wachten. Ga nadenken óver uw werk. Anja Wassenaar geeft in haar handzame boekje 'Slimmer werken vanaf nu!' aan waarom u zich de tijd moet gunnen om eens kritisch te kijken naar de manier waarop u nu werkt. Doet u wat u wilt doen? De schrijfster helpt u met het vinden van antwoorden. Daarnaast geeft ze legio praktische tips om uw werk zo plezierig en efficiënt mogelijk in te richten. Aan de slag dus!
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    25 januari 2010
    Elly Lijnse
    Mindfulness is aandacht geven aan het nu. David Dewulf beschrijft in zijn boek 'Mindfulness werkboek' het acht weken durende programma voor de aanpak van stress, pijn, angst en de preventie van depressie. Het is een werkboek dus oefeningen vormen de hoofdmoot van het boek. De theorie blijft daarmee helaas onderbelicht. Ook doordat er geen cd is bijgeleverd, is het geen zelfhulpboek en hoofdzakelijk geschikt als naslagwerk voor degenen die ervaring hebben met mindfulness.
    recensie
    Marketing
    22 januari 2010
    Eric van Arendonk
    3-4 minuten leestijd
    'Gen buY' is zonder meer een interessant boek voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het koopgedrag, de merkbeleving en het gedrag van de nieuwe generatie tieners en twintigers. Het is een Amerikaans boek, dus de voorbeelden die gebruikt worden zijn Amerikaans, dus daar moet je even doorheen lezen om de werkelijke boodschap eruit te filteren.
    recensie
    Internet en social media
    22 januari 2010
    Perry Oostrum
    Social media zijn gemeengoed geworden en dit is voor veel organisaties aanleiding om te kijken welke van deze media ingezet kunnen worden ten behoeve van interne communicatie. Het aantal communicatiemogelijkheden is toegenomen, nieuwe generaties betreden de werkvloer en er ontstaan heel nieuwe vormen van communiceren. Iedereen is een zender van informatie en het sociale netwerk wordt het belangrijkste platform van informatie-uitwisseling.
    recensie
    Psychologie
    22 januari 2010
    Mireille Schrijnemaekers
    3-4 minuten leestijd
    Daniel Goleman heeft met 'Ecological Intelligence' een veelzijdig boek geschreven over de op handen zijnde informatierevolutie met betrekking tot onze ecologie. Hij schrijft vanuit de aanname dat de meeste consumenten de juiste keuzes willen maken, maar dat iedereen zich afvraagt wat die dan zijn. Tot nu toe werden onderwerpen als milieu, gezondheidsbedreigingen en kinderarbeid ééndimensionaal behandeld. Problemen worden geïsoleerd van andere bekeken en opgelost. Goleman daarentegen belicht in circa 250 pagina's alle aspecten en invalshoeken die van invloed zijn op de ecologie.
    recensie
    Algemeen management
    22 januari 2010
    Mireille Schrijnemaekers
    3-4 minuten leestijd
    Daniel Goleman heeft met 'Ecological Intelligence' een veelzijdig boek geschreven over de op handen zijnde informatierevolutie met betrekking tot onze ecologie. Hij schrijft vanuit de aanname dat de meeste consumenten de juiste keuzes willen maken, maar dat iedereen zich afvraagt wat die dan zijn. Tot nu toe werden onderwerpen als milieu, gezondheidsbedreigingen en kinderarbeid ééndimensionaal behandeld. Problemen worden geïsoleerd van andere bekeken en opgelost. Goleman daarentegen belicht in circa 250 pagina's alle aspecten en invalshoeken die van invloed zijn op de ecologie.
    recensie
    Leiderschap
    22 januari 2010
    Arie Buvens
    3-4 minuten leestijd
    De eerste tien jaar van de 21ste eeuw hebben duidelijk gemaakt dat de recepten van de 20ste eeuw de problemen niet kunnen oplossen. Er zijn nieuwe concepten nodig; vooral voor leiderschap. 'Kleur bekennen' past op de stapel boeken over leiderschap. Paul Ansems en Jan Moen voegen aan de bekende boodschap nog een kleurendimensie toe.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden