OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 468 van 11.889 resultaten
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    9 april 2010
    Jan Jacob Bos
    2-3 minuten leestijd
    Heeft u ook altijd tijd tekort? Volgens Richard Koch is dat nergens voor nodig. We verdoen namelijk tachtig procent van onze tijd. Als u de juiste twintig procent aan activiteiten weet te ontdekken en uit te voeren, houd u ineens veel tijd over. Cruciaal is natuurlijk om de juiste twintig procent tijdsbesteding te vinden. Hoe u dat ontdekt leest u in 'Het 80/20 principe'.
    recensie
    Advisering
    9 april 2010
    Perry Oostrum
    Professionalisering van het adviesvak is een onderwerp dat leeft. Zeker in de buitenwereld, die van klanten, de politiek en de media. Daar vinden voortdurend discussies plaats over de kwaliteit, het disfunctioneren van de beroepsgroep, de omvang van de inzet van 'externen' en de bijbehorende kosten. Vaak spitst de discussie zich toe op de negatieve kanten van het vak, over de uitwassen, de geldverslindende, door consultants binnengesleepte projecten en systemen waar een bedrijf of instelling bij nader inzien weinig aan blijkt te hebben. Marjo Dubbeldam en Wilfred Goedmakers, initiators en samenstellers van 'De lerende adviseur', vragen zich nuchter af of het wel zin heeft te reageren op dergelijke zichzelf versterkende mechanismen. Iedereen kent immers wel iemand die iets een keer volledig verprutst heeft, zeggen ze. Het lijkt hen dus van niet. Zij zijn van mening dat het niet aardig is om mensen hun favoriete gespreksspeeltje aan de borreltafel af te nemen en gooien het in 'De lerende adviseur' over een heel andere boeg.
    recensie
    Marketing
    8 april 2010
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Productlancering is niet echt een nieuw onderwerp voor een marketingboek, er zijn hierover immers meer boeken geschreven. Toch biedt 'Hoe lanceer ik een nieuw product!?' van Jeremy Deacon & Margit Smeekens iets extra's. Ik moet bekennen dat de ervaren doorgewinterde marketeer er niet veel nieuws zal weten te ontdekken, maar dat zal zeker niet opgaan voor de beginnende productmanager.
    recensie
    Marketing
    8 april 2010
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Meerwaardecreatie is in balans zijn, schrijft Michel Jansen in zijn boek Brand Flow. Balans tussen de eigen competenties, relevantie voor de consument en onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie. Meerwaardecreatie is geen luxe, maar de essentie van het bouwen van een succesvol merk.
    recensie
    Coaching en trainen
    7 april 2010
    Pierre Spaninks
    2-3 minuten leestijd
    Een conflict op zich is geen probleem. Thuis niet, en op het werk al evenmin. Sterker nog: conflicten kunnen ons verder helpen. Pas als we er niet goed mee omgaan, veroorzaken ze schade. In Einstein en de kunst van conflictmanagement zoeken Jannie Lammers en Elise Luijcx naar manieren om escalatie te voorkomen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    7 april 2010
    Daniëlle de Jonge
    3-4 minuten leestijd
    Op de werkplek kunnen tal van problemen voorkomen die ervoor zorgen dat u niet effectief werkt. Stress, machtsverhoudingen of communicatiepatronen zijn een aantal voorbeelden van zaken die u belemmeren om constructief met situaties om te gaan. Vanuit de gedachte dat u zelf uw beste coach bent, heeft Hilde Veraart-Maas het boek 'Jezelf socratisch coachen in werksituaties' geschreven. 
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    7 april 2010
    Jan Boerstra
    3-4 minuten leestijd
    In tijden van crisis is het van belang je ware kracht en missie te ontdekken. Voor Ignatius van Loyola was dit de leidraad bij het stichten van de Jezuïetenorde. Paul de Blot laat in 'Ignatius van Loyola als crisismanager' zien hoe de inzichten en aanpak van deze zestiende-eeuwse netwerker actueel en van belang zijn. Juist in de huidige turbulente tijd. Het motto van Ignatius luidt: doen wat goed is voor andere mensen en altijd streven naar meer en beter.
    recensie
    Algemeen management
    7 april 2010
    Perry Oostrum
    Het is moeilijk te geloven dat één man verantwoordelijk is voor een revolutie in de computerindustrie in de jaren zeventig en tachtig (met de Apple II en de Mac), in animatiefilms in de jaren negentig (met Pixar) en in digitale muziek begin deze eeuw (met de iPod en iTunes). Want laten we wel wezen: dat heeft Steve Jobs toch maar op zijn cv staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat sommige mensen hem vereren als een god. In 'Zo denkt Steve' laat Leander Kahney, die eerder 'The Cult of Mac' schreef, zien welke principes Jobs hanteert als hij nieuwe producten ontwikkelt en introduceert, een fanatieke klantenkring opbouwt en leiding geeft aan een aantal van de krachtigste merken ter wereld.
    recensie
    IT-management / ICT
    7 april 2010
    Perry Oostrum
    Bijna iedereen weet van het bestaan van blogs, Twitter en andere sociale netwerken en heeft weleens gehoord van iemand die ze heeft gebruikt om er een enorm klantenbestand mee op te bouwen. Iedereen zou dat zelf ook wel willen doen: aan het roer staan en interactief zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoe doe je dat? Red je het met het investeren van geld in online communities, een aanpak die je uit de 'oude wereld' kan verwachten? Tara Hunt laat in 'De whuffie factor' zien dat geld niet het kapitaal is dat gebruikt wordt in online communities. Het is whuffie, sociaal kapitaal. Hoe je deze vorm van kapitaal vergaart is de kern van dit boek. Hunt ontdekte dat online succes niet begint door een product uit te geven of een dienst te verlenen. Succes komt met het bouwen van communities en er vervolgens deel van uitmaken. Voor menigeen is dat een wel heel andere kijk op het doen van zaken…
    recensie
    Internet en social media
    7 april 2010
    Perry Oostrum
    3-5 minuten leestijd
    Bijna iedereen weet van het bestaan van blogs, Twitter en andere sociale netwerken en heeft weleens gehoord van iemand die ze heeft gebruikt om er een enorm klantenbestand mee op te bouwen. Iedereen zou dat zelf ook wel willen doen: aan het roer staan en interactief zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoe doe je dat? Red je het met het investeren van geld in online communities, een aanpak die je uit de 'oude wereld' kan verwachten? 
    recensie
    Verandermanagement
    7 april 2010
    Perry Oostrum
    'Werkvormen voor managers, veranderingen realiseren door verbinding van de onderstroom en de bovenstroom' van Peter de Roode is opgebouwd rondom het gegeven dat in het handelen binnen organisaties een bovenstroom en een onderstroom te onderkennen zijn. Hij is hiertoe onder meer geïnspireerd door het lezen van 'Veranderdiagnose' van Rob van Es, het Managementboek van het Jaar 2009. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat leren van anderen de meest optimale manier is om mensen informatie te laten begrijpen en onthouden. Dat leidde ertoe dat De Roode koos voor een 'werkvormenboek'.
    recensie
    Verandermanagement
    7 april 2010
    Gertjan de Groot
    Alex Straathof schreef Zoeken naar de kern van cultuurverandering. Inzicht, meten, sturen. Daarin heeft hij goed nieuws voor managers die snel een cultuuromslag willen doorvoeren, want daarvoor heb je niet meer dan een half jaar nodig. Het recept is vrij eenvoudig. Vervang de hoofdrolspelers in de groepsarena, daardoor krijgt de organisatie een andere mindset (overtuigingen en waarden) en daardoor verandert het gedrag van de medewerkers in de organisatie. Enigszins gechargeerd is dit de theorie over cultuurverandering waar Straathof op uitkomt op basis van zijn promotieonderzoek.
    recensie
    Organisatiekunde
    6 april 2010
    Projectleider-Worden.nl
    Waar de vorige manuals absoluut niet uitnodigden om op te pakken en door te lezen, is Office of Government Commerce er nu goed in geslaagd om een aantrekkelijk én inhoudelijk goed handboek te presenteren; 'Managen van succesvolle projecten met Prince2'. Schokkende veranderingen in de methodiek zelf tref je niet aan. Immers, PRINCE2 was en is nog steeds gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en die is sinds het ontstaan van PRINCE2 niet écht veranderd.
    recensie
    Marketing
    2 april 2010
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Kent u Vilfredo Pareto nog? De Italiaans econoom gaf begin vorige eeuw zijn naam aan de beroemde ‘80-20 regel’. Deze verhoudingsregel gaat voor veel zaken op. Ook voor het lanceren van producten, zo leert ons het boek Hoe lanceer ik een nieuw product van Jeremy Deacon en Margit Smeekens.
    recensie
    Advisering
    1 april 2010
    José Otte
    Hubert Rampersad schrijft in 'Personal branding' over leiderschap vanuit authenticiteit. Personal branding is simpel gezegd weten wie u bent en dat steeds duidelijker verwoorden en er naar leven. Door de verschillende spirituele zienswijzen weten we dat we allemaal op aarde zijn met een doel. Het vinden van dat doel en er naar leven is de basis van dit boek. Omdat Rampersad van huis uit een technische achtergrond heeft, weet hij dingen die wellicht wollig overkomen bij andere auteurs, op heldere wijze te vertellen.
    recensie
    Marketing
    29 maart 2010
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Van de drieduizend emoties consumeren we er een kleine duizend. Roland en Rogier van Kralingen verdiepten zich in de rol van emoties met betrekking tot merken. In 'Emotionele innovatie' beschrijven zij ook het proces van emotie-innovatie. Op de shortlist van marketingboek van het jaar wat mij betreft!
    recensie
    Advisering
    29 maart 2010
    Joost van Driessen
    2-3 minuten leestijd
    De kennis die bedrijven nodig hebben, zit in de hoofden van professionals. Deze kennis moet van het hoofd van die expert naar het hoofd van de geadviseerde. In 'Overtuigend adviseren' gaat Bert Ruck dieper in op een aantal vaardigheden die essentieel zijn bij het optreden als adviseur. De opbouw van zijn betoog is logisch en gestructureerd, wat juist die professionals erg zal aanspreken.
    recensie
    29 maart 2010
    2-3 minuten leestijd
    In 'Essenties voor samenwerking in wonen en zorg' geven Hugo van den Beld en Dave van Zalk, beide adviseur bij Twynstra Gudde, een kijkje in de keuken van de vastgoedpartijen en van de zorgpartijen. Als zorgaanbieder of vastgoedpartij zult u zich zeker herkennen, maar of dat voldoende is om tot samenwerking te komen?
    recensie
    Internet en social media
    29 maart 2010
    Carla Verwijs
    2-3 minuten leestijd
    Wat kun je nog meer over Google zeggen? Er is al zoveel over dit bedrijf geschreven, in boeken en in het nieuws. En wie maakt geen gebruik van Googletools? Google is geheel geïntegreerd in ons werken en onze vrije tijds activiteiten online. We weten alles van Google, zoals Google alles van ons lijkt te weten. Toch, toen ik 'Planeet Google' van Randall Stross las, was er nog veel wat ik niet over Google wist. Een kijkje in de Googlekeuken.
    recensie
    Algemeen management
    29 maart 2010
    Eric van Arendonk
    Wat een onzin! Dat is zo ongeveer mijn eerste reactie na het lezen van de titel van dit boek; 'Waarom feedback niet werkt'. Maar aan de andere kant intrigeert het me. Ergens in mijn hoofd roept iets 'er moet meer in dat boek zitten'. Dat komt waarschijnlijk door het woord 'waarom'. De ondertitels 'En andere managementlessen uit de neurowetenschap' en 'Dit boek zet de theorie over management op zijn kop' wekken voldoende nieuwsgierigheid om het boek ter hand te nemen. Nu ik dit boek van Charles Jacobs gelezen heb, ben ik daar blij om.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden