OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 454 van 11.893 resultaten
recensie
Algemeen management
8 september 2010
Hans van der Klis
3-4 minuten leestijd
Managementboeken zijn te weinig op de praktijk gericht, vindt Jan Dijkgraaf, voormalig hoofdredacteur van Management Team en tegenwoordig betrokken bij de nieuwe televisieomroep PowNed. Met zijn onderhoudende ‘Handboek voor de keiharde manager’ laat hij zien hoe het wel moet.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
7 september 2010
Joost van Driessen
Waar is de tijd dat je op een borrel kwam om gezellig met anderen bij te praten? Tegenwoordig staan veel van dergelijke bijeenkomsten in het teken van netwerkgesprekken. Nu de zakenwereld het lokale niveau ontstegen is, is die beweging ook niet meer tegen te gaan. Dat kun je leuk vinden of niet, het is een gegeven. Gerard de Gier leert ons hiermee om te gaan in 'Netwerken doe je zo!'
recensie
7 september 2010
Peter Vermeulen
3-4 minuten leestijd
Met 'De menselijke maat' leveren Joop Janssen en Twan van de Kerkhof een fantastische managementbiografie af over leiderschap. Voormalig topman Joop Janssen vertelt wat hij in zijn lange loopbaan heeft meegemaakt. Van diverse promoties die verkeerd uitpakten tot het dragen van eindverantwoordelijkheid. Maar Janssen geeft ook veel voorbeelden en tips over de balans tussen werk en privé voor een topman, corporate governance en de onterechte fixatie op louter financiële resultaten. Daarnaast geeft hij een kijkje in de keuken van zijn opvolging, vertelt hij openhartig over de ziekte die hem uiteindelijk zijn leven kostte en gaat hij in op de bouwfraude, waar ook zijn bedrijf bij was betrokken.
recensie
IT-management / ICT
7 september 2010
Marinus Grootenboer
Het boek 'IT en management' is er een uit de serie I-Tracks. Jos Gielkens brengt in dit studieboek de praktijk dichtbij de theorie door een casus en veel voorbeelden.
recensie
Organisatiekunde
6 september 2010
Peter Vermeulen
4-6 minuten leestijd
Supermarkten hebben het zwaar door de recessie en de prijzenoorlogen. Maar niet allemaal. ALDI vervolgt onverstoorbaar haar succesvolle koers en maakt het de concurrentie nog moeilijker. De omzet blijft groeien en de winst ligt op recordhoogte. Maar wat is het geheim van het succes van de ALDI?
recensie
Economie
6 september 2010
Peter Vermeulen
4-5 minuten leestijd
Volgens Ruud Koornstra is duurzaamheid geen belemmerende factor bij het ondernemen. 'Welnee, je kunt er schatrijk mee worden!' In 'Wat LEDje?' beschrijft duurzaam ondernemer Ruud Koornstra zijn succesverhaal waarom en hoe hij de wereld wil redden. Koornstra blijkt een ondernemer pur sang en is totaal niet bang om zijn nek uit te steken om datgene waarin hij gelooft aan de man te brengen. En dat blijkt niet eenvoudig in een wereld vol gevestigde orde en tegenstrijdige belangen. Maar ach. 'Wat LED je?' als je multimiljonair bent met een droom.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
6 september 2010
Ronald Buitenhuis
2-3 minuten leestijd
Wil je applaus krijgen, dan moet je een dijk van een presentatie afleveren. Dat is niet eenvoudig, weten velen die wel eens een presentatie hebben gegeven uit ervaring. Altijd handig dat er boekjes zijn die je verder helpen. Zoals Presenteren? Alles mag! Naar eigen zeggen een ‘Handboek voor boeiende presentaties’. Alles mag inderdaad. Maar wat moet, is deel twee schrijven. En rap! De wereld verandert namelijk razendsnel.
recensie
Non-profit
3 september 2010
Hans van der Klis
4-5 minuten leestijd
Dat er sprake is van een vertrouwenscrisis tussen burger en overheid, mag als bekend worden verondersteld. Ton Horrevorts en Ralph Pans, die samen het boek Presterende bestuurders schreven, hebben zich gebogen over een belangrijke consequentie van dit probleem: bestuurders – politici én topambtenaren – lijken het plezier in hun werk te verliezen. Op basis van 24 interviews met topbestuurders hebben zij een aantal aanbevelingen geformuleerd om deze trends te keren.
recensie
Leiderschap
3 september 2010
Ben Kuiken
2-3 minuten leestijd
Waarom zijn er in Nederland zo weinig vrouwelijke topbestuurders? Na het glazen plafond en de plakkende vloer komt executive coach Karin Jironet in haar boek De essentie van vrouwelijke leiderschap met een nieuwe, verrassende verklaring: vrouwen hebben last van de spanning tussen hun innerlijke zelf en de eisen van buitenaf. Om dit te staven, grijpt Jironet terug op Dante's Divina Comedia.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
2 september 2010
Peter Vermeulen
Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw. Zo ook bij de dromende ondernemer Bob Crébas. Het blijkt dat zijn vrouw Carla tot op de dag van vandaag Bob de juiste prikkels geeft. Van Het Goed en Marktplaats.nl tot het huidige Brennels. Dit is de basis van het succes van het Crébasimperium. Ook prikkelde Carla Bob om te gaan schrijven. Evenals de andere investeringen heeft Crébas ook dit tot een goed eind gebracht. In 'Iedere dag vrij' beschrijft hij op luchtige, komische en soms gedetailleerde wijze zijn leven van wieg tot miljonair.
recensie
Personeelsmanagement
2 september 2010
Bertine Zoon
Als leidinggevende kan het helemaal niet leuk zijn om het handboek 'Activeringsgesprekken' te lezen. Er wordt een andere rol van u als leidinggevende gevraagd sinds de Wet Verbetering Poortwachter in werking is getreden. Daarmee wordt het boek eigenlijk een 'must' voor iedereen die te maken heeft met ziekte op de werkplek. Gaston Dollevoet, Eline van Stijgeren en Herman Evers nemen u heel praktisch mee door het land van het al dan niet toekennen van ziekteverlof, verzuimgesprekken, ADL-vragen en rolverdelingen. Dit alles om u handvatten te geven voor de soms lastige gesprekken in casuïstiek rondom de zieke medewerker.
recensie
Marketing
2 september 2010
Ronald Buitenhuis
2-3 minuten leestijd
Nog op zoek naar een uitweg uit de economische crisis? Op zoek naar meer afzet? Misschien is het een idee om de afdeling marketing eens tegen het licht te houden. Marketeers leven vooral in de prehistorie. Althans dat concluderen de auteurs van het boek De 9+ organisatie, met als verklarende ondertitel ‘Van marketshare naar mindshare’.
recensie
Leiderschap
1 september 2010
Chantal Verhoeven
'Praten met reuzen' is de intrigerende titel van het derde boek van Belgisch bekendste communicatieadviseur Noël Slangen. Een boek met de veelbelovende ondertitel: 'Of hoe je met leiders werkt en communiceert'. Wie wil nou niet aanschuiven aan de directietafel? Aan de hand van aansprekende voorbeelden neemt hij u mee in de gedachten- en de meestal beperkte, gevoelswereld van leiders. Een verhelderend en lekker leesbaar boek. Interessant voor iedereen die meer wil begrijpen van zijn baas!
recensie
Projectmanagement
1 september 2010
Anna Wamsteeker
2-3 minuten leestijd
Op de achterkant van 'De kleine PRINCE2' van Mark van Onna en Ans Koning prijkt de quote: 'Dit handige boek geeft een uitgebreide inleiding op de best-practice-projectmanagementmethode PRINCE2'. Laat u niet door deze quote misleiden. Wie net als ik een PRINCE2-leek is en een inleiding, uitgebreide achtergronden of praktijkvoorbeelden verwacht, komt bedrogen uit. Het boekje is desondanks een waardevol handboek waarmee u de populaire projectmanagementmethode kunt afstemmen op kleine en middelgrote projecten. Het is geen boek om in één ruk uit te lezen, maar een naslagwerk om tijdens een PRINCE2-project bij de hand te houden.
recensie
Financieel management
1 september 2010
Louis Thorig
1-2 minuten leestijd
Pensioen is 'hot'. Pensioenfondsen zijn in de problemen omdat beleggingsresultaten de pensioenfondsreserves hebben aangetast. Net als iedereen vraag ik me af of er nog voldoende in de pot zit als ik met pensioen ga. Hoe konden Nederlandse pensioenfondsen een riante vermogenspositie zó verspelen? Consultant Frits Bosch geeft daar een duidelijk antwoord op in 'Risico als obsessie'.
recensie
1 september 2010
Anne-Mieke Vermeer
2-3 minuten leestijd
Er verschijnen de laatste jaren legio boeken over het ontstaan van het Nederlands, over de juiste grammatica en spelling, over eigentijdse verschijnselen en uitdrukkingen. Met 'Een kleine taal met een grote stem' voegt Piet van Sterkenburg daaraan een boek toe over de ontwikkelingen van onze gesproken taal vanaf 1900. Het begrip standaardtaal staat daarin centraal, maar we leren ook veel over dialecten, groepstalen, taalverandering en de toekomst van het Nederlands. Van een emeritus hoogleraar Nederlandse Lexicologie mag je een gedegen boek verwachten en dankzij de persoonlijke insteek is het ook leesbaar en onderhoudend geworden.
recensie
Marketing
1 september 2010
Victor Blom
3-4 minuten leestijd
Het boek 'Relatiebeheer - Toepassing van CRM-applicaties in grote én kleine organisaties' is al weer enige tijd geleden op de markt verschenen; in 2004 om precies te zijn. Het is daarom interessant om te kijken welke informatie achterhaald is en of de visie van de auteurs de tand des tijds goed heeft doorstaan.
recensie
Non-profit
1 september 2010
Martin van 't Klooster
In 'Dat is koffie' belicht Erik-Jan Hopstaken de impact van persoonlijke gesprekken in het contact tussen professionals van woningcorporaties en 'hun' huurders. Gewoon aan de keukentafel en zonder een directe aanleiding als plannen voor grootscheepse renovatie of een nieuwe lange termijnstrategie. Op het eerste gezicht geen trendy onderwerp, maar in kort bestek weet de auteur het belang ervan goed aan te geven. En passant geeft hij ook nog heel concrete tips voor een succesvolle aanpak. En dat niet alleen voor de professionals van woningcorporaties, maar ook van zorginstellingen en onderwijsorganisaties.
recensie
Algemeen management
31 augustus 2010
Ronald Buitenhuis
3-4 minuten leestijd
‘Ik heb de overtuiging dat ziek zijn en thuisblijven eerder tot nare gevolgen leidt dan ziek zijn en blijven werken.’ ‘Werken, daar wordt iedereen beter van.’ Zo maar wat uitspraken uit het boek van Marleen Teunis die over haar standpunten geen enkel twijfel laten: Nederland is zieker dan nodig.
recensie
Leiderschap
26 augustus 2010
Corella Slob
Alweer even geleden las ik 'Hostmanship' van Jan Gunnarsson en Olle Blohm en werd ik positief verrast. Achter deze titel verwachtte ik niet zoveel sub-onderwerpen aan te treffen waardoor hostmanship tot uitdrukking komt, maar die waren er beslist wel. Vanuit mijn achtergrond van personeel & organisatie is bewustzijn hiervan belangrijk en, gezien mijn aandeel in het opbouwen of samenstellen van teams, ook behoorlijk noodzakelijk. Welke mensen hebben het in zich om hostmanship waar te maken? Het heeft niet zoveel met intelligentie te maken als wel met een mentaliteit en oprechte belangstelling voor de wensen en behoeften van een klant. Als dat is aangevuld met kennis van de producten of diensten ben je al redelijk op weg. Mits je maar de klant als uitgangspunt blijft houden en niet die producten of diensten.