OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 449 van 11.893 resultaten
    recensie
    Marketing
    10 november 2010
    Mariska Fennema
    2-3 minuten leestijd
    SEO, CMS, metatags, site index, pageranking, affiliate, landingspagina, webinar, vlogs... Wel eens van gehoord maar eigenlijk geen idee wat hier nu echt mee bedoeld wordt? Na het lezen van het boek 'Internetmarketing voor dummies' is dit bekende kost en kunt u het bovenstaande met behulp van dit boek ook daadwerkelijk in de praktijk brengen.
    recensie
    10 november 2010
    Bert Thiel
    3-4 minuten leestijd
    'Het is de straattaal van het management... De alledaagsheid ervan verhult de ware bedoeling: afhouden, klein houden, stilhouden.' Zo omschrijft Paul Verburgt in 'Bazenbargoens' zijn onderwerp. Dat klinkt zwaar, moeilijk en bedreigend, maar dat is het niet. Het dunne boekje is een helder en bijzonder vermakelijk pareltje. Aan de hand van twintig zeer herkenbare uitspraken als 'Hoe vind je zelf dat het gaat?' toont Verburgt aan dat taal een makkelijk wapen is in de handen van luie of juist overijverige managers.
    recensie
    Projectmanagement
    10 november 2010
    Joost van Driessen
    2-4 minuten leestijd
    Het 'Zakboek geslaagd projectmanagement' is volgens de schrijvers Jacques Dierick en Marijke van Biezen een handzaam boek voor iedereen die zich bezighoudt met projectmanagement. Om het kaf van het koren te scheiden kunnen deze mensen zich laten certificeren door de International Project Management Association (IPMA). Het boek bevat de benodigde kennis voor die certificering. Dat zijn forse beloftes, maar wat maakt het boek daarvan waar?
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    10 november 2010
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Luisteren naar jezelf is een belangrijke voorwaarde voor persoonlijke effectiviteit. De vraag is alleen: naar wie luister je dan? Want de menselijke persoonlijkheid bestaat uit meerdere ikken, waarvan sommige doorgaans het hoogste woord hebben en andere meestal zwijgen. Volgens de aanhangers van de psychology of selves althans.
    recensie
    IT-management / ICT
    9 november 2010
    Carla Verwijs
    Er is een onomkeerbaar proces gaande van hybridisering van mens en technologie, organisatie en technologie, van samenleving en technologie. Dat is de belangrijkste conclusie die Bert van Lier trekt uit zijn promotieonderzoek. Het is te lezen in het proefschrift 'Luhmann ontmoet 'The Matrix'. Deze conclusie klinkt mogelijk abstract of zelfs beangstigend. Als mens en technologie integreren, worden we overgenomen door machines, zoals in de film The Matrix? Zo ver zal het niet komen, aldus Van Lier. Toch is deze hybridisering dichterbij dan we denken. Neem bijvoorbeeld een pacemaker die het hart stimuleert. In de medische sector is deze integratie ver op weg, maar ook in andere sectoren verlopen de ontwikkelingen snel.
    recensie
    Algemeen management
    9 november 2010
    Louis Thorig
    Het vormen van ketens en netwerken wordt in de zorgsector en hulpverlening gezien als manier om fragmentatie in de hulpverlening tegen te gaan. Dit is één van de inzichten uit 'Ketensamenwerking'. Dit boek staat onder redactie van Teun Hardjono, Robert van Brakel en Jan-Joost Kroon. Het voert te ver om elke essay per sector afzonderlijk te bespreken. Vandaar dat auteurs aantal overeenkomsten en randvoorwaarden voor succesvolle ketensamenwerking belichten.
    recensie
    Algemeen management
    9 november 2010
    Marianne Eussen
    2-3 minuten leestijd
    Houdt u uw medewerkers graag een beloning voor om ze beter te laten presteren? Of bent u meer van het motto 'vertrouwen is goed, maar controle is beter'? In beide gevallen verandert dit boek 'Drive' uw kijk op motiveren van mensen voorgoed! Daniel Pink geeft praktische handvatten om intrinsieke motivatie in het bedrijfsleven, onderwijs of privésituatie te stimuleren en daarmee uw bedrijf beter te laten functioneren.
    recensie
    Marketing
    5 november 2010
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Een rekenboek voor marketeers. Dat is Ken uw klant van de Belgische auteurs Marc van de Perre en Ton Kuijlen. Nuttig, want marketing moet meer en meer zijn rendement aantonen.
    recensie
    Coaching en trainen
    3 november 2010
    Bert Peene
    1-2 minuten leestijd
    Het HOE-boek voor trainers van Marcolien Huybers wordt gepresenteerd als ‘een complete gids over leren, ontwerpen, begeleiden en zelfreflectie’. Een ambitieuze doelstelling, waarvan de reikwijdte niet meteen door een heldere inleiding wordt afgekaart. Gaandeweg blijkt het boek echter geen handboek te zijn, laat staan dat het de pretentie heeft alle andere boeken over het onderwerp overbodig te maken. ‘Compleet’ wil niets anders zeggen dan dat alle relevante facetten van het trainersvak aan bod komen; het leren van mensen, het ontwerpen en begeleiden van trainingen en de zelfreflectie van de trainer als ultiem kwaliteitszorginstrument.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    2 november 2010
    Marius van Rijswijk
    2-3 minuten leestijd
    Een boze agent, een vervelende verkoper, de autoritaire manager of luidruchtige collega. Conflicten zijn aan de orde van de dag. Ze zijn eigenlijk onvermijdelijk. Het boek 'Grrr - Conflictbeheersing in 75 lessen' van Aernoud Bourdrez geeft 75 strategieën om conflicten te voorkomen of op te lossen. Dit boek is eigenlijk voor iedereen geschikt. Immers, we hebben allemaal, zakelijk dan wel privé, wel eens met conflicten te maken.
    recensie
    Psychologie
    2 november 2010
    Perry Oostrum
    Er zijn talloze psychologische modellen in omloop en het gebruik ervan is vooral in de wereld van leidinggeven en adviesverlening niet meer weg te denken. En niet zelden dreigen deze modellen in verwaterde vorm toegepast te worden, omdat de inzet niet gestoeld is op bestudering van theoretische fundamenten. Maar welk model is nu werkelijk geschikt als je beter wilt leren omgaan met bijvoorbeeld conflicten, faalangst wilt aanpakken, charisma wilt ontwikkelen of wilt begrijpen of weten welke leerstijl voor jou of je klant het meest effectief is? In het 'Groot psychologisch modellenboek' zetten Anthon van der Horst, Marcel Wanrooy en Hanno Meyer de belangrijkste modellen op een rijtje.
    recensie
    Strategisch management
    2 november 2010
    Gertjan de Groot
    5-7 minuten leestijd
    Uit de titel Verdraaid 't werkt! spreekt verbazing. Op het moment dat Van 't Kruijs als implementatiebegeleider meer opdrachten kreeg dan zij aankon, besloot zij haar aanpak via dit boek aan al haar niet-klanten ter beschikking te stellen. 
    recensie
    Verandermanagement
    1 november 2010
    Joost van Driessen
    Pierre van Amelsvoort en Herman Kuipers splitsen een verandertraject in twee delen: het veranderproces en het (inhoudelijke) ontwerp van de uitkomst van de verandering. Het luisterboek 'Vormgeven aan de interne organisatie' gaat over het ontwerp van de organisatie. De nadruk ligt op de flexibele organisatie. Het luisterboek is het negende deel uit een reeks van twintig cd's die samen 'De verandermanagementbox' vormen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    1 november 2010
    Joris Arts
    Netwerken wordt steeds belangrijker, bovendien is het een gemakkelijke en leuke manier om dingen voor elkaar te krijgen. Maar hoe doe je het? Jan Vermeiren heeft 'De netwerkbox' samengesteld. Een rijk gevulde box, met onder andere twee boeken en een luisterboek over netwerken. 'Let's Connect!' en 'Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken' zijn beide bestsellers, maar overlappen enigszins. Bovendien is het niet duidelijk hoe je met de box aan de slag kunt. Hierdoor ontbreekt de synergie. Een gemiste kans!
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    29 oktober 2010
    Peter van der Wel
    2-3 minuten leestijd
    'Tijd is net zo kostbaar als geld'. Dat is de stelling van Denise Hulst in de nieuwe druk van haar boek over timemanagement met de titel: 'Veel te doen, weinig tijd?' Ik ben het niet met haar eens. Tijd is nog kostbaarder dan geld. Je kunt het niet sparen en je krijgt er alleen maar minder van. Daarom vond ik het toch een nuttig boek om te lezen.
    recensie
    Marketing
    29 oktober 2010
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Internet is geen medium; het vormt slechts de verbinding tussen alle content in de wereld. Tot die opmerkelijke conclusie komt Bart Hufen aan het eind van zijn boek Laat met je merk spelen - Games als marketingmiddel. Het opmerkelijke zit ‘m vooral in de radicale afwijzing van het idee dat in het internettijdperk ‘alles anders is geworden’. Internet biedt volgens Hufen dezelfde content als alle traditionele marketing(communicatie)middelen bij elkaar en is daardoor veel effectiever. De Experience Economy heeft zich tot een Entertainment Economy ontwikkeld met een hoofdrol voor de spelende mens. Daarom zijn games een marketingmiddel dat maar beter serieus genomen kan worden.
    recensie
    Algemeen management
    28 oktober 2010
    Gertjan de Groot
    Een organisatie kun je niet veranderen stelt Siegerink in 'Uniting Talent. Grondpatronen van mensen en organisaties'. In één zin veegt zij een hele bibliotheek veranderkundige en bedrijfskundige literatuur in de prullenbak. Wat wel kan is, het menselijke potentieel wat al in de organisaties aanwezig is, verder ontwikkelen. Niet door te professionaliseren of competentiemanagement in te voeren, maar door het unieke onveranderbare grondpatroon van mensen als uitgangspunt te nemen.
    recensie
    Strategisch management
    28 oktober 2010
    9-12 minuten leestijd
    'Strategie kan verschrikkelijk saai zijn', vinden Mintzberg, Ahlstrand en Lampel. Zeker als consultants, academici en strategische planners ermee aan de slag gaan. 'Ze zijn allemaal zo dodelijk serieus! Als dat ons betere strategieën zou opleveren was er niets aan de hand, maar het tegendeel is vaak het geval – de strategieën zijn standaard, weinig specifiek en inspireren niet. Strategie moet niet alleen positioneren, maar ook inspireren. Een strategie die niet inspireert is dus eigenlijk helemaal geen strategie.' Aan het woord zijn Henry Mintzberg, Bruce Ahlstrand en Joseph Lampel in hun boek 'Strategie slaat terug'.
    recensie
    Algemeen management
    28 oktober 2010
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Met het boek Brein@work laten Nina Lazerom en Ria van Dinteren zien hoe bedrijven kunnen profiteren van de stroom aan nieuwe kennis die is geproduceerd op het gebied van de hersenen. Een inspirerend boek voor geïnspireerde Human Resource-professionals.
    recensie
    Personeelsmanagement
    28 oktober 2010
    Eelke Pol
    3-4 minuten leestijd
    De afgelopen tijd is er veel aandacht voor het thema 'generatiemanagement'. Diverse artikelen, maar ook boeken, zijn op dit vlak al verschenen. De aandacht gaat echter vrijwel altijd uit naar de kenmerken en achtergronden van een specifieke generatie, in het bijzonder de jongste generatie. Veel minder aandacht is er voor de verschillende generaties. Daarom trok het boekje met de grappige titel 'Verenigde generaties' van Joren de Koning en Esmee Vonk direct mijn aandacht. Het boekje geeft een aardig overzicht van de generaties die momenteel zijn aan te treffen op de werkvloer, alsmede eerste aanzetten voor samenwerking tussen de generaties.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden