OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 448 van 11.893 resultaten
    recensie
    Communicatie en media
    24 november 2010
    Joris Arts
    2-3 minuten leestijd
    Prezi is dé PowerPointkiller als we Hedwyg van Groenendaal, auteur van 'Presenteren met Prezi' mogen geloven. In dit vlotgeschreven boek beschrijft zij hoe u uw eerste Prezi maakt. Ze neemt u aan de hand en beschrijft op lekenniveau hoe het programma werkt. Prezi is presentatiesoftware nieuwe stijl, volgens techniek van mindmappen en zeker de moeite van het proberen waard. Als u al ervaring met Prezi heeft, heeft het boek beperkte meerwaarde, maar de website van de auteur met inspirerende links is goud waard.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    24 november 2010
    Bertine Zoon
    4-5 minuten leestijd
    Iedereen die werkt of wil werken zonder vaste werkplek en werktijden zou het boek 'Slimmer werken met het kantoor in je tas' in zijn tas moeten hebben. Gerald Essers laat inzien dat nomad werken een vaardigheid is die om een goede (digitale) ondersteuning vraagt. Beide items komen dan ook uitvoering aan bod, voorzien van de meest uiteenlopende tips en hulpmiddelen. Zodat ook u met meer plezier en met meer ontspanning kunt werken. Waar en wanneer u maar wilt.
    recensie
    Psychologie
    24 november 2010
    Erik de Vries
    2-3 minuten leestijd
    Hoewel de titel wellicht anders doet vermoeden, heeft het boekje Spoken bestaan van Suzanne Unck niets van doen met paranormale  verschijnselen. ‘Een spook in dit boek is een metafoor voor je (voormalige) beschermingsmechanisme dat je angst aanjaagt en je meesleurt naar een plek waar je niet hoort: opgesloten in jezelf’, aldus de schrijfster in het openingshoofdstuk.
    recensie
    Coaching en trainen
    23 november 2010
    Bert Peene
    1-2 minuten leestijd
    Er zijn inmiddels rondom reflecteren vele publicaties verschenen. Het zijn vooral boeken en dat is jammer, vindt Marijke Lingsma, want wat geschreven is beklijft in de regel nooit zo lang. Leren in interactie doet het veel beter en daarom ontwikkelde zij samen met twee docenten van de Haagse Hogeschool het Reflectiespel.
    recensie
    Organisatiekunde
    22 november 2010
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    In het boek Slimmer werken en sociale innovatie laten TNO-medewerkers Peter Oeij, Luc Dorenbosch, John Klein Hesselink en Fietje Vaas zien wat sociale innovatie is en geven ze de laatste stand van zaken op dat gebied in Nederland. Conclusie: we kunnen veel beter.
    recensie
    Werk en loopbaan
    19 november 2010
    Peter Bosma
    4-6 minuten leestijd
    Enthousiast was ik al van Jeroen Busschers voorgaande publicatie 'Pimp je afdeling'. Nu ben ik dat opnieuw en niet alleen door de titel 'Troost voor werkende mensen' als wel door de foto op de cover. Beide spreken tot de verbeelding en wekken een zekere, al of niet terechte, verwachting. Het roept bij mij de vraag op waarvoor we als werkend mens getroost moeten worden. Wat gebeurt er op het werk waar ik als lezer in terecht zou zijn gekomen? Op welke wijze ga ik daar mee om?
    recensie
    Inkoop en logistiek
    19 november 2010
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Genoeg boeken over verkoop. Genoeg boeken ook over inkoop. Dito boekenkast vol met literatuur over onderhandelen. Maar een combinatie van die drie, nee, dat ontbrak, constateerde Bert Willemsen. Hij sprong in het gat en schreef Situationeel (onder)handelen. Hoe komen inkopers en verkopers tot een succesvolle relatie? Een handleiding.
    recensie
    Organisatiekunde
    17 november 2010
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    In 2003 publiceerde Hans Strikwerda het boek ‘Shared Service Centers’, dat sindsdien geldt als het standaardwerk op het gebied van, jawel, shared service centers; interne dienstenverschaffende eenheden binnen organisaties, die voor meerdere business units/divisies/afdelingen duidelijk afgebakende werkzaamheden verrichten. Nu is de herziene editie uit, onder de titel Shared Service Centers II.
    recensie
    Algemeen management
    16 november 2010
    Peter Vermeulen
    3-4 minuten leestijd
    Een deel van de Nederlandse cultuur was het zuigen op een pepermuntje tijdens de kerkdienst. In de begintijd van KING richtte producent Tonnema zijn marketing hoofdzakelijk op kerkgangers, schrijft Jef de Jager in 'De KING familie'. Er werd fanatiek geadverteerd in diverse kerkblaadjes. De hervormden gebruikten vooral Faam pepermunt, maar gereformeerden gaven de voorkeur aan KING. 
    recensie
    16 november 2010
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    Is er een filosofie waarin het niet alleen gaat om diepzinnige statements en grote beweringen, maar om verheldering van alledaagse problemen? Ja, die is er. Paul Wouters, werkzaam als organisatieadviseur bij Berenschot, neemt de lezer bij de hand en laat zien dat filosofie over uiteenlopende 'denkgereedschappen' beschikt om vragen uit de praktijk te lijf te gaan. 'Denkgereedschap 2.0' is een sterke uitgebreide en volledig herziene versie van zijn uit 1999 stammende boek 'Denkgereedschap', dat met de bijbehorende trainingen voor veel opleiders en professionals uit uiteenlopende disciplines een aanvulling is gebleken op de vakmatige toolbox.
    recensie
    Organisatiekunde
    16 november 2010
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Dagelijks doen duizenden managers hun uiterste best om de resultaten van de organisatie te verbeteren. Zij slagen daar vaak niet in. Volgens ex-directeur van de NS, Nol Groot, is het een illusie te denken dat je de organisatie kunt sturen of modelleren. In het boek Zelforganisatie en leiderschap legt hij uit hoe managers de organisatie toch vooruit kunnen helpen.
    recensie
    Economie
    16 november 2010
    Peter van der Wel
    3-4 minuten leestijd
    'Succes in tijden van crisis? Hoe blijf je overeind in woelige tijden?' Wie het weet mag het zeggen. George Soros heeft in dit boek een zeer interessante boodschap. Allereerst zijn persoonlijke filosofie, zijn methode om met onzekerheid om te gaan. Maar daarnaast biedt hij ook zijn – verontrustende – kijk op de werking van de politiek en de economie en de verwevenheid van beide. Daarmee heeft dit een boek een boodschap voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie, politiek, economie en de relatie tussen deze drie systemen.
    recensie
    Leiderschap
    15 november 2010
    Ben Kuiken
    1-2 minuten leestijd
    Wat heeft de baas met het merk dat zijn bedrijf voert? Bemoeit hij zich net als Freddy Heineken vroeger met iedere reclamecampagne en zelfs met de kleur van het logo, of laat hij dat liever aan zijn mensen over? Communicatieadviseur Lodewijk van der Peet was er nieuwsgierig naar en interviewde 25 bazen van bekende merken. Dat levert een leuk en onderhoudend boekje op: Merkwaardige bazen.
    recensie
    Psychologie
    12 november 2010
    Sonja van Vuren
    2-3 minuten leestijd
    De ondertitel van het boek 'De stof van het denken' is 'Taal als venster op de menselijke natuur'. Als geïnteresseerde leek die van taal en de menselijke geest houdt, wekte dat meteen mijn interesse. Maar eenmaal begonnen, kom ik er al snel achter dat het boek dusdanig bombastisch en omslachtig geschreven is, dat het moeilijk doorkomen is voor de gemiddelde niet-linguïst. Jammer, want het nieuwste boek van Steven Pinker bevat ook interessante stukken.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    12 november 2010
    Robert Haringsma
    4-5 minuten leestijd
    Martin Seligman is samen met een aantal anderen de grondlegger van de positieve psychologie. Deze tak van de psychologie richt zich niet op het genezen van psychologische aandoeningen, maar op het vergroten van het levensgeluk. 'Gelukkig zijn kun je leren' gaat over deze nieuwe loot aan de tak van de psychologie. Zowel de stroming zelf als de onderwerpen die zij onderzoekt worden behandelt. Het is daardoor tegelijk een zelfhulpboek en een populair wetenschappelijk boek.
    recensie
    Algemeen management
    12 november 2010
    Carla Verwijs
    Manager, maak uw borst maar nat. Uw gouden tijden zijn voorbij. Managers worden een uitstervend ras, zo kunt u lezen in het boek 'De laatste manager', geschreven door Ben Kuiken. Op zich heeft Kuiken niets tegen managers. De meeste werken hard en doen hun uiterste best. Dat managers steeds minder voor elkaar krijgen, ligt aan de manier waarop werk wordt georganiseerd. De organisatie zoals we die kennen, heeft haar langste tijd gehad. De tekenen van verval zijn overal zichtbaar. De organisatie is ziek, zoals Kuiken laat zien aan de hand van zeven (ziekte)symptomen, zoals cholesterol en aderverkalking.
    recensie
    Strategisch management
    12 november 2010
    Bert Peene
    3-5 minuten leestijd
    Kevin Lane Keller is de grondlegger van de customer based approach. Zijn magnum opus, Strategic Brand Management, is bewerkt voor de Nederlandse markt. Het boek, met de titel Strategisch merkenmanagement, heeft de ambitie het gedachtegoed van Keller toegankelijk te maken voor het hoger onderwijs.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    11 november 2010
    Bert Thiel
    3-4 minuten leestijd
    'Over de hersenen in het dagelijks leven' is de ondertitel van 'Meisjes zijn niet bèta-dom', het meest recente boek van Marianne Joëls. De Utrechtse hoogleraar neurowetenschappen behandelt daarin op heldere wijze wat er in onze hersenen gebeurt als we ons aanpassen aan het meerderheidsstandpunt en waarom gebouwen kleiner lijken als je zelf gegroeid bent. Een lezenswaardig boek voor wie geïnteresseerd is in de stuurbaarheid en oorsprong van gedrag en de werking van onze grijze cellen.
    recensie
    Economie
    11 november 2010
    Henk Hogeweg
    4-6 minuten leestijd
    Welkom in Extremistan, de wereld van de 21e eeuw, waarin de winnaar alles pakt, de verliezer steeds meer verliest en er sprake is van extreme en toevallige variatie als gevolg van relatief kleine gebeurtenissen, die alleen achteraf voorspelbaar zijn, maar die wel grote gevolgen hebben. 
    recensie
    Personeelsmanagement
    11 november 2010
    Stendert Krommendam
    Bob de Groot gaat met 'Veel succes in HRM!' in op de veelgestelde vraag over de toegevoegde waarde, en daarmee het bestaansrecht, van het Human Resources vakgebied. Het boek is voor de HRM-er geschreven maar is vooral geschikt voor HRM-scholieren en beginnende professionals.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden