OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 444 van 11.893 resultaten
recensie
Economie
21 januari 2011
Aart G. Broek
3-5 minuten leestijd
Kilian Wawoe is niet de eerste die ons van nabij laat meekijken in de keuken van het bankwezen. Hij verkondigt echter wel een opmerkelijke boodschap in 'Bonus': schaf de bonussen af. Tien jaar was hij werkzaam als personeelsmanager bij ABN Amro in verschillende landen. Van binnenuit heeft hij de smadelijke teloorgang van de trots van het Nederlandse bankwezen meegemaakt. Hij lijkt te weten waarover hij spreekt. Toch zal de oplossing die hij aandraagt, níet werken, want zijn diagnose schiet tekort.
recensie
Algemeen management
21 januari 2011
Peter Vermeulen
3-4 minuten leestijd
Dirk Scheringa is de belichaming geworden van het nieuwe brutale zakendoen in de Nederlandse financiële wereld. Op eigen kracht weet Scheringa zich op te werken tot een zeer vermogend ondernemer, om vervolgens volkomen verguisd een enorme ravage achter te laten. Hij start als bemiddelaar voor persoonlijke leningen en ontvangt dertig jaar later zelfs een volwaardige bankvergunning van De Nederlandsche Bank. Vanaf dat moment voelt hij zich superieur en waant hij zich onsterfelijk. Scheringa begint vanaf dat moment fouten te maken. Frits Conijn beschrijft in: 'Dirk Scheringa. Een portret' de rise and fall van deze bijzondere Nederlandse zakenman.
recensie
recensie
Personeelsmanagement
20 januari 2011
Wim Oolbekkink
3-4 minuten leestijd
Typ ubuntu in op de zoekmachine van je computer en er verschijnen tienduizenden hits. Helaas gaat het in alle gevallen over het open source besturingssysteem voor je computer. Hoewel, de filosofie van de makers van het besturingssysteem baseren hun product (dat tot stand komt door samenwerking tussen computerdeskundigen van over de hele wereld) op dezelfde Afrikaanse filosofie als Lundins en Nelsons nieuwe boek 'Ubuntu!' over samenwerking en teamwork.
recensie
Economie
20 januari 2011
Henk Hogeweg
3-4 minuten leestijd
Op Twitter waren de meningen verdeeld over het nieuwe boek van Nassim Nicholas Taleb, 'Over robuustheid'. Sommigen vinden dat hij niet kan schrijven, andere ergeren zich te zeer aan de arrogante toon van Taleb. Maar de meesten, zo concludeer ik, waarderen het boek op zijn inhoudelijke boodschap. 'Over robuustheid' is een 'must read' voor lezers die 'De Zwarte Zwaan' van Taleb hebben gelezen. De verwarring waarmee hij veel lezers destijds achterliet, zet hij in 'Over robuustheid' recht. Ik heb er van genoten!
recensie
Organisatiekunde
20 januari 2011
Carla Verwijs
De meeste organisaties zijn net spinnen. Ze hebben een duidelijk gecentraliseerde leiding, vergelijkbaar met de kop van de spin. De poten zijn vergelijkbaar met de verschillende afdelingen binnen het bedrijf, zoals Financiën, Productie, H&R enzovoort. De kop regeert over het lijf en de poten van de spin. Als je de kop van een spin er afhakt, gaat de spin dood. Zo ook met de organisatie: zonder kop is de organisatie niet meer levensvatbaar.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
20 januari 2011
Bert Thiel
Het boek 'Argumenteren' van Cees Braas, Ellie van der Geest en Annemieke de Schepper begint met een geruststellende mededeling: 'Iedereen kan leren argumenteren.' Dat is prettig, want goed argumenteren is zoveel meer dan het uitwisselen van standpunten of het allengs luider roepen van meningen en meninkjes. Dat beschrijft 'Argumenteren' op degelijke wijze.
recensie
20 januari 2011
Bert Thiel
2-3 minuten leestijd
'Kennis van grammatica is nodig om inzicht in taal te verkrijgen,' stellen Marja Bout en Han de Bruijn in de inleiding van 'Basisvaardigheden grammatica voor de pabo'. De vraag is of dat wel waar is. Maar zolang grammatica, of juister gezegd: traditionele zinsontleding, nog onderwezen dient te worden op de basisschool en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, zullen toekomstige leraren en leraressen eraan moeten geloven. En dit boek helpt.
recensie
Verandermanagement
20 januari 2011
Robert Paul Schwippert
3-4 minuten leestijd
'Mensen veranderen: waarom, wanneer en hoe mensen (niet) veranderen'. Deze titel van het boek van Burger, De Caluwe en Jansen laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Een verklarend boek over veranderen van mensen. Waarom veranderen mensen? En hoe doen ze dat dan? Geschreven door maar liefst een executive coach, een veranderkundige en psycholoog. Want mensen veranderen blijft mensenwerk. En omdat ieder mens weer anders is, dien je in je veranderaanpak rekening houden met deze verschillen. Geen receptenboek, wel een compleet overzicht. Waarmee de titel de lading dekt.
recensie
Leiderschap
19 januari 2011
Erwin van de Pol
3-4 minuten leestijd
Als u aan de Italiaanse politiek denkt, denkt u wellicht aan bestuurders die dagelijks privé-zaken door ambtenaren laten regelen, politici die elkaar slechts in de weg zitten omdat de tegenstander nu eenmaal een tegenstander is en kabinetten die weggestemd worden om zaken die buitenlanders futiel voorkomen.
recensie
Marketing
19 januari 2011
Reinier Willems
3-4 minuten leestijd
Social media, het fenomeen dat tot voor kort het exclusieve domein leek te zijn van consumentenmarketing staat nu ook in de top-3 onderwerpen van menig business-to-business marketingplan. In het boek 'Trust Agents' beschrijven social media experts Chris Brogan en Julien Smith op praktische wijze hoe u social media kunt inzetten in de ontwikkeling van de invloed en reputatie van (zakelijke) merken.
recensie
Leiderschap
19 januari 2011
Peter de Roode
3-4 minuten leestijd
Voor wie meer wil weten over coaching is 'De excellerende sportcoach' een aanrader. Topcoaches uit de sportwereld bieden een blik achter de schermen en vertellen openhartig hoe zij het beste uit hun mensen halen. Het excelleren zit 'm vooral in het motiveren en stimuleren.
recensie
Juridisch
18 januari 2011
U. Mert
Heeft u regelmatig te maken met arbeidsrechtelijke kwesties? Dan biedt het 'Handboek Arbeidsrecht' van Ronald Beltzer e.a. uitkomst. Het handboek omvat alle relevante onderdelen van het arbeidsrecht en is voorzien van talloze praktijkvoorbeelden. Daarbij worden tevens de fiscaal- en sociaal-verzekeringsrechtelijke consequenties behandeld. Het is een praktisch handboek dat dagelijks kan worden geraadpleegd voor handige tips. De informatie van de auteurs is sterk praktijkgericht. Het handboek is volledig en de schrijvers zijn er buitengewoon goed in geslaagd de complexe materie toegankelijk te maken.
recensie
Verandermanagement
17 januari 2011
Gertjan de Groot
4-6 minuten leestijd
Als mensen het onderwerp in 'Mensen veranderen' zouden zijn, zou dit boek vol staan met levensverhalen van mensen over gebeurtenissen waardoor zij in de loop hun leven veranderd zijn. En dan zou deze recensie vast in een heel ander blad staan. In 'Mensen veranderen' zijn mensen overwegend lijdend voorwerp.
recensie
Algemeen management
17 januari 2011
Pieter Rop
Om meteen eerlijk te beginnen; ik was in eerste instantie niet kapot van het onderwerp van dit boek. Luisteren. Hoeveel boeken zijn daar inmiddels niet over verschenen? Wat zou deze ingenieur Harry van de Pol daar dan bij geknutseld kunnen hebben, dat nog interessant is ook? Ik kan u alvast beloven het is hem gelukt! In 'Harthorend' gaat de auteur een stapje verder dan het bekende zender-ontvanger schema en de uitgekauwde afkorting LSD, die staat voor Luisteren, Samenvatten en Doorvragen.
recensie
Reclame en verkoop
17 januari 2011
Peter de Roode
In dit prettig en vlot geschreven boekje wordt het zeer herkenbare excuus 'Ik heb een hekel aan cold calling' stap voor stap ontmanteld. Victor Bonke laat op treffende wijze zien dat cold calling niet iets is om tegen op te zien. Wél dat er veel fouten mee gemaakt worden en ook dat het vooral tussen onze oren zit om het maar niet te doen. Na het lezen van 'Koud bellen: brrr..' nemen we weer met zelfvertrouwen de telefoon ter hand.
recensie
Verandermanagement
17 januari 2011
Eelke Pol
2-3 minuten leestijd
'Mensen veranderen' is een intrigerende titel. Wie worstelt er niet met de (ir)rationaliteit van mensen om je heen? En misschien met die van jezelf? Yvonne Burger, Léon de Caluwé en Paul Jansen geven antwoord op deze vragen. 'Mensen veranderen' is een boek dat als naslagwerk eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenkast van hen die zich professioneel bezighouden met mensen in organisaties.
recensie
Juridisch
14 januari 2011
Gertjan de Groot
3-4 minuten leestijd
Waarom lezen sommige artikelen als een trein en zijn andere niet om door te komen? Door deze vraag te stellen, beloof ik de lezer een antwoord. Als er beloftes gedaan worden, wil je door blijven lezen tot de belofte ingelost is. Ontbreken beloftes, dan haak je snel af. Voor de hersenen werken beloftes als een drug, legt Peter Passenier uit in , 'Schrijven met beloftes'. Met een beloning in het vooruitzicht, stimuleert de productie van dopamine (de boodschapperstof tussen de hersencellen) en daarmee een prettig gevoel.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
14 januari 2011
Elly Lijnse
3-4 minuten leestijd
'Alleen uitmuntende prestaties zijn goed genoeg.' Maar een prestatie van meer dan honderd procent betekent volgens Simone Janson niet automatisch succes en carrière. In het boek 'Minder perfect, meer effect' beschrijft zij diverse voorbeelden, technieken en tips om minder perfectionistisch te worden. Zij richt zich hoofdzakelijk op situaties in de werkomgeving.
recensie
Algemeen management
14 januari 2011
Gérard Hendriks
Veerkracht vergroten valt niet mee. Liselotte Baeijaert en Anton Stellamans geven vier veerkrachtpijlers voor veerkracht in jezelf en vier voor teamveerkracht. 'Vergroot de veerkracht in jezelf en je team' is bestemd voor iedereen die heel veel tips, spreuken, metaforen, acties, adviezen en oefeningen op een rij wil hebben om (team)veerkracht te bevorderen.