OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 443 van 11.893 resultaten
    recensie
    Strategisch management
    11 februari 2011
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Treedt buiten de gebaande paden en kom uiteindelijk te komen tot een werkelijk onderscheidend vermogen voor organisaties. Hiervan is Rob Adams, auteur van 'Ga vreemd!', een warm voorstander van. Wat hij aanreikt, geeft je voldoende houvast in dit zoekproces. 
    recensie
    Internet en social media
    11 februari 2011
    Anne-Mieke Vermeer
    Vraagt u zich nog af of de social media een hype zijn of een blijvend onderdeel van de communicatiestrategie? Dan kan het geen kwaad om u er in te gaan verdiepen. Van journalist Erwin Boogert verscheen een praktisch boekje dat u daarbij kan helpen. 'Scoren met Social Media' zet alle social media op een rij en beschrijft wat het is en hoe u het kunt gebruiken. Het helpt beginners een social mediastrategie en -beleid te formuleren en geef handvatten voor de uitvoering.
    recensie
    Marketing
    11 februari 2011
    Hans van der Klis
    3-5 minuten leestijd
    Een jongensboek en een marketingboek in één: dat is Doorbraak! van Niels Aalberts, die als marketingmanager één van de drijvende krachten was achter het onwaarschijnlijke succes van trompettist Kyteman en zijn Hiphop Orkest. En net als de schitterende, ingetogen solo ‘Sorry’ van Kyteman zou dit boek best eens een hit kunnen worden.
    recensie
    Marketing
    11 februari 2011
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Het managen van Internationale marketing is een complexe aangelegenheid. Marketingprogramma’s moeten worden aangepast aan de behoeften en voorkeuren van klanten die in verschillende culturen leven en verschillende talen spreken. Waar concurrentie vaak anders is dan in Nederland en je ook anders zaken doet. Internationale marketing van Sven Hollensen, dat voor de Nederlandse markt bewerkt werd door Hans Engbers en Angelo Mulder, wil ondernemers in het MKB met internationale ambities een kader bieden voor het opzetten en uitvoeren van marketingprogramma’s waarmee dergelijke ambities gerealiseerd kunnen worden.
    recensie
    Psychologie
    8 februari 2011
    Peter van der Wel
    Dans met kans, een intrigerende titel, met een even integrerende ondertitel: Meer zekerheid door minder controle. Drie (!) INSEAD hoogleraren die denken nog iets toe te kunnen voegen aan de recente reeks boeken over de rol van toeval in ons leven? Denk aan de Zwarte Zwanen van Taleb, De dronkemanswandeling van Mlodinow en A random Walk down Wallstreet van Malkiel. Maken zij hun pretenties waar?
    recensie
    Algemeen management
    4 februari 2011
    Jeroen Ansink
    3-4 minuten leestijd
    De businessnovels van Eliyahu Goldratt moeten eigenlijk met een waarschuwing komen: niet geschikt voor lezers die niet tot in de puntjes bekend zijn met de auteur en zijn werk. De Israëlische businessgoeroe heeft met zijn Theory of Constraints weliswaar een miljoenenpubliek bereikt, maar hij neemt wel erg makkelijk aan dat zijn inzichten geen uitleg behoeven. Goldratt past zijn ideeën toe op retail in zijn nieuwste boek Dat is toch duidelijk?
    recensie
    Verandermanagement
    3 februari 2011
    Ronald Buitenhuis
    1-2 minuten leestijd
    Typ op managementboek.nl het woord veranderen in en je krijgt ‘124 hits’. Dat is nog maar het topje van de ijsberg. Momenteel verschijnen stapels veranderboeken. De een beter dan de ander. Is Mensen veranderen van Yvonne Burger, Léon de Caluwé en Paul Jansen een verrijking voor het arsenaal? Ja en nee.
    recensie
    3 februari 2011
    Hans van der Klis
    2-3 minuten leestijd
    ‘Ontdekt door de lezers van TenPages.com’, staat op de sticker op het omslag van Zo Zuidas. Dat kan niet anders dan een handige marketingtruc zijn van de drie auteurs, die daarmee deze nieuwe crowdfundingsite voor boeken een opkontje wilden geven. Want welke succesvolle columnisten krijgen tegenwoordig geen boekcontract?
    recensie
    Strategisch management
    26 januari 2011
    Berd Warmelts RM
    2-3 minuten leestijd
    De internationaal gevestigde merkbijbel die nu in het Nederlands beschikbaar is. Zo noemen de bewerkers de derde editie van 'Strategisch merkenmanagement' van Kevin Lane Keller. Aan de hand van het Customer-Based Brand Equity-model (CBBE) komen alle belangrijke kwesties bij het plannen, implementeren en evalueren van merkstrategieën aan bod. Het is een uitgebreid en goed leesbaar naslagwerk voor managers, professionals en studenten die meer willen weten over merkenmanagement. Met als meerwaarde dat er naast de B2C-markt aandacht is voor B2B-praktijkcases.
    recensie
    Psychologie
    26 januari 2011
    José Otte
    Mark Earls is een marketinggoeroe. In 'De ultieme kudde' leidt hij ons door nieuwe inzichten uit allerlei wetenschappelijke richtingen die een toepassing hebben op het vak van marketing. Voor marketingmensen die geen zin hebben om zelf allerlei bronnen te raadplegen buiten het marketingveld een absolute aanrader.
    recensie
    Werk en loopbaan
    26 januari 2011
    Peter Vermeulen
    'Een werkweek van 4 uur' is op zich niet zo'n bijzondere titel voor een (luister)boek. Echter wel voor een managementboek. Een manager die 4 uur per week werkt? Bestaan die? Volgens auteur Timothy Ferriss wel degelijk. De subtitel: 'Leid een rijk leven zonder veel te doen' brengt mij echter weer enigszins aan het twijfelen. Alweer een boek dat mijn leven gaat veranderen? Toch maar begonnen met luisteren. Want wie wil er nu niet een werkweek van 4 uur en toch genoeg verdienen om de rest van de tijd leuke dingen te gaan doen? Ik vooralsnog niet. Maar wie weet gaat dit (luister)boek echt mijn leven veranderen.
    recensie
    Verandermanagement
    26 januari 2011
    Rosemarie Mijlhoff
    4-5 minuten leestijd
    Hoe maakbaar is een verandering? Wanneer heb ik het beste resultaat? Hoe ga ik om met onvoorziene gevoeligheden? Dit zijn enkele vragen die een leidinggevende, veranderkundige of projectmanager niet onbekend zijn. En dit is precies de kern van het boek 'Leren Veranderen: een handboek voor de veranderkundige'. Léon de Caluwé en Hans Vermaak gaan aan de hand van de kleurentheorie in op het begrip veranderen, de verschillende manieren van denken, strategieën en resultaten met het doel het onplanbare van een organisatieverandering enigszins planbaar en beheersbaar te maken.
    recensie
    Algemeen management
    25 januari 2011
    Erwin van de Pol
    2-3 minuten leestijd
    Het is 20 oktober 2009. Voetbalclub AZ uit Alkmaar heeft na dagen van ellende eindelijk weer wat te vieren. De door het faillissement van de DSB Bank geplaagde ploeg pakt in blessuretijd nog een punt tegen de Engelse topclub Arsenal: 1-1. Er hangt vooral voor, maar ook tijdens de wedstrijd een licht hysterische sfeer in het moderne, maar toch knusse DSB-stadion. De supporters roepen en schreeuwen om Dirk. Dat is Dirk Scheringa, de mecenas van de club. Scheringa heeft door forse financiële donaties en dito regelingen de club van de eerste divisie naar het landskampioenschap en de Champions League gebracht. De Noord-Hollandse voetbalfans zijn hem voor eeuwig dankbaar.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    25 januari 2011
    Marius van Rijswijk
    3-4 minuten leestijd
    Iedereen maakt het wel eens mee, je presenteert een goed en nieuw idee tijdens de MT-vergadering. Je bent er erg enthousiast over en bent benieuwd naar de reacties van de andere MT-leden. En dan... begint je collega met de opmerking 'Ik speel even advocaat van de duivel' en vervolgens krijg je een hoop tegenargumenten waarom jouw idee eigenlijk niet zo goed is en welke negatieve kanten het heeft. Het boek 'Zes denkende hoofddeksels' van Edward de Bono geeft zes 'advocaten van de duivel', maar dan met ieder zo hun eigen kenmerken.
    recensie
    Juridisch
    25 januari 2011
    Dick Frijlink
    Het auteursrecht mag zich de laatste jaren in veel belangstelling verheugen. Het debat rond nut en noodzaak van het auteursrecht wordt door voor- en tegenstanders regelmatig op felle toon gevoerd. Aan dit debat hebben wetenschappers Joost Smiers en Marieke van Schijndel al in 2009 een interessante dimensie toegevoegd. Zij pleiten er in 'Adieu auteursrecht, vaarwel culturele conglomeraten' brutaalweg voor het auteursrecht af te schaffen. Daarnaast stellen ze voor de culturele conglomeraten in mootjes te hakken. Dit ten voordele van de vele kunstenaars die volgens de auteurs nu te zeer uit de publieke aandacht worden gehouden, als gevolg van het marketinggeweld van de culturele conglomeraten.
    recensie
    Verandermanagement
    25 januari 2011
    Marco van Marle
    2-3 minuten leestijd
    Na het lezen van 'Leiderschap bij verandering' en 'Een gevoel van urgentie!' ben ik fan geworden van John Kotter. Met hooggespannen verwachtingen begon ik dan ook aan zijn nieuwste boek, 'De kunst van overtuigen'. Het boek is geschreven in de stijl van 'Een gevoel van urgentie!' het leest makkelijk weg, is praktisch toepasbaar, een tikkeltje 'Amerikaans en gladjes' maar zoals je van iemand als Kotter mag verwachten ook goed doordacht.
    recensie
    Psychologie
    25 januari 2011
    Martin van Staveren
    Het is een prachtige titel: 'Dans met Kans: Meer Zekerheid door Minder Controle'. Dit belangwekkende boek is geschreven door Spyros Makridakis, Robin Hogarth en Anil Gaba, allen als gedragswetenschappers verbonden aan business-school INSEAD. Het boek behandelt een zeer actueel onderwerp: hoe kunnen we effectiever omgaan met onzekerheid? Volgens de auteurs door het loslaten van de illusie van controle. Klinkt dit logisch?
    recensie
    Marketing
    25 januari 2011
    Michiel Pieters
    2-3 minuten leestijd
    In het boek 'Marketing 3.0' beschrijven Kotler e.a. marketing in haar overgang van productgericht (1.0) naar consumentgericht (2.0) naar mensgericht (3.0). Vanuit de trends in marketing wordt op gestructureerde wijze aangegeven hoe het bedrijfsleven dichter bij haar klanten kan komen door meer op waarden te sturen en hoofd, hart en ziel van de klant aan te spreken. De titel van het boek is ietwat megalomaan en belooft meer dan het kan waarmaken. Het is echter wel een boek dat je gelezen moet hebben als 'commercant'.
    recensie
    Algemeen management
    25 januari 2011
    Joost van Driessen
    2-3 minuten leestijd
    Met zijn boek 'Het Doel' verwierf Eliyahu Goldratt de goeroestatus. Het dikke jongetje bepaalde het tempo van de padvinderstocht, een heldere illustratie van de 'Theory of Constraints'. Die theorie is erg belangrijk geweest bij het (her)ontwerp van vele productieprocessen. Het nieuwste boek van Goldratt verlegt de grenzen naar de retailsector. 'Dat is toch duidelijk?' is een businessroman: Een belangrijke managementtheorie verpakt in de vorm van een roman.
    recensie
    Algemeen management
    25 januari 2011
    Peter Vermeulen
    Dirk Scheringa is een van de weinigen Nederlanders die zich op eigen kracht op weet te werken tot een zeer vermogend ondernemer. Echter wordt er vandaag de dag na tweeëndertig jaar hard werken alleen nog maar negatief over deze Scheringa gesproken. Als bemiddelaar voor persoonlijke leningen start Scheringa zijn imperium. In dertig jaar tijd weet hij een volwaardige bankvergunning van De Nederlandsche Bank te verkrijgen. Dat is niemand in de Nederlandse geschiedenis eerder gelukt. Dirk Scheringa en Jeroen Mei beschrijven in de autobiografie 'Dirk Scheringa' het werkelijke verhaal van deze zeer opmerkelijke Nederlandse zakenman.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden