OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 435 van 11.893 resultaten
recensie
25 mei 2011
Jaap Nijssen
Wij zijn een groot fan van de boeken van Scott Kelby's. Of het nu gaat over digitale fotografie, het gebruik van Elements, Photoshop of zoals in dit geval Lightroom; Kelby kan u als geen ander de fijne kneepjes bijbrengen. Met dit boek leert u als digitaal fotograaf binnen de kortste keren, op een eenvoudige manier én met heel veel werkplezier Lightroom te gebruiken. Een echte aanrader.
recensie
Algemeen management
24 mei 2011
Ben Kuiken
1-2 minuten leestijd
Doorbreek de cirkel! van Arend Ardon is een echte eyeopener voor managers die zichzelf geweldig vinden. Het boek biedt hen bovendien veel praktische adviezen hoe ze hun eigen weerstand kunnen slechten.
recensie
Marketing
20 mei 2011
Kees Visser
5-6 minuten leestijd
Al voordat dit boek was verschenen, werd ik gegrepen door de uitdagende titel van dit boek: 'De ultieme vraag: Zou u ons bedrijf aanbevelen?' Vele managers zullen deze vraag niet durven stellen aan hun klanten uit angst een vernietigend antwoord te krijgen. Als directeur van Managementboek.nl ben ik ongeveer de laatste die als objectieve recensent kan worden aangemerkt. Ik verzoek de lezer dan ook nadrukkelijk deze speedreview te lezen als een verslag van hoe ik namens Managementboek.nl het lezen van dit boek heb beleefd.
recensie
Advisering
19 mei 2011
Ronald Buitenhuis
3-4 minuten leestijd
René Boender adviseerde onder meer merken als Coca Cola, Ola, Goodyear en L’Oréal. Het leverde hem een schat aan ervaring op. Ervaringen nu gebundeld als lekker weghappende ‘snoepjes’ in het boek Great to Cool. Ofwel: just do it! Als u tenminste tegen Amerikaans optimisme kunt.
recensie
Algemeen management
18 mei 2011
José Otte
Hoe vind je tijd, rust en ruimte om te luisteren? Wat is luisteren eigenlijk? Wat maakt het zo moeilijk? 'Harthorend' is een boek voor iedereen die merkt dat hij/zij het prettig vindt te horen dat iemand luistert.
recensie
Financieel management
18 mei 2011
Ronald Buitenhuis
3-4 minuten leestijd
Wie Bankroots in 2020 leest, wordt heen en weer geslingerd in een woest schuddend bakje van een financieel literaire rollercoaster. Een rit met bochten van doemdenken, maar ook ‘loops’ van hoop en liefde. Uitmondend in een wereld zonder geldverkeer zelfs.
recensie
Reclame en verkoop
18 mei 2011
Michel Hoetmer
Wellicht denkt u meteen: alweer een boek over klantgerichtheid en loyaliteit? Wat kunnen de auteurs Rob Snoeijen en Stephan van Gelder nog toevoegen aan de lange rij boeken die over dit onderwerp is verschenen? Misschien moet u net zo als ik een beetje grinniken bij de titel 'Knuffel de klant!' Gekker moeten ze het toch niet maken! Moet ik nu ook al fysiek contact met mijn klanten hebben? Gelukkig valt dat allemaal wel mee. En laat ik er geen misverstand over laten bestaan: dit fleurige boekje voegt zeker iets toe.
recensie
Internet en social media
18 mei 2011
Martin van 't Klooster
Een communicatieadviseur van brancheorganisaties en beroepsverenigingen treft het. Begin 2011 is het 'Handboek sociale media voor branche- en beroepsverenigingen' verschenen. Therèse de Bijl heeft haar master thesis bestuurskunde met onderzoek bij branche- beroepsorganisaties uitgewerkt tot een prettig leesbare publicatie. Naast theorie bevat de publicatie veel praktische handvatten om social media beleidsmatig in te zetten binnen het specifieke karakter van deze bijzondere organisaties. Met dit handboek kan elke communicatieadviseur aan de slag en kan een bestuurder, manager of lid het nieuwe mediabeleid beoordelen.
recensie
Economie
18 mei 2011
Ton Horrevorts
4-5 minuten leestijd
Dat de aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam niet van een leien dakje verloopt, is genoegzaam bekend. Het project is uitgegroeid tot een hoofdpijndossier van de eerste orde voor onze hoofdstad. Volgens de oorspronkelijke plannen hadden we dit jaar al gebruik kunnen maken van deze metrolijn. Vergeet het maar, het wordt op zijn vroegst 2017.
recensie
Projectmanagement
18 mei 2011
Ton Horrevorts
Een goede businesscase is onontbeerlijk voor het welslagen van een complex project. Zo'n businesscase geeft de motivatie van het project aan en legt uit wat de relatie is tussen het project en de doelstellingen van de organisatie. In het document waarin deze motivatie uiteen wordt gezet, worden kosten, baten en risico's zo goed mogelijk onder woorden gebracht. Het belang van de businesscase is benadrukt in 'Waarom doen we dit eigenlijk? De businesscase als succesfactor voor projecten' van adviseur Michiel van der Molen die zich gespecialiseerd heeft in de inrichting van projectmanagement in organisaties.
recensie
Coaching en trainen
18 mei 2011
Bert Peene
2-3 minuten leestijd
Terugblik & vooruitblik is een spel dat verrassende inzichten en heel veel speelplezier belooft. Het zou vooral geschikt zijn voor de oudejaarsavond en andere mijlpalen in een mensenleven, zoals verjaardagen, jubilea en een reünie. Ongeschikt dus voor een recensie in Managementboek Magazine. Maar zoals bij de meeste publicaties geldt ook hier: laat je niet te veel leiden door de tekst op de verpakking. Meestal wordt daarin namelijk schaamteloos overdreven. Heel soms, zoals in dit geval, hebben de tekstschrijvers het spel in kwestie juist tekort gedaan. Maar dat ontdek je pas als je het al gekocht hebt.
recensie
Organisatiekunde
17 mei 2011
Louis Thorig
4-5 minuten leestijd
In 'Connect!' beschrijft Menno Lanting de impact van sociale netwerken op organisaties. Dit boek is tijdens het jaarlijkse Managementboekengala verkozen tot Managementboek van het Jaar 2011. En terecht. Het is inmiddels een bestseller.
recensie
Organisatiekunde
17 mei 2011
Louis Thorig
4-5 minuten leestijd
In 'Connect!' beschrijft Menno Lanting de impact van sociale netwerken op organisaties. Dit boek is tijdens het jaarlijkse Managementboekengala verkozen tot Managementboek van het Jaar 2011. En terecht. Het is inmiddels een bestseller.
recensie
Algemeen management
17 mei 2011
Friso van Abbema
3-4 minuten leestijd
Als je voor de basisopleiding tot trendwatcher mag kiezen tussen een weekje door New York lopen en het boek 'Dossier supertrends' van Carl Rohde, Norbert Mirani en Goos Eilander lezen, dan kies je natuurlijk voor het eerste. Maar ja, soms lukt het niet om de gelegenheid te creëren. Dus 'Dossier supertrends' gelezen.
recensie
Algemeen management
17 mei 2011
Bert Thiel
3-4 minuten leestijd
Pieter van Nispen en Anita van Stralen beschrijven in 'Culturele competentie' hoe we kunnen, willen of moeten omgaan met cultuurverschillen: 'je culturele competentie, de combinatie van kennis, vaardigheden en houdingen op het gebied van cultuur.' Dat is op zich nuttig, want de wereld is klein geworden en internationaal een toverwoord. Het is alleen jammer dat de auteurs de plank zo volkomen misslaan.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
17 mei 2011
Robert Haringsma
3-4 minuten leestijd
Perfectionisten laten hun eigenwaarde te sterk afhangen van hun prestaties. Ze concentreren zich op hun fouten en zijn alleen tevreden met foutloze prestaties. Ervaringsdeskundige en wetenschapper Tal Ben-Shahar beschrijft in 'De optimalist' hoe perfectionisten gebruik kunnen maken van optimalisme om te komen tot excellent presteren en een positief zelfbeeld. Het boek bevat zowel een zelfhulpdeel als beschouwend deel.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
17 mei 2011
José Otte
2-3 minuten leestijd
'Getting things done' is de sleutel tot prettig en efficiënt werken zonder stress, zegt David Allen op de achterkant van het boek. Geïnfecteerd door een groep enthousiaste gebruikers ben ik aan het boek begonnen. Met hoge verwachtingen. 'Getting things done' is een boek dat je op simpele wijze leert hoe je dingen kunt organiseren.
recensie
Leiderschap
17 mei 2011
Wendela Sanders
Veel boeken over leiderschap gaan over de zakelijke kant van leiderschap. Deepak Chopra voegt hier met 'De ziel van leiderschap' een boek aan toe over de innerlijke competenties van een leider. Hij pakt het grondig aan en bespreekt eerst de algemene eigenschappen van leiders. Vervolgens geeft hij twee succesverhalen waarbij de oprichters en leiders vanuit hun passie of ziel hebben gemanaged. En in het derde deel besluit de auteur met de tien principes van goed leiderschap in kernwoorden. Een inzichtgevend én praktisch boek dat draait om 'inside-out'.
recensie
Algemeen management
16 mei 2011
Bert Peene
3-4 minuten leestijd
Organisatieverandering gaat uiteindelijk altijd over het aanleren van nieuw gedrag. Daarover is in de loop van de jaren dan ook heel wat geschreven. Vooral over wat te doen als dat niet lukt. Met andere woorden: hoe je effectief met weerstand kunt omgaan. Gelukkig komen ook veranderaars die weerstand juist willen voorkomen voldoende aan hun trekken. Nieuw in deze laatste categorie is De menskant van veranderen, met als ondertitel ‘Spiral Dynamics in de praktijk’, van Erik Koenders en Peter Nientied. Hun belangrijkste boodschap: als je mensen tot ander gedrag wilt bewegen, moet je inzicht hebben in hun waarden. En daarbij aansluiten.
recensie
Juridisch
13 mei 2011
Dick Bos
3-4 minuten leestijd
In 'Beleggen in gebakken lucht' worden op verhelderende wijze zowel de verschijningsvormen als de bestuurlijke- en stafrechtelijke handhaving van beleggingsfraude beschreven. Het is vooral een praktijkboek voor mensen die op dit terrein kennis willen vergaren of hun kennis willen verdiepen en niet zozeer een leesboek om bij het haardvuur met een goed glas wijn ter hand te nemen. Het is echter wel een boek dat bij een beetje expert op dit terrein in de kast zou moeten staan.