OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 430 van 11.893 resultaten
recensie
Werk en loopbaan
20 juli 2011
Dorien van Doorn
2-3 minuten leestijd
Vrouwen in de board opnemen? De kwantitatieve cijfers duiden nog steeds niet op een gegronde reden hiervoor. Alleen het rendement op eigen vermogen is significant beter bij bedrijven met een vrouw in de board, aldus een onderzoek van Catalyst. Mijntje Lückerath-Rovers en Marike van Zanten zetten in 'Topvrouwen' de huidige situatie van de deelname van vrouwen in de raden degelijk uiteen. Ze bespreken uitgebreid de onderzoeken van diverse instituten. De lezer wordt op prettige wijze door de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten van de onderzoeken meegenomen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
20 juli 2011
Rosemarie Mijlhoff
3-4 minuten leestijd
Kent u die situaties waarin u denkt geen vooruitgang te boeken? Dat u het plan presenteert waar u zo enthousiast over bent, maar degene tegenover u uw enthousiasme niet lijkt te delen? Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) is een manier van communiceren en persoonlijke effectiviteit waarmee u het beste uit uzelf kunt halen. Jeremy Lazarus zet in zijn boek 'Succesvol NLP' uiteen wat NLP is en hoe het in privé- en zakelijke situaties ingezet kan worden om sneller tot betere resultaten te komen, kortom succesvol te zijn.
recensie
Algemeen management
19 juli 2011
Marius van Rijswijk
''Bullshit management' rekent af met de wijdverspreide overtuiging dat investeren in management zin heeft', zo schrijft de auteur. Jos Verveen beschrijft waarom organisaties terug moeten naar de essentie van hun bestaan. Management, managementtechnieken en -modellen vormen eerder belemmeringen binnen organisaties dan dat zij effectief zijn. Managers zijn al helemaal niet nodig. Stop op management en neem het heft weer in eigen handen, dat is het ongenuanceerde adagium van de auteur.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
19 juli 2011
Bert Thiel
3-5 minuten leestijd
In zijn derde boek, 'Verbaal meesterschap', maakt de succesvolle spreker en trainer Remco Claassen duidelijk dat effectief spreken effectief beïnvloeden is. Zijn boodschap is niet nieuw; hij brengt hem wel rauw en vaak nogal ondoordacht en weinig weloverwogen. Dat draagt niet bij aan de geloofwaardigheid.
recensie
Leiderschap
19 juli 2011
Louis Thorig
1-2 minuten leestijd
In 'Het Leiderschapsboek' beschrijft auteur Mark Anderson in staccatovorm en in tien delen (die weer onderverdeeld zijn in 4 tot 8 hoofdstukken) wat er zoal voor nodig is om een effectieve leider van een team te zijn of te worden. 'Het Leiderschapboek' is slechts een leidraad en geen gedetailleerde bibliografie. De thema's in zijn boek zijn niet onderbouwd met uitgebreid eigen onderzoek, maar zijn gebaseerd op lessen uit de praktijk van een ervaren manager.
recensie
Algemeen management
19 juli 2011
Dorien van Doorn
1-2 minuten leestijd
Het spel 'Twynstra Gudde kaarten' bevat 57 kaarten met foto's erop en 1 uitlegkaart. Daarop staat 1 zin. Het spel is dus heel simpel te spelen. En toch kan de inhoud en de bijdrage aan een project enorm zijn. De spelers bepalen hoe het spel gespeeld wordt en dat maakt het heel persoonlijk, boeiend, interessant en oneindig speelbaar.
recensie
Algemeen management
19 juli 2011
Dorien van Doorn
Tegenwoordig heeft eigenlijk elke manager wel een opleiding management gehad. En toch wordt er weleens met termen gesmeten, (niet in het minst door consultants) waar een manager niet bekend mee is. 'Het zwarte boekje voor managers' van Suzanne Turner maakt daar op gepaste wijze korte metten mee. Niet op de wijze van de 'dummies', maar netjes met een pagina uitleg per techniek of methode.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
19 juli 2011
Mady Meijer
Raymond ter Horst heeft in zijn boek 'Go by Bus' een methode beschreven om jezelf naar een hoger plan van zelfmanagement te tillen. Het woord BUS staat voor de 3 lagen in zijn piramide, Be connected, Use the toolkit en Share the jackpot.
De methode is makkelijk toepasbaar en de auteur heeft het ontwikkeld en getest bij het onderwijs van moeilijk opvoedbare kinderen. En als het voor deze doelgroep werkt, zou het ook moeten werken voor de gemotiveerde manager?!
recensie
Psychologie
19 juli 2011
Mady Meijer
Cordelia Fine heeft zich in het boek 'Waarom we allemaal van Mars komen' gewaagd aan een moeilijk onderwerp, namelijk de overeenkomsten en verschillen tussen mannen en vrouwen. De titel verwijst met een kwinkslag naar de serie boeken over het zelfde onderwerp waarvan de titel suggereert dat mannen en vrouwen van verschillende planeten komen. Het boek wordt veel geprezen en zou eindelijk een juist licht werpen op neuroseksisme.
recensie
Organisatiekunde
13 juli 2011
Martin van Staveren
Het boek 'Leidinggeven aan overtuigingen' verschijnt in een periode van forse bezuinigingen, vooral in de publieke sector. Voor het omgaan met dergelijke grote veranderingen geeft het boek een krachtige benadering, op minimalistische wijze. Het nodigt uit tot effectiever werken met de mogelijkheden die er al zijn in een organisatie, met communicatie als uitgangspunt. Wat, inmiddels een versleten begrip, communicatie? Volstrekt niet! Peter Stam heeft een van de beste managementboeken van de laatste tien jaar geschreven.
recensie
Economie
13 juli 2011
Mady Meijer
2-3 minuten leestijd
Soms is de prijs die men moet betalen voor een vermeende droomcarrière simpelweg te hoog. Dat is wat Alex Preston in zijn boek 'Deze bloedende stad' op een rauwe en doordringende wijze laat zien. 'Deze bloedende stad' schetst het leven van een jonge man die zijn dromen vanuit zijn studietijd najaagt en een grootse carrière in de financiële wereld ambieert. Als hij eenmaal werkzaam is in deze harde zakenwereld, betaalt hij een hoge prijs voor zijn succes. Zijn liefdesleven, vriendschappen en toekomstdromen staan onder druk. Biedt de financiële crisis hem een uitweg uit deze wereld of is zijn leven al te veel verweven met het financiële wereldje in de City?
recensie
Algemeen management
13 juli 2011
Maarten Fijnaut
'Nu al een klassieker' staat te lezen op de omslag van 'Het geroosterde speenvarken' van Jos Hannan en Kees-Jan van Wees. Een klassieker vanwege de vele oude bekende metaforen, parabels en interessante verhalen. Eigenlijk zijn het dus vele bestaande klassiekers samengevat in één bundel. Handig voor professionals die graag metaforen (willen) hanteren om een punt duidelijk te maken of anderen aan wil zetten tot nadenken. In dit boek staan er veel, eenvoudig geschreven en gerangschikt naar thema, dat is precies wat dit boek zo enorm interessant maakt, maar of het boek zelf daarom een klassieker wordt? Mijns inziens wel, want er is meer…
recensie
Algemeen management
13 juli 2011
Brigitte Koehler
2-3 minuten leestijd
'Eerlijke winst' van Jeffrey Hollender en Bill Green is een boek dat aan de hand van praktijksituaties laat zien hoe bedrijven als bijvoorbeeld Nike, Timberland en Seventh Generation hun bedrijfsvoering ombuigen naar meer maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een paar jaar geleden was maatschappelijk verantwoord ondernemen een manier om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Tegenwoordig zul je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen om te blijven groeien en misschien wel te overleven. Consumenten willen namelijk weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe die goedkope T-shirts zijn gemaakt. Eerlijke Winst laat zien hoe bedrijven hier mee omgaan.
recensie
Werk en loopbaan
13 juli 2011
Eric van Arendonk
'Stress, vriend & vijand. De aanpak van stress, thuis en op het werk' is de titel van het stressboek van Theo Compernolle. Ik ben benieuwd hoe stress ook een vriend kan zijn, want tot op heden heb ik dat nog niet zo mogen ervaren. Het boek beleeft inmiddels zijn elfde druk en ik moet zeggen, nu ik het boek gelezen heb, terecht. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen ondanks dat het een dikke 300 pagina's telt. Het boeide me vanaf de eerste bladzijde. Ongelofelijk, denk ik dan, dat ik dit boek bij toeval tegengekomen ben, ik ben toch een fervent lezer van managementliteratuur. Dit boek al ligt dus al sinds 2006 onopgemerkt. Een verborgen pareltje heet dat, geloof ik.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
12 juli 2011
Hans van der Klis
3-4 minuten leestijd
Sietse Bakker (1984) kan wel iets. Op zijn negentiende startte hij zijn eigen communicatiebureau, twee jaar geleden werd hij door een tijdschrift uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende jonge ondernemers en hij vervult een belangrijke rol in de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Nu, op zijn 27e, heeft hij een boek geschreven waarin hij zijn levenshouding uiteen zet: How to live wow!?
recensie
Inkoop en logistiek
11 juli 2011
José Otte
1-2 minuten leestijd
De drie fabrieken van Alex Rogo worden bedreigd met sluiting. Eliyahu Goldratt beschrijft in 'Het is geen toeval' hoe Alex zijn fabrieken redt. Wederom in de vorm van een verhaal leidt de auteur ons verder in de geheimen van zijn Theory of Constraints (TOC). We pakken de draad op met dezelfde spelers zoals we die in 'Het doel' hebben leren kennen.
recensie
Projectmanagement
11 juli 2011
Projectleider-Worden.nl
'De businesscase'. Geen andere term is de afgelopen jaren zo sterk in opkomst geweest in project- en programmaland als 'de businesscase'. Geen andere term heeft de afgelopen jaren projectmanagers en opdrachtgevers aangezet tot het produceren van complete boekwerken, al dan niet 'geholpen' door een template. Want, een goede businesscase is dé succesfactor voor een project. Maar, projecten falen nog steeds. Klaarblijkelijk snappen we er niets van. We hadden nu toch 'een businesscase'? Dagen hebben we gespendeerd aan het invullen van die template! Michiel van der Molen schiet verward Nederland te hulp. In zijn boek 'Waarom doen we dit eigenlijk?' vertelt hij niet alleen wat een goede businesscase is, maar vooral ook hoe je de businesscase tot een echte succesfactor van jouw project maakt. Een prima en makkelijk toegankelijk standaardwerk is geboren.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
11 juli 2011
Brigitte Koehler
2-3 minuten leestijd
Van kledingvoorschriften en tafelmanieren tot omgaan met e-mail en Twitter. 'Businessetiquette 3.0' van Roel Wolbrink is een boek dat hele praktische antwoorden geeft op een breed scala aan etiquettevragen. Met dit boek haal je een handboek in huis waarmee je elk zakelijk en ethisch dilemma kunt aanpakken.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
11 juli 2011
Michel Hoetmer
Klagen lijkt zo'n beetje een nationale hobby in Nederland. Er gaat geen dag voorbij of u hoort iemand mopperen of klagen. Misschien hoort u zelfs uzelf wel eens zeuren. Auteur Bart Flos belooft zijn lezers in 'Het anti-klaagboek' eerste hulp bij zeuren en zaniken.
recensie
Leiderschap
11 juli 2011
Peter de Roode
3-4 minuten leestijd
Een fascinerend boek waarin de lezer wordt meegesleept in de diepere psychologische krochten van de dagelijkse praktijk tussen leidinggevende en medewerker. In 'The set up to fail syndrome' geven Jean-Francois Manzoni en Jean-Louis Barsoux antwoord op de vraag hoe het komt dat goede managers soms het slechtste uit hun mensen weten te halen. En het antwoord mag er zijn: een pijnlijk herkenbaar en zeer confronterend beeld, op onderzoek gebaseerd. De lezer blijft niet gedesillusioneerd achter, want aan het eind laten de auteurs zien hoe je deze beklemmende patronen kunt doorbreken.