OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 429 van 11.893 resultaten
recensie
Marketing
2 augustus 2011
Judy Bos - de Ruijter
2-3 minuten leestijd
Jan van Setten geeft met zijn boek 'De klantenfluisteraar' frisse inzichten in maximale klantbeleving. Met voorbeelden doorspekt met humor maakt hij duidelijk wat er bij velen ontbreekt aan het verhogen van de klantwaarde. Hij laat zien wat het je kan opleveren als je de ander behandelt zoals de ander behandeld wil worden én wat vooral te laten. Leef je grondig en enthousiast in en leef je daarna enthousiast en interessant uit!
recensie
2 augustus 2011
Sonja van Vuren
Een boek dat 'Stilte Geste Stem' heet, wat moet je je daarbij voorstellen? Volgens de schrijver René ten Bos is taal schatplichtig aan het niet-talige. Een boek over zaken die op het eerste oog niet zo veel met taal te maken hebben, maar bij nadere inspectie taal mede mogelijk maken, is dus zo gek nog niet. Het blijkt dat je er prachtige essays aan kunt wijden. Een heel boek vol.
recensie
Organisatiekunde
2 augustus 2011
Judy Bos - de Ruijter
2-3 minuten leestijd
'Hartelijk georganiseerd' van Jacky van de Goor geeft je waardevolle inzichten, concrete handvatten en inspiratie voor succesvolle ontwikkeling van de organisatiecultuur. Vanuit bezieling, de oproep en doorleefde noodzaak naar beweging en volharding om de organisatiecultuur blijvend te verbeteren. Overwin de zuigkracht van de verborgen loyaliteit, stap uit de comfortzone en realiseer de gezamenlijke droom! De droom waarin de waarden en de telos, het levensdoel van de organisatie, tot uiting komen.
recensie
Marketing
2 augustus 2011
Daniëlle de Jonge
3-4 minuten leestijd
Een tijdje geleden slenterde ik door de taxfree winkels op Schiphol. Nu ben ik dol op lezen, dus een winkel met boeken kan op mijn vaste bezoek rekenen. Tussen alle pockets, tijdschriften, kranten en cadeauboeken werd mijn aandacht snel getrokken door een boek met felroze rug. Iets dichterbij werd ik ook nog eens aangenaam verbaasd door de kaft. Een kassabon? Onherkenbare foto van een man? Wat is dit voor een boek?!
recensie
Persoonlijke effectiviteit
2 augustus 2011
Judy Bos - de Ruijter
Sta jij er wel eens bij stil dat niet de situatie maar je gedachte over die situatie je ongelukkig maakt? In 'De kracht van gedachten' van Martijn Frijters pak je je eigen belemmerende overtuigingen aan en maak je nieuwe behulpzame gedachten en krachtige overtuigingen. Je brein wordt uitgedaagd door een combinatie van psychologie, neurologie en wetenschappelijk onderbouwde studieresultaten. Essentieel zijn een groeimindset en training van je hersenen als spieren in 40 dagen!
recensie
Leiderschap
1 augustus 2011
Bert Peene
3-4 minuten leestijd
Het spel Leve de competente coach is een methode die coaches spelenderwijs inzicht wil geven in hun kwaliteiten. Waar sta ik als coach en hoe wil ik me verder ontwikkelen? Dit spel biedt daartoe 106 kaarten met voorbeelden van kennis, houding en gedrag, waarmee je kunt bepalen hoe competent je als coach bent, om van daaruit gericht (verder) te werken aan je professionele ontwikkeling. Daarbij mag je je, verrassend, ook laten leiden door wat je leuk vindt.
recensie
Organisatiekunde
29 juli 2011
Ben Kuiken
1-2 minuten leestijd
Zelfsturing als een probaat middel om tot een snellere besluitvorming, meer betrokkenheid en innovatie te komen: dat is de insteek van het boek Zelfsturing – een nieuwe kijk op organisaties van Diny Leppers en Gertie Eikenaar. Een praktisch boek, met als centrale boodschap: zelfsturing is geen anarchie.
recensie
Leiderschap
29 juli 2011
Lex Beijersbergen
Wat kan het moderne bedrijfsleven leren van oosterse gevechtskunsten en zen-filosofie?
In het boek 'The Cutting Edge' legt Bjørn Aris (1965) de verbinding. Het optimaal laten functioneren van de linkerhersenhelft, de ratio, door optimaal gebruik te maken van de inzet van de rechterhersenhelft, gevoel en intuïtie. Het boek is geen wetenschappelijk werk, maar gebaseerd op 25 jaar bestudering van en ervaring in de Japanse zwaardkunst, het iaido, door Bjørn Aris zelf.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
29 juli 2011
Lex Beijersbergen
Wat kan het moderne bedrijfsleven leren van oosterse gevechtskunsten en zen-filosofie?
In het boek 'De zon komt op in het Oosten' legt Bjørn Aris (1965) de verbinding. Het optimaal laten functioneren van de linkerhersenhelft, de ratio, door optimaal gebruik te maken van de inzet van de rechterhersenhelft, gevoel en intuïtie. Het boek is geen wetenschappelijk werk, maar gebaseerd op 25 jaar bestudering van en ervaring in de Japanse zwaardkunst, het iaido, door Bjørn Aris zelf.
recensie
Strategisch management
26 juli 2011
Jan Jacob Bos
2-3 minuten leestijd
Hoe krijgen succesvolle bedrijven het toch voor elkaar om het ene na het andere goede product of dienst te lanceren, terwijl andere bedrijven hun succes laten doodbloeden? Voor 'Jumping the S-curve' hebben Paul Nunes en Tim Breene heel veel bedrijven geanalyseerd om uit te zoeken waar dat verschil in zit. Dit heeft geleid tot een praktisch opgezet boek met een goede wetenschappelijke onderbouwing.
recensie
Organisatiekunde
26 juli 2011
Jan Jacob Bos
Is uw organisatie al 'nieuw' aan het werken? Is het nieuwe werken nu een hype of levert het echt wat op? Paul van den Brink en Rosan Gompers hebben een waardevolle bloemlezing van artikelen samengesteld waarin vanuit diverse organisaties het nieuwe werken van verschillende kanten belicht wordt. Het blijkt zeker geen hype te zijn en het is veel meer dan telewerken. 'De kunst van het nieuwe werken' is kortom een goed overzicht van wat écht werkt en wat het nieuwe werken oplevert.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
26 juli 2011
Dorien van Doorn
1-2 minuten leestijd
Iedereen kent het gevoel herhaaldelijk in een situatie verzeild geraakt te zijn, waarin we eigenlijk niet terecht hadden willen komen. En toch stinken we er telkens in. Zowel zakelijk als privé. Echte valkuilen, waarin we zelfs patronen herkennen, maar waarvan we de oorzaak niet goed zelf kunnen duiden, en waarvan wel duidelijk is dat er een oorzaak bij onszelf ligt. Wat zou het geweldig zijn om op tijd te kunnen bijsturen en de situatie te omzeilen of zelfs ten gunste van onszelf te kunnen keren! Daarin ligt de kracht van 'Leven in je leven' van Jeffrey Young en Janet Klosko.
recensie
Werk en loopbaan
26 juli 2011
Elly Lijnse
'Ik zou het liefst ontslag nemen en het roer om gooien, maar dat kan niet omdat ik mijn hypotheek moet betalen en voor mijn gezin moet zorgen.' Dit kunt u na het lezen van 'Plan B' van Sabine Leenhouts niet meer hard maken. De auteur beschrijft in haar boek 20 verhalen van mensen die een volledig andere wending geven aan hun carrière. Het is een boek vol inspiratie om de stap te nemen om uw leven rigoureus om te gooien naar meer plezier en balans.
recensie
Organisatiekunde
26 juli 2011
Mady Meijer
'De belofte van Laagland' van Robert Coppenhagen is een maatschappelijke roman over een klein land met zeer opvallende overeenkomsten met ons eigen kikkerlandje. Het is een pakkend en herkenbaar boek over een groep mensen die elkaar bij toeval treffen en ieder worstelt met zijn eigen dilemma's. Zij vormen een 'actiegroep' met als doel de koplopers van de samenleving te mobiliseren. Dan blijkt Laagland over inwoners te beschikken die overlopen van talent en innovatiekracht: de belofte van Laagland.
recensie
Coaching en trainen
26 juli 2011
Claudia Broeke
'U lijkt me een vrij hopeloos geval' is de prikkelende titel van een boek over provocatief coachen. Welke coach zou dat niet eens tegen zijn cliënt willen zeggen? Of ligt de volgende uitspraak weleens op het puntje van uw tong? 'Maar slappe karakterloze zakken zijn juist erg prettig voor hun omgeving.' Als u vindt dat u dat eigenlijk niet kunt maken, dan zou u dit boek van Adélka Vendl eens moeten lezen. Daarin laat zij zien dat provocatieve gespreksvoering in veel situaties een prima interventie kan zijn.
recensie
Juridisch
25 juli 2011
Dick Bos
Boeiend hoe een veelzijdig mens als Peter C. Schouten, journalist, uitgever en manager, nu met een juridische bril naar zijn vakgebied kijkt. Hij benadert het onderwerp 'Trial by media' niet alleen vanuit de kant van de journalistiek en de eventuele sensatiezucht die daaraan ten grondslag ligt, maar heeft ook oog voor de rol voor onder meer de Officier van Justitie, de rechter, de raadsman maar ook de burger binnen dit proces.
recensie
Advisering
25 juli 2011
Pierre de Winter
2-3 minuten leestijd
Sommige boeken zijn het resultaat van een langdurig rijpingsproces. Dat is prettig, want het betekent dat datgene wat er in wordt behandeld, goed doordacht is en vaak ook gestoeld op enige praktijkervaring. Het boek Effectief adviseren van Simone Schenk is er zo een.
recensie
Psychologie
22 juli 2011
Ger Mouthaan
2-3 minuten leestijd
Opnieuw weet Roos Vonk, trainer, spreker, columnist en bovenal hoogleraar Sociale Psychologie in Nijmegen, ons op een altijd amusante en soms indringende wijze te confronteren met vele aspecten van het menselijk gedrag, gelukkig alleen dat van anderen.
recensie
22 juli 2011
Bert Thiel
2-3 minuten leestijd
Soms kom je van die boeken tegen waaraan vrijwel alles goed is. 'Hand(ig) boek zakelijk schrijven, Zakelijke teksten van A tot Z' van Afke van der Horst en Jeanine Reuver is zo'n boekje. Hechte compositie, strakke vormgeving en, zoals de titel al doet vermoeden, verdraaid handig.
recensie
Algemeen management
20 juli 2011
Pierre de Winter
1-2 minuten leestijd
Adviseur, coach en presentator Cees Harmsen houdt zich al jaren bezig met personal branding. In 2008 publiceerde hij het boek This is your wake-up call, maar al in 2001 verscheen zijn eerste boek, ‘Een zee van tijd’, waarin hij de lezer probeerde te verleiden tot een proactieve levenshouding. En eigenlijk is dat wat hij met zijn nieuwste boek Opmerkelijke ik ook weer doet. Als het aan Harmsen ligt, is het soort mensen dat zich elke dag naar z’n werk sleept, de tekst ‘het zal mijn tijd wel duren’ voor in de mond heeft liggen, en moord en brand schreeuwt als de werkgever op hem of haar uitgekeken begint te raken, liever gisteren dan vandaag uitgestorven in ons land.