OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 419 van 11.895 resultaten
recensie
Leiderschap
1 december 2011
Erik de Vries
1-2 minuten leestijd
Peter Senge zei het al in zijn beroemde boek The Fifth Discipline: de krijgsmacht is de enige organisatie die erop is ingesteld te leren en voortdurend op veranderingen in te spelen. Bedrijfskundige en actief reserveofficier Rob Evers kwam tot dezelfde conclusie, en schreef een boek waarin hij de lessen uit de krijgsmacht loslaat op de burgerwerkvloer: Teams door het vuur.
recensie
Advisering
30 november 2011
Joop Vorst
Daarbij grijpt hij terug naar hoe De interim-manager is lang in organisaties gezien als de beul die dingen doet die het reguliere management niet kan of heeft nagelaten te doen. Daarin zit ook de zwakte van 'De vriendelijke beul', omdat Luc Timmers niet het volledige beeld schetst zoals interim-management tegenwoordig wordt ingezet in organisaties.
recensie
Algemeen management
30 november 2011
Bruno Fabre
Waar de wereld van Youtube een enorme toevlucht neemt en de beschikbare tijd steeds lijkt in te krimpen, is het succes van TED met zijn 18 minuten-video goed te begrijppen. In Nederland is TEDxAmsterdam de eerste versie van dit boeiende fenomeen. Carolien Vader geeft in 180 pagina's de grote verschuivingen weer op het gebied van innovatie. 'Het begint met een idee' - A book worth reading!
recensie
Algemeen management
30 november 2011
Claudia Broeke
Het schijnt dat meer dan een miljoen Nederlanders met het idee rondlopen ooit een boek te schrijven. Aan onderwerpen geen gebrek: er wordt geschreven over reizen, koken, sporten of over de combinatie hiervan. En er liggen ook veel plots op de plank te wachten om dé bestseller van het jaar te worden. Een goed boek schrijven en publiceren is een vak apart. Een auteur in spé verhoogt de kans op succes als hij zijn verhaal inspirerend kan vertellen en tegelijkertijd ook kennis heeft van het proces dat tot uitgave leidt.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
30 november 2011
Maarten Fijnaut
2-3 minuten leestijd
'Weer zo'n boek over hoe je meer jezelf kunt zijn?' vroeg ik mezelf in eerste instantie af bij het lezen van de titel. Frits Evelein en Fred Korthagen hebben mij enorm positief verrast. Nee, het is niet weer zo'n boek! Sterker nog, het is eigenlijk moeilijk dit werk een boek te noemen. De bijna 80 oefeningen in 'Werken vanuit je kern' maken het niet echt gemakkelijk om zomaar op de bank te lezen. Het is een hele studie-ervaring die je met jezelf en anderen kunt ervaren. Geen makkelijke weglezer, maar een heel proces dat voor interessante gesprekken kan leiden met partner, vrienden, collega's of kennissen.
recensie
Organisatiekunde
28 november 2011
Hans van der Loo
9-13 minuten leestijd
Het verschijnen van een nieuw boek van managementgoeroe Jim Collins is wat voor popliefhebbers ooit de komst van een plaat van de favoriete band was: een gebeurtenis om reikhalzend naar uit te kijken. Na ruim negen jaar intensieve studie pakt Collins weer eens ouderwets uit met een boek dat bol staat van aansprekende metaforen, inspirerende cases en verrijkende managementconcepten. Net als zijn voorgangers, gaat het nieuwe boek ook dit keer weer over ‘grootse’ bedrijven die hun concurrenten mijlenver achter zich laten. Dit lukt hen niet door toeval of puur geluk, maar vooral doordat zij een aantal bewuste keuzes maken. Vandaar de titel: Great by Choice.
recensie
Financieel management
28 november 2011
Annegreet van Bergen
2-3 minuten leestijd
Met de bril van onze tijd bekeek econoom en historicus Lodewijk Petram hoe de lokale Amsterdamse handel in VOC-aandelen is uitgegroeid tot een van de centrale onderdelen van de wereldeconomie. Hij schreef er een prettig leesbaar, informatief boek over dat verrassende inkijkjes biedt in het handelsleven van de zeventiende eeuw: De bakermat van de beurs. Ook toen al kwam de overheid met een verbod op ‘naked short selling’, ofschoon deze verkooptechniek (waarbij de op een daling speculerende verkoper de aandelen niet bezit) destijds ‘blanco verkopen’ heette.
recensie
Leiderschap
25 november 2011
Martin Walraven
In hoeverre kunnen topteams in de topsport als voorbeeld dienen voor projectteams in het bedrijfsleven? Marco van den Berg, basketbalcoach, en Jakob Zwinderman, trainer van teams in het bedrijfsleven, onderzoeken dit in het boek 'No prima Donna's'. Centraal staat de aanpak van Van den Berg, deze is gebaseerd op de kernwaarden altruïsme, de Groene Baret, stoïcijns meebewegen en geen smoesjes. De schrijvers geven een interessant, maar te oppervlakkig kijkje in de wereld van hun teams.
recensie
Organisatiekunde
24 november 2011
Jeroen Ansink
5-6 minuten leestijd
In Great by Choice onderzoeken businessgoeroe Jim Collins en Stanford-professor Morten Hansen waarom sommige bedrijven in extreme omstandigheden gedijen en sommige niet. Dat heeft geleid tot een uitstekend boek dat maar liefst vijf managementmythes doorprikt.
recensie
Algemeen management
24 november 2011
Brigitte Koehler
2-3 minuten leestijd
Met het boek 'Startkapitaal' van Kees Zegers krijg je in één klap 100 adviezen voor succesvol ondernemen voor je kiezen. Zegers, één van Nederlands bekendste en meest succesvolle internetondernemers, weet waarover hij het heeft. Met grappige anekdotes, goede voorbeelden en zijn geheel eigen kijk op zaken weet Zegers van het eerste tot het laatste advies te boeien.
recensie
Algemeen management
24 november 2011
Rudy Mulderij
3-5 minuten leestijd
Hoe overwint u crisissituaties binnen organisaties? Reputatieschade en integriteitschade liggen immers bij ieder bedrijfsmatig foutief handelen op de loer. In 'Crisismanagement - Orde in de chaos' belooft Hans Slaman een beschrijving vanuit de praktijk. Met zo'n belofte trekt hij de aandacht van de hectische manager, die vindt dat ie van crisis naar crisis springt.
recensie
Verandermanagement
23 november 2011
Joris Arts
1-2 minuten leestijd
Kent u Snel, Snuffel, Peins en Pieker nog? Het zijn de muizen en minimensjes uit 'Wie heeft mijn kaas gepikt?', de bestseller van Ken Blanchard en Spencer Johnson. Deepak Malhotra heeft in zijn boek 'Ik heb jouw kaas gepikt!' het vervolg op deze bestseller geschreven. Of wellicht kun je het beter 'De andere kant ervan' noemen.
recensie
Leiderschap
23 november 2011
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
De voormalig topman van de WPG Uitgevers Pieter de Jong schreef een persoonlijk relaas over management en leiderschap: Het avontuur van leidinggeven. Deze kleine reisgids, zoals hij het boek noemt, geeft een mooi inzicht in hoe een lezer grasduint in de managementliteratuur.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
22 november 2011
Joost van Driessen
Bjørn Aris is een kenner van de Oosterse gevechtskunsten. In zijn boek 'De zon komt op in het Oosten' geeft hij een aantal basisregels om succesvol te zijn. Succes komt niet door inspanning, maar door ontspanning is zijn credo. Wat kan een manager leren van de Japanse 'Weg van het Zwaard'?
recensie
Leiderschap
22 november 2011
Joost van Driessen
Bjørn Aris is een kenner van de Oosterse gevechtskunsten. In zijn boek 'The Cutting Edge' geeft hij een aantal basisregels om succesvol te zijn. Succes komt niet door inspanning, maar door ontspanning is zijn credo. Wat kan een manager leren van de Japanse 'Weg van het Zwaard'?
recensie
Coaching en trainen
22 november 2011
Amber Zwartbol
Mijn verwachtingen waren hooggespannen toen ik het spel 'Ontdek je symbool' bestelde van Hens van Soest. Eerder heb ik een aantal van haar spellen gebruikt tijdens mijn trainingen en ik was daar ontzettend enthousiast over. De aansprekende foto's en de kwaliteit van de kaarten zorgen nog steeds voor vele interessante momenten tijdens een training.
recensie
Psychologie
22 november 2011
Timon Sibma
3-5 minuten leestijd
'Lichaamstaal voor Dummies' geeft een uitgebreide inleiding over lichaamstaal en de (mogelijke) interpretatie daarvan. Elizabeth Kuhnke werkt in de verschillende hoofdstukken letterlijk van boven naar beneden: van de signalen die met het hoofd en gezicht gemaakt worden, naar de borst, armen en handen tot aan de benen en voeten.
recensie
Algemeen management
17 november 2011
Roelke Posthumus
3-4 minuten leestijd
Nederland heeft bijna een miljoen managers. Over hun geworstel en de uitdagingen in hun werk wordt veel nagedacht. Door hen zelf maar ook door andere Nederlanders die hen adviseren, trainen en coachen. Een aantal van deze managementdenkers heeft inmiddels een sterstatus. Hun boeken zijn steevast bestsellers, zij spreken altijd voor volle zalen en laten zich daar goed voor betalen.
recensie
Advisering
17 november 2011
Veerle Blajic-Kik
3-4 minuten leestijd
Het is heel lastig om goed advies goed over te dragen. Dat weet iedereen die wel eens een gesprek gehad heeft met een medewerker of met zijn eigen leidinggevende. Spanningen, vooroordelen, onzekerheden: allemaal hebben ze hun uitwerking op hoe we informatie ontvangen en verwerken. Waarom is het toch zo moeilijk om wél het gewenste effect van je advies te bewerkstelligen? In 'Effectief adviseren' legt Simone Schenk uit wat er in zo'n spannende situatie in ons brein gebeurt en hoe we hier beter mee om kunnen gaan.
recensie
Algemeen management
17 november 2011
Marius van Rijswijk
3-4 minuten leestijd
Het boek 'Iedereen CEO' is een aanrader. De ondertitel 'Netwerkleiderschap en de nieuwe organisatie' geeft in een kern weer waar het boek over gaat. Enerzijds schets Menno Lanting dat 'leiderschap' door sociale media drastisch aan het veranderen is. 'De manager' verdwijnt. Anderzijds maakt Lanting duidelijk dat organisaties zoals we die nu kennen, met de herkenbare machtsstructuur, door diezelfde sociale media zullen verdwijnen.