OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 417 van 11.896 resultaten
    recensie
    Leiderschap
    5 januari 2012
    Mirella Visser
    'Gedeeld leiderschap' is een uniek boek! Voordat je het openslaat word je al aan het denken gezet. Het bestaat namelijk uit twee totaal verschillend vormgegeven exemplaren, maar met dezelfde tekst. Geef een exemplaar weg en je zit direct in het thema van het boek: kennis delen is een voorwaarde om te groeien.
    recensie
    Organisatiekunde
    5 januari 2012
    Dick Bos
    2-3 minuten leestijd
    Een echt studieboek dat inzichten biedt in hoe risicomanagement ingericht kan worden. Met kernachtige voorbeelden, zoals de financiële crisis, geeft Urjan Claassen tevens aan wat risicomanagement had kunnen betekenen om de risico's inzichtelijk te maken. De auteur stopt niet bij het geven van voorbeelden maar stelt ook oplossingsrichtingen voor. Wil je meer weten over risicomanagement dan is 'Handboek risicomanagement' een goede keuze!
    recensie
    Leiderschap
    5 januari 2012
    Roelke Posthumus
    Goed leiding geven is een hele klus en de stapel boeken over leiderschap groeit dan ook bijna even snel als de verwarring erover. Sommige pogingen om de knoop te ontwarren stemmen echter hoopvol. Interessant genoeg komen deze vanuit onverwachte hoek. Zo proberen tegenwoordig zelfs evolutionair biologen het wezen van een goede leider te doorgronden. Dat leiderschap vooral ook een historisch vraagstuk is, tonen Sjoerd Keulen en Ronald Kroeze aan in De leiderschapscarrousel. Hun boek biedt nuttige lessen voor huidige en toekomstige leidinggevenden en is een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar het wezen van leiderschap.
    recensie
    Organisatiekunde
    28 december 2011
    Eric van Arendonk
    'De kracht van passie' is voor mij een open deur. Je ziet het om je heen; passie is aanstekelijk, overtuigend en de energie spat er meestal vanaf. Heerlijk zulke mensen, daar kun je iets mee. Mooi dat Paul Moers daarover een boek geschreven heeft. Juist hij als gepassioneerd marketingman.
    recensie
    Internet en social media
    27 december 2011
    Brigitte Koehler
    In hun boek 'Hoe LinkedIn nu echt gebruiken' geven Jan Vermeiren en Bert Verdonck inzicht in de voordelen van het online netwerken. Maar boven alles laten zij zien hoe krachtig LinkedIn kan zijn als je het op de goede manier aanpakt. Hoe je dat nu precies kunt doen laten de auteurs zien in een zeer compleet en leesbaar boek.
    recensie
    Verandermanagement
    27 december 2011
    Martin van 't Klooster
    Zeventig procent van de veranderingen in organisaties heeft niet het beoogde resultaat. Dat is een veel aangehaald citaat van professor Jaap Boonstra. Hij heeft zich als wetenschapper en adviseur veel bezig gehouden met complexe veranderingsprocessen in overheidsinstanties en bedrijven. Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden (van onder meer professor De Caluwé ) is een ander bekend citaat. Wat kunnen communicatieadviseurs bijdragen aan wat (bijna?) een ieder voor veranderingen onmisbaar vindt; het draagvlak? Monica Wigman levert in 'Regel jij het draagvlak?' meer dan handige tips. En niet alleen voor communicatieadviseurs overigens.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    27 december 2011
    Tanja Beugelsdijk
    De uitgave 'Op dezelfde golflengte' van Dr. Pieternel Dijkstra heb je binnen een uurtje achter de kiezen. Je wordt uitgenodigd testvragen te beantwoorden. Op basis van je scores kun je vaststellen binnen welke golflengte jouw communicatiestijl past. Elke golflengte brengt eigen sterke punten en unieke problemen met zich mee. Die worden per golflengte besproken volgens het model van Daniel Ofman (kernkwaliteiten). Het is een eenvoudig boekje dat zeer toegankelijk is geschreven.
    recensie
    Economie
    27 december 2011
    Wardy Poelstra
    'Penny wise, pound foolish.' In een interview in het boek 'Psychologeld' vat Raymond Spanjar (medeoprichter van Hyves) met deze woorden een van zijn minder gelukkige financiële beslissingen samen. Ook u heeft er misschien wel eens last van: de neiging om soms overdreven op de kleintjes te letten en juist nonchalant om te springen met grotere sommen geld. En dat is maar een van manieren waarop ons brein ons bij de omgang met geld parten kan spelen, zo toont dit boek aan.
    recensie
    Organisatiekunde
    27 december 2011
    Martin van Staveren
    Risk Happens! Een verfrissende titel in de aanhoudende stroom boeken over dit onderwerp. De achterflap van het boek start met de woorden 'Things can go wrong. But you can be prepared…'. Het is een aanwijzing dat risicomanagement zich in toenemende mate beweegt van vermijding naar omgang met risico's. Met als realiteit dat risico's af en toe gewoon optreden, ondanks risicomanagement. Dit vlot geschreven Engelstalige boek van Mike Clayton heeft in Nederland nog geen equivalent.
    recensie
    Economie
    23 december 2011
    Wardy Poelstra
    3-4 minuten leestijd
    Zelden in de geschiedenis zullen economen een breder publiek hebben gehad dan de laatste paar jaar. Zelden ook zullen ze meer ergernis hebben opgewekt; vraag honderd economen naar de oplossing voor de crisis en je krijgt honderd verschillende antwoorden. Het maakt je nieuwsgierig naar de geschiedenis van hun vakgebied: wat is het eigenlijk voor vak? Is het wel een wetenschap? Hoe is het vak ontstaan? De onlangs in het Nederlands vertaalde bundel 'Twaalf economen die je moet kennen' belooft zicht te bieden op 'de ontwikkeling van de economie in een notendop'.
    recensie
    Coaching en trainen
    20 december 2011
    Paul Groothengel
    2-3 minuten leestijd
    Coaches en adviseurs krijgen heel wat over zich heen van de klanten die ze adviseren. Doen ze het wel goed? Laten ze zich niet te veel meeslepen door hun klant? Als ze verstandig zijn, laten coaches zich geregeld zelf bijstaan door een coach, een zogenaamde supervisor. Die begeleidt coaches en adviseurs, en laat ze leren van hun eigen ervaringen. Hoe dit vak van supervisie in praktijk gaat, beschrijft Erik de Haan in zijn boek Supervisie in actie.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    19 december 2011
    Hanneke Dijkman
    3-4 minuten leestijd
    In 'Winnen begint bij jezelf overwinnen' legt Geo van Dam uit hoe u krachtiger kunt worden door uw mentale ruis te stoppen. Het recept is simpel: ontdek wat voor ruis u afleidt, vind uit hoe u dat kunt stoppen en focus dan op iets wat u potentiële kracht stimuleert. Van Dam geeft hiermee meditatie een heel eigentijdse jas, goed bruikbaar voor iedereen die zijn doelen wil behalen, in werk, sport of privé.
    recensie
    Psychologie
    19 december 2011
    Peter de Roode
    1-2 minuten leestijd
    Hoewel dit boek verschenen is in een serie die gaat over groepstherapie, is de inhoud zeer goed bruikbaar voor een manager die meer uit zijn team wil halen. In 'De kracht van groepen' beschrijft Theo Hoijtink op zeer overzichtelijke wijze de belangrijkste inzichten uit de literatuur op het gebied van groepsdynamica. Geen geringe opgave voor wie bedenkt dat de omvang van dit onderwerp tamelijk ruim is.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    19 december 2011
    Peter de Roode
    Wie geïnteresseerd is in psychologie maar niet alles voor zoete koek wil slikken, vindt in '59 seconden' veel van zijn gading. Een vlot geschreven boek maar tegelijkertijd zeer goed onderbouwd. Richard Wiseman neemt je mee naar alledaagse onderwerpen, vertelt welke mythes er over het onderwerp bekend zijn en geeft hulpmiddelen die je kunt inzetten om een vraagstuk soms veel simpeler aan te pakken.
    recensie
    Algemeen management
    16 december 2011
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Een sprookjesboek voor organisatieverbetering, zo noemen consultants Tjip de Jong en Simon van der Veer hun nieuwste publicatie. Voor beide is het niet hun eerste boek. De Jong is hard bezig zich een naam te verwerven op het kruispunt van innovatie en sociaal kapitaal en Van der Veer publiceerde eerder samen met zijn toenmalige collega Marco Schreurs het boek Animal Firm, over wat organisaties kunnen leren van de dierenwereld. De Jong is verbonden aan Kessels & Smit dat zich The Learning Company noemt, en Van der Veer richtte samen met drie anderen nog maar pas het bureau TWST op dat zich specialiseert in taaie organisatievraagstukken.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    16 december 2011
    Daniëlle de Jonge
    3-4 minuten leestijd
    In veel van mijn trainings- en coachingstrajecten komt het aan de orde dat stemgebruik een belangrijk onderdeel van iemands uitstraling is. Het is steeds weer interessant om te horen wat een stem doet met een persoon. Een krachtige uitstraling of juist onzekere, de stem heeft een flink aandeel. 
    recensie
    Leiderschap
    16 december 2011
    Louis Thorig
    4-5 minuten leestijd
    Management en leiderschap worden vaak met elkaar verward. Volgens de leiderschapsgoeroe Warren Bennis 'doen managers dingen goed en doen leiders goede dingen. “Management is geen wetenschap en ook geen vak. Het is 'doen' ”, heeft de bekende Canadese managementwetenschapper Henry Mintzberg eens gezegd.
    recensie
    Coaching en trainen
    15 december 2011
    Amber Zwartbol
    Rollenspellen zijn voor veel trainers een favoriet instrument bij vaardigheidstrainingen. Karin de Galan heeft met haar nieuwste boek 'Werken met de successpiraal' een verhelderend handboekje afgeleverd waarin je als trainer veel herkenbare situaties zult vinden en zij direct toepasbare oplossingen biedt. De Galan belooft de lezer dat geen rollenspel meer de mist ingaat. Dat klinkt veelbelovend!
    recensie
    Non-profit
    15 december 2011
    Amber Zwartbol
    2-3 minuten leestijd
    'Een echte eyeopener' zou niet misstaan als ondertitel voor dit boek. De fluorescerend oranje kaft schittert je tegemoet en de rest van het boek doet daar niet voor onder. Dat de gekozen kleur na enkele bladzijden te hebben gelezen juist de inhoud van het boek ondersteunen, had ik van te voren niet kunnen bedenken. Geen andere kleur had de urgentie van dit boek benadrukt. 'Edushock' van Dirk De Boe, Bernard Lernout en Pieter Sprangers is een inspirerend boek over de op handen zijnde of al reeds voorzichtig gestarte veranderingen op het gebied van leren.
    recensie
    Marketing
    15 december 2011
    Amber Zwartbol
    Met 'Komt een klant bij de kassa' heb je een aardig boekje in handen. Lees je het boek als manager of winkelpersoneel, dan word je gedurende 21 hoofdstukken stap voor stap meegenomen door je eigen winkel. Auteur Saskia Lips, die zichzelf in het boek 'superklant' noemt, geeft een kijkje in haar leven als klant.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden