OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 414 van 11.896 resultaten
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    20 februari 2012
    Veerle Blajic-Kik
    3-4 minuten leestijd
    'De impact van woorden' is het onderschrift van Sander Wieringa's 'Praten en iets zeggen'. Die veelbelovende woorden trokken mij aan tot dit boek. Helaas ben ik na het lezen ervan geneigd de inhoud meer te scharen onder de rest van de kafttekst: 'Bladie bla diebla'. Voor iemand met zijn ervaring had ik meer van de auteur verwacht dan deze open deuren. Wellicht had hij beter prater van beroep kunnen blijven, in plaats van schrijver.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    20 februari 2012
    Dorien van Doorn
    Het 'Waarden- en Normenspel' van Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun is een serieus spel. Op prettige wijze worden de spelers uitgedaagd hun mening en inzichten te geven. Met name in de werkomgeving kan het spel op eenvoudige manier het groepsproces verrijken.
    recensie
    Economie
    20 februari 2012
    Aart G. Broek
    2-3 minuten leestijd
    Wat is er zo 'raar' aan de afgelopen jaren, dat ze als 'rare jaren' moeten worden bestempeld? Het is niet alleen een carnavaleske titel, maar ondanks de verzameling columns die Paul Schnabel voor het Financieel Dagblad schreef, heb ik toch niet begrepen waarom de afgelopen jaren zo 'raar' waren. Misschien waren het voor sommige burgers inderdaad 'rare' jaren, maar wanneer we met Schnabel meekijken, blijken ze een stuk minder raar dan ze op het eerste gezicht ogen.
    recensie
    Strategisch management
    20 februari 2012
    Claudia Broeke
    2-3 minuten leestijd
    Veroveren, beheersen en oogsten. Fases die in de liefde en oorlogsvoering elkaar opvolgen, maar die Maikel Batelaan en Fred van Essen ook gebruiken als structuur voor hun handboek fuseren. De twee auteurs zijn zelf adviseurs bij complexe verandertrajecten en hebben hun know-how gebundeld in een prettig leesbaar boek: 'Het fusiehandboek'.
    recensie
    Reclame en verkoop
    20 februari 2012
    Daniëlle de Jonge
    Zzp'ers – of zp'ers zoals deze groep van professionals zichzelf bij voorkeur noemt – weten als geen ander hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in de markt. Zowel online als offline zijn er tal van manieren waarop dit mogelijk is. Zoveel zelfs, dat het soms lastig kiezen is. En dan komt de volgende vraag: hoe u zich gaat profileren? Want alleen met echt onderscheidende kenmerken maakt u het verschil in de markt. Wees gerust: ontdekken waarin u anders bent dan de anderen is makkelijker dan u denkt. Het boek 'De z(z)p'er als merk' van Huub van Zwieten en Martine van den Hoed is een praktische leidraad die u helpt om gestructureerd 'uw merk' te creëren.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    20 februari 2012
    Aart G. Broek
    3-5 minuten leestijd
    Agressie komt nog steeds meer op ons af dan ons lief is. Gerard de Bruin vertelt in 'Agressie? Het doet mij (n)iets!' hoe wij hier mee om kunnen gaan. Ons eigen reageren heeft hoegenaamd altijd (enig) effect op de agressor.
    recensie
    Psychologie
    20 februari 2012
    Aart G. Broek
    3-5 minuten leestijd
    Daniel Kahneman verwijst in 'Ons feilbare denken' nergens naar de bancaire crisis van enkele jaren terug noch naar de teloorgang van Enron en Eastman Kodak. Ook de huidige financieel-economische rampspoed blijft ongenoemd. Tóch krijgen we zicht op datgene wat aan deze en tientallen andere bedrijfs- en beleidsfiasco's ten grondslag ligt: ons feilbare denken.
    recensie
    Communicatie en media
    17 februari 2012
    Linda Poort
    Netwerken doen we allemaal. Maar niet iedereen is hier even goed in. Rob Tol vertelt in zijn boek gepassioneerd hoe je netwerken het beste kunt aanpakken én waarom netwerken ook zo leuk is. 'Het netwerkboek' is een grote verzameling van tips, uitspraken, ideeën en opdrachten. Het is een doeboek voor iedereen die (beter) wil leren netwerken.
    recensie
    Leiderschap
    13 februari 2012
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    Menno Molendijk verwijst met de titel van zijn boek Leiderschap op een A4’tje niet zozeer naar het veelgebruikte papierformaat als wel naar de vier A’s die volgens hem vereist zijn voor goed leiderschap: Aansluiten, Afspreken, Aanspreken en Afrekenen. In die volgorde!
    recensie
    Leiderschap
    10 februari 2012
    Annegreet van Bergen
    2-3 minuten leestijd
    Je zou kunnen klagen en zeuren over de bijna chronische ondervertegenwoordiging van vrouwen op hoge posities. Maar dat heeft Inca van Uuden (managing partner van hr-adviesbureau Higher & Company) niet gedaan. Haar boek De mix van maat- en mantelpakken is een blij en kleurrijk boek over de manier waarop vrouwen en mannen elkaar aanvullen. Maar beter is het te zeggen: elkaar kúnnen aanvullen. Want wil je gebruik maken van de verschillen tussen mannen en vrouwen (van ‘gender diversity’), dan moet je je bewust zijn van je eigenheid en de kwaliteiten van iemand die anders is dan jijzelf.
    recensie
    Algemeen management
    10 februari 2012
    Paul Schollaardt
    3-4 minuten leestijd
    'Het groot management modellenboek' bundelt 70 zeer uiteenlopende modellen die volgens onderzoek van de auteurs veel gebruikt worden. Modellen zijn nuttig als checklist en communicatiemiddel. Sommige modellen gaan verder en kunnen direct dienen als leidraad of structureringsmiddel voor processen.
    recensie
    Organisatiekunde
    9 februari 2012
    Arie Buvens
    3-5 minuten leestijd
    Een samenwerking is kansrijk als mensen en organisaties zich met elkaar weten te verbinden in een betekenis gevend proces dat recht doet aan de belangen en gericht is op een betekenisvolle ambitie. De grote opgave is om daar de juiste condities voor te scheppen. Dat is de centrale boodschap van 'Leren samenwerken tussen organisaties'. Daarbij worden vijf cruciale invalshoeken van samenwerking behandeld: ambitie, belangen, relaties en groepsdynamica, organisatie en samenwerkingsproces.
    recensie
    Leiderschap
    8 februari 2012
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    De meest effectieve leiders altijd investeren in talent. Dit is een van de vier uitkomsten van Tom Rath en Barry Conchie in 'Strengths based Leadership'.
    recensie
    Organisatiekunde
    7 februari 2012
    Rosemarie Mijlhoff
    5-7 minuten leestijd
    Begin december 2011 was Joost Kampen een van de sprekers op het Jaarcongres Verandermanagement. Gefascineerd heb ik naar hem geluisterd. 
    recensie
    Psychologie
    6 februari 2012
    Amber Zwartbol
    4-5 minuten leestijd
    Beloftes die je jezelf doet, maar waar je je niet aan houdt. 'Uitstelgedrag' gaat ook over doelen die je jezelf stelt, maar vervolgens laat schieten, omdat je er de motivatie niet voor kunt opbrengen. Piers Steel, zelf een notoire uitsteller, is hoogleraar aan de Haskayne School of Business in Calgary (Canada) en doet al ruim tien jaar onderzoek naar uitstelgedrag. Volgens Steel staat stoppen met uitstellen bovenaan de lijst met 's werelds meest begeerde doelen. 
    recensie
    Organisatiekunde
    6 februari 2012
    Joost van Driessen
    Het boek 'Bouwstenen van Management en Organisatie' geeft een goede introductie op het vak management en organisatie en heeft een heldere structuur. Dat vindt de uitgever, want dat staat op de achterkant van het boek van Jan Eppink, Gert-Jan Melker en Peter Tack. De uitgever legt de lat daarmee lekker hoog. De vraag is natuurlijk of het boek die pretenties waarmaakt.
    recensie
    Internet en social media
    3 februari 2012
    Linda Poort
    'Durftevragen' is een enorm inspirerend naslagwerk voor iedereen die fan is van de kracht van sociale overwaarde. Tegelijkertijd is het ook een zeer goede omschrijving van durftevragen voor iedereen die nog niet met dit internetfenomeen bekend is. Met behulp van sociale media als Twitter en de hashtag #durftevragen worden vraag en antwoord aan elkaar geknoopt. Als je met ideeën, problemen of niet van de grond komende plannen rondloopt, weet je na het lezen van dit boek zeker weer welke kant je uit moet.
    recensie
    Communicatie en media
    1 februari 2012
    Tanja Beugelsdijk
    4-6 minuten leestijd
    'ValueFraming' van Floor de Ruiter leest als een zeer onderhoudend college. De auteur schuwt niet zijn persoonlijke ervaringen in te zetten om u als lezer te raken. Daarin slaagt hij met vlag en wimpel. 
    recensie
    1 februari 2012
    Dorien van Doorn
    Als je een avondje echt wilt lachen, dan verzamel je een groep bekenden, het mag familie zijn, en speel je 'Het familiespel'. Dit spel kan ik iedere groep aanbevelen die elkaar langer of goed kent.
    recensie
    Leiderschap
    1 februari 2012
    Marianne Eussen
    3-4 minuten leestijd
    Als u niet lekker in uw vel zit op uw werk, dan doet u uzelf en uw collega's tekort. Dat is de kern van het boek 'Gelukkig werken' in één zin. Gelukkige mensen zijn leergieriger, productie-ver en beter bestand tegen stress en veranderingen. Onno Hamburger en Ad Bergsma houden zich al jaren bezig met geluk. In dit praktische werkboek hebben zij al hun kennis gebundeld. Op basis van het geluksKOMPAS en de persoonlijke ervaringen van Hamburger, gaat u werken aan uw eigen werkgeluk.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden