OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 413 van 11.897 resultaten
recensie
Persoonlijke effectiviteit
1 maart 2012
Hans van der Klis
4-6 minuten leestijd
Met het boek Corporate Entity is iets bijzonders aan de hand. Twee weken nadat hij zijn levenswerk in maart 2009 had voltooid, kwam schrijver Karel de Vries plotseling te overlijden. Twee jaar na zijn dood verscheen het boek alsnog. De reacties op het boek, een veelomvattende, filosofische beschouwing over werken en ondernemen, zijn unaniem lovend.
recensie
Verandermanagement
1 maart 2012
Peter de Roode
2-3 minuten leestijd
Esther de Haan en Eva Beerends werden door het gedachtegoed van de boeken 'Presence' en 'Theory U' beïnvloed en besloten een praktijkboek te schrijven, gebaseerd op 'Theory U' van Otto Scharmer. Geen gemakkelijke opgave, als je bedenkt dat de U-theorie erg abstract is. Desondanks zijn de auteurs goed in hun opzet geslaagd en tonen ze op een zeer lezenswaardige manier de link naar de praktijk.
recensie
Personeelsmanagement
1 maart 2012
Hanneke Dijkman
2-3 minuten leestijd
Bent u op zoek naar creatieve werkvormen voor sollicitatiegesprekken dan is 'Goed geselecteerd! Een nieuwe aanpak van sollicitatieprocedures voor managers' een schatkist. Monique Hampsink en Nanette Hagedoorn beschrijven 30 vormen die het u makkelijker maken om gerichter te onderzoeken of een kandidaat bijvoorbeeld een denker, dromer, doener of beslisser is. Tegelijk zijn de vormen soms zo creatief dat ze een deel van de sollicitanten niet zal aanspreken en wellicht niet aansluiten bij de cultuur van de werkgever.
recensie
Verandermanagement
1 maart 2012
Bert Thiel
3-4 minuten leestijd
Veranderingen horen bij leven en werk als Laurel bij Hardy. Hoe je als communicatieprofessional, manager of HR-manager in een bedrijf of organisatie vorm en koers kunt geven aan een veranderingsproces vertelt Monica Wigman in 'Regel jij het draagvlak?' . Een helder overzicht van strategieën en handelwijzen in een prachtig vormgegeven en prima leesbaar boek.
recensie
Personeelsmanagement
1 maart 2012
Bert Thiel
4-6 minuten leestijd
Begin van het college. Van de dertig studenten voor me zijn er vijf niét bezig met hun telefoon: die starten juist hun laptop op. De moderne jeugd, denk ik. Wat hen beweegt en wat ze vinden van het leven, politiek, marketing, seks, moraal en dood staat te lezen in 'Generatie Z' van Jos Ahlers en René Boender.
recensie
Marketing
29 februari 2012
Birgit Zuurveld
Community managers, content managers, social media managers, conversation managers. Namen van beroepen waar je de laatste tijd niet omheen kunt. Steven van Belleghem schreef een boek over de laatste; 'De conversation manager'.
recensie
Leiderschap
29 februari 2012
Richard van der Lee
Leiderschap, boeken zijn er over vol geschreven. Vaak gaat het dan om een onbehapbare brok tekst met allerlei theoretische onderbouwingen en modellen. Je komt op dit gebied niet vaak een boek tegen waarbij de praktijk echt het uitgangspunt is en de auteur het lef heeft om heilige huisjes te omver te schoppen ofwel de zaken gewoon durft te benoemen zoals het er ook aan toe gaat in de 'echte realiteit' en niet in de 'voorgespiegelde realiteit'. En toch ben ik een dergelijk boek tegengekomen met de titel 'Leiderschap op een A4'tje' van auteur Menno Molendijk. Wat mij betreft een 'Must Read' voor iedere manager en HRM-professional en voor iedereen die engagement binnen organisaties een warm hart toedraagt.
recensie
Algemeen management
29 februari 2012
Joost van Driessen
2-3 minuten leestijd
Geen mens is hetzelfde. Om leiding te kunnen geven aan al die verschillende mensen, is kennis over karak-ters en gedrag van mensen nodig. Het boek 'Psychologie voor managers' biedt een theoretisch kader, maar bevat ook handvatten voor leidinggevenden om hun eigen leiderschapsstijl te bekijken. Manon Bon-gers wil zo een brug slaan tussen psychologie en management.
recensie
Werk en loopbaan
28 februari 2012
Jacqueline Bouman
Een aanrader voor alle werkzoekenden. Aaltje Vincent, expert op het gebied van jobmarketing, geeft met haar boek 'Werk vinden met social media' een helder inzicht in de betekenis van social media bij het vinden van een baan. De nadruk ligt bij het gebruik van LinkedIn en Twitter, inmiddels onmisbare kanalen bij het vinden van werk. Er ging een wereld voor mij open.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
28 februari 2012
Eric van Arendonk
De titel 'De kunst van het niet weten' intrigeerde me. Vooral het woordje 'niet'. Ben ik mijn hele leven al bezig om steeds meer te weten, heeft Willem Geene het verzonnen om juist het niet weten tot een kunst te verheffen. Het moet niet gekker worden.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
27 februari 2012
Amber Zwartbol
Johan Stevens is een trainingsacteur, die in eigen beheer instructievideo's uitbrengt over verschillende onderwerpen. Sommige van deze video's zijn gratis te bekijken via zijn website, andere zijn los te koop of gebundeld, zoals in het geval van 'Sssst...'. Op deze DVD staan vier van zijn video's, elk met een lengte van rond de acht minuten, die betrekking hebben op effectief communiceren. Hierin behandelt hij de onderwerpen 'Feedback geven', 'Overtuigingskracht', 'Omgaan met bezwaren' en 'Salestechnieken'.
recensie
Psychologie
24 februari 2012
Bert Peene
4-5 minuten leestijd
De Nederlandse taal kent boeiende inconsequenties als het om bescheidenheid gaat. Zo mogen we er volgens het woordenboek niet aan twijfelen dat gezag verdiend moet worden, terwijl je invloed gewoon kunt uitoefenen; dat héb je blijkbaar (of niet natuurlijk). Fout, oordeelt Carina Wiekens in haar zojuist verschenen boek Beïnvloeden en veranderen van gedrag. Ook invloed moet je verwerven. Eigenlijk zou het woordenboek in dit opzicht dus moeten worden herschreven: ‘invloed krijgen’ in plaats van ‘invloed uitoefenen’.
recensie
Strategisch management
24 februari 2012
Louis Thorig
3-4 minuten leestijd
Het boek 'Business Model Generatie' begint met een drietal gewetensvragen aan de lezer. Bent u een ondernemende geest? Denkt u er constant over na hoe u waarde kunt creëren en nieuwe business kunt opbouwen, of hoe u uw organisatie kunt verbeteren of transformeren? Bent u op zoek naar innovatieve manieren van ondernemen, om oude, achterhaalde manieren te vervangen? Hebt u als lezer één van de vragen met 'ja' beantwoord, dan bent u welkom bij de club van visionairs, game-changers en uitdagers die verouderde businessmodellen op de schop willen nemen om de onderneming van de toekomst te ontwerpen.
recensie
Strategisch management
23 februari 2012
Louis Thorig
3-5 minuten leestijd
We leven momenteel in een steeds sneller veranderende wereld. De toekomst laat zich niet meer eenvoudig voorspellen en plannen. Dat is het uitgangspunt van het uitstekende boek 'Corporate Effectuation' van Thomas Blekman.
recensie
Verandermanagement
22 februari 2012
Claudia Broeke
'Sterke staaltjes van samenwerking' verscheen in 2002. Het gaat op zoek naar succesfactoren voor samenwerking en beantwoordt de vraag waarom veranderingen binnen organisaties zo lastig vorm te geven zijn. Ik lees het boek 10 jaar later. Er wordt vaak gezegd dat de tijd snel gaat en dat is in veel opzichten ook zo. Maar wanneer het gaat over de dilemma's waar veranderende organisaties mee te maken hebben, blijkt dat er door de jaren heen veel herkenbare thema's spelen. Organisatiekundige Kilian Bennebroek Gravenhorst heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en presenteert de conclusies in 'Sterke staaltjes van samenwerking' .
recensie
Personeelsmanagement
22 februari 2012
Richard van der Lee
3-4 minuten leestijd
Op dit moment is het binden en boeien van talent een 'hot issue' binnen organisaties. Daarnaast zijn discussies, op het gebied van waarderen en vooral belonen in deze tijd van economische tegenspoed, wantrouwen en overdadige bonussen, alom aanwezig. Dit levert vragen op zoals; 'Hoe ga je hier mee om als leidinggevende?' en 'Welke instrumenten zijn hiervoor goed bruikbaar en vooral praktisch toepasbaar?'. K
recensie
Marketing
22 februari 2012
Rob van Buuren
3-4 minuten leestijd
Toekomstige verwachtingen geven ons leven van vandaag zin. Dat is de boodschap van Micael Dahlén, schrijver van het boek 'Nextopia'. Een mooie beschouwing over de menselijke eigenschap
om verwachtingen over de toekomst, de gebeurtenissen in Nextopia, beter te waarderen dan de mooie momenten van gisteren en de realiteit van vandaag. 'Nextopia' is een populair-wetenschappelijk boek over dit fenomeen en de psychologie erachter.
recensie
Verandermanagement
22 februari 2012
Nikki Willems
Sprookjes als voorbeeld en als les voor organisaties. Een erg interessant perspectief als je het mij vraagt. Wie is er niet mee opgegroeid en heeft er wellicht een van zijn eerste lessen uit geleerd? Volwassenen zijn de magische wereld van sprookjes vaak vergeten, en daarmee ook de boeiende perspectieven en simpele lessen die erin zitten. De sluwheid van de wolf of de dommigheid van koning Midas, ze bevatten misschien wel een boodschap die we niet zouden moeten vergeten. Het boek 'We presteerden nog lang en gelukkig' van Tjip de Jong en Simon van der Meer trok dan ook meteen mijn aandacht.
recensie
Internet en social media
22 februari 2012
Annemarie van Groenesteijn
3-4 minuten leestijd
Buiten fluiten de vogels, de eerste zomerse dag op een terrasje in hartje Utrecht, een hele dag niets ingepland, een kop koffie en een de zaterdagkrant om te lezen. Geen wolkje aan de lucht.
Ik sla de pagina om naar de boekrecensies en stuit op een interview met Sherry Tuckle over haar net uitgekomen boek 'Alone together – why we expect more from technology and less from each other'. Alone together, dat klinkt eenzaam… de lucht betrekt iets.
recensie
Organisatiekunde
21 februari 2012
Jasper van Dorp
Veel organisaties vullen de (senior)management- en directieposities nog op een traditionele manier in. Ze nemen voornamelijk westerse, blanke mannen aan of laten ze doorstromen. Dit viel Ralf Knegtmans op, hij is managing partner bij een gerenommeerd executive search-bureau. Zijn boek 'Diversiteit als uitdaging' is dan ook een oproep om het roer eens om te gooien en serieus werk te gaan maken van diversiteit.