OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 399 van 11.900 resultaten
    recensie
    Communicatie en media
    10 augustus 2012
    Nico Jong
    Het industriële tijdperk heeft een stijl van denken, organiseren en managen voortgebracht die uitgaat van lineaire maakbaarheid met behulp van instrumenten. Daaruit is ook de nog altijd veel gesignaleerde actievisie op (interne) communicatie ontstaan. Prima geschikt voor een productiecontext met voorspelbare processen in een stabiele omgeving. Maar niet voor complexe problemen in een turbulente context, waar de meeste communicatiemensen tegenwoordig mee moeten werken. Daar is een procesaanpak voor nodig omdat een instrumentele, actiegerichte communicatieaanpak niet werkt. Erik Reijnders pleit in 'Wat vinden we er nou écht van?' voor een interactievisie op interne communicatie.
    recensie
    Leiderschap
    10 augustus 2012
    Joke Verplanke
    3-4 minuten leestijd
    Socratisch coachen is volgens Hilde Veraart-Maas, auteur van 'Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM', coachen volgens de RET (Rationeel Emotieve Therapie) methode met een toefje oplossingsgericht coachen. De RET-methode gaat ervan uit dat gebeurtenissen gedachten genereren en gedachten op hun beurt gevoel.
    recensie
    Leiderschap
    9 augustus 2012
    Dorien van Doorn
    De meeste boeken over diversiteit zijn geschreven vanuit de vrouw. 'Op glad ijs' geeft heel objectief adviezen aan de organisatie en dat is meteen het sterke eraan. Annemarie van Iren, Lizzy Venekamp en Sandra Doelman geven adviezen over hoe diversiteit werkt en hoe een organisatie er mee kan omgaan. Zeer goed opgezet boek vanuit een nieuw perspectief.
    recensie
    Economie
    9 augustus 2012
    Rob van Nes
    Veel boeken informeren. 'Moesson' heeft mij rijker gemaakt. Een van de topboeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen. Als strateeg op het gebied van international business development ben ik goed op de hoogte van de situatie in de landen rond de Indische Oceaan. Dank zij 'Moesson' begrijp ik beter waarom zaken zijn zoals ze zijn.
    recensie
    Organisatiekunde
    7 augustus 2012
    Jan Jacob Bos
    2-3 minuten leestijd
    Op het eerste gezicht lijkt 'Great by Choice' wel wat overeenkomsten te hebben met 'Good to Great'. In beide gevallen gaat het om een empirisch onderzoek naar wat bedrijven zo geweldig maakt. Schijn bedriegt gelukkig: Jim Collins heeft na negen jaar onderzoek weer een nieuw meesterwerk afgeleverd.
    recensie
    Organisatiekunde
    7 augustus 2012
    Carla Verwijs
    3-4 minuten leestijd
    Jim Collins onderzoekt al vele jaren stukjes van de puzzel hoe bedrijven succesvol worden. Over die onderzoeken heeft hij verschillende boeken geschreven, die minstens zo succesvol zijn als de bedrijven die hij onderzoekt. Het nieuwste boek van Jim Collins, geschreven in samenwerking met Morten Hansen, is opnieuw zo'n puzzelstukje. In 'Great by Choice' wordt gekeken naar hoe het komt dat sommige bedrijven gedijen in turbulente en onzekere tijden: wat maakt dat ze overeind blijven en zelfs groeien?
    recensie
    Algemeen management
    7 augustus 2012
    Dick Bos
    '
    recensie
    Algemeen management
    7 augustus 2012
    Peter van der Wel
    2-3 minuten leestijd
    'Handboek scenarioplanning' is een wat saaie maar tegelijkertijd veelbelovende titel. Maakt dit boek zijn belofte waar? Het boek is geschreven door twee hbo-docenten (Mario van Rijn en René van der Burgt) en dat is aan alles te merken. Mooi vormgegeven en verhelderende schema's en overzichten, een zeer duidelijke en logische structuur en opzet, maar tegelijkertijd allemaal net iets te veel aan de oppervlakte en te theoretisch.
    recensie
    Algemeen management
    3 augustus 2012
    Nico Jong
    Managers doen er – net als andere professionals – goed aan de ontwikkelingen op hun vakgebied bij te houden. Door de snelle veranderingen om hen heen wordt het nog belangrijker om inzicht te hebben in de verschillende theorieën en modellen die de fundamenten het vak management vormen. Zij kunnen er namelijk inspiratie aan ontlenen om vervolgens op een doordachte manier met de uitdagingen die zij op hun pad vinden om te gaan. Echter, managers zijn doeners. Alles moet snel en zijn hebben weinig tijd. 'What Every Manager Needs to Know' biedt mogelijk soelaas.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    3 augustus 2012
    Brigitte Koehler
    In 'Hoezo, mijn mensen?' laat Katinka Velthuijs aan de hand van voorbeelden, de persoon van manager Michiel en medewerker Marjan, en met oefeningen zien hoe je je als medewerker kunt wapenen tegen de lijstjesmentaliteit van veel managers. Het boek leert je het heft weer in eigen hand te nemen in de omgang met je leidinggevende. Hoe? Door weerbaarder te worden.
    recensie
    Organisatiekunde
    1 augustus 2012
    Peter de Roode
    Een kostelijk boekje om te lezen, met vlotte voorbeelden en aansprekende theorieën. Wie kent niet de metaforen 'reizen en trekken' die in dit boekje worden gebruikt? In menige leergang over veranderkunde worden die opgevoerd als 'need to know'. Het boekje leest als een trein maar is toch geen eenvoudige kost. Toch had ik na het dichtslaan van 'In plaats van reorganiseren' het gevoel dat ik de inhoud al eens eerder had gelezen.
    recensie
    Algemeen management
    31 juli 2012
    Wardy Poelstra
    Een 'prestatiedoorbraak', wat zou dat zijn? Paul van Schaik omschrijft het in zijn gelijknamige boek in elk geval als iets wat de beoogde lezer zelf kan bewerkstelligen. Die beoogde lezer is een manager (m/v) die, zoals de grote meerderheid van werkend Nederland, het gevoel heeft dat hij niet alles uit zijn team en zijn werk haalt wat erin zit. Gesprekken met 'doorbraakmanagers' overtuigden Van Schaik ervan dat excellent presteren in principe wel degelijk voor iedereen is weggelegd - maar dat je daar wel wat voor moet doen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    30 juli 2012
    Dorien van Doorn
    1-2 minuten leestijd
    Een boek geschreven recht uit het hart van de schrijfster Judith Webber. Zij stelt zich heel kwetsbaar op in 'Laat jezelf zien!' en laat echt veel van zichzelf zien. Dit werkt aanstekelijk.
    recensie
    Leiderschap
    30 juli 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Simon Sinek werd bekend door zijn presentatie op het internet bij de zogenaamde TED speeches. Zijn inzichten heeft hij nu aan het papier toevertrouwd. De vraag is: 'Heeft 'Begin met het waarom' meer te bieden dan de tien minuten zendtijd die hij reeds heeft opgeëist?' Ja en nee. 'Ja' wat betreft de beschrijving van datgene waarmee hij bekend is geworden: de uitleg van zijn 'gouden'cirkel' . Die is zeer instructief. 'Nee' wat betreft het uitmelken van het gehele concept en de traagheid die dat in het boek teweegbrengt.
    recensie
    Algemeen management
    30 juli 2012
    Tim Dees
    2-4 minuten leestijd
    Wellicht kent u het. U komt ergens niet uit en vraagt hulp aan een collega voor een oplossing van het probleem. Uw collega, uiteraard welwillend, geeft een oneindige reeks oplossingen voor het probleem. En toegegeven, die collega heeft verstand van zaken en raakt uiteenlopende zaken. Toch heeft het antwoord niet de diepte die jouw vraag nodig heeft. U bent niet per definitie ongelukkig met dit antwoord, maar echt nuttig is het niet. Dit gevoel had ik bij en na het lezen van 'No guts, no story' van Simone Driessen en Niek Karsmakers.
    recensie
    Economie
    27 juli 2012
    Dorien van Doorn
    2-3 minuten leestijd
    Tussen alle boeken met analyses op de financiële crisis valt 'Aan het werk' op. Het is een toegankelijk en overzichtelijk geschreven boek over de inzichten van Bill Clinton op de huidige crisis en de wijze waarop de Verenigde Staten uit de crisis kunnen komen.
    recensie
    Algemeen management
    26 juli 2012
    Henk den Uijl
    Een praktijkhandleiding en een morele oproep in één boek: 'Toezicht en de Maatschappelijke Onderneming' is een boek dat iedere toezichthouder in zijn kast moet hebben staan. De auteurs roepen op tot een proactieve, diverse en maatschappelijk ingebedde raad van toezicht. Door een sterke analyse van maatschappelijke ontwikkelingen raakt het boek in vele opzichten de kern van de zaak; namelijk dat toezicht in de maatschappelijke organisatie fundamenteel zal moeten veranderen.
    recensie
    Verandermanagement
    26 juli 2012
    Arjan Vermeulen
    De kaft van het boek en de titel 'Boem! Voort!' van Wim Kweekel ogen als een tienerboek. Dit managementboek is geschreven in een romanvorm en gaat over de hoofdpunten waar een organisatie aan moet voldoen om te bestaan. De ondertitel luidt 'Een businessroman over resultaatgericht veranderen'. Toch zie ik weinig praktische invulling in het boek met betrekking tot het onderwerp veranderen of resultaatgericht veranderen. Dit boek zal dan ook niet direct bruikbaar zijn voor de praktijk en is vooral aan te raden voor beginnende lezers die op zoek zijn naar de benodigde lijnen om leiding te geven aan een organisatie.
    recensie
    Organisatiekunde
    24 juli 2012
    Willem Poppe
    3-4 minuten leestijd
    De media staan bol van de economische crisis die door de wereld raast. Veel verklaringen zijn gegeven in allerlei columns en opiniestukken. Maar deze verklaringen zijn vaak geen oplossingen. De samenvatting ervan ligt in de titel van het boek van Godfried IJsseling. We zijn 'weg van de eenvoud' geraakt. In zijn gelijknamige boek beschrijft IJsseling ook een weg terug. De oplossing ligt niet alleen in allerlei complexe reddingsoperaties, maar is ook een weg van de eenvoud.
    recensie
    Personeelsmanagement
    24 juli 2012
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    Regeren is vooruitzien, zo wil het spreekwoord. Ook in het zakenleven zijn er voldoende situaties te bedenken waarin dit gezegde opgeld doet. Zo is het werven van het juiste personeel bij uitstek een activiteit waarbij het loont om over een vooruitziende blik, over een visie te beschikken. Hoewel dit in HR-kringen als bekend mag worden verondersteld, wordt er lang niet altijd overeenkomstig gehandeld, constateert HRM-specialiste Hanneke Moonen in haar HOE-boek voor strategische personeelsplanning.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden