OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 132 van 11.894 resultaten
recensie
Leiderschap
10 juni 2020
Henny Portman
3-4 minuten leestijd
Met Hoe manage jij jouw Agile transformatie? – Lessen uit de praktijk van Agile Coaches hebben Harm Jan Brondijk, Ronald Buis en Steven van den Heuvel een kleine gids geschreven met daarin hun praktijkervaringen bij agile transformaties.
recensie
Organisatiekunde
9 juni 2020
Rudy Kor
5-7 minuten leestijd
In de tien hoofdstukken die Futureproof telt, helpt Mike Hoogveld de lezer - dat kan een ondernemer of medewerker zijn - plannen te maken om future proof, om relevant te blijven of te worden. Hoogveld belooft de lezer dat hij praktische hulpmiddelen krijgt waarmee hij aan de slag kan gaan. En deze belofte maakt hij in het boek waar. Het boek staat vol met handige rijtjes, oefeningen, modellen, checklistjes, voorbeelden en testjes die de lezer helpen bij het onderzoeken van zijn toekomst. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een opdracht, maar eigenlijk staan door het hele boek heen als strooigoed opdrachten. Doel van het boek is kortweg: de beste manier om je toekomst te voorspellen en om deze zelf te creëren.
recensie
Communicatie en media
8 juni 2020
Peter Streefkerk
4-6 minuten leestijd
‘Onder druk wordt alles vloeibaar’ was wel heel erg van toepassing op de snelheid waarmee videoconferencing de laatste drie maanden zijn grote doorbraak beleefde. Bleef deze techniek tot voor kort beperkt tot bedrijven en organisaties met veel verschillende locaties of locaties in het buitenland en dan nog vaak alleen conference calls zonder beeld. Onder druk van het Corona-virus was het door het gedwongen thuiswerken ineens business as usual voor veel kantoormedewerkers om een videoconference call te hebben.
recensie
Advisering
8 juni 2020
Bert Peene
3-5 minuten leestijd
Een adviseur geldt al jaren als een expert, een facilitator, een therapeut of een coach. Althans, die rollen worden doorgaans in de literatuur onderscheiden. Wie er serieus werk van maakt, vindt er zelfs nog meer, maar één rol is daar hoe dan ook niet bij: die van pedagoog. Die rol typeert met name het advieswerk in verwaarloosde organisaties: de adviseur in een verwaarloosde organisatie is een opvoedkundig adviseur. En dat is een rol die volgens Joost Kampen heel specifieke eisen stelt, zo schrijft hij in Advieswerk in verwaarloosde organisaties.
recensie
Werk en loopbaan
5 juni 2020
Peter de Roode
2-3 minuten leestijd
In dit boekje geeft Frank Kwakman luchtige tips en aanbevelingen over hoe om te gaan met het vraagstuk of je werk nog wel bestaat over een jaar of tien. Op basis van veel gesprekken met betrokkenen geeft de auteur de lezer advies waar die zijn voordeel mee kan doen. Niet diepgaand, soms wat oppervlakkig of zelfs wat gedateerd, maar wel het denkproces bevorderend.
recensie
Leiderschap
5 juni 2020
Martin van Staveren
3-4 minuten leestijd
Veel actueler kan het niet. En dat zal nog wel een tijd zo blijven. Een managementboek helemaal gewijd aan onmacht in samenleving en organisaties. Een boek dat vlak voor de coronacrisis is gepubliceerd. Een boek dat geen eenduidige oplossingen biedt, want die bestaan nu eenmaal niet voor de complexe verandervraagstukken. Wel een boek dat aanzet tot reflectie, als noodzakelijke aanvulling aan dat ogenschijnlijk tegengestelde thema waarover wél talloze boeken zijn geschreven: macht.
recensie
Advisering
5 juni 2020
Rick Lindeman
1-2 minuten leestijd
‘Eigenlijk ben jij ook een ramp om te managen.’ Bam. Daar stond het. Na 30 pagina's met een aantal managementtheorieën kwam deze binnen. Natuurlijk ben ik als vrijgevochten professional een ramp om te managen. Mijn leidinggevende kan nog zo slim de taken verdelen en daar mijlpalen aan hangen, ik denk daar het mijne van. Ineens besefte ik dat het boek Meesteradviseur over mij ging.
recensie
Leiderschap
5 juni 2020
Sandra Kok
2-3 minuten leestijd
Het laatste boek van Simon Sinek – Het oneindige spel – draait om niets anders dan de mindset van bevlogen leiders.
recensie
Algemeen management
4 juni 2020
Henk Jan Kamsteeg
3-5 minuten leestijd
Niet alleen sloeg hij zijn vrouw, ook wilde hij op zijn 77ste dat zijn vijftig jaar jongere nichtje naakt bij hem kwam slapen. Dit om zijn kuisheid te bewijzen… Hij richtte een militaire verzetsbeweging op die aanslagen pleegde waarbij doden vielen. Daarnaast was hij een ware womanizer die zijn eerste vrouw mishandelde.
recensie
Algemeen management
4 juni 2020
Paul Schollaardt
3-4 minuten leestijd
Ivo Bökkering en Pieter Couwenbergh vertellen in De Staatsbank het verhaal van ABN AMRO vanaf het moment dat het werd overgenomen door de Nederlands staat. De ondertitel ‘ABN Amro klem tussen ambtenaren en bankiers’ geeft al aan dat dit een boek is dat vooral verhaalt over cultuurverschillen.
recensie
Marketing
3 juni 2020
Wieger Waardenburg
2-3 minuten leestijd
Een boek schrijven. Volgens mij staat dat bij ontzettend veel mensen wel ergens op hun bucketlist. Bij mij ook. Al een jaar of 5. Tijd om daarmee aan de slag te gaan! Maar dan natuurlijk wel goed voorbereid.
recensie
Coaching en trainen
3 juni 2020
Peter de Roode
2-3 minuten leestijd
Dit boek van Martijn Vroemen mag met recht een praktijkboek genoemd worden omdat het zeer overzichtelijk is en de lezer goed helpt te vinden waarnaar hij op zoek is. Een uitstekende aanvulling op het eerdere boek Handboek Teamcoaching van de auteur. Vroemen bewijst met zijn boek dat hij boven de materie staat.
recensie
IT-management / ICT
3 juni 2020
Sjors Meekels
2-3 minuten leestijd
Door de snelheid en verworven vrijheden die kenmerkend zijn voor Agile software development worden ontwerpen soms zelfs helemaal niet meer opgesteld. In Agile Design breekt Bart de Best een lans voor het gestructureerd vastleggen van ontwerpen.
recensie
Leiderschap
2 juni 2020
Patrick Davidson
5-8 minuten leestijd
Alweer een boek over de visie van Louis van Gaal? Dat was eerlijk gezegd wel de eerste gedachte die door mijn hoofd ging toen ik over dit boek las. In 2009 verscheen er immers een lijvig tweeluik waarin visie en biografie van de succesvolle voetbalcoach uitvoerig werd besproken.
recensie
Verandermanagement
2 juni 2020
Sigrid van Iersel
2-3 minuten leestijd
Waarderend onderzoek kent steeds meer toepassingsvormen. Het nieuwste boek van Matthijs Steeneveld – simpelweg Appreciative Inquiry geheten – bevat een helder overzicht van werkvormen. Handig voor trainers, teamcoaches en veranderaars die direct met ‘waarderend onderzoeken’ aan de slag willen gaan.
recensie
Strategisch management
2 juni 2020
Carla Verwijs
2-3 minuten leestijd
Concurreren op kennis is een boek over data, maar vooral over het strategisch analyseren van data zodat een bedrijf het kan gebruiken om betere beslissingen mee te maken. Hoe verzamel je die relevante data? Hoe vertaal je die naar kennis? Wat doet een strategisch analist eigenlijk?
recensie
Algemeen management
1 juni 2020
Rudy Kor
4-6 minuten leestijd
In dertig korte hoofdstukken maakt Danielle Braun je deelgenoot in haar antropologische visie op ons (werkzame) leven. De dertig hoofdstukken zijn al eerder verschenen als columns in verschillende kranten. Voor mij waren ze alle dertig nieuw en voelden ze als tijdloos.
recensie
Leiderschap
1 juni 2020
Rob van Nes
3-5 minuten leestijd
Dat je geen Harvard of andere prestigieuze universiteit bezocht hoeft te hebben om als CEO succesvol te zijn bij een van de toonaangevende bedrijven in de wereld, dat bewijst Robert (Bob) Iger. In zijn biografie De rit van mijn leven beschrijft hij hoe het zo gekomen is.
recensie
Psychologie
1 juni 2020
Henk Jan Kamsteeg
3-4 minuten leestijd
Hoe kunnen we effectiever met elkaar communiceren en werken? Door elkaar beter te begrijpen. DISC kan hierin helpen. En Hoogvliegers kan ons hiertoe een belangrijk eerste duwtje in de rug geven.
recensie
Leiderschap
29 mei 2020
Rob Govers
3-4 minuten leestijd
Met De zelfbewuste leider, naar het hart van persoonlijk leiderschap van Godfried IJsseling, trainer bij De Baak, kunnen alle boeken over persoonlijke ontwikkeling in de prullenmand. Waarom? Omdat het simpelweg de essentie raakt.