OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Interview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Interviews

    Interviews van Managementboek zijn onafhankelijk en komen tot stand in samenwerking met onafhankelijke journalisten.
    Pagina 28 van 2.308 resultaten
    interview
    Strategisch management
    22 juli 2021
    Peter Spijker
    5-7 minuten leestijd
    In Futurize! laten auteurs André de Waal en Julie Linthorst zien dat grote veranderingen of plotselinge verstoringen (corona!) ook kansen bieden, mits je weet hoe je die kunt benutten. Ze identificeerden daartoe de belangrijkste megatrends en disruptors en beschrijven in hun boek hoe organisaties daar op kunnen reageren.
    interview
    Algemeen management
    19 juli 2021
    Bas Hakker
    5-7 minuten leestijd
    Psycholoog Alice Vlottes schreef met Narcisme in organisaties haar tweede boek over dit onderwerp. Terwijl het in haar eerste boek over narcisme binnen relaties ging, staan nu de narcistische managers centraal.
    interview
    Algemeen management
    15 juli 2021
    Willem van Leeuwen
    1-2 minuten leestijd
    Helden die de vorm van leiders aannemen, bestaan bij de gratie van onzekere situaties. Bij een dreigende crisis nemen zij bijna instinctief het voortouw. Zo beschrijft onderzoeker, adviseur en auteur Hans van der Loo de opkomst van de laboratoriumhelden. Zij komen uitgebreid aan bod in zijn nieuwe boek De race om het coronavaccin. Hans is te gast in podcast de Boekenpraktijk.
    interview
    Internet en social media
    8 juli 2021
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Technologie heeft onze menselijkheid naar een hoger plan getild, schrijft Thierry Geerts in Homo digitalis. In het boek beschrijft de country manager van Google België hoe we die voortschrijdende digitalisering in goede banen moeten leiden. ‘Het probleem is niet zozeer privacy, maar veiligheid.’
    Interview
    Psychologie
    5 juli 2021
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    De corona-periode heeft ons meer dan ooit geleerd dat we meer niet dan dat we wel kunnen beheersen. ‘De stoïcijnse mindset legt de nadruk op het accepteren van de realiteit. Het doel is om dat kleine beetje wat je wél kunt bepalen, op een goede manier te sturen’, stelt oud-schaatser Mark Tuitert in zijn nieuwe boek DRIVE: train je stoïcijnse mindset. ‘En blijf niet hangen in boosheid.’
    interview
    Verandermanagement
    1 juli 2021
    Willem van Leeuwen
    1-2 minuten leestijd
    Patronen zijn de footprints van het leven, een poging om wat groot is toch te bevatten en te kunnen ordenen. Zo schrijft Danielle Braun in het voorwoord van haar nieuwe boek Patronen. Zij is te gast in de nieuwe aflevering van de Boekenpraktijk.
    interview
    Marketing
    30 juni 2021
    Paul Groothengel
    4-6 minuten leestijd
    Dankzij nieuwe onderzoektechnieken en inzichten kan er steeds meer in marktonderzoek. Maar exact de werkelijkheid achterhalen, dat zal altijd een utopie blijven. Dat stelt Iris van Hest, docent marktonderzoek en marketing bij Fontys Hogescholen, in haar boek Marktonderzoek-design.
    interview
    Verandermanagement
    29 juni 2021
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Negentig procent van alle ondernemers zegt bezig te zijn met digitale transformatie, maar dat proces komt maar moeizaam van de grond. De invoering van digitale technologieën betaalt zich, ondanks de grote investeringen, nog nauwelijks uit in hogere bedrijfsresultaten. In Uit het transformatiemoeras legt Menno Lanting de vinger op de zere plek en analyseert hij de vijf belangrijkste faalfactoren.
    interview
    Verandermanagement
    25 juni 2021
    Pierre Spaninks
    7-9 minuten leestijd
    Bij organisatieverandering heeft frictie een belangrijke functie. Het is de wrijving die de spreekwoordelijke glans geeft. Het raken, botsen, zoeken en schuren zorgt ervoor dat we samen progressie kunnen maken. Hoe dat werkt, daarover gaat het nieuwe boek van Annemarie Mars. We spraken met haar over de vier richtingen waar de kansen liggen en de bedreigingen, en over de zoektocht naar het gevoel dat ze daar zelf bij heeft.
    interview
    Strategisch management
    24 juni 2021
    Peter Spijker
    5-8 minuten leestijd
    In De 7 sterren organisatie legt auteur Jack Korsten uit hoe je de huidige middelmatigheid ontloopt, want middelmaat is wat de klok slaat. Al jaren. Je ontloopt die door ingrijpende innovatieve keuzes te maken en zo je eigen 7-sterren organisatie te bouwen.
    interview
    Marketing
    22 juni 2021
    Pierre Pieterse
    4-6 minuten leestijd
    In praktijk focussen kleine bedrijven zich vaak op klantvriendelijkheid, maar zijn ze niet erg klantgericht. Dat schrijft branding consultant Katlijn Voordeckers in TOPgeMERKt, een grootse klantbeleving creëren in zeven stappen. Een van de trends die ze signaleert: phygital marketing, oftewel marketing waarbij je fysieke en digitale contactmomenten met je klant slim combineert.
    interview
    Leiderschap
    18 juni 2021
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Lust, of begeerte, is voor bepaalde leiders een primaire motivatie, schrijft Harvard Business School-hoogleraar Barbara Kellerman in Leaders Who Lust. Om het fenomeen echt te begrijpen moet ook gekeken worden naar de volgers. ‘Wat bezielt mensen om een man als Roger Ailes in het zadel te houden?’
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    16 juni 2021
    Pierre Spaninks
    3-5 minuten leestijd
    Tegen het eind van haar boek Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn moet Chantal van der Leest vaststellen dat perfectionisme niet echt te ‘genezen’ is. Maar een perfectionist die snapt waar het vandaan komt en hoe het werkt, kan wel leren er zo mee om te gaan dat het minder stress oplevert. Nieuwsgierig? Wij ook.
    interview
    Strategisch management
    14 juni 2021
    Bas Hakker
    5-7 minuten leestijd
    Hoogleraar Jack van der Veen en businessconsultant Michel van Buren schreven Regisseer de keten. Het is de uitgebreide weergave van een managementmethode waarbij het gaat om intensief samenwerken met een helder gezamenlijk doel: de klant optimaal van dienst zijn.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    11 juni 2021
    Ronald Buitenhuis
    5-6 minuten leestijd
    We denderen elke dag maar door. Zonder rust te nemen. Corona heeft dat alleen maar versterkt. ‘We zoomen van overleg naar overleg’, schetst Hidde de Vries, auteur van Work Smart, Play Smart. ‘Maar nog harder en nog langer werken, werkt zelfs contraproductief.’ Over directeuren op skippyballen en de gruwel van de kantoortuin.
    interview
    Verandermanagement
    10 juni 2021
    Willem van Leeuwen
    'Conflict is niet iets wat je moet willen vermijden, maar iets wat je moet willen opzoeken. Conflict is noodzakelijk, functioneel en draagt bij aan innovatieve oplossingen.' Zo kijkt Shirine Moerkerken aan tegen een conflict. In de elfde aflevering van de Boekenpraktijk is zij te gast.
    interview
    Personal finance
    7 juni 2021
    Paul Groothengel
    5-7 minuten leestijd
    We polderen wat af in Nederland. Maar dat heeft bij het overleg tussen vakbonden en werkgevers slechte gevolgen voor onder andere jongeren, flexwerkers en vrouwen, schetst Martin Pikaart in Het polderkartel. Volgens de mede-oprichter van vakbond AVV heeft de FNV veel te veel macht.
    interview
    Psychologie
    4 juni 2021
    Peter Spijker
    5-7 minuten leestijd
    In een mensenleven besteden wij ruim 75.000 uur aan werk. Dat geeft al aan waarom Werkgeluk zo belangrijk is. Al die uren slecht in je vel zitten, is een persoonlijke drama. Maar het omgekeerde is ook waar. Als je je goed voelt op je werk, is dat al bijna de helft van een gelukkig bestaan. In Werkgeluk legt auteur Dajo De Prins waaruit werkgeluk bestaat en waarom steeds meer mensen zich niet goed voelen op het werk. Zijn boek is een oproep om geluk centraal te zetten in het werk. Gelukkige werknemer hebben immers meer levensgeluk en presteren beter dan hun minder fortuinlijke collega’s.
    interview
    Algemeen management
    2 juni 2021
    Hans van der Klis
    5-7 minuten leestijd
    Hans van der Loo was bezig met de research voor een boek over teams, toen zijn aandacht werd getrokken door de fascinerende race om de ontwikkeling van het coronavaccin. Hij vond alle ontwikkelingen en gebeurtenissen zo leerzaam, dat hij besloot er een apart boek over te schrijven: De race om het coronavaccin.
    interview
    31 mei 2021
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Het economische succes van het moderne China heeft joodse wortels, schrijft Jonathan Kaufman in Koningen van Shanghai. Het waren de steenrijke Sassoons en Kadooris die het land vanaf de negentiende eeuw uit zijn isolement hielpen trekken. ‘Shanghai was net zo kosmopolitisch als Amsterdam.’

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden