OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 784 van 19.481 resultaten
recensie
Internet en social media
16 september 2010
Daniëlle de Jonge
'Websites ontwerp je voor mensen' staat op de omslag van het boek 'Zo kan het ook'. En zo is het maar net, want wie de klant voor ogen houdt heeft de grootste kans op succes. Zo is het met websites, maar ook met alle andere fases in een commercieel proces van bedrijven. U voortdurend blijven afvragen 'wat wil de klant', 'welk voordeel wil hij behalen', 'waarin vind ik aansluiting met mijn aanbod' en 'wanneer is een klant bereid om te kopen', zijn zomaar wat voorbeelden om er achter te komen hoe uw klant denkt. Daarop inspelen levert hoe dan ook een positief resultaat op. Een website is in die zin essentieel, omdat u daarmee een (potentiële) klant kunt prikkelen om verder te kijken. Dat doe je niet zomaar even, daar is heel wat werk voor nodig. Dit boek biedt een nieuwe kijk op het ontwikkelen van een website, boordevol creativiteit om het eens anders aan te pakken.
recensie
Psychologie
16 september 2010
Peter van der Wel
3-4 minuten leestijd
Een paar weken terug kocht ik 'De dronkemanswandeling of hoe toeval ons leven bepaalt'. Was het nu toeval dat ik dit boek uit het rek pakte of niet? Feit is dat ik nog nooit van de auteur (Leonard Mlodinow) had gehoord en al op weg was naar de uitgang van de boekenzaak. In ieder geval heeft dit boek mijn leven veranderd. Al was het alleen al doordat ik nu opeens overal het toeval aan het werk zie.
recensie
Organisatiekunde
16 september 2010
Peter van der Wel
3-5 minuten leestijd
Martijn Aslander staat bekend als een enthousiast spreker en persoonlijkheid. Ik was dan ook erg benieuwd naar het boek 'Easycratie; de toekomst van werken en organisaties' dat onlangs van zijn hand (en die van de journalist Erwin Witteveen) verscheen. In dit boek zijn de ideeën van Aslander, zoals we die we kennen uit zijn presentaties en van zijn websites, uitgewerkt en op papier gezet. Alles draait in dit boek om het begrip 'easycratie'. De makkelijke manier waarop we tegenwoordig informatie kunnen vinden en de makkelijke manier waarop individuen tegenwoordig informatie kunnen delen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
16 september 2010
Wendy van den Hurk
2-3 minuten leestijd
Om maar met de deur in huis te vallen: Meisje van de Slijterij is géén managementboek. Het mag dan gaan over de zakelijke successen van een ondernemer dankzij sociale media, begrippen als strategie en businessplannen schuwt schrijfster Petra de Boevere liever. Sterker nog: ze doet naar eigen zeggen maar wat. Maar met dat getwitter en geblog behaalt ze toevallig wél zakelijke successen. En ze schrijft het nog leuk op ook.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
15 september 2010
Joke Verplanke
De biologische achtergronden van emoties staan centraal in 'De brein machine'. Mark Nelissen relativeert de mens als superrationeel wezen en laat zien dat emoties, die meestal worden gezien als een vorm van irrationeel gedrag, een biologische oorsprong hebben. Interessant, maar je moet er even de tijd voor nemen omdat het vrij dik is.
recensie
Werk en loopbaan
15 september 2010
Nolda Straatman
2-3 minuten leestijd
Een inspirerend boek, waar je zelf meteen mee aan de slag kunt, is het boek 'Netwerken werkt'. In dit uitgebreide standaardwerk legt netwerkauteur Rob van Eeden uit hoe u een succesvolle netwerkcampagne opzet en uitvoert voor het vinden van een echt passende baan. Niet alleen leert u veel over netwerken, ook biedt het boek oefeningen voor het leren herkennen van eigen talenten en carrièredoelstellingen.
recensie
Non-profit
15 september 2010
Ben Kuiken
2-3 minuten leestijd
In het boek Diagnose 2025 schetsen Philip Idenburg en Michel van Schaik zeventien trends die de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg bepalen en drie mogelijke scenario’s. Daarmee is het boek verplichte kost voor alle beleidsmakers, politici en bestuurders die zich met de zorg bezighouden. Wat helaas ontbreekt, is een aantal heldere, stevige adviezen.
recensie
15 september 2010
Jaap Nijssen
2-3 minuten leestijd
Martin Evening behoort sinds jaar en dag tot de meest gerenommeerde Photoshop'goeroes'. Vooral ook, omdat hij als geen ander de kunst verstaat om Photoshop toegankelijk te maken, speciaal voor fotografen. Geen diepgaande verhandelingen over de vele knopjes en instellingen, maar klip-en-klare uitleg hoe u als fotograaf uw foto's in een handomdraai verbetert en printklaar maakt. Met zijn boek 'Adobe Photoshop CS5 for Photographers' maakt hij zijn reputatie opnieuw meer dan waar. Dit is één van de meest gedegen Photoshopboeken speciaal gericht op fotoverbetering die ik ken.
recensie
14 september 2010
Rob van Nes
2-3 minuten leestijd
Na het lezen van Ronald van de Krols geweldige boek 'Native English for Nederlanders' begon ik vol verwachting aan 'Lass mal sitzen' van Reinhard Wolff. Hoe leuk kan taal immers zijn door met een grap, een grol en wat spot over gemaakte fouten aan de hand genomen te worden door de theorie.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
14 september 2010
Joris Arts
3-4 minuten leestijd
Spencer Johnson, bekend van de boeken 'Wie heeft mijn kaas gepikt?' en 'De One Minute Manager', beschrijft in 'Ja of nee' in de vorm van een parabel zijn systeem voor betere besluitvorming. Het boek is net als zijn andere boeken vlot geschreven. Hij bespreekt het systeem systematisch en overzichtelijk en voorziet de verschillende onderdelen van het systeem van duidelijke voorbeelden.
recensie
Leiderschap
14 september 2010
Michel Hoetmer
3-4 minuten leestijd
Boeken over leiderschap mogen zich steevast in een grote populariteit verheugen. De grote bulk aan literatuur doet een poging om een aantal eigenschappen te definiëren waaraan leiders zouden moeten voldoen. Frank Schaper breekt in zijn boek 'Hoe je een geboren leider wordt' met deze traditie. Hij stelt er een ander idee tegenover: leiders zijn volgers. Ze modelleren hun leiderschap aan de hand van hun rolmodellen. Rolmodellen uit hun eigen leven en de literatuur. Een interessante gedachte.
interview
Persoonlijke effectiviteit
14 september 2010
Bert Peene
4-6 minuten leestijd
Een goed boek over persoonlijke effectiviteit: ga maar eens op zoek en je raakt gegarandeerd de weg kwijt. Alleen de backlist van deze website telt al ruim vijftienhonderd titels en toch blijkt er nog steeds plaats voor nieuwe. Zoals het boek Ik (k)en mijn ikken over Voice Dialogue bijvoorbeeld, een methode die ontwikkeld werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw en waarover tot voor kort in Nederland nog niet was gepubliceerd. Geen oude wijn in nieuwe zakken dus. M&L sprak met de auteurs van dit boek, Judith Budde, Berry Collewijn en Karin Brugman, drie ervaren begeleiders van de stoelendans die mensen op indringende wijze in gesprek brengt met hun zelf.
recensie
IT-management / ICT
14 september 2010
Jaap Nijssen
1-2 minuten leestijd
'Photoshop CS5 voor digitale fotografie' van Johan W. Elzenga is één van de vele boeken over Photoshop CS5. Nu staat Elzenga bekend om zijn goede, toegankelijke boeken die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Zo ook dit boek. De talloze mogelijkheden van Photoshop die niets te maken hebben met fotobewerking laat hij links liggen. Om zich volledig te richten op de gereedschappen, tips en trucs die één doel hebben: digitale foto's zo goed mogelijk doen uitkomen. Voor ons is ook dit boek één van de standaardwerken over Photoshop die iedere fotograaf op de plank wil hebben.
column
Algemeen management
9 september 2010
Michel Hoetmer
3-4 minuten leestijd
Het is de natte droom van elke jongen: de baas spelen over anderen en de held uithangen. In mijn jeugd verslond ik allerlei boeken over types, zoals Michiel de Ruyter, Napoleon, de jongens van Bontekoe en de Kameleon. Uiteraard nam ik ook een flinke portie stripboeken tot me. Vooral Asterix en Obelix waren populair. Later verschoof mijn aandacht naar het schaakspel en dus bewonderde ik de ‘Groten der 64 velden’. Op een gegeven moment kopieerde ik zelfs het openingsrepertoire van een van mijn voorbeelden. Met een wat mager resultaat, maar toch...
recensie
Algemeen management
8 september 2010
Hans van der Klis
3-4 minuten leestijd
Managementboeken zijn te weinig op de praktijk gericht, vindt Jan Dijkgraaf, voormalig hoofdredacteur van Management Team en tegenwoordig betrokken bij de nieuwe televisieomroep PowNed. Met zijn onderhoudende ‘Handboek voor de keiharde manager’ laat hij zien hoe het wel moet.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
7 september 2010
Joost van Driessen
Waar is de tijd dat je op een borrel kwam om gezellig met anderen bij te praten? Tegenwoordig staan veel van dergelijke bijeenkomsten in het teken van netwerkgesprekken. Nu de zakenwereld het lokale niveau ontstegen is, is die beweging ook niet meer tegen te gaan. Dat kun je leuk vinden of niet, het is een gegeven. Gerard de Gier leert ons hiermee om te gaan in 'Netwerken doe je zo!'
recensie
7 september 2010
Peter Vermeulen
3-4 minuten leestijd
Met 'De menselijke maat' leveren Joop Janssen en Twan van de Kerkhof een fantastische managementbiografie af over leiderschap. Voormalig topman Joop Janssen vertelt wat hij in zijn lange loopbaan heeft meegemaakt. Van diverse promoties die verkeerd uitpakten tot het dragen van eindverantwoordelijkheid. Maar Janssen geeft ook veel voorbeelden en tips over de balans tussen werk en privé voor een topman, corporate governance en de onterechte fixatie op louter financiële resultaten. Daarnaast geeft hij een kijkje in de keuken van zijn opvolging, vertelt hij openhartig over de ziekte die hem uiteindelijk zijn leven kostte en gaat hij in op de bouwfraude, waar ook zijn bedrijf bij was betrokken.
recensie
IT-management / ICT
7 september 2010
Marinus Grootenboer
Het boek 'IT en management' is er een uit de serie I-Tracks. Jos Gielkens brengt in dit studieboek de praktijk dichtbij de theorie door een casus en veel voorbeelden.
recensie
Organisatiekunde
6 september 2010
Peter Vermeulen
4-6 minuten leestijd
Supermarkten hebben het zwaar door de recessie en de prijzenoorlogen. Maar niet allemaal. ALDI vervolgt onverstoorbaar haar succesvolle koers en maakt het de concurrentie nog moeilijker. De omzet blijft groeien en de winst ligt op recordhoogte. Maar wat is het geheim van het succes van de ALDI?
recensie
Economie
6 september 2010
Peter Vermeulen
4-5 minuten leestijd
Volgens Ruud Koornstra is duurzaamheid geen belemmerende factor bij het ondernemen. 'Welnee, je kunt er schatrijk mee worden!' In 'Wat LEDje?' beschrijft duurzaam ondernemer Ruud Koornstra zijn succesverhaal waarom en hoe hij de wereld wil redden. Koornstra blijkt een ondernemer pur sang en is totaal niet bang om zijn nek uit te steken om datgene waarin hij gelooft aan de man te brengen. En dat blijkt niet eenvoudig in een wereld vol gevestigde orde en tegenstrijdige belangen. Maar ach. 'Wat LED je?' als je multimiljonair bent met een droom.