OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 776 van 19.523 resultaten
    interview
    Organisatiekunde
    28 december 2010
    Joep Schrijvers
    9-12 minuten leestijd
    Zijn volgers op Twitter weten het al. Zijn boek komt er. Hij stelt er vragen, vertelt over zijn schrijfproces en laat mensen meedenken over de titel. Hij voldoet prefect aan de managementwijsheid practice what you preach. Zijn boek gaat dan ook over sociale media en hun invloed op organisaties: Connect! Het is een groot succes. Dit keer bij de boekenkast de ‘jongste’ managementboekenschrijver van eigen bodem: Menno Lanting.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    28 december 2010
    Pierre Spaninks
    4-6 minuten leestijd
    Als Hans Wopereis ergens van overtuigd is, dan is het van het vermogen van mensen om het verschil te maken. Als je het lef hebt om te laten zien wat je in huis hebt en uit te spreken waar je voor staat, kun je op je omgeving een bezielende invloed uitoefenen. Dat is de boodschap van Het licht en de korenmaat. Optimistisch? Zeker. Reëel? Voor wie wil.
    interview
    Organisatiekunde
    28 december 2010
    Ben Kuiken
    4-6 minuten leestijd
    Wat is de impact van de nieuwe generatie medewerkers en nieuwe technologieën op organisaties? Met deze vraag stuurde de Stichting Management Studies Ruurd Baane, Patrick Houtkamp en Marcel Knotter van HR-adviesbureau Bright & Company op pad. Het resultaat is een nuchter boek over ‘het nieuwe werken’, getiteld Het nieuwe werken ontrafeld. M&L spreekt met Ruurd Baane over het misschien wel meest gehypte thema van dit moment. Baane: ‘Organisaties die hier niet mee aan de slag gaan, missen uiteindelijk de boot.’
    interview
    Leiderschap
    28 december 2010
    Erik de Vries
    3-5 minuten leestijd
    Managementliteratuur voor wetenschappelijk of hoger geschoolde leidinggevenden is er in overvloed. Voor de laag daaronder is het aanbod karig. Jack de Waard en Bart Godding voorzien in een leemte met hun boeken Coaching aan de lopende band en Coaching zonder grenzen. De laatste kan tevens gelezen worden als een handleiding voor multicultureel management. M&L sprak met Bart Godding.
    column
    28 december 2010
    Jaap Boonstra
    4-5 minuten leestijd
    'Om tot goed beleid te komen moeten ambtenaren de problemen kennen waar mensen mee worstelen. Toch hebben ambtenaren moeite om de plek der moeite te betreden. Zijn ambtenaren angsthazen?
    column
    28 december 2010
    Yousri Mandour
    2-3 minuten leestijd
    De Nederlandse export doet hard zijn best om ons land uit het zompige moeras van de crisis te trekken. Naast de traditionele exportsuccessen als kazen, tulpen en lithografiemachines doet Nederland tegenwoordig ook leuk mee in de export van lingerie.
    column
    28 december 2010
    Rob Beltman
    2-3 minuten leestijd
    Het klinkt vreemd in deze tijden, maar het World Wide Web wordt steeds minder belangrijk. Het Internet an sich als infrastructuur wordt wel meer gebruikt dan ooit tevoren, maar het is opvallend te zien dat het open surfen over het web stagneert en dat de groei in gebruik van het internet als informatie en communicatiekanaal met name zit binnen de afgeschermde omgeving van zogeheten ‘apps’.
    interview
    Leiderschap
    28 december 2010
    Jeroen Ansink
    6-9 minuten leestijd
    Bestsellerauteur Stephen Covey raadt iedereen aan om dringende zaken die niet belangrijk zijn te negeren. Deze benadering stelt mensen in staat om hun productiviteit drastisch op te schroeven. ‘Ik werk momenteel aan elf boeken tegelijk.’
    interview
    Verandermanagement
    25 december 2010
    Pierre de Winter
    5-7 minuten leestijd
    In het boek Grootmeester in veranderen proberen Herman Van den Broeck en coauteur Dave Bouckenooghe ons bij te brengen dat veranderprocessen lang niet zo veel weerstand uit hoeven te lokken als iedereen denkt. ‘Mensen komen graag in actie, maar leidinggevenden lijken dat massaal te zijn vergeten.’
    interview
    Leiderschap
    24 december 2010
    Pierre Spaninks
    8-11 minuten leestijd
    Managers die echt iets willen bereiken met hun team, hebben niet veel aan de abstracte modellen en de dure woorden waar organisatieadviseurs zo graag mee schermen. Die benemen je alleen maar het zicht op de werkelijkheid, vindt ontwikkelingspsycholoog en bedrijfskundige Marc Oskam. Als alternatief construeerde hij ‘het Kompas’: een pretentieloos instrument dat de manager helpt om door de bomen het bos te blijven zien. Niet meer, maar zeker ook niet minder.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    24 december 2010
    Jeroen Ansink
    9-13 minuten leestijd
    Er wordt beroerd gecommuniceerd in het bedrijfsleven, zegt de Amerikaanse organisatieadviseur Joseph Grenny. Dat komt omdat mensen zowel biologisch als cultureel zijn ontworpen om lastige onderwerpen te mijden. In het onlangs in het Nederlandse vertaalde Crucial conversations legt Grenny uit hoe onze belangrijkste gesprekken zowel respectvol als effectief kunnen zijn.
    interview
    Organisatiekunde
    24 december 2010
    Jeroen Ansink
    12-16 minuten leestijd
    Met zijn baanbrekende onderzoek naar wat een bedrijf groots maakt, schaarde Jim Collins zich onder ‘s werelds meest invloedrijke managementdenkers. In How the Mighty Fall geeft hij zich over aan de dark side: de redenen waarom ondernemingen ten onder gaan. Een gesprek over bergbeklimmen, het beheersen van angst en het gevaar van charismatische leiders.
    recensie
    24 december 2010
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    Wij zijn allemaal veroordeeld tot onzekerheid over onze inspanningen, beweert Joep Dohmen in zijn boek 'Brief aan de middelmatige man'. Middelmatigheid is daarmee in zekere zin onvermijdelijk. Wij kunnen het immers altijd beter doen, zij het dat we het ook altijd slechter kunnen doen. Het boek van Dohmen valt in ieder geval niet in die laatste categorie. Het is misschien wel het interessantste dat ik dit jaar gelezen heb.
    recensie
    Financieel management
    24 december 2010
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Klanten willen serieus worden genomen. Dat geldt ook voor rekeninghouders bij banken en klanten van verzekeringsmaatschappijen. Na jaren waarin de aandacht vooral was gericht op het creëren van aandeelhouderswaarde is het nu tijd de klant weer centraal te stellen. Dit betogen strategiekenners Roger Peverelli en Reggy de Feniks in hun Reinventing Financial Services. What consumers expect from future banks and insurers. Ze hebben hun boodschap verpakt in een boek dat barst van de voorbeelden.
    recensie
    Marketing
    24 december 2010
    Sonja van Vuren
    Nog niet zo lang geleden konden bedrijven zich permitteren gezichtloos te zijn. Groot zijn, schepte vertrouwen en reclame definieerde de bedrijfsidentiteit. Anonimiteit is ook een uitstekende vorm van risicomanagement (risico mijden, beter gezegd). Volgens Rohit Bhargava is die tijd voorgoed voorbij. Persoonlijkheid is onmisbaar geworden. Dat maakt hij heel duidelijk in zijn boek 'Persoonlijkheid niet inbegrepen – Waarom bedrijven hun authenticiteit kwijtraken – En hoe grootse merken het terugkrijgen'.
    recensie
    Organisatiekunde
    24 december 2010
    Peter de Roode
    Wie heeft er geen ervaring met het spelen van een 'game'? Games zijn uitdagend en activerend en een geweldige manier om ontdekkend te leren. Tegelijkertijd is 'gaming' een nog niet wijd verbreide vorm van leren. In 'Why do games work?' krijgt de lezer van diverse auteurs voldoende achtergrondinformatie om vast te stellen wat er fascinerend aan games is.
    recensie
    Algemeen management
    24 december 2010
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    In dit zeer fraai vormgegeven boek krijgt de lezer in korte hoofdstukken van diverse deskundigen de belangrijkste inzichten over breinleren voorgeschoteld. 'Brein@work' voorziet in een groeiende behoefte om meer kennis te vergaren over ons belangrijkste orgaan: de hersenen. Het is zeer compleet en zowel voor de beginnende breinlerende als de meer ervaren lezer een prachtig boek om door te werken.
    recensie
    Algemeen management
    24 december 2010
    Sven Laudy
    '100 Teamversnellers' is een kleurrijk boekje met allerhande tips over het verbeteren van je team. Zo kleurrijk als het boekje is, zo divers is de 'vergaarbak' met onderwerpen, ideeën en checklists die Guy Peeters presenteert.
    recensie
    Non-profit
    23 december 2010
    Christèle Warmerdam
    2-3 minuten leestijd
    Begin oktober kreeg ik de nieuwsbrief van Managementboek met een nieuw boek over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg: 'Diagnose 2025' van Philip Idenburg en Michel van Schaik. Dat wil ik lezen! dacht ik meteen. 
    recensie
    Verandermanagement
    23 december 2010
    Joris Arts
    John Kotter illustreert aan de hand van een aantal goede en een aantal slechte voorbeelden, waarom het zo belangrijk is om mee te blijven veranderen met de wereld om ons heen. De voorbeelden op deze dvd zijn toegankelijk en ideaal om dit besef in uw organisatie te bewerkstelligen. Vervolgens presenteert de bestsellerauteur zijn 8-stappenmodel, zodat u vervolgens ook aan de slag kunt met uw veranderingsproces. Een inspirerende dvd!

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden