OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 773 van 19.489 resultaten
    recensie
    Internet en social media
    12 januari 2011
    Dorien van Doorn
    Op een hele speelse en pakkende manier koppelt Bert Overbeek goeroes en Twitter in 'Goeroegetwitter'. De goeroes zijn niet zelf aan het woord, het zijn allemaal verzonnen tweets. De goeroes stammen uit het heden en uit het verleden. Geen van allen had op het moment van uitgeven een twittteraccount.
    interview
    Economie
    12 januari 2011
    Pierre de Winter
    5-7 minuten leestijd
    Tien jaar lang was Kilian Wawoe als senior personeelsmanager werkzaam voor ABN Amro. Hij maakte de vette jaren in de bankwereld mee en daarmee de jaren van de stijgende bonussen. Hij verliet de bank en begon een onderzoek naar de werking van bonussen en constateerde dat ze vaak onjuiste prikkels geven. Bonus is de weerslag van zijn onderzoek.
    interview
    Algemeen management
    11 januari 2011
    Bert Peene
    6-8 minuten leestijd
    Als energie vrij kan stromen, kun je maximale resultaten boeken met een minimum aan inspanning. Die overtuiging ligt aan de basis van Samenwerken in organisaties, het tweede boek dat Monique Dankers-van der Spek over communiceren en samenwerken in arbeidssituaties schreef. Het eerste was aan revisie toe, moest nodig geactualiseerd worden. Maar het uitgangspunt is hetzelfde gebleven: een positieve oplossingsgerichte benadering van groepsdynamica kan verbluffende resultaten opleveren.
    recensie
    11 januari 2011
    Perry Oostrum
    4-5 minuten leestijd
    Onze maatschappij is geobsedeerd door economische groei, verslaafd aan consumptie en daardoor verstrikt geraakt in een behoeftenspiraal.
    interview
    Strategisch management
    10 januari 2011
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Hoe meer bedrijven met elkaar concurreren, hoe meer ze op elkaar gaan lijken, zegt Harvard-hoogleraar Youngme Moon in Anders. Tijd om de geijkte paden te verlaten en met totaal nieuwe benaderingen te komen. ‘Marketeers moeten meer als kinderen worden.’
    recensie
    Economie
    10 januari 2011
    Eelke Pol
    3-4 minuten leestijd
    Op de dag dat ik het boek 'Bonus' van Kilian Wawoe uitlas, maakte het CBS het volgende nieuws bekend: zo'n twintig procent van het inkomen van de mensen die in de bankensector werken, is 'bijzonder', zijnde vakantiegeld, tantièmes, gratificaties en winstdeling. Zouden zij die hiervoor verantwoordelijk zijn, het boek van Wawoe hebben gelezen? Je zou bijna denken van niet. De persoonlijke ervaringen van Kilian Wawoe, op fascinerende wijze beschreven, zijn immers een sterk pleidooi tegen individuele bonussen.
    interview
    Organisatiekunde
    7 januari 2011
    Pierre de Winter
    5-7 minuten leestijd
    Hoewel diversiteit al enkele jaren een veelbesproken onderwerp is, komt een gedegen diversiteitsbeleid bij veel organisaties nog niet van de grond. Ralf Knegtmans maakt in Diversiteit als uitdaging de problematiek duidelijk en geeft best practices.
    interview
    Werk en loopbaan
    6 januari 2011
    Linda Huijsmans
    4-6 minuten leestijd
    Wie carrière wil maken, moet goed werk afleveren. Maar om promotie te krijgen is meer nodig. Hard doorwerken met je deur dicht is dan niet slim: je moet zorgen dat je opvalt. In Zien ze wel hoe goed je bent? laten Sascha Bertus en Mirjam ten Cate letterlijk en figuurlijk zien hoe je dat aanpakt. Bij hen geen theoretische verhandelingen, maar een boek, waarin ze aan de hand van foto’s, korte quotes en de lotgevallen van een fictieve hoofdpersoon, de lezer in vijf stappen laten zien hoe zakelijk succes te behalen is.
    column
    1 januari 2011
    Hans van der Loo
    4-6 minuten leestijd
    De overgang naar een nieuw jaar is altijd het moment bij uitstek om goede voornemens te maken. Klokslag twaalf uur was het zover. Toen werd plechtig de laatste sigaret gedoofd, de laatste snack genuttigd en ten overstaan van intimi beloofd om het wat rustiger aan te doen. Hoe mooi het allemaal ook klonk, afgaande op de statistieken is er sindsdien weinig gebeurd. De meeste voornemens zijn een paar weken alweer in de ijskast gezet. Het tonen van goede wil blijkt niet voldoende. Maar wat moeten we dan wél doen?
    recensie
    Verandermanagement
    30 december 2010
    Arie Buvens
    2-3 minuten leestijd
    Vanuit hun ervaring als senior traineradviseur rond belangrijke onderwerpen als medezeggenschap, duurzaam personeelsbeleid, organisatieontwikkeling, leefbaarheid en inburgering en participatie in zorg en welzijn, beschrijven Kees Schilder en Hans van Teijlingen in 'Veranderen in dialoog, naar een participatieve organisatie' hoe die betrokkenheid kan worden gerealiseerd.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    30 december 2010
    Robert Haringsma
    In 2006 werd het best bezochte college aan Harvard gegeven door Tal Ben-Shahar. Het college ging over Positieve Psychologie. En wie de colleges nu terug ziet (ze zijn op het internet te vinden), begrijpt meteen waarom deze zo goed bezocht werden. Het ging tijdens de lessen namelijk niet alleen over de theorie, maar vooral ook over de integratie van die theorie in de praktijk. Er werd, met andere woorden, vanuit de collegebanken gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten.
    recensie
    Verandermanagement
    30 december 2010
    Joris Arts
    3-4 minuten leestijd
    In 'De kunst van overtuigen' stellen John Kotter en Lorne Whitehead dat er veel meer tijd gestoken wordt in het ontwikkelen van goede ideeën, dan in het doorvoeren ervan. Zo kan het dat sommige zinvolle ideeën hoe dan ook verworpen worden. In het boek wordt echter duidelijk dat het ook anders kan. Ingeleid door een parabel, vervolgt dit prettig geschreven boek met een uitwerking van de gebeurtenissen in de parabel. Er worden 24 soorten aanvallen op nieuwe ideeën besproken. Per aanval wordt bondig uitgelegd hoe je er het beste op kunt reageren. Indrukwekkend praktisch!
    recensie
    Organisatiekunde
    30 december 2010
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Nadat organisaties competentie-ontwikkeling hadden ingevoerd, diende de volgende loot aan de managementboom zich aan: performance-ontwikkeling. Het 'meetbare broertje' van het soms als soft aangeduide begrip 'competentie'. Weliswaar niet terecht maar de magische klank van de Angelsaksische term 'performance' doet menig managementhart sneller kloppen. Performance Behaviour biedt weliswaar nauwelijks nieuwe inzichten, maar het geeft een prima beschrijving van wat het concept inhoudt.
    recensie
    Psychologie
    30 december 2010
    Peter de Roode
    Het moest er natuurlijk een keer van komen: een modellenboek dat vooral de rechterhersenhelft activeert. Deze keer staan niet de lineaire strategiemodellen centraal, maar modellen die de ontplooiing van mensen bevorderen. Geen overbodig onderwerp in de huidige tijd. Het fraai uitgevoerde 'Groot Psychologisch Modellenboek' biedt 51 bekende en minder bekende modellen, en lijkt me een verrijking voor de literatuur.
    recensie
    Economie
    30 december 2010
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    Tien jaar lang was Kilian Wawoe als senior personeelsmanager werkzaam voor ABN-AMRO. Hij maakte de vette jaren in de bankwereld mee en daarmee de jaren van de almaar stijgende bonussen. Hij was zelf verantwoordelijk voor het uitdelen van bonussen, hij maakte deel uit van het systeem.
    recensie
    Communicatie en media
    30 december 2010
    Martin van 't Klooster
    In 'Digitale interne communicatie 2 1/2 ' vraagt Luc de Ruijter vrij dwingend aandacht voor twee zaken bij de ontwikkeling van digitale interne communicatie. Het gaat er niet om 'hoe mooi een tekst is of een website, maar of de informatie voorziet in informatiebehoefte' en 'de rol van de communicatieadviseur is niet langer een 'middelenmannetje/-vrouwtje', maar een adviseur op strategisch niveau.' Communicatie dient zich meer bezig te houden met de inhoud en los te komen van de vorm, wil ze überhaupt strategische waarde hebben.
    recensie
    Personeelsmanagement
    30 december 2010
    Wim Oolbekkink
    3-4 minuten leestijd
    Al een tijdje heb ik contact met een stagiaire uit 'de Generatie Einstein'. Op hem is het lijstje van pagina 17 van het gelijknamige boek in grote lijnen van toepassing. Hij is actief in de locale politiek, hij sport op een aardig niveau, bekleedt bestuursfuncties in vrijwilligersorganisaties, heeft een betaalde bijbaan, Twittert, LinkedInt, woont gewoon bij zijn ouders in een knus dorpje onder Woerden en, o ja, hij studeert ook nog. Een aardige, zelfbewuste leergierige kerel waar je goed mee samen kunt werken. Niks mis met die Generatie Einstein.
    recensie
    Algemeen management
    30 december 2010
    Peter Vermeulen
    4-5 minuten leestijd
    Joep van den Nieuwenhuyzen was ooit de gevierde held van het Nederlandse zakenleven. In 1982 werd hij op bizarre wijze plotseling een bekende Nederlander. Op professionele wijze trad hij als woordvoerder op in de ontvoeringszaak van zijn schoonmoeder Toos van der Valk. 
    recensie
    Communicatie en media
    30 december 2010
    Louis Thorig
    2-3 minuten leestijd
    Het blinde vertrouwen in ondernemingen en hun bestuurders heeft de laatste tijd een forse deuk opgelopen. In het bedrijfsleven bouwen steeds meer bestuurders bewust aan hun persoonlijke reputatie profiel. Dat is geen luxe maar bittere noodzaak, stelt Paul Stamsnijder in 'De vent is de tent'. Een sterke bestuurder durft immers de boodschap persoonlijk te versturen.
    recensie
    Algemeen management
    30 december 2010
    Louis Thorig
    2-3 minuten leestijd
    Het blinde vertrouwen in ondernemingen en hun bestuurders heeft de laatste tijd een forse deuk opgelopen. In het bedrijfsleven bouwen steeds meer bestuurders bewust aan hun persoonlijke reputatie profiel. Dat is geen luxe maar bittere noodzaak, stelt Paul Stamsnijder in 'De vent is de tent'. Een sterke bestuurder durft immers de boodschap persoonlijk te versturen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden