OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 772 van 19.523 resultaten
    interview
    Algemeen management
    1 februari 2011
    Joep Schrijvers
    9-12 minuten leestijd
    Hij is geen onbekende in ondernemend Nederland. Hij is bekend van radio en tv maar vooral van zijn bon mots in voordrachten. Zijn boek over leiderschap is duurzaam, een long seller. Menig manager is op zijn opleidingscentrum De Baak geweest in Noordwijk, Driebergen of Amsterdam. En bovenal is hij een gulzige lezer. Dit keer bij de boekenkast over lezen en managementboeken: Harry Starren, CEO van De Baak.
    interview
    Algemeen management
    1 februari 2011
    Hans van der Klis
    5-6 minuten leestijd
    Margreeth Kloppenburg en Jaco van der Schoor schreven hun derde boek in drie jaar tijd: Eerlijk scoren!, over de professionele balans tussen target en integriteit. ‘Binnen de driehoek professional-organisatie-klant is het een spanningsveld dat altijd al speelt. Door de tijdgeest is het nu actueel en bespreekbaar geworden.’
    interview
    Coaching en trainen
    29 januari 2011
    Linda Huijsmans
    4-6 minuten leestijd
    Warming-ups en energizers ziet eruit als een praktisch boek en dat is het ook. Maar het heeft meer te bieden. Het beschrijft heel beknopt meer dan honderd korte werkvormen voor creatieve sessies, meetings, heidagen, trainingen en andere bijeenkomsten. Auteur Marcel Karreman pleit daarbij voor meer aandacht voor het doel van de oefeningen. Concentratie, discussie, kennismaking of problemen oplossen; ze vragen allemaal om andere warming-ups.
    interview
    Verandermanagement
    28 januari 2011
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Volgens Harvard-hoogleraar John Kotter gaan elk jaar miljoenen goede ideeën nodeloos verloren. In De kunst van het overtuigen geeft hij strategieën hoe een goed plan de nodige steun kan verwerven. ‘Als niemand je idee probeert onderuit te halen, dan moet je dat zelf doen.’
    interview
    Coaching en trainen
    28 januari 2011
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    De waarde van teams wordt alom omschreven. Zonder een goed team geen goede resultaten. Gekke is dat er op de werkvloer nauwelijks aandacht wordt besteed aan het goed laten functioneren van teams. Wat is het geheim van een goed team? Hoe regel je een team in? In Navigeer je team naar succes wijzen Rupert en Bregje Spijkerman de weg. Dat doen ze door middel van een teamkompas.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    27 januari 2011
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Berthold Gunster is grondlegger van de Ja-maar filosofie. Hij borduurt verder door op dat thema in zijn nieuwste boek met de ietwat curieuze titel Ik ben oké, jij bent een sukkel. Over spiegelen, omdenken, omspiegelen en vastdenken. Hetgeen uiteindelijk leidt tot de omdenkende slotconclusie: ‘Ik ben oké en jij bent een goudmijn.’
    recensie
    Strategisch management
    26 januari 2011
    Berd Warmelts RM
    2-3 minuten leestijd
    De internationaal gevestigde merkbijbel die nu in het Nederlands beschikbaar is. Zo noemen de bewerkers de derde editie van 'Strategisch merkenmanagement' van Kevin Lane Keller. Aan de hand van het Customer-Based Brand Equity-model (CBBE) komen alle belangrijke kwesties bij het plannen, implementeren en evalueren van merkstrategieën aan bod. Het is een uitgebreid en goed leesbaar naslagwerk voor managers, professionals en studenten die meer willen weten over merkenmanagement. Met als meerwaarde dat er naast de B2C-markt aandacht is voor B2B-praktijkcases.
    recensie
    Psychologie
    26 januari 2011
    José Otte
    Mark Earls is een marketinggoeroe. In 'De ultieme kudde' leidt hij ons door nieuwe inzichten uit allerlei wetenschappelijke richtingen die een toepassing hebben op het vak van marketing. Voor marketingmensen die geen zin hebben om zelf allerlei bronnen te raadplegen buiten het marketingveld een absolute aanrader.
    recensie
    Werk en loopbaan
    26 januari 2011
    Peter Vermeulen
    'Een werkweek van 4 uur' is op zich niet zo'n bijzondere titel voor een (luister)boek. Echter wel voor een managementboek. Een manager die 4 uur per week werkt? Bestaan die? Volgens auteur Timothy Ferriss wel degelijk. De subtitel: 'Leid een rijk leven zonder veel te doen' brengt mij echter weer enigszins aan het twijfelen. Alweer een boek dat mijn leven gaat veranderen? Toch maar begonnen met luisteren. Want wie wil er nu niet een werkweek van 4 uur en toch genoeg verdienen om de rest van de tijd leuke dingen te gaan doen? Ik vooralsnog niet. Maar wie weet gaat dit (luister)boek echt mijn leven veranderen.
    recensie
    Verandermanagement
    26 januari 2011
    Rosemarie Mijlhoff
    4-5 minuten leestijd
    Hoe maakbaar is een verandering? Wanneer heb ik het beste resultaat? Hoe ga ik om met onvoorziene gevoeligheden? Dit zijn enkele vragen die een leidinggevende, veranderkundige of projectmanager niet onbekend zijn. En dit is precies de kern van het boek 'Leren Veranderen: een handboek voor de veranderkundige'. Léon de Caluwé en Hans Vermaak gaan aan de hand van de kleurentheorie in op het begrip veranderen, de verschillende manieren van denken, strategieën en resultaten met het doel het onplanbare van een organisatieverandering enigszins planbaar en beheersbaar te maken.
    nieuws
    Algemeen management
    26 januari 2011
    Hans van der Klis
    4-6 minuten leestijd
    Een shortlist voor een literatuurprijs vangen in een eenduidige beschrijving is een heikele opdracht. De titels zijn divers, de onderwerpen uiteenlopend. Om toch een poging te wagen: de shortlist voor de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2011 is er één voor nieuwsgierige en leergierige managers.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    26 januari 2011
    Pierre de Winter
    3-4 minuten leestijd
    Crisismanager Bart Flos schreef Het Anti-klaagboek. Volgens Flos kun je met anti-klagen de klachten van minimaal 90 procent van je medemensen vlot leren ontregelen. En over ons eigen klaaggedrag moeten we nodig eens in gesprek met onszelf.
    recensie
    Algemeen management
    25 januari 2011
    Erwin van de Pol
    2-3 minuten leestijd
    Het is 20 oktober 2009. Voetbalclub AZ uit Alkmaar heeft na dagen van ellende eindelijk weer wat te vieren. De door het faillissement van de DSB Bank geplaagde ploeg pakt in blessuretijd nog een punt tegen de Engelse topclub Arsenal: 1-1. Er hangt vooral voor, maar ook tijdens de wedstrijd een licht hysterische sfeer in het moderne, maar toch knusse DSB-stadion. De supporters roepen en schreeuwen om Dirk. Dat is Dirk Scheringa, de mecenas van de club. Scheringa heeft door forse financiële donaties en dito regelingen de club van de eerste divisie naar het landskampioenschap en de Champions League gebracht. De Noord-Hollandse voetbalfans zijn hem voor eeuwig dankbaar.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    25 januari 2011
    Marius van Rijswijk
    3-4 minuten leestijd
    Iedereen maakt het wel eens mee, je presenteert een goed en nieuw idee tijdens de MT-vergadering. Je bent er erg enthousiast over en bent benieuwd naar de reacties van de andere MT-leden. En dan... begint je collega met de opmerking 'Ik speel even advocaat van de duivel' en vervolgens krijg je een hoop tegenargumenten waarom jouw idee eigenlijk niet zo goed is en welke negatieve kanten het heeft. Het boek 'Zes denkende hoofddeksels' van Edward de Bono geeft zes 'advocaten van de duivel', maar dan met ieder zo hun eigen kenmerken.
    recensie
    Juridisch
    25 januari 2011
    Dick Frijlink
    Het auteursrecht mag zich de laatste jaren in veel belangstelling verheugen. Het debat rond nut en noodzaak van het auteursrecht wordt door voor- en tegenstanders regelmatig op felle toon gevoerd. Aan dit debat hebben wetenschappers Joost Smiers en Marieke van Schijndel al in 2009 een interessante dimensie toegevoegd. Zij pleiten er in 'Adieu auteursrecht, vaarwel culturele conglomeraten' brutaalweg voor het auteursrecht af te schaffen. Daarnaast stellen ze voor de culturele conglomeraten in mootjes te hakken. Dit ten voordele van de vele kunstenaars die volgens de auteurs nu te zeer uit de publieke aandacht worden gehouden, als gevolg van het marketinggeweld van de culturele conglomeraten.
    recensie
    Verandermanagement
    25 januari 2011
    Marco van Marle
    2-3 minuten leestijd
    Na het lezen van 'Leiderschap bij verandering' en 'Een gevoel van urgentie!' ben ik fan geworden van John Kotter. Met hooggespannen verwachtingen begon ik dan ook aan zijn nieuwste boek, 'De kunst van overtuigen'. Het boek is geschreven in de stijl van 'Een gevoel van urgentie!' het leest makkelijk weg, is praktisch toepasbaar, een tikkeltje 'Amerikaans en gladjes' maar zoals je van iemand als Kotter mag verwachten ook goed doordacht.
    recensie
    Psychologie
    25 januari 2011
    Martin van Staveren
    Het is een prachtige titel: 'Dans met Kans: Meer Zekerheid door Minder Controle'. Dit belangwekkende boek is geschreven door Spyros Makridakis, Robin Hogarth en Anil Gaba, allen als gedragswetenschappers verbonden aan business-school INSEAD. Het boek behandelt een zeer actueel onderwerp: hoe kunnen we effectiever omgaan met onzekerheid? Volgens de auteurs door het loslaten van de illusie van controle. Klinkt dit logisch?
    interview
    Marketing
    25 januari 2011
    Bert Peene
    5-7 minuten leestijd
    Marketing is waardenloos. Authenticiteit is magnetizing. Zo luidt niet alleen de titel van het boek dat Joyce Meuzelaar in 2006 schreef; het was meteen de belangrijkste boodschap voor de lezer: wanneer je jezelf als uitgangspunt neemt en dat op een goede manier doet, zul je als een magneet op andere mensen werken. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wie je bent en daaraan ontbreekt het soms. Daarom ontwikkelde Meuzelaar naast haar boek een spel, Het identiteitsspel. ‘Het gaat niet om skills, maar om wie ze zijn.’
    recensie
    Marketing
    25 januari 2011
    Michiel Pieters
    2-3 minuten leestijd
    In het boek 'Marketing 3.0' beschrijven Kotler e.a. marketing in haar overgang van productgericht (1.0) naar consumentgericht (2.0) naar mensgericht (3.0). Vanuit de trends in marketing wordt op gestructureerde wijze aangegeven hoe het bedrijfsleven dichter bij haar klanten kan komen door meer op waarden te sturen en hoofd, hart en ziel van de klant aan te spreken. De titel van het boek is ietwat megalomaan en belooft meer dan het kan waarmaken. Het is echter wel een boek dat je gelezen moet hebben als 'commercant'.
    recensie
    Algemeen management
    25 januari 2011
    Joost van Driessen
    2-3 minuten leestijd
    Met zijn boek 'Het Doel' verwierf Eliyahu Goldratt de goeroestatus. Het dikke jongetje bepaalde het tempo van de padvinderstocht, een heldere illustratie van de 'Theory of Constraints'. Die theorie is erg belangrijk geweest bij het (her)ontwerp van vele productieprocessen. Het nieuwste boek van Goldratt verlegt de grenzen naar de retailsector. 'Dat is toch duidelijk?' is een businessroman: Een belangrijke managementtheorie verpakt in de vorm van een roman.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden