OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 771 van 19.489 resultaten
    recensie
    Juridisch
    25 januari 2011
    Dick Frijlink
    Het auteursrecht mag zich de laatste jaren in veel belangstelling verheugen. Het debat rond nut en noodzaak van het auteursrecht wordt door voor- en tegenstanders regelmatig op felle toon gevoerd. Aan dit debat hebben wetenschappers Joost Smiers en Marieke van Schijndel al in 2009 een interessante dimensie toegevoegd. Zij pleiten er in 'Adieu auteursrecht, vaarwel culturele conglomeraten' brutaalweg voor het auteursrecht af te schaffen. Daarnaast stellen ze voor de culturele conglomeraten in mootjes te hakken. Dit ten voordele van de vele kunstenaars die volgens de auteurs nu te zeer uit de publieke aandacht worden gehouden, als gevolg van het marketinggeweld van de culturele conglomeraten.
    recensie
    Verandermanagement
    25 januari 2011
    Marco van Marle
    2-3 minuten leestijd
    Na het lezen van 'Leiderschap bij verandering' en 'Een gevoel van urgentie!' ben ik fan geworden van John Kotter. Met hooggespannen verwachtingen begon ik dan ook aan zijn nieuwste boek, 'De kunst van overtuigen'. Het boek is geschreven in de stijl van 'Een gevoel van urgentie!' het leest makkelijk weg, is praktisch toepasbaar, een tikkeltje 'Amerikaans en gladjes' maar zoals je van iemand als Kotter mag verwachten ook goed doordacht.
    recensie
    Psychologie
    25 januari 2011
    Martin van Staveren
    Het is een prachtige titel: 'Dans met Kans: Meer Zekerheid door Minder Controle'. Dit belangwekkende boek is geschreven door Spyros Makridakis, Robin Hogarth en Anil Gaba, allen als gedragswetenschappers verbonden aan business-school INSEAD. Het boek behandelt een zeer actueel onderwerp: hoe kunnen we effectiever omgaan met onzekerheid? Volgens de auteurs door het loslaten van de illusie van controle. Klinkt dit logisch?
    interview
    Marketing
    25 januari 2011
    Bert Peene
    5-7 minuten leestijd
    Marketing is waardenloos. Authenticiteit is magnetizing. Zo luidt niet alleen de titel van het boek dat Joyce Meuzelaar in 2006 schreef; het was meteen de belangrijkste boodschap voor de lezer: wanneer je jezelf als uitgangspunt neemt en dat op een goede manier doet, zul je als een magneet op andere mensen werken. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wie je bent en daaraan ontbreekt het soms. Daarom ontwikkelde Meuzelaar naast haar boek een spel, Het identiteitsspel. ‘Het gaat niet om skills, maar om wie ze zijn.’
    recensie
    Marketing
    25 januari 2011
    Michiel Pieters
    2-3 minuten leestijd
    In het boek 'Marketing 3.0' beschrijven Kotler e.a. marketing in haar overgang van productgericht (1.0) naar consumentgericht (2.0) naar mensgericht (3.0). Vanuit de trends in marketing wordt op gestructureerde wijze aangegeven hoe het bedrijfsleven dichter bij haar klanten kan komen door meer op waarden te sturen en hoofd, hart en ziel van de klant aan te spreken. De titel van het boek is ietwat megalomaan en belooft meer dan het kan waarmaken. Het is echter wel een boek dat je gelezen moet hebben als 'commercant'.
    recensie
    Algemeen management
    25 januari 2011
    Joost van Driessen
    2-3 minuten leestijd
    Met zijn boek 'Het Doel' verwierf Eliyahu Goldratt de goeroestatus. Het dikke jongetje bepaalde het tempo van de padvinderstocht, een heldere illustratie van de 'Theory of Constraints'. Die theorie is erg belangrijk geweest bij het (her)ontwerp van vele productieprocessen. Het nieuwste boek van Goldratt verlegt de grenzen naar de retailsector. 'Dat is toch duidelijk?' is een businessroman: Een belangrijke managementtheorie verpakt in de vorm van een roman.
    recensie
    Algemeen management
    25 januari 2011
    Peter Vermeulen
    Dirk Scheringa is een van de weinigen Nederlanders die zich op eigen kracht op weet te werken tot een zeer vermogend ondernemer. Echter wordt er vandaag de dag na tweeëndertig jaar hard werken alleen nog maar negatief over deze Scheringa gesproken. Als bemiddelaar voor persoonlijke leningen start Scheringa zijn imperium. In dertig jaar tijd weet hij een volwaardige bankvergunning van De Nederlandsche Bank te verkrijgen. Dat is niemand in de Nederlandse geschiedenis eerder gelukt. Dirk Scheringa en Jeroen Mei beschrijven in de autobiografie 'Dirk Scheringa' het werkelijke verhaal van deze zeer opmerkelijke Nederlandse zakenman.
    recensie
    Economie
    21 januari 2011
    Aart G. Broek
    3-5 minuten leestijd
    Kilian Wawoe is niet de eerste die ons van nabij laat meekijken in de keuken van het bankwezen. Hij verkondigt echter wel een opmerkelijke boodschap in 'Bonus': schaf de bonussen af. Tien jaar was hij werkzaam als personeelsmanager bij ABN Amro in verschillende landen. Van binnenuit heeft hij de smadelijke teloorgang van de trots van het Nederlandse bankwezen meegemaakt. Hij lijkt te weten waarover hij spreekt. Toch zal de oplossing die hij aandraagt, níet werken, want zijn diagnose schiet tekort.
    interview
    Marketing
    21 januari 2011
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Het geheim van een succesvolle marketingcampagne is het vertellen van een goed verhaal, stelt de Amerikaanse goeroe Seth Godin in Alle marketeers vertellen verhalen. Dat mag best een fabeltje zijn, zolang het maar authentiek is. ‘Een miljonair met een David Yurman horloge heeft niet de tijd gekocht, maar een verhaal.’
    recensie
    Algemeen management
    21 januari 2011
    Peter Vermeulen
    3-4 minuten leestijd
    Dirk Scheringa is de belichaming geworden van het nieuwe brutale zakendoen in de Nederlandse financiële wereld. Op eigen kracht weet Scheringa zich op te werken tot een zeer vermogend ondernemer, om vervolgens volkomen verguisd een enorme ravage achter te laten. Hij start als bemiddelaar voor persoonlijke leningen en ontvangt dertig jaar later zelfs een volwaardige bankvergunning van De Nederlandsche Bank. Vanaf dat moment voelt hij zich superieur en waant hij zich onsterfelijk. Scheringa begint vanaf dat moment fouten te maken. Frits Conijn beschrijft in: 'Dirk Scheringa. Een portret' de rise and fall van deze bijzondere Nederlandse zakenman.
    recensie
    Leiderschap
    20 januari 2011
    Pieter Rop
    Volgens Marc Oskam zit het venijn in de
    recensie
    Personeelsmanagement
    20 januari 2011
    Wim Oolbekkink
    3-4 minuten leestijd
    Typ ubuntu in op de zoekmachine van je computer en er verschijnen tienduizenden hits. Helaas gaat het in alle gevallen over het open source besturingssysteem voor je computer. Hoewel, de filosofie van de makers van het besturingssysteem baseren hun product (dat tot stand komt door samenwerking tussen computerdeskundigen van over de hele wereld) op dezelfde Afrikaanse filosofie als Lundins en Nelsons nieuwe boek 'Ubuntu!' over samenwerking en teamwork.
    recensie
    Economie
    20 januari 2011
    Henk Hogeweg
    3-4 minuten leestijd
    Op Twitter waren de meningen verdeeld over het nieuwe boek van Nassim Nicholas Taleb, 'Over robuustheid'. Sommigen vinden dat hij niet kan schrijven, andere ergeren zich te zeer aan de arrogante toon van Taleb. Maar de meesten, zo concludeer ik, waarderen het boek op zijn inhoudelijke boodschap. 'Over robuustheid' is een 'must read' voor lezers die 'De Zwarte Zwaan' van Taleb hebben gelezen. De verwarring waarmee hij veel lezers destijds achterliet, zet hij in 'Over robuustheid' recht. Ik heb er van genoten!
    recensie
    Organisatiekunde
    20 januari 2011
    Carla Verwijs
    De meeste organisaties zijn net spinnen. Ze hebben een duidelijk gecentraliseerde leiding, vergelijkbaar met de kop van de spin. De poten zijn vergelijkbaar met de verschillende afdelingen binnen het bedrijf, zoals Financiën, Productie, H&R enzovoort. De kop regeert over het lijf en de poten van de spin. Als je de kop van een spin er afhakt, gaat de spin dood. Zo ook met de organisatie: zonder kop is de organisatie niet meer levensvatbaar.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    20 januari 2011
    Bert Thiel
    Het boek 'Argumenteren' van Cees Braas, Ellie van der Geest en Annemieke de Schepper begint met een geruststellende mededeling: 'Iedereen kan leren argumenteren.' Dat is prettig, want goed argumenteren is zoveel meer dan het uitwisselen van standpunten of het allengs luider roepen van meningen en meninkjes. Dat beschrijft 'Argumenteren' op degelijke wijze.
    recensie
    20 januari 2011
    Bert Thiel
    2-3 minuten leestijd
    'Kennis van grammatica is nodig om inzicht in taal te verkrijgen,' stellen Marja Bout en Han de Bruijn in de inleiding van 'Basisvaardigheden grammatica voor de pabo'. De vraag is of dat wel waar is. Maar zolang grammatica, of juister gezegd: traditionele zinsontleding, nog onderwezen dient te worden op de basisschool en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, zullen toekomstige leraren en leraressen eraan moeten geloven. En dit boek helpt.
    recensie
    Verandermanagement
    20 januari 2011
    Robert Paul Schwippert
    3-4 minuten leestijd
    'Mensen veranderen: waarom, wanneer en hoe mensen (niet) veranderen'. Deze titel van het boek van Burger, De Caluwe en Jansen laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Een verklarend boek over veranderen van mensen. Waarom veranderen mensen? En hoe doen ze dat dan? Geschreven door maar liefst een executive coach, een veranderkundige en psycholoog. Want mensen veranderen blijft mensenwerk. En omdat ieder mens weer anders is, dien je in je veranderaanpak rekening houden met deze verschillen. Geen receptenboek, wel een compleet overzicht. Waarmee de titel de lading dekt.
    interview
    Psychologie
    20 januari 2011
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Hoe word je gelukkig? Hoe zorg je voor een gedragen besluit? Of: hoe werken mensen effectief samen? Op deze en andere vragen biedt de psychologie steeds meer antwoorden. In het boek Groot psychologisch modellenboek verzamelden Anthon van der Horst en Marcel Wanrooy 51 psychologische modellen waarmee de manager deze antwoorden kan toepassen in zijn dagelijkse praktijk. Een gesprek over charisma, geluk en het gevaar van hokjes.
    recensie
    Leiderschap
    19 januari 2011
    Erwin van de Pol
    3-4 minuten leestijd
    Als u aan de Italiaanse politiek denkt, denkt u wellicht aan bestuurders die dagelijks privé-zaken door ambtenaren laten regelen, politici die elkaar slechts in de weg zitten omdat de tegenstander nu eenmaal een tegenstander is en kabinetten die weggestemd worden om zaken die buitenlanders futiel voorkomen.
    recensie
    Marketing
    19 januari 2011
    Reinier Willems
    3-4 minuten leestijd
    Social media, het fenomeen dat tot voor kort het exclusieve domein leek te zijn van consumentenmarketing staat nu ook in de top-3 onderwerpen van menig business-to-business marketingplan. In het boek 'Trust Agents' beschrijven social media experts Chris Brogan en Julien Smith op praktische wijze hoe u social media kunt inzetten in de ontwikkeling van de invloed en reputatie van (zakelijke) merken.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden