OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 769 van 19.489 resultaten
    recensie
    Non-profit
    15 februari 2011
    Thea de Feyter
    Overheidsinstanties komen er tegenwoordig niet meer onderuit om burgers níet als klant te erkennen. Ze bevinden zich in een spanningsveld tussen sturing door de overheid en individuele keuzevrijheid. Laten we uitgaan dat de overheid goede bedoelingen voor ogen heeft en de burger echt als klant beschouwt, dan komt het kiezen van een gepaste én passende communicatievorm in het perspectief te staan van een zeer zorgvuldig proces. In 'RAAK!' zijn Rudie Jansman, Kornelis Wetsema en Menno Beker er uitstekend in geslaagd om op zeer pragmatische wijze weer te geven wat nu doorslaggevend is in het succes van communicatie met diverse communicatiedoelgroepen.
    recensie
    15 februari 2011
    Claudia Broeke
    'Boven water' is het verhaal van Jacco Verhaeren, opgetekend door zijn broer Henk Verhaeren. In 'Boven water' staan hoogte- en dieptepunten in Jacco's carrière tot 2010 en wordt regelmatig een parallel tussen sport en het bedrijfsleven getrokken. Dat laatste had van mij niet gehoeven omdat het blijft steken in algemeenheden en gekunsteld aandoet.
    recensie
    Algemeen management
    15 februari 2011
    Nico Vreeswijk
    3-4 minuten leestijd
    Wil Derkse vertaalt in 'Een levensregel voor beginners' de benedictijnse spiritualiteit en regels naar vormen van samenleven en samenwerken naar regels voor het gezin, een bedrijf of stichting. Natuurlijk kun je altijd zoeken naar vergelijkingen en afgeleiden uit het verleden, maar Derkse gaat hiermee zelfs terug tot de zesde eeuw en daarbij houdt hij het eenvoudig en down to earth. Een belangrijk item uit dit boek is de kwaliteitsimpuls onder het motto 'anything worth doing is worth doing it well' ofwel Quality Management!
    recensie
    Strategisch management
    14 februari 2011
    Géza Laqueur
    In de (zakelijke) pers worden de successen van Apple, Google & Facebook bewierookt. Als toonbeelden van innovatie en vernieuwing steken deze organisaties hun concurrenten de loef af. Maar het moderne bedrijfsleven beperkt zich natuurlijk niet enkel tot consumentenelectronica, internetapplicaties en web 2.0. Managementgoeroe C.K. Prahalad en coauteur M.S. Krishan herinneren hun lezers eraan dat innovatie een breed thema is dat in alle sectoren van het bedrijfsleven van levensbelang is.
    recensie
    Internet en social media
    14 februari 2011
    Sonja van Vuren
    Het boek 'De macht van Google' van Peter Olsthoorn heeft een intrigerende ondertitel: 'Werkt Google voor jou of werk jij voor Google?' Het is inderdaad maar net hoe je het bekijkt. Het algoritme van zoekmachine Google is ijzersterk geworden door het massale gebruik. Hoe meer mensen ermee zoeken, hoe slimmer Google wordt. Maar Google is veel meer dan een handige tool om je weg te vinden op het immense internet.
    recensie
    Advisering
    14 februari 2011
    Joost van Driessen
    Léon de Caluwé en Elsbeth Reitsma beogen met het boek 'Leren adviseren' de state of the art op adviesgebied te presenteren. Ze doen dat door de resultaten van jarenlang onderzoek samen te vatten in één boek. De afzonderlijke hoofdstukken (hoofdthema's genoemd) laten zich prima los van elkaar lezen. Als bonusmateriaal geven de schrijvers ook enkele instrumenten die gebruikt kunnen worden in opleidingen van adviseurs.
    recensie
    Algemeen management
    14 februari 2011
    Nico Vreeswijk
    3-4 minuten leestijd
    In 'Handboek voor de keiharde manager' is Jan Dijkgraaf heel duidelijk over hoe je een bedrijf moet managen. Luie medewerkers, ja-maar-zeggers en vergadertijgers... weg ermee! Dijkgraaf laat de lezer zien dat je niet bang moet zijn voor regels, P&O'ers of claims. Gewoon ontslaan met goede en heldere afhandelingkosten - medewerkers verdienden duidelijkheid. Jan Dijkgraaf is heel helder; werk is puur een zakelijke relatie en zo moet je het ook benaderen.
    recensie
    Marketing
    14 februari 2011
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Doet u ook elke dag uw boodschappen bij de Aldi of de Lidl? Nee? Maar dat is gek. Die zijn toch het goedkoopst? Waarom zou je er dan niet heen gaan? Is er een andere supermarkt net even dichter bij u in de buurt? Of u vindt dat Aldi of Lidl niet het assortiment heeft dat u nodig heeft. Wat de reden ook is, kennelijk bent u bereid meer te betalen dan strikt noodzakelijk is. Jos Burgers legt in zijn boek Geef nooit korting! uit waarom dat zo is, en waarom u zich als verkopende partij eigenlijk nooit moet mengen in 'prijsgevechten'.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    13 februari 2011
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Feedback wordt vaak als kritiek ervaren en daarom houden veel mensen hun mening maar voor zich. In spelsituaties is dat anders. Daar creëer je een nieuwe werkelijkheid die met het ‘echte leven’ weinig van doen te heeft. Tenminste, zo kun je het bekijken. Maar intussen houd je iemand wel een spiegel voor. Dat is ook precies het doel van Het Spiegelspel, een van de jongste producten uit de gamefactory van uitgeverij THEMA: vertel me hoe je me ziet.
    recensie
    Organisatiekunde
    11 februari 2011
    Jelger Spijkerboer
    2-3 minuten leestijd
    Leren in organisaties. Is dat niet een thema waar al honderden boeken over zijn geschreven? Zeker, er is al veel over geschreven, veel debat over gevoerd. Toch blijven er een hoop vragen onbeantwoord en is het thema ook in 2011 nog relevant, niet in de laatste plaats voor jonge adviseurs. Het boek 'Leren in organisaties' is ontstaan uit een open call for papers in het tijdschrift Management & Organisatie. Het boek bestaat uit 22 artikelen, geschreven door ruim dertig auteurs, veelal onderzoekers en adviseurs.
    recensie
    Strategisch management
    11 februari 2011
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Treedt buiten de gebaande paden en kom uiteindelijk te komen tot een werkelijk onderscheidend vermogen voor organisaties. Hiervan is Rob Adams, auteur van 'Ga vreemd!', een warm voorstander van. Wat hij aanreikt, geeft je voldoende houvast in dit zoekproces. 
    recensie
    Internet en social media
    11 februari 2011
    Anne-Mieke Vermeer
    Vraagt u zich nog af of de social media een hype zijn of een blijvend onderdeel van de communicatiestrategie? Dan kan het geen kwaad om u er in te gaan verdiepen. Van journalist Erwin Boogert verscheen een praktisch boekje dat u daarbij kan helpen. 'Scoren met Social Media' zet alle social media op een rij en beschrijft wat het is en hoe u het kunt gebruiken. Het helpt beginners een social mediastrategie en -beleid te formuleren en geef handvatten voor de uitvoering.
    recensie
    Marketing
    11 februari 2011
    Hans van der Klis
    3-5 minuten leestijd
    Een jongensboek en een marketingboek in één: dat is Doorbraak! van Niels Aalberts, die als marketingmanager één van de drijvende krachten was achter het onwaarschijnlijke succes van trompettist Kyteman en zijn Hiphop Orkest. En net als de schitterende, ingetogen solo ‘Sorry’ van Kyteman zou dit boek best eens een hit kunnen worden.
    recensie
    Marketing
    11 februari 2011
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Het managen van Internationale marketing is een complexe aangelegenheid. Marketingprogramma’s moeten worden aangepast aan de behoeften en voorkeuren van klanten die in verschillende culturen leven en verschillende talen spreken. Waar concurrentie vaak anders is dan in Nederland en je ook anders zaken doet. Internationale marketing van Sven Hollensen, dat voor de Nederlandse markt bewerkt werd door Hans Engbers en Angelo Mulder, wil ondernemers in het MKB met internationale ambities een kader bieden voor het opzetten en uitvoeren van marketingprogramma’s waarmee dergelijke ambities gerealiseerd kunnen worden.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    9 februari 2011
    Ben Kuiken
    5-6 minuten leestijd
    Op school hebben we het niet geleerd, en het zit ook al niet in onze cultuur: spreken in het openbaar. Toch heeft ons land een aantal Meestersprekers voortgebracht waar elke beginnende spreker van kan leren. Van Hans Wiegel en Hedy d’Ancona tot Ben Tiggelaar en Jos Burgers: allemaal delen ze hun lessen met ons in het boek Meestersprekers. Een gesprek met een van de auteurs, Farah Nobbe.
    recensie
    Psychologie
    8 februari 2011
    Peter van der Wel
    Dans met kans, een intrigerende titel, met een even integrerende ondertitel: Meer zekerheid door minder controle. Drie (!) INSEAD hoogleraren die denken nog iets toe te kunnen voegen aan de recente reeks boeken over de rol van toeval in ons leven? Denk aan de Zwarte Zwanen van Taleb, De dronkemanswandeling van Mlodinow en A random Walk down Wallstreet van Malkiel. Maken zij hun pretenties waar?
    interview
    8 februari 2011
    Joep Schrijvers
    9-12 minuten leestijd
    Ik ben gek op verticale wetenschappers. Die term behoeft een kleine toelichting. Ik bedoel mensen die zich met het grootste gemak in universitaire kringen bewegen maar zich ook als een vis in het water van de hardnekkige praktijk voelen. Willem Mastenbroek, naar wie ik toe ga op deze stormachtige middag, is zo iemand. Hij heeft zijn sporen verdiend in de advieswereld, op de universiteit en met zijn initiatief ManagementSite. Zijn naam is voor veel mensen gekoppeld aan ‘onderhandelen’, ‘veranderkunde’ maar bovenal aan ‘sturen op verantwoordelijkheid.’ Wie is die Mastenbroek?
    interview
    Algemeen management
    8 februari 2011
    Pierre de Winter
    3-4 minuten leestijd
    In het boek Rijk zakendoen beschrijft consultant Désirée Murk-Scholten hoe ondernemen schijnbaar moeiteloos kan gaan. Als onder- en bovenwereld synchroon met elkaar in de pas lopen, wil het universum nog wel eens de helpende hand reiken.
    interview
    Algemeen management
    8 februari 2011
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    Al in 1987 maakte Apple een toekomstfilm waarin je met een vinger over een tabletachtig scherm kon vegen. De voorloper van de smartphone touch. Nokia had dus kunnen weten dat dat een mogelijk scenario was, maar liet zich als marktleider toch verrassen. Hadden ze het Handboek Scenarioplanning - Een strategisch instrument voor het managen van onzekerheid van Mario van Rijn en René van der Burgt maar gelezen.
    column
    7 februari 2011
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Hoewel het percentage vrouwen in de toplagen van het bedrijfsleven en bij de overheid nog maar mondjesmaat stijgt, wordt de discussie over genderdiversiteit inmiddels intenser gevoerd dan ooit tevoren. Helaas hoor je minder over het beleid ten opzichte van andere vormen van diversiteit.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden