OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 768 van 19.523 resultaten
    recensie
    Marketing
    7 maart 2011
    Eric van Arendonk
    Het moet niet gekker worden; ik dacht dat we na 'Calimeromarketing' het gekke wel gehad hadden, maar niets is minder waar. Dit boek 'Olifantenmarketing' is een bijzonder marketingboek. Anja Stas legt op een zeer uitvoerige wijze de case uit van de geboorte van een babyolifantje in de Antwerpse dierentuin. Op zich een normale marketingcase zou je zeggen, ware het niet dat dit boek op een goede wijze uiteenzet hoe moderne marketing wordt bedreven.
    recensie
    Verandermanagement
    7 maart 2011
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    'Gamestorming' is een boek over het creëren van een omgeving waarin creatief denken en innovatie mogelijk worden. Dave Gray, Sunni Brown, James Macanufo beschrijven games die creativiteit en innovatie oproepen en geven achtergrond bij het fenomeen games.
    recensie
    7 maart 2011
    Peter Vermeulen
    'Mister Ferrari': Frits Kroymans wist een familiebedrijf uit te bouwen tot een van de grootste auto-ondernemingen van Nederland. Toch kwam er een einde aan dit imperium. Reden voor Tim Jansma en Richard van Berkel om tientallen insiders te interviewen over de ondergang van het Kroymans-autoconcern. Om hier vervolgens een boek over te schrijven: 'Mister Ferrari' met de subtitel 'De opkomst en ondergang van het Kroymans-autoconcern'. Resultaat is een boek dat tot de verbeelding spreekt.
    interview
    Algemeen management
    4 maart 2011
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Menig manager vindt houvast in geschreven en ongeschreven managementwetten. De wet van Murphy, van Pareto, van Covey, enzovoort. Marcel van Assen heeft er tachtig verzameld en gebundeld in Het Management Wetboek. Maar hoe serieus moeten we ze nemen? Anders dan in de natuurkunde zijn deze managementwetten op zijn minst soms discutabel. M&L vroeg het de auteur.
    recensie
    Verandermanagement
    4 maart 2011
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    Het einde van het industriële tijdperk? Volgens 'De noodzakelijke revolutie' zeker. In dit boek zien we vooral een oproep aan iedereen om samen te werken aan een duurzame samenleving en niet te wachten tot er iemand op staat die het in z'n eentje moet gaan trekken.
    recensie
    Verandermanagement
    4 maart 2011
    José Otte
    Het einde van het industriële tijdperk? Volgens 'The Necessary Revolution' zeker. In dit boek zien we vooral een oproep aan iedereen om samen te werken aan een duurzame samenleving en niet te wachten tot er iemand op staat die het in z'n eentje moet gaan trekken.
    recensie
    Strategisch management
    4 maart 2011
    Nico Vreeswijk
    3-4 minuten leestijd
    Als je in deze tijd met je product of dienst bij consumenten in de smaak wilt vallen, moet je snel handelen, de eerste zijn en vooral anders zijn dan de concurrent. Bedrijven moeten zich onderscheiden van hun concurrenten en dat doen ze allemaal met dezelfde, academische, beproefde marketingmethoden. Het resultaat is dat bedrijven en hun producten in hun poging 'anders' te zijn, juist meer op elkaar gaan lijken en dat merkloyaliteit verdwijnt. Youngme Moon laat met haar boek 'Anders' de lezer met een andere bril kijken naar de wijze waarop je marketinginstrumenten inzet en maakt duidelijk hoe klanten over de schreeuwerige marketing en reclame denken.
    recensie
    Algemeen management
    4 maart 2011
    Martin van Staveren
    3-4 minuten leestijd
    Over management, organisatie en gedrag valt veel te zeggen. Het omvangrijke boek van Wim Bloemers en Elies Hagedoorn, met een omslag in opvallend blauw, telt dan ook bijna 500 pagina's.
    recensie
    Verandermanagement
    4 maart 2011
    Maret van der Wees
    2-3 minuten leestijd
    Mijn vader wees me op het boek 'Hoe krijg ik ze zover?' van Jan van Setten, entert(r)ainer en (management)coach. 'Is dit boek niets voor jou?' vroeg hij. Goh, wat leuk dat hij zo meedenkt, dacht ik op dat moment. Iets later legde ik pas de link tussen de aansprekende titel van het boek en het feit dat mijn vader de enige man is in een echt vrouwengezin...
    recensie
    Algemeen management
    4 maart 2011
    Edward Gilding
    2-3 minuten leestijd
    iPad, iPhone, iPod: fabrikant Apple is uitgegroeid tot het boegbeeld van design, kwaliteit en goede smaak. Steve Jobs, medeoprichter en drijvende kracht achter Apple, is op zijn beurt een icoon geworden voor ondernemen, doorzettingsvermogen én innovatie. Aan de hand van Steve Jobs' carrière doet Garmine Gallo in het boek 'The Innovation Secrets of Steve Jobs' uit de doeken hoe je succesvol kunt innoveren.
    recensie
    Psychologie
    4 maart 2011
    Jolanda Verbraak
    De Roos van Leary, de teamrollen van Belbin, het situationeel leiderschapsmodel: allemaal theorieën waar ik tijdens trainingen of adviesopdrachten mee in aanraking ben gekomen. Ik maakte er notities van en hield ze in mijn achterhoofd. Maar zou het niet handig zijn als je af en toe gewoon één boek uit de kast kunt trekken waar veelgebruikte modellen nog even kort worden uitgelegd? Vanuit die gedachte schreven de adviseurs van HRD-adviesbureau GITP het 'Groot psychologisch modellenboek'.
    recensie
    Psychologie
    3 maart 2011
    Alieke Hordijk
    3-4 minuten leestijd
    Hebben we wel of niet een vrije wil? Deze discussie houdt filosofen, onderzoekers, theologen en rechters al eeuwen bezig. Met 'De vrije wil bestaat niet' maakt Victor Lamme voor eens en voor altijd een einde aan dit debat. Of niet?
    column
    Algemeen management
    3 maart 2011
    Michel Hoetmer
    2-3 minuten leestijd
    Hebt u ooit wel eens een artikel van me gelezen? Dan denkt u ongetwijfeld ‘o jeetje, daar gaan wij weer!’ Inderdaad ik ben een beetje afkerig van de door Goeroes gepreekte wijsheden. Helaas is sceptisch denken geen populaire bezigheid. Kijk maar eens in de top 100 van Managementboek.nl. De boeken met ‘pasklare antwoorden’ zijn bijzonder in trek. Dus ben ik een spelbreker. Gelukkig sta ik niet helemaal alleen. Er zijn andere auteurs die voor eenzelfde insteek kiezen.
    recensie
    Leiderschap
    3 maart 2011
    Bert Peene
    4-6 minuten leestijd
    Organisatiecoaches willen duurzame resultaten in organisaties bewerkstelligen. Daarover mag volgens Fer van den Boomen en Jos van Jaarsveld geen onduidelijkheid bestaan. En die resultaten kunnen pas bereikt worden na een intensief en vaak lastig proces van leren en veranderen van de organisatie als geheel. Minder duidelijk is wanneer iemand zich een organisatiecoach mag noemen. Waarin verschilt die van bijvoorbeeld een adviseur, een ‘gewone’ coach, of van een organisatieontwikkelaar? Deze vraag vormt het uitgangspunt voor het boek Organisatiecoaching in de praktijk, een verzameling artikelen van in totaal zestien deskundigen, die een eerste aanzet wil geven tot professionalisering van het vak.
    recensie
    2 maart 2011
    Annegreet van Bergen
    1-2 minuten leestijd
    De miljardair in de blokhut met een passie voor natuur en natuurbehoud. Zo leerde het grote publiek aan het begin van deze eeuw Paul Fentener van Vlissingen kennen. In de ruim twintig jaar dat Paul SHV Holdings leidde, had hij het grootste familiebedrijf van Nederland laten uitgroeien van een miljoenenbedrijf tot een miljardenbedrijf. Hoe vallen deze twee dingen met elkaar te rijmen? Mathijs Smit pakte de pen op en dat resulteerde in Filosoof-miljardair.
    recensie
    Organisatiekunde
    2 maart 2011
    Pierre Spaninks
    4-5 minuten leestijd
    In Nieuw Europees Organiseren houden Jaap Jan Brouwer en Jaap Peters een pleidooi voor de Europese tegenhanger van de Anglo-Amerikaanse manier van organiseren: gebaseerd op vakmanschap, verbinding en vertrouwen.
    recensie
    Personeelsmanagement
    1 maart 2011
    Gijs Niezink
    Voor geïnteresseerden in innovatie en gerelateerde organisatorische vraagstukken is er een rijk aanbod aan literatuur voorhanden. Vaak heeft deze literatuur betrekking op een populair succesverhaal binnen een organisatie zoals Apple of beschrijft nou juist heel theoretisch de weg naar succes voor de ondernemer die net dat beetje innovativiteit mist. In 'The Rudolph Factor' combineren Cyndi Laurin en Craig Morningstar deze twee schrijfbenaderingen op een praktische, gemakkelijk te lezen en toch degelijke manier.
    column
    1 maart 2011
    Jaap Boonstra
    4-6 minuten leestijd
    Kankeren op de NS lijkt een nationale sport. Iedereen doet mee. Ook de leden van de Tweede Kamer. Weinig mensen beseffen dat we juist trots moeten zijn op de NS, want het is het beste spoorwegbedrijf ter wereld.
    column
    1 maart 2011
    Dirk-Jan de Bruijn
    3-4 minuten leestijd
    Het nieuwe kabinet gaat voortvarend te werk. En terecht overigens, want er is veel te doen. Zo is minister Donner bijvoorbeeld actief aan de slag om de Rijksdienst te transformeren naar een compactere overheid. Met een slimme bedrijfsvoering opdat de schaalvoordelen die we als Rijk hebben ook maximaal worden benut. Echt verzilverd dus.
    interview
    Organisatiekunde
    1 maart 2011
    Pierre Spaninks
    6-9 minuten leestijd
    Vakmanschap, vertrouwen en verbinding staan centraal in de Europese manier van organiseren. Die is veruit superieur aan het Anglo-Amerikaanse model dat de nadruk legt op het creëren van aandeelhouderswaarde. Jaap Peters en Jaap Jan Brouwer vertellen hoe dat komt en wat dat betekent.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden