OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 763 van 19.493 resultaten
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    12 april 2011
    Enrico Sterken
    1-2 minuten leestijd
    Aernoud Bourdrez biedt 75 succesvolle strategieën om conflicten te voorkomen in 'GRRR - Conflictbeheersing in 75 lessen'. Het boek is te gebruiken bij barse agenten, boze buren, onwillige debiteuren, nalatige opdrachtgevers en andere ruziemakers.
    recensie
    Projectmanagement
    12 april 2011
    Bianca Buts
    2-3 minuten leestijd
    Gegrepen door de ondertitel titel die mij 'Dagelijkse aandacht voor persoonlijke effectiviteit en resultaat in project' belooft, ben ik erg nieuwsgierig naar de inhoud van 'Persoonlijke effectiviteit in projecten'. Als junior adviseur krijg ik training in projectmatig werken en in Prince II. Beiden bieden zeer nuttige handvatten over het inrichten van een project. Stef de Bont belooft mij inzicht in mijn persoonlijk handelen, opdat het project er alleen maar beter van zal worden. Met het lezen van dit boek vang ik twee vliegen in één klap, denk ik zo.
    recensie
    Marketing
    12 april 2011
    Anne Marth Kuilder
    Een boek aanmatigend de titel geven 'Goed boek' en dan beginnen met de woorden: 'Er is hoop'. Hilde Roothart en Irene Ras, twee trendwatchers en de auteurs van 'Goed boek', kunnen niet van enige vorm van bescheidenheid beticht worden. Zij hebben overduidelijk een missie; ze willen inspireren tot verandering en verbetering en iedereen aansporen om op zijn of haar eigen persoonlijke of zakelijke, kleinschalige of grootschalige manier te streven naar een betere toekomst. En dat streven moet volgens hen uit meer bestaan dan enkel mooi geformuleerde goede voornemens. De kansen liggen voor ons klaar, het is tijd om tot handelen over te gaan.
    recensie
    Organisatiekunde
    11 april 2011
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Wie tegenwoordig nog een boek durft te schrijven over cultuurverandering, moet heel zeker zijn van zijn of haar zaak. In het geval van Jacky van de Goor is dat terecht. Haar boek Hartelijk georganiseerd mag een waardevolle nieuwe bijdrage aan de bestaande literatuur over dit onderwerp worden genoemd.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    11 april 2011
    Sonja van Vuren
    Weer een boek over een thema dat zo oud is als de pratende mens: 'Waarom begrijp je me niet?' Geschreven door Brigitte Heldeweg, Gert van Grunsven en Manon Désar, met de ondertitel 'Beter samenwerken door het (h)erkennen van communicatiestijlen.' Hebben we behoefte aan het zoveelste model dat mensen in hokjes plaatst en de illusie schept dat menselijk gedrag tot zoiets simpels terug te brengen is? Nee. Maar zo'n boek is dit dan ook niet!
    recensie
    11 april 2011
    Perry Oostrum
    2-3 minuten leestijd
    Paul Fentener van Vlissingen (1941-2006) leidde ruim twintig jaar SHV Holdings, de vroegere Steenkolen Handelsvereeniging, het grootste familiebedrijf van Nederland. Onder zijn leiding als bestuursvoorzitter, president-commissaris en grootaandeelhouder groeide SHV uit tot een machtig miljardenconglomeraat met activiteiten over de hele wereld en in vrijwel alle sectoren van het bedrijfsleven. 
    recensie
    Organisatiekunde
    11 april 2011
    José Otte
    Mindmaps visualiseren gedachten, ideeën, complexe projecten en organisatiestructuren eenvoudig, overzichtelijk en doeltreffend. In dit boek laat Hans Buskes zien hoe we mindmaps kunnen gebruiken voor het tot de kern terug brengen van complexe informatie in allerlei vakgebieden en toepassingen.
    column
    8 april 2011
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Het is lente 2011. Bij veel bedrijven dringt langzaam het besef door dat het implementeren van een gefundeerd diversiteitbeleid niet langer prettige luxe maar bittere noodzaak is. Door een simultaan optredende vergrijzing en ontgroening, zal de oude hoogopgeleide westerse mannelijke normmanager al snel niet meer in staat zijn om alle toekomstige gaten in de arbeidsmarkt op te vangen. Of zoals Baptiest Coopmans uit de raad van bestuur van KPN het formuleerde: ‘Met vrienden en gelijkgestemden alleen gaan we het de komende decennia niet redden.’
    recensie
    Organisatiekunde
    8 april 2011
    Perry Oostrum
    2-3 minuten leestijd
    Hoe leren organisaties en wat maakt een organisatie lerend? Deze vragen vormen de rode draad van 'Lerend organiseren en veranderen', de derde druk van 'Op weg naar een lerende organisatie'. Dit boek uit 1992 legde in de jaren negentig de basis voor het begrip 'lerende organisatie'. Deze derde druk biedt een samenhangend, lerend perspectief op organiseren en leidinggeven. Een nieuw paradigma, aldus de achterflaptekst, dat haaks staat op de klassieke manier van kijken naar organisaties, leidinggeven en organiseren, waarin het gaat om ordening, beheersing en controle; op meer en beter van hetzelfde.
    interview
    Leiderschap
    8 april 2011
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Met het boek Slim en doortastend verbeteren schreef Paul van Scherpenseel een praktisch, laagdrempelig boek. ‘Managers moeten leren de werkelijkheid van hun medewerkers te zien.’
    recensie
    Psychologie
    5 april 2011
    Annegreet van Bergen
    2-3 minuten leestijd
    Iedereen die ooit wel eens overspannen is geweest of met een burn-out te maken heeft gehad, weet dat er allerlei signalen zijn die je ervoor waarschuwen dat je niet helemaal in balans bent. Wie verstandig is, negeert deze signalen niet, maar probeert te achterhalen waarvoor ze je willen waarschuwen. Deze algemene stressles krijgt op een prettige en nuchtere manier handen en voeten in het boek Ontdek je gebruiksaanwijzing van psychologe Jannie Ligthart.
    recensie
    Algemeen management
    5 april 2011
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    Een van de eerste dingen die opvalt aan het boek Eerste hulp bij Samenwerken, behalve dat het een bijzonder fraai verzorgde uitgave betreft, is dat het zelf het resultaat is van noeste en eendrachtige samenwerking. Onder aanvoering van Robin Bremekamp hebben vijftien (oud-)adviseurs van Twynstra Gudde (TG) veertig modellen samengebracht die in de meest uiteenlopende situaties waarin samenwerking vereist is, erbij kunnen worden gepakt.
    interview
    Algemeen management
    4 april 2011
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Duurzaam werken in ketens en netwerken, dat is het onderwerp van het boek Ketensamenwerking. Het bestaat uit bijdragen van maar liefst achttien auteurs, die allemaal actief zijn op het kennisplatform waar het naar vernoemd is. Een van hen is Teun Hardjono, hoogleraar aan de Rotterdam School of Management. Zijn overtuiging: ‘Niet alleen de resultaten van het geheel tellen, maar ook het resultaat dat elke afzonderlijke speler wil realiseren.’
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    4 april 2011
    Hans van der Klis
    7-9 minuten leestijd
    Met zijn trainingsbureau Networking Coach is Jan Vermeiren door LinkedIn gevraagd om de wereldwijde trainingspilot onder de naam LinkedIn Live verzorgen. ‘We komen met LinkedIn in de tweede fase terecht’, zegt hij. Zijn twee bestsellers, Let’s Connect! en Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken, zijn nu samen met een Quick start guide, een werkboek en een luistercd samengebracht in De netwerkbox, die ook nog eens zes maanden opvolging belooft.
    interview
    Algemeen management
    4 april 2011
    Joep Schrijvers
    8-12 minuten leestijd
    Ze weet alles van middenmanagers. Over hun werk en hun valkuilen. Ze zoekt naar praktische handvatten. Schrijft over weerstand en loyaliteitsconflicten in het hart van de organisatie. Haar belangrijkste vraag is steeds: hoe dan? Hoe ga je het doen? Ze zingt en is moeder van vier jonge kinderen. Maar bovenal is ze adviseur, schrijfster en procesbegeleider. Vandaag bij de boekenkast: Annemarie Mars.
    column
    4 april 2011
    Hans van der Loo
    4-5 minuten leestijd
    Zin of geen zin, dat is de vraag. Wanneer mensen er zin in hebben, dan zijn zien ze nieuwe mogelijkheden, zijn ze positief gestemd en gaan zij doelgericht en gedreven aan de slag. Wanneer ze er daarentegen geen zin meer in hebben, dan is er met hen doorgaans geen land te bezeilen. Zin is de stille kracht die mensen in gang zet en in beweging houdt.
    interview
    Psychologie
    4 april 2011
    Rick Nieman
    12-17 minuten leestijd
    De zakenwereld wordt steeds gecompliceerder, maar tegelijkertijd is er een toename van het aantal middelen dat de moderne manager voorhanden heeft. Real-time informatievoorziening, veelomvattende computermodellen, bewezen businesstheorieën van zakelijke goeroes. Slimme zakenmensen kunnen dus hun eigen lot bepalen, en de toekomst naar hun hand zetten. Onzin, zeggen de van INSEAD afkomstige auteurs van het nieuwe boek Dans met Kans; meer zekerheid door minder controle. Pas wie de illusie van controle opgeeft, krijgt daadwerkelijke controle, beweren zij.
    interview
    Strategisch management
    4 april 2011
    Ronald Buitenhuis
    3-5 minuten leestijd
    Bij Performance management lijkt het er soms op dat het er vooral om gaat om met bij voorkeur vier cijfers achter de komma de juiste antwoorden te geven. Maar dat zijn dan vaak antwoorden op verkeerde vragen, concludeert Dries van de Nieuwenhuyse in zijn boek Best Practices in Performance Management dat hij samen met Koen Knapen schreeft (vervolg op Performance Management, samen met Dave Vanhoudt). ‘Maar zo gaan we China en India zeker niet verslaan. We moeten de juiste vragen gaan stellen. Data alleen zegt niet veel.’
    column
    4 april 2011
    Rob Beltman
    2-3 minuten leestijd
    Wat een mooi moment is de verhuizing toch. Een moment waarop je je echte vrienden leert kennen, zeggen ze wel. Om te beginnen is het een mooie manier om al die mensen die je via jouw Hyves, Facebook of Twitter hebt leren kennen, ook echt te leren kennen. Wel eens geprobeerd om dat gewoon helemaal ‘social style’ te regelen? En hoeveel staan er dan op de stoep om te helpen?
    recensie
    Advisering
    4 april 2011
    Perry Oostrum
    'Leren adviseren, het belang van vakmanschap' geeft de stand van zaken weer over de kennis die is opgebouwd over professioneel handelen van organisatieadviseurs in adviesopdrachten. Het gaat in op de definities van organisatieadvies. Wat voor soorten advies zijn er? Hoe zien adviesprocessen eruit? Wat kunnen we zeggen over de effectiviteit van organisatieadvies? Hoe kunnen we daar greep op krijgen? Wat is het complete scala aan interventies waarvan adviseurs zich kunnen bedienen? Wat zijn hun competenties en hoe kun je die inzetten en ontwikkelen? Waar kan het goed gaan en fout gaan in de interactie tussen klanten en adviseurs? Hoe kijken klanten naar adviseurs en hoe kijken adviseurs naar klanten?

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden