OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 758 van 19.493 resultaten
    recensie
    Projectmanagement
    18 mei 2011
    Ton Horrevorts
    Een goede businesscase is onontbeerlijk voor het welslagen van een complex project. Zo'n businesscase geeft de motivatie van het project aan en legt uit wat de relatie is tussen het project en de doelstellingen van de organisatie. In het document waarin deze motivatie uiteen wordt gezet, worden kosten, baten en risico's zo goed mogelijk onder woorden gebracht. Het belang van de businesscase is benadrukt in 'Waarom doen we dit eigenlijk? De businesscase als succesfactor voor projecten' van adviseur Michiel van der Molen die zich gespecialiseerd heeft in de inrichting van projectmanagement in organisaties.
    recensie
    Coaching en trainen
    18 mei 2011
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Terugblik & vooruitblik is een spel dat verrassende inzichten en heel veel speelplezier belooft. Het zou vooral geschikt zijn voor de oudejaarsavond en andere mijlpalen in een mensenleven, zoals verjaardagen, jubilea en een reünie. Ongeschikt dus voor een recensie in Managementboek Magazine. Maar zoals bij de meeste publicaties geldt ook hier: laat je niet te veel leiden door de tekst op de verpakking. Meestal wordt daarin namelijk schaamteloos overdreven. Heel soms, zoals in dit geval, hebben de tekstschrijvers het spel in kwestie juist tekort gedaan. Maar dat ontdek je pas als je het al gekocht hebt.
    recensie
    Organisatiekunde
    17 mei 2011
    Louis Thorig
    4-5 minuten leestijd
    In 'Connect!' beschrijft Menno Lanting de impact van sociale netwerken op organisaties. Dit boek is tijdens het jaarlijkse Managementboekengala verkozen tot Managementboek van het Jaar 2011. En terecht. Het is inmiddels een bestseller.
    recensie
    Organisatiekunde
    17 mei 2011
    Louis Thorig
    4-5 minuten leestijd
    In 'Connect!' beschrijft Menno Lanting de impact van sociale netwerken op organisaties. Dit boek is tijdens het jaarlijkse Managementboekengala verkozen tot Managementboek van het Jaar 2011. En terecht. Het is inmiddels een bestseller. 
    recensie
    Algemeen management
    17 mei 2011
    Friso van Abbema
    3-4 minuten leestijd
    Als je voor de basisopleiding tot trendwatcher mag kiezen tussen een weekje door New York lopen en het boek 'Dossier supertrends' van Carl Rohde, Norbert Mirani en Goos Eilander lezen, dan kies je natuurlijk voor het eerste. Maar ja, soms lukt het niet om de gelegenheid te creëren. Dus 'Dossier supertrends' gelezen.
    recensie
    Algemeen management
    17 mei 2011
    Bert Thiel
    3-4 minuten leestijd
    Pieter van Nispen en Anita van Stralen beschrijven in 'Culturele competentie' hoe we kunnen, willen of moeten omgaan met cultuurverschillen: 'je culturele competentie, de combinatie van kennis, vaardigheden en houdingen op het gebied van cultuur.' Dat is op zich nuttig, want de wereld is klein geworden en internationaal een toverwoord. Het is alleen jammer dat de auteurs de plank zo volkomen misslaan.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    17 mei 2011
    Robert Haringsma
    3-4 minuten leestijd
    Perfectionisten laten hun eigenwaarde te sterk afhangen van hun prestaties. Ze concentreren zich op hun fouten en zijn alleen tevreden met foutloze prestaties. Ervaringsdeskundige en wetenschapper Tal Ben-Shahar beschrijft in 'De optimalist' hoe perfectionisten gebruik kunnen maken van optimalisme om te komen tot excellent presteren en een positief zelfbeeld. Het boek bevat zowel een zelfhulpdeel als beschouwend deel.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    17 mei 2011
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    'Getting things done' is de sleutel tot prettig en efficiënt werken zonder stress, zegt David Allen op de achterkant van het boek. Geïnfecteerd door een groep enthousiaste gebruikers ben ik aan het boek begonnen. Met hoge verwachtingen. 'Getting things done' is een boek dat je op simpele wijze leert hoe je dingen kunt organiseren.
    recensie
    Leiderschap
    17 mei 2011
    Wendela Sanders
    Veel boeken over leiderschap gaan over de zakelijke kant van leiderschap. Deepak Chopra voegt hier met 'De ziel van leiderschap' een boek aan toe over de innerlijke competenties van een leider. Hij pakt het grondig aan en bespreekt eerst de algemene eigenschappen van leiders. Vervolgens geeft hij twee succesverhalen waarbij de oprichters en leiders vanuit hun passie of ziel hebben gemanaged. En in het derde deel besluit de auteur met de tien principes van goed leiderschap in kernwoorden. Een inzichtgevend én praktisch boek dat draait om 'inside-out'.
    interview
    Werk en loopbaan
    17 mei 2011
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    De arbeidsmarkt verandert in razend tempo. De overheid trekt zich steeds verder terug en de relatie tussen werkgever en werknemer wordt steeds minder hecht. Wat betekent dit voor de rol van de vakbonden, de HR-afdeling van bedrijven en voor de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer? Deze en andere vragen onderzoekt Kees Korevaar in het boek Op eigen kracht.
    recensie
    Algemeen management
    16 mei 2011
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Organisatieverandering gaat uiteindelijk altijd over het aanleren van nieuw gedrag. Daarover is in de loop van de jaren dan ook heel wat geschreven. Vooral over wat te doen als dat niet lukt. Met andere woorden: hoe je effectief met weerstand kunt omgaan. Gelukkig komen ook veranderaars die weerstand juist willen voorkomen voldoende aan hun trekken. Nieuw in deze laatste categorie is De menskant van veranderen, met als ondertitel ‘Spiral Dynamics in de praktijk’, van Erik Koenders en Peter Nientied. Hun belangrijkste boodschap: als je mensen tot ander gedrag wilt bewegen, moet je inzicht hebben in hun waarden. En daarbij aansluiten.
    recensie
    Juridisch
    13 mei 2011
    Dick Bos
    3-4 minuten leestijd
    In 'Beleggen in gebakken lucht' worden op verhelderende wijze zowel de verschijningsvormen als de bestuurlijke- en stafrechtelijke handhaving van beleggingsfraude beschreven. Het is vooral een praktijkboek voor mensen die op dit terrein kennis willen vergaren of hun kennis willen verdiepen en niet zozeer een leesboek om bij het haardvuur met een goed glas wijn ter hand te nemen. Het is echter wel een boek dat bij een beetje expert op dit terrein in de kast zou moeten staan.
    recensie
    Organisatiekunde
    13 mei 2011
    Marius van Rijswijk
    2-3 minuten leestijd
    'Procesmanagement en de SqEME-benadering' gaat over procesmanagement in een nieuw jasje. Daar waar het klassieke denken voorbij gaat aan het feit dat organisaties open systemen zijn en deel uitmaken van complexe netwerkstructuren, gaat SqEME verder. Het boek geeft nieuwe inzichten in hoe processen binnen organisaties in kaart kunnen worden gebracht. De auteurs, Jos van Oosten, René van Velzen, Peter de Klein, Theo Snijders en Teun Hardjono, hebben het boek opgedragen aan de grondlegger van wat nu het SqEME gedachtegoed is, Ren Hilverdink.
    recensie
    Reclame en verkoop
    13 mei 2011
    Michel Hoetmer
    Precies op het juiste moment - middenin de door Youp van 't Hek gecreëerde golf van verontwaardiging over T-Mobile - verschijnt het boek van Erwin Wijman met de ronkende titel 'De verkoopmaffia' en als ondertitel 'Waarom aardig zijn beter verkoopt'. Mijn eerste associaties zijn dat het boek gaat over liegende en bedriegende verkopers. 'Maffia' suggereert dat er een georganiseerde boevenbende aan het werk is. Voor de zekerheid vraag ik het ook aan een aantal andere mensen. Die komen met dezelfde associaties.
    interview
    Personeelsmanagement
    12 mei 2011
    Hans van der Loo
    7-10 minuten leestijd
    Het idee voor haar nieuwe boek The Shift – naar eigen zeggen het meest omvangrijke werk dat zij tot nu toe heeft geschreven – ontstond jaren geleden bij het ontbijt. Haar zoon vertelde toen dat hij journalist wilde worden. Lynda Gratton wist niet of dit nou een verstandige keuze was. Eigenlijk had ze helemaal geen oordeel. En wat doet een hoogleraar en een stevig aan de weg timmerende managementgoeroe dan? Inderdaad, die start een grootschalig onderzoeksproject naar de toekomst van werk om tot een goed onderbouwd antwoord te komen! De eerste resultaten van de studie liggen nu op tafel. Alle reden dus om naar Londen af te reizen om uit eerste hand te vernemen hoe ons werk er in 2025 uit zal zien.
    interview
    Algemeen management
    12 mei 2011
    Ben Kuiken
    5-7 minuten leestijd
    In het boek Bullshit management veegt Jos Verveen de vloer aan met management en alles wat daarbij hoort. Volgens de voormalige organisatieadviseur is nooit aangetoond dat management werkt en zijn er zelfs steeds meer onderzoeken die laten zien dat het juist averechts werkt. ‘Laten we nu eens stoppen met die onzin.’
    recensie
    Algemeen management
    12 mei 2011
    Ben Kuiken
    1-2 minuten leestijd
    Het boek Bullshitmanagement is een felle aanval tegen de schijnwerkelijkheid waarin managers organisaties onder dompelen in een poging ze te beheersen. De belangrijkste boodschap van Jos Verveen: management werkt niet of werkt zelfs alleen maar averechts.
    recensie
    Algemeen management
    11 mei 2011
    Wendela Sanders
    2-3 minuten leestijd
    'Dossier supertrends' signaleert en bestudeert ontwikkelingen in de Nederlandse maatschappij en cultuur. Carl Rohde, Norbert Mirani en Goos Eilander willen de lezer inspireren door trendobservaties en analyses te maken. Ze behandelen onder andere de computer-game generatie, jongeren, man, vrouw en stress-dertigers. De auteurs geven in de inleiding aan 'een systematische professionele vorm van trendwatching te beogen'. Ik vraag mij af of zij daar met dit boek in geslaagd zijn.
    recensie
    Strategisch management
    11 mei 2011
    Edward Gilding
    1-2 minuten leestijd
    Als adviseur zie je naast je eigen bureau de vele verschillende bedrijven van je opdrachtgevers. Diezelfde bedrijven komen in hun markten jonge ondernemingen tegen die met een totaal ander verdienmodel willen concurreren. Om mijn opdrachtgever en diens 'nieuwe' concurrenten beter te begrijpen leek het mij erg relevant om meer inzicht te krijgen in de businessmodellen die achter bedrijven schuil gaan. Daarom koos ik Business Model Generatie van Alexander Osterwalder en Yves Pigneur.
    recensie
    Algemeen management
    11 mei 2011
    Claudia Broeke
    2-3 minuten leestijd
    'Be useful' is een interessant boek voor iedereen die onderneemt of dat zou willen doen. In de visie van Jeroen Geelhoed en Salem Samhoud gaat het dan niet alleen om fulltime zelfstandige ondernemers. Ook binnen een dienstverband kun je ondernemer zijn. Helaas is niet elke onderneming succesvol. Geelhoed en Samhoud hebben vele onderzoeken en praktijkvoorbeelden verzameld om te onderzoeken hoe succesvol ondernemerschap bereikt kan worden.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden