OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 745 van 19.496 resultaten
    recensie
    Organisatiekunde
    19 september 2011
    Martin van Staveren
    2-3 minuten leestijd
    Het is tien jaar geleden dat de oorspronkelijke Engelstalige uitgave van 'Management van het onverwachte' verscheen. Raadselachtig, dat het een decennium heeft geduurd voordat het boek in het Nederlands is uitgebracht. Vooral omdat het over een tijdloos en paradoxaal onderwerp gaat. Want wat valt er te managen aan iets wat onverwacht, en dus per definitie onbekend is? Veel, zoals de auteurs Karl E. Weick en Kathleen M. Sutcliffe overtuigend uitleggen.
    recensie
    19 september 2011
    Maarten Fijnaut
    Mijn eerste indruk was: 'Dik boek, indrukwekkende titel en vast zware kost'. Arnold Cornelis maakte deze verwachtingen in dit 'Book of the year' (1990) meer dan waar. Het boek heeft een groot lettertype, toch zijn de bijna 800 pagina's voor mij fors. Na meer dan 20 jaar onderwijs in en onderzoek naar de filosofie en sociale theorie van de kennis valt er heel wat te vertellen. Cornelis doet dit uitvoerig waardoor het lezen van dit boek regelmatig veel energie vergt. De zinnen zijn vaak lang en ingewikkeld. Toch zorgen de humoristische, simpele voorbeelden, zijn passie en de kunstige manier van schrijven regelmatig dat het lezen in een stroomversnelling raakt. 'Logica van het gevoel' blijft op deze wijze boeien.
    interview
    Inkoop en logistiek
    16 september 2011
    Joep Schrijvers
    9-12 minuten leestijd
    Hij heeft alle grote ontwikkelingen in zijn vak meegemaakt. Cohorten studenten leerden van hem de eerste beginselen. Hij bekleedt nog steeds vele bestuursfuncties, publiceerde met anderen diverse vakboeken. Zijn kennis van de bedrijfseconomie, de logistiek en supply chain is indrukwekkend. Toch is hij altijd de doener, de practicus gebleven met een grote liefde voor de werkvloer. Hij is als Drent geboren en gemaakt uit turf, jenever en achterdocht, naar eigen zeggen. Hij was ooit de kroonprins van het familiebedrijf totdat alles anders liep. Dit keer bij de boekenkast de nestor van de logistiek in Nederland: prof. dr. Ad van Goor.
    recensie
    Marketing
    16 september 2011
    Bert Peene
    5-7 minuten leestijd
    Cool is hot. Cool is noodzaak. Cool is cool. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je je merk cool? Joeri van den Bergh en Mattias Behrer, twee experts op het gebied van jongerenmarketing, geven in Maak je merk cool het antwoord.
    recensie
    Algemeen management
    15 september 2011
    Marius van Rijswijk
    2-3 minuten leestijd
    Het boek 'Excellente ondernemingen' dateert van 1982, maar is zeker nog actueel. De auteurs, destijds werkzaam bij McKinsey, doen verslag van een onderzoek dat ze hebben uitgevoerd bij Amerikaanse organisaties. Tom Peters en Robert Waterman onderzochten het waarom van excellente ondernemingen. Ze hebben vanaf het moment dat hun boek uitkwam veel kritiek gekregen over de wetenschappelijke onderbouwing van hun conclusies. In mijn optiek is het echter een bron van inspiratie voor managers die proberen de doelstellingen van hun bedrijf beter te realiseren.
    recensie
    Reclame en verkoop
    15 september 2011
    Paul Hassels Mönning
    recensie
    Leiderschap
    15 september 2011
    Louis Thorig
    Staat u ook zaterdag op het voetbalveld? En neemt u zich ook op maandag weer voor om van uw team weer één team te maken? Björn Heisterkamp en Curtis Martels behandelen in 'De topmanager speelt 4-4-2' op een originele manier wat een coach een topcoach maakt in het voetbal en wat een manager een topmanager maakt in het bedrijfsleven.
    recensie
    Marketing
    15 september 2011
    Brigitte Koehler
    2-3 minuten leestijd
    De aandachteconomie, een economie die niet alleen draait om geld, is het onderwerp van 'Uitverkocht!' Jim Stolze werkt het op een speelse en intrigerende wijze uit. Het boek van is een prettig geschreven en inspirerend boek. Als je opzoek bent naar nieuwe inzichten over en een frisse blik op ondernemen, dan is dit boek iets voor jou.
    interview
    Economie
    15 september 2011
    Annegreet van Bergen
    5-7 minuten leestijd
    Nooit kreeg een president van de Nederlandsche Bank zo de wind van voren als de op 1 juli teruggetreden Nout Wellink. Nooit ook was de financiële en monetaire wereld zo onstuimig en onberekenbaar als in de laatste jaren van Wellinks presidentschap. In Wellink aan het woord van voormalig NRC-journalist Roel Janssen blikt Wellink terug op deze laatste roerige jaren en vertelt hij over de achtergronden van het beleid van de centrale bank. Managementboek Magazine had een gesprek met de journalist die het verhaal boekstaafde van de centrale bankier ‘die een systeemdenker en analyticus is en die weigert schurken aan te wijzen’.
    recensie
    Organisatiekunde
    15 september 2011
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Hoewel dit boek reeds in 2001 in de VS verscheen, is de inhoud totaal niet verouderd. Sterker nog: 'Management van het onverwachte' is eigenlijk zeer actueel met de vele onverwachte gebeurtenisssen waarmee organisaties te maken hebben, zoals natuurrampen, crises en terrorisme. Karl Weick en Kathleen Sutcliffe illustreren op duidelijke wijze wat organisaties kunnen leren van organisaties die dagelijks zeer alert moeten zijn op het onverwachte. Want dat doen ze significant beter dan andere organisaties. Een fraai boek voor iedereen die steeds meer tegen de grenzen van hoge verwachtingen en wishful thinking-plannen aanloopt.
    interview
    Werk en loopbaan
    14 september 2011
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Het belangrijkste criterium voor een baan is de juiste geesteshouding, zegt de Amerikaanse carrièrespecialist Paul Stoltz in Put Your Mindset to Work. Vaardigheden kunnen altijd nog worden aangeleerd, maar een goede instelling is tijdloos. ‘Nee betekent niet altijd nee.’
    recensie
    Marketing
    13 september 2011
    Bert Peene
    3-5 minuten leestijd
    Citymarketing is ‘hot’. Dat er niets boven Groningen gaat, is inmiddels een open deur, en wie ‘Limburg’ zegt, zegt automatisch ‘Liefde voor het leven’. U wist natuurlijk al dat Den Haag zichzelf heeft uitgeroepen tot ‘Legal capital of the world’, en het is u ongetwijfeld opgevallen dat Enschede zich als dé sportgemeente van Nederland beschouwt. Dit alles is maar een kleine greep uit een steeds groter wordende hoeveelheid voorbeelden van citymarketing. Daarmee groeit ook de behoefte aan een theoretisch kader, want citymarketing is nog steeds vooral een bonte verzameling ongefundeerde succesverhalen en best practices. Met het Handboek City- en Regiomarketing van Elise van Dijk-Bettenhaussen is zo’n kader nu ook beschikbaar.
    interview
    Strategisch management
    13 september 2011
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    Op pagina 88 van zijn boek Corporate Effectuation wordt de lat hoog gelegd voor auteur Thomas Blekman. Daar schrijft een manager van Heineken International dat ‘Corporate Effectuation een paradigmaverschuivend boek is en zeker een serieuze kandidaat voor de titel van Managementboek van het Jaar…’ Dan moet het wel heel bijzonder zijn.
    recensie
    Werk en loopbaan
    13 september 2011
    Bertine Zoon
    3-4 minuten leestijd
    Gedrag van collega's en leidinggevenden waaraan we ons mateloos kunnen storen, is de inspiratiebron voor 'Ben ik de enige normale hier?' Aan de hand van herkenbare (kantoor)situaties krijgt u tips over hoe u om kunt gaan met vervelende karaktereigenschappen van uw collega's. En van uzelf... Albert J. Bernstein hoopt u hiermee inzichten en vaardigheden te geven om beter om te leren gaan met lastige communicatieve- of conflicterende situaties.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    13 september 2011
    Rob van Nes
    De titel van het boek en de big smile van Richard Branson op de foto op de cover verraden wat de lezer te wachten staat met 'Gaat niet bestaat niet'. Een beeld waarin volledig wordt voldaan, een enthousiasmerend succesverhaal van een winnaar.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    13 september 2011
    Peter de Roode
    In 'Onzichtbare interactie' zoomt Marie José Falke in op het derde communicatieniveau, het appellerend niveau, door haar aangeduid met 'energetisch niveau'. Dat is de communicatie die we wel aanvoelen maar niet zien en waarvan we weten dat het de 'klik' bepaalt. De schrijfster laat goed zien wat u op dat niveau allemaal kunt winnen met betrekking tot communicatie.
    interview
    Strategisch management
    13 september 2011
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Hoe benut je kansen van opkomende markten? Hoe moet je reageren op een prijsverlaging van de concurrent? Als je een innovatief product hebt, maar je weet er geen succes van te maken, hoe los je dat op? De consultancymethode van Marc Baaij geeft antwoord op deze en andere vragen. Zoals op die van Ronald Buitenhuis. Wat grote consultants doen, kunt u met dit boek (deels) zelf ook.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    13 september 2011
    Dorien van Doorn
    'Vertel me hoe je me ziet.' 'Het spiegelspel' van de bekende psychologe Pieternel Dijkstra biedt de mogelijkheid om op speelse wijze in te gaan op dit motto. Een heel leuk spel om met bekenden, familie, collega's of vrienden te spelen.
    interview
    Algemeen management
    12 september 2011
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Van een reclamelul en dictator naar een meaningful profit ondernemer. Het zijn woorden die Ben Steenstra zelf gebruikt in zijn boek IK BEN niet alleen op de wereld. Een eerlijk levensverhaal waarin de directeur van het reclamebureau Quince op zoek is naar een ‘derde weg’. Een weg waar geld verdienen en goed doen voor het individu en de wereld, hand in hand gaan. Een zoektocht die nog niet is afgerond.
    recensie
    Marketing
    9 september 2011
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Merkongelukken zouden dé nachtmerrie van iedere brandmanager moeten zijn. Weg consumentenvertrouwen, weg omzet. Het imago dat in een tijdsbestek van vele jaren zo zorgvuldig was opgebouwd, ligt door één domme actie aan gruzelementen. De werkelijkheid is echter anders. Onderzoek wijst namelijk uit dat vooral sterke merken wel tegen een stootje kunnen. Dat komt onder meer door het afweermechanisme dat ‘cognitieve dissonatie’ heet, legt Karel Jan Alsem uit in 12 merken, 13 ongelukken, een klein maar fijn boekje over merkongelukken dat hij samen met Robbert Klein Koerkamp schreef. Wie eenmaal verknocht is aan een bepaald merk, zal dit niet zo snel de rug toe keren.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden