OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 734 van 19.500 resultaten
    interview
    Personeelsmanagement
    9 december 2011
    Bert Peene
    5-8 minuten leestijd
    Te veel HR-professionals laten hun carrièrebelang prevaleren boven het belang van hun organisatie, en dat zet een flinke rem op de ontwikkeling van het vak. Het is een keihard oordeel dat de aanzet heeft gegeven tot een opmerkelijke bijdrage aan een vakgebied waarbinnen al zoveel is gepubliceerd: Organisatie- en personeelsmanagement. Een lijvig boek dat van auteurs Klaas Schouwstra en Jan-Willem Rengelink de volgende nader verklarende ondertitel heeft meegekregen: ‘Resultaatgericht Human Resource Management’. Waar de meeste boeken het vakgebied zelf of de bekende personeelsinstrumenten als uitgangspunt kiezen, gaan zij uit van de organisatie en haar doelstellingen. Want HRM is volgens hen alleen waardevol als zij daaraan bijdraagt.
    recensie
    Economie
    8 december 2011
    Edward Gilding
    Als organisatieadviseur werk ik voor vele verschillende organisaties en in uiteenlopende omgevingen. En wat ik zelf kenmerkend vind aan deze nieuwe omgevingen is dat ze vaak erg complex lijken. Een boek dat inhoudelijk ingaat op hoe je complexe problemen kunt aanpakken, lijkt mij als adviseur daarom erg relevant en aantrekkelijk. Tim Harford pleit er in 'Adapt' voor om deze problemen op te lossen met experimenteren, fouten maken, aanpassen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    8 december 2011
    Veerle Blajic-Kik
    3-4 minuten leestijd
    'Communication works for those who work at it.' Met dit citaat begint het eerste hoofdstuk van 'Basisprincipes van communicatie'. Even vlot en doorspekt van humor en praktijkvoorbeelden is de rest van het boek van Klaas Wiertzema en Patricia Jansen. 
    recensie
    Leiderschap
    8 december 2011
    Dick Bos
    3-4 minuten leestijd
    'Het 3de alternatief' bevat een interessante theorie van Stephen R. Covey. Een theorie - zo voor de hand liggend - dat je denkt: Had ik dat zelf niet kunnen bedenken? Een boek wat ook in omvang beperkter had kunnen zijn. Een goede uitleg van de theorie noodzaakt niet om zo veel voorbeelden aan te halen. Met dat laatste schiet deze gerenommeerde auteur zijn doel voorbij.
    recensie
    Internet en social media
    8 december 2011
    Paul Groothengel
    3-4 minuten leestijd
    Social media, we steken er steeds meer tijd in. We twitteren, houden nauwgezet onze profielen bij, en storten ons vol overgave in allerlei online communities. Maar halen we er wel uit wat er in zit, in die social media? Organisatieadviseur Tom Gouman beschrijft in zijn boek #Volg je me nog? hoe mensen sociale media kunnen inzetten bij het ontwikkelen van hun personal brand.
    interview
    Marketing
    8 december 2011
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Het lijkt vloeken in de kerk. Een reclameman die een pleidooi houdt voor eerlijke en transparante reclame. Want juist reclame is toch bijna per definitie bedoeld om te verleiden en misschien wel te misleiden. In Open boek doet Marc Michils, directeur bij reclamebureau Saatchi & Saatchi in België een boekje open over hoe hij de toekomst van reclame ziet. ‘Je moet tegenwoordig wel eerlijk zijn, omdat de crowd vandaag de dag de stemming bepaalt.’
    column
    7 december 2011
    Paul Postma
    4-5 minuten leestijd
    Fransen hebben de mooiste woorden voor de gekste dingen. Waar Fransen spreken over ‘une belle nature’, hebben Nederlanders het platweg over ‘boezem’. Dan gaat het toch ineens over heel wat anders.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    7 december 2011
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Je zult het woord niet in de Van Dale vinden: Passie Vitaliteit. Het is een samentrekking van passie en vitaliteit en is de tegenstelling van passiviteit. Het boek van Lorraine Vesterink dat de titel PassieVitaliteit heeft meegekregen gaat over ondernemingslust. Tien vuistregels moeten het individu uit een lange winterslaap trekken.
    recensie
    IT-management / ICT
    7 december 2011
    Ger Mouthaan
    'BoekTweePuntNul' is een titel die de nieuwsgierigheid prikkelt, maar de ondertitel zegt al wat meer: 'Over Web 2.0, Social Media en Webtools´. Als je het echt wil begrijpen moet je het aanschaffen en tot je nemen.
    recensie
    Organisatiekunde
    7 december 2011
    Mark Stolzenbach
    Er is veel geschreven over stakeholdermanagement, waarbij gekeken werd naar de interesse en de macht van de verschillende stakeholders, veelal gestuurd op financiële indicatoren. Kees Verschoor en Jean-Paul Boerekamp hebben in hun boek 'Mutual sustainability' een nieuwe verdieping van stakeholdermanagement gepresenteerd. Ze stellen niet alleen de relatie centraal, maar reiken ook nog eens een instrument aan om de verschillende relaties te beoordelen, te kwantificeren en zo werkelijk te sturen op duurzame relaties.
    interview
    Leiderschap
    6 december 2011
    Hans van der Klis
    6-9 minuten leestijd
    Meer dan veertig jaar houdt Jo Caris zich al bezig met leiderschap. Meer dan dertig jaar als directeur of bestuurder en adviseur in de zorgsector en de laatste jaren als adjunct-professor aan de TiasNimbas Business School in Tilburg. In zijn boek Leiderschap: feiten en fictie probeert hij de discussie over leiderschap te ontdoen van alle ruis.
    recensie
    IT-management / ICT
    6 december 2011
    Tim Dees
    Als jonge organisatieadviseur bij Adviestalent wilde ik wel eens weten hoe het zat met mijn gegevens op het wereldwijde web. Wat weten die grote 'privacyzwelgers' over mij en zijn er redenen om hier bang voor te zijn? Onderzoeksjournalist Arnoud Groot wil daar met 'We weten wie je bent' antwoord op geven.
    interview
    IT-management / ICT
    5 december 2011
    Joep Schrijvers
    8-12 minuten leestijd
    Hij is een groot verteller, een veelschrijver en schrijft graag samen met anderen. Zijn kennis van ons land is fenomenaal. Vooral van de laatste twee eeuwen. Over fabrieken, familiebedrijven, spoorwegen en computers kan hij je van alles vertellen. Techniekgeschiedenis is zijn specialiteit. Als geen ander weet hij hoe Nederland het land werd dat het nu is. Hij leeft en schrijft in zijn eigen universum zoals hij zelf zegt. Heel trots om dit keer bij zijn boekenkast aan te treffen: professor Harry Lintsen.
    recensie
    Psychologie
    5 december 2011
    Mark Stolzenbach
    2-3 minuten leestijd
    In de huidige crisistijd is de aandacht voor onderhandelingen wederom toegenomen. De professionele onderhandelaar moet kunnen omgaan met een enorme druk. Veel boeken zijn geschreven over de 'harde' kant van onderhandelingen. Wat is de beste openingsstrategie? Hoe kan ik de agenda van de ander ontdekken? Hoe kan ik deze situationele onderhandeling het beste aanpakken? In het boek 'Onderhandelen op mensenmaat' geeft David De Cremer inzicht in de 'softe' kant van onderhandelen, de psychologische processen die onderhandelingsgedrag kunnen beïnvloeden.
    recensie
    Organisatiekunde
    5 december 2011
    Teun van Aken
    René Weijers is gedreven door zijn fascinatie voor de kernopgaven op de agenda van topbestuurders en topmanagers. Zij staan in het brandpunt van de belangstelling, maar de aandacht is vaak negatief, want al te gretig wordt de nadruk gelegd op hun falen en dwalen. De auteur, met een rijke ervaring in het adviseren van topmanagers en topbestuurders, bekijkt hen vanuit een andere invalshoek: wanneer gaat het goed en hoe doen zij dat? Met interessante uitkomsten. 'Dienen en Deugen' is het resultaat van een promotieonderzoek naar deugdzaamheid en bekwaamheid van topbestuurders.
    recensie
    Organisatiekunde
    5 december 2011
    Carla Verwijs
    Jim Collins onderzoekt al vele jaren stukjes van de puzzel hoe bedrijven succesvol worden. Over die onderzoeken heeft hij verschillende boeken geschreven, die minstens zo succesvol zijn als de bedrijven die hij onderzoekt. Het nieuwste boek van Jim Collins, geschreven in samenwerking met Morten Hansen, is opnieuw zo'n puzzelstukje. In 'Great by Choice' wordt gekeken naar hoe het komt dat sommige bedrijven gedijen in turbulente en onzekere tijden: wat maakt dat ze overeind blijven en zelfs groeien?
    recensie
    Organisatiekunde
    2 december 2011
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    Ook wie niet beschikt over een zakenknobbel dan wel een handelsgeest, zal inmiddels beseffen dat het zakenlandschap en de daarmee samenhangende mondiale verhoudingen ingrijpend en in hoog tempo veranderen. De Nederlandse ondernemer die meent dat deze ontwikkelingen nauwelijks van invloed zullen zijn op zijn bedrijf, doet er goed aan zich te laten wakker schudden door het boek Ster-ondernemingen, met als ondertitel ‘Vijf groeistrategieën in een veranderend businesslandschap’ geschreven door Hans Bakker en Michiel Boersma.
    interview
    Algemeen management
    2 december 2011
    Hans van der Klis
    11-16 minuten leestijd
    Na Nieuw Europees Organiseren verschenen dit najaar nog twee nieuwe boeken van de auteur en managementadviseur Jaap Jan Brouwer: Stop de Amerikanen en The Dutch Industrial Landscape. Managementboek Magazine voelde de auteur uitvoerig aan de tand.
    recensie
    Leiderschap
    1 december 2011
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    Peter Senge zei het al in zijn beroemde boek The Fifth Discipline: de krijgsmacht is de enige organisatie die erop is ingesteld te leren en voortdurend op veranderingen in te spelen. Bedrijfskundige en actief reserveofficier Rob Evers kwam tot dezelfde conclusie, en schreef een boek waarin hij de lessen uit de krijgsmacht loslaat op de burgerwerkvloer: Teams door het vuur.
    column
    Verandermanagement
    1 december 2011
    Dirk-Jan de Bruijn
    2-3 minuten leestijd
    ‘Ik ben het eens met de Kamer dat heel veel reorganisatietrajecten bij Defensie of elders bij de overheid gaandeweg wel eens anders uitpakken dan deze van tevoren zijn opgediend.’ Aldus Defensie minister Hans Hillen eerder deze maand tijdens een wetgevingsoverleg in de Tweede Kamer.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden