OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 731 van 19.500 resultaten
    recensie
    Leiderschap
    11 januari 2012
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    Wie succesvol en innovatief leiding wil geven, moet naar de toekomst durven kijken. In een inspirerend boek beschrijven Guus Berkhout en Wim de Ridder belangrijke trends voor de toekomst. 'Vooruitzien is regeren' is een duidelijke aanzet voor nieuwe mogelijkheden.
    recensie
    Organisatiekunde
    11 januari 2012
    Martin Walraven
    4-5 minuten leestijd
    Joost Kampen schreef een fascinerend boek over verwaarloosde organisaties. Dat zijn organisaties waarin het langdurig ontbreekt aan sturing en begeleiding door managers. De relatie tussen leiding en medewerkers is ernstig verstoord of zelfs verbroken. 
    recensie
    Non-profit
    11 januari 2012
    Robbert Bosch
    2-3 minuten leestijd
    Klantgerichte dienstverlening is een vak op zich. Dat bewijst Frank Faber overtuigend met zijn boek 'Als vriendelijk nou belangrijk is...'. Het boek is direct toepasbaar voor (publieke) organisaties die hun dienstverlening klantgericht willen verbeteren, maar de titel en de subtitel, 'Met de Tolteken op pad naar klantgerichte publieke dienstverlening', hadden dit sterker mogen ondersteunen.
    interview
    Personeelsmanagement
    11 januari 2012
    Joep Schrijvers
    8-12 minuten leestijd
    Ze is praktisch, een doener. Kent de managementwereld van haver tot gort. Velen kennen haar als trainer, velen als auteur van praktische managementboeken. Ze is avontuurlijk, stoer en gedisciplineerd. Projectmanagers in de olie-industrie of de scheepsbouw hebben voor haar geen geheimen meer. Ook hun soms irrationele denken niet. Met trainingen ondersteunt ze hen. Bij de boekenkast deze keer de praktijkgerichte managementauteur Patries Quant.
    recensie
    Organisatiekunde
    10 januari 2012
    Jan Jacob Bos
    Op het eerste gezicht lijkt 'Great by Choice' wel wat overeenkomsten te hebben met 'Good to Great'. In beide gevallen gaat het om een empirisch onderzoek naar wat bedrijven zo geweldig maakt. Schijn bedriegt gelukkig: Jim Collins heeft na negen jaar onderzoek weer een nieuw meesterwerk afgeleverd.
    recensie
    Marketing
    10 januari 2012
    Frits Wille
    Een boek dat leest als een blog. Dat is een passende kwalificatie van het boek 'En waar blijft de klant?' van Jacko D'Agnolo. De schrijver geeft in een dikke 110 fraai gelayoute pagina's een goed overzicht van waar veel bedrijven 'anno 2011' mee worstelen: hoe blijf ik aantrekkelijk voor de klant?
    recensie
    Marketing
    10 januari 2012
    Richard de Jong
    De klant moet weer centraal komen te staan. Veel bedrijven en organisatie hebben er de mond vol van en vele adviseurs storten zich op dit thema. Maar wat gebeurt er nu echt in bedrijven en waarom is dit opeens zo relevant? Wat is er veranderd in de maatschappij dat deze verschuiving veroorzaakt? Daarover gaat 'En waar blijft de klant?' van Jacko D'Agnolo.
    recensie
    10 januari 2012
    Johan Bel RM
    Soms diepzinnig, soms vermakelijk en soms verrassend. 'Het Freudiaans woordenboek voor managers' is geschreven door Hans Broekhuis en geïllustreerd door Reinier van den Berg. Een kort boekje verdient een korte recensie.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    9 januari 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Voor wie echt geïnteresseerd is in drijfveren, is 'Driven' verplichte leesvoer. Paul Lawrence en Nitin Nohria komen met een interessante theorie over vier aangeboren drijfveren, die de basis vormen van elk menselijk handelen. Omdat de drijfveren onafhankelijk van elkaar functioneren, leveren ze ook de nodige herkenbare spanningen op. Aan de hand van cases over Ierland, het communisme ten tijde van Jeltsin, Hewlett Packard en General Motors wordt de verbinding tussen theorie en praktijk gelegd.
    recensie
    Coaching en trainen
    9 januari 2012
    Gert Jan Schop
    Als trainer en docent is het zaak aan te sluiten bij de belevingswereld van je deelnemers. Eén van de instrumenten die ons daarbij kan ondersteunen, is het fenomeen filmfragmenten. De juiste filmfragmenten zoeken en vinden, kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Gelukkig schiet de Amerikaanse Becky Pike Pluth ons te hulp. In '101 filmfragmenten voor opleiding, training & onderwijs' heeft zij voor een keur aan thema's, van acquisitie tot zelfvertrouwen, filmfragmenten geselecteerd.
    recensie
    Coaching en trainen
    9 januari 2012
    Rob van Nes
    2-3 minuten leestijd
    Intuïtief coachen via online contact. Ik kon me niet voorstellen dat dit goed zou werken en begon daarom - door nieuwsgierigheid gedreven- met een flinke dosis scepsis aan 'De online coach'. Een goede keuze; het boek is zeer de moeite waard! Joyce van Ombergen en Diana Vilé overtuigen vooral met hun openhartige cases.
    interview
    Leiderschap
    9 januari 2012
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Annemieke Roobeek is onder andere bij Nyenrode hoogleraar strategie en transformatiemanagement, oprichter van MeetingMoreMinds BV en commissaris bij diverse (internationale) ondernemingen. In haar bijdrage aan De Leiderschapsbox gaat ze in op het fenomeen van de horizontale netwerkleider. ‘Laat vooral teams schitteren en creëer geen haantjes.’ En ook: ‘Alleen met kennis van ouderen komen we er niet.’
    interview
    Organisatiekunde
    6 januari 2012
    Erik de Vries
    7-10 minuten leestijd
    Bestuurlijke zwaargewichten Hans Bakker, verbonden aan Nyenrode en adviseur/directeur van Javelin Partners en Michiel Boersma, voormalig CEO van Essent, voormalig president van Shell Global Solutions en thans invloedrijk (inter)nationaal commissaris, schreven Ster-ondernemingen, een gedegen boek over de toekomstperspectieven van het Nederlandse bedrijfsleven in het in hoog tempo veranderende zakenlandschap. ‘In het oosten wachten ze echt niet meer op ons.’
    interview
    Algemeen management
    5 januari 2012
    Joep Schrijvers
    9-12 minuten leestijd
    Ze trekt volle zalen. Haar stem is helder. Met een soepele pen schrijft ze over de psychologie van het overtuigen. Ze is een multi-talent.
    recensie
    Mens en maatschappij
    5 januari 2012
    Roelke Posthumus
    3-4 minuten leestijd
    Hoe gevaarlijk ideeën van wereldvreemde intellectuelen kunnen zijn, beschrijft Frits Bolkestein in 'De intellectuele verleiding'. De centrale stelling is dat irrationeel denken desastreuze gevolgen heeft voor de economie, de politiek en de cultuur van een maatschappij. In deze tijd waarin de erfenis van de verlichting weer onder vuur ligt, is een boek over de risico's van ondoordachte hersenspinsels meer dan welkom. Niet in het minst omdat verspreiding van ideeën vele malen sneller plaatsvindt dan voorheen.
    recensie
    Leiderschap
    5 januari 2012
    Dick Bos
    De veranderende wereld heeft behoefte aan Nieuw leiderschap. Tica Peeman schetst het beeld van Nieuw leiderschap in de praktijk mede aan de hand van opgedane ervaringen door met acht inspirerende mensen mee te lopen. Het boek ademt de ambitie van de auteur uit om haar droom te verwezenlijken om Nieuw Leiderschap te helpen zich te ontwikkelen. De vraag is echter hoe je met deze Nieuwe leiderschapstijl om kunt gaan in tijden van economische recessie of maatschappelijke onrust. Een mooie uitdaging voor de auteur om daar, in een volgend artikel of boek, op in te gaan!
    recensie
    Leiderschap
    5 januari 2012
    Mirella Visser
    'Gedeeld leiderschap' is een uniek boek! Voordat je het openslaat word je al aan het denken gezet. Het bestaat namelijk uit twee totaal verschillend vormgegeven exemplaren, maar met dezelfde tekst. Geef een exemplaar weg en je zit direct in het thema van het boek: kennis delen is een voorwaarde om te groeien.
    recensie
    Organisatiekunde
    5 januari 2012
    Dick Bos
    2-3 minuten leestijd
    Een echt studieboek dat inzichten biedt in hoe risicomanagement ingericht kan worden. Met kernachtige voorbeelden, zoals de financiële crisis, geeft Urjan Claassen tevens aan wat risicomanagement had kunnen betekenen om de risico's inzichtelijk te maken. De auteur stopt niet bij het geven van voorbeelden maar stelt ook oplossingsrichtingen voor. Wil je meer weten over risicomanagement dan is 'Handboek risicomanagement' een goede keuze!
    recensie
    Leiderschap
    5 januari 2012
    Roelke Posthumus
    Goed leiding geven is een hele klus en de stapel boeken over leiderschap groeit dan ook bijna even snel als de verwarring erover. Sommige pogingen om de knoop te ontwarren stemmen echter hoopvol. Interessant genoeg komen deze vanuit onverwachte hoek. Zo proberen tegenwoordig zelfs evolutionair biologen het wezen van een goede leider te doorgronden. Dat leiderschap vooral ook een historisch vraagstuk is, tonen Sjoerd Keulen en Ronald Kroeze aan in De leiderschapscarrousel. Hun boek biedt nuttige lessen voor huidige en toekomstige leidinggevenden en is een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar het wezen van leiderschap.
    interview
    Leiderschap
    5 januari 2012
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Jaap van Muijen zoomt in zijn bijdrage aan De Leiderschapsbox in op de leider als volger, danwel light leadership. Een vorm van leiderschap waarin de leider zijn ego beteugelt en de medewerker laat stralen. Van Muijen beschrijft in zijn bijdrage ook een wonderlijke spagaat. Mannelijk leiderschap heeft ons aan de afgrond gebracht, en nu vragen we wonderlijk genoeg weer om sterke mannelijke leiders.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden