OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 715 van 19.511 resultaten
    recensie
    Organisatiekunde
    22 mei 2012
    Jacco van de Vijver
    2-3 minuten leestijd
    Organisaties zijn de laatste jaren, mede door de crisis, druk in de weer om de klant centraal te stellen. Als CRM-adviseur zie ik bij veel bedrijven hoe ingewikkeld het is om dit echt goed voor elkaar te krijgen. Het boek 'Klantgericht organiseren' van Els Meertens en Marijn Mulders geeft geen pasklare aanpak maar juist een rijke verzameling van actuele vakinzichten en praktijkvoorbeelden die het de lezer makkelijker maken om zelf een effectieve aanpak samen te stellen.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    21 mei 2012
    Hans van der Klis
    6-8 minuten leestijd
    Na zijn bestseller Het Anti-klaagboek presenteert Bart Flos zijn nieuwe boek, waarmee hij mensen wil helpen die last hebben van ‘baanbalen en ander werkbederf’: Het anti-sleurboek. ‘In het huidige werkklimaat gaan we het bijna normaal vinden dat mensen stress hebben en overbelast raken. Dat we druk-druk-druk moeten zijn. Die sleur bestrijd ik: het is niet normaal om altijd maar overal je mobiele telefoon op te nemen, tijdens het eten of op vakantie, en altijd maar met je werk bezig te zijn.’
    recensie
    Organisatiekunde
    21 mei 2012
    Arne Roex
    2-3 minuten leestijd
    Klantgericht lijkt het toverwoord voor organisaties die succesvol willen blijven. Els Meertens en Marijn Mulders beschrijven, middels vele modellen en definities, in 'Klantgericht organiseren' uitgebreid alle facetten die van belang zijn bij het klantgericht maken van een organisatie. Het boek is gebaseerd op de volgende 3 peilers: klant, medewerker en organisatie. De theorie gaat vergezeld van klantgerichte en niet-klantgerichte voorbeelden van bekende organisaties. Hoewel de indeling van het boek soms beter zou kunnen is 'Klantgericht organiseren' een goed en prettig lezend basisboek voor elke student en jonge professional die met klantgerichtheid van start gaat.
    recensie
    Algemeen management
    21 mei 2012
    Veerle Blajic-Kik
    Louis van Gaal, Dick Advocaat en Co Adriaanse zijn het met elkaar eens: Toon Gerbrands is een genie. In dit boekje laat hij tal van uitspraken en stellingen zien die je kunnen helpen geïnspireerd te raken voor wat betreft coachen en presteren. Dat Gerbrands succesvol is in het coachen staat buiten kijf, voor wie twijfelt staat er op de binnenflap vermeld welke prestaties hij al geleverd heeft. Als je op zoek bent naar de weg naar de top of een manier om te winnen, dan is 'Inspiratie' een leuk middel om je te motiveren.
    recensie
    Marketing
    21 mei 2012
    Amber Zwartbol
    3-4 minuten leestijd
    Veel auteurs gingen Fackeldey, zelfbenoemd klantropoloog, voor door een boek te schrijven over klantgericht werken. Een interessant onderwerp waar de laatste jaren steeds meer belangstelling voor lijkt te komen. 
    recensie
    Personeelsmanagement
    21 mei 2012
    Richard van der Lee
    'Bouwen aan het nieuwe employer brand' is een zeer interessant boek voor mensen en organisaties die geïnteresseerd zijn in het werven en vooral boeien van talent. De auteurs hebben er een zeer uitgebreid en overall goed naslagwerk opgeleverd met waardevolle informatie voor organisaties die zich nu eens echt willen onderscheiden op de arbeidsmarkt en uiteindelijk dus ook naar de klanten. Zeer geschikt materiaal voor de specialisten van HRM en Marketing & communicatie maar in het bijzonder voor de besluitvormers en managers van organisaties.
    recensie
    Financieel management
    18 mei 2012
    Mark Scheijde
    1-2 minuten leestijd
    Af en toe kom je een boek tegen wat je hoge verwachtingen naar aanleiding van de titel niet waarmaakt. 'Hebben ze al betaald?' van Marcel Wiedenbrugge is daar een voorbeeld van. Inmiddels ben ik 14 jaar werkzaam in de contactcenterbranche en aangetrokken door de woorden 'aan de telefoon' in de ondertitel was ik zeer nieuwsgierig naar de 33 beloofde tips. Helaas, weinig nieuws.
    recensie
    Psychologie
    18 mei 2012
    Veerle Blajic-Kik
    3-4 minuten leestijd
    Iedereen stelt wel eens een vervelend karweitje uit. Piers Steel gaat in 'Uitstelgedrag' in op de reden hiervan en mogelijke oplossingen. Met een goede theoretische onderbouwing leidt hij de lezer via begrip van zijn eigen situatie en de mogelijke drijfveren hierachter, naar een aantal praktische tips om het uitstellen te ondervangen en zelfs uit te sluiten. Een goed te volgen uiteenzetting die een aantal hardnekkige mythen de wereld uit helpt, maar of het inderdaad 'hét boek dat je van een nare gewoonte afhelpt' is, valt nog te bezien.
    recensie
    Internet en social media
    18 mei 2012
    Joris Arts
    #Volgjemenog? is anders dan andere boeken over social media. Geen instructies hoe je je moet inschrijven op Facebook, geen vergelijking tussen Twitter en Yammer. Tom Gouman belicht juist een aantal (sociologische) onderwerpen die ik nog niet was tegengekomen in de toch al behoorlijke stapel boeken die ik in de kast heb staan over dit onderwerp. Niet onverwacht: de auteur is socioloog en organisatieadviseur.
    recensie
    Economie
    18 mei 2012
    Roelke Posthumus
    2-4 minuten leestijd
    'Twaalf economen die je moet kennen, van Adam Smith tot Joseph Stiglitz' kwam onlangs in Nederlandse vertaling uit. Oorspronkelijk is het een Zwitsers boek, geschreven door de hoofdredacteur van Bilanz, René Lüchinger, samen met 6 van zijn collega's. Een overzichtelijk naslagwerk van auteurs die weten waar ze het over hebben. Bilanz is een Zwitsers zakenblad voor ondernemers en managers dat onder meer conjunctuuranalyses en investeringsadviezen biedt. Naar mijn weten wordt het in Nederland nauwelijks gelezen maar nu kunnen we dus in boekvorm profiteren van de economische kennis en de vlotte schrijfstijl van de medewerkers van dit blad.
    recensie
    Algemeen management
    18 mei 2012
    Richard van der Lee
    'Bizarre Bazen' onder redactie Jaqueline Koppelman en Trudy Dijkshoorn is een verhalenbundel van diverse auteurs. Hierbij draait het vooral om hiërarchische verhoudingen, waarbij vanuit diverse hoedanigheden het gedrag van 'de baas' wordt beschreven. Ondanks dat een aantal van de korte verhalen leuk en herkenbaar zijn om te lezen, ben ik niet erg enthousiast.
    recensie
    Organisatiekunde
    18 mei 2012
    In 'Innovatie 3.0' – Slimmer managen, organiseren en werken', geeft auteur Henk Volberda en Menno Bosma een vooral praktische invulling aan hoe vandaag aan de dag innovatie te organiseren. Eerdere publicaties van Volberda worden opgepoetst aan de hedendaagse tijd en toegankelijker gemaakt en leest daardoor makkelijk weg. Vanuit dat oogpunt is dit boek geslaagd.
    recensie
    Economie
    18 mei 2012
    Joost van Driessen
    3-4 minuten leestijd
    René Lüchinger vindt dat we twaalf economen moeten kennen. Hij heeft een aantal Zwitserse schrijvers gemobiliseerd om onder zijn redactie de ideeën van die economen samen te vatten. Dat niet alleen, ook de levensloop en de context van de ideeën in de tijd wordt uitgebreid beschreven. Dat voegt veel waarde toe aan de vaak al wel bekende theorieën. Door de achtergrond te kennen, gaan de ideeën veel meer leven dan in je schoolboek over economie.
    recensie
    Reclame en verkoop
    18 mei 2012
    Daniëlle de Jonge
    2-3 minuten leestijd
    Klanten kiezen niet langer alleen voor uw product of uw dienst. Juist de persoonlijke aspecten zijn van belang. Mensen doen immers zaken met mensen. Iemand gunt u de deal. En ook u zult veelal een leverancier kiezen op basis van veel meer dan alleen de prijs of kwaliteit. 
    recensie
    Werk en loopbaan
    18 mei 2012
    Ruud de Jong
    1-2 minuten leestijd
    Menig startende ondernemer gaat nog onvoldoende voorbereid aan de slag. Jan Dijkgraaf brengt de risico's daarvan grotendeels in kaart en lardeert deze met leuke, vrij korte praktijk verhalen. 'Leve de zzp'er' is een aanrader voor de jonge of oudere ambitieuze starter in deze tijd met een groeiend aantal zzp'ers.
    recensie
    Internet en social media
    18 mei 2012
    Amber Zwartbol
    'Onze grootste armoede is wellicht dat we onze rijkdom niet eerlijk kunnen verdelen'. De eerste woorden die een van de auteurs, Roemen, tot zijn lezers richt, nog voordat 'Durftevragen' goed en wel is begonnen. Mijn interesse is gewekt. Delen om te vervolgens te vermenigvuldigen!
    recensie
    Algemeen management
    18 mei 2012
    Jan Jacob Bos
    Wat kunnen wij leren van de beroemde generaals uit de afgelopen millennia? De strategieën waarmee zij grote veldslagen gewonnen hebben, moeten toch ook bruikbaar zijn in het dagelijks leven, heeft Michel Janzen gedacht. Hij schreef daarom 'Denken als een generaal'. Hoewel het bereiken van bijzondere teamprestaties op kantoor wel iets anders is dan veldslag winnen, zijn er misschien toch meer overeenkomsten dan je op eerste gezicht zou denken.
    recensie
    Leiderschap
    18 mei 2012
    Lex Beijersbergen
    2-3 minuten leestijd
    Hoe krijg je de macht? Hoe behoud je macht en hoe kun je macht verliezen? Niccolò Machiavelli gaat hier uitvoerig op in in 'Il Principe'. Hoewel het boek 500 jaar geleden geschreven is, bevat het nuttige raadgevingen voor politieke verhoudingen.
    recensie
    Algemeen management
    18 mei 2012
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Voor besluitvorming en visieontwikkeling in teams, zo luidt de ondertitel van '52 Patroondoorbrekende denktechnieken voor managers' van Frank Groot. Een boek waar u in zult neuzen en al bladerend inspiratie opdoen. Om een goede mening te vormen heb ik het echter wel van voren naar achteren gelezen. Met plezier moet ik zeggen, en dat is positief voor een dergelijk boek.
    recensie
    Psychologie
    16 mei 2012
    Annegreet van Bergen
    2-3 minuten leestijd
    Een citaat over onze gezichtsspieren geeft de boodschap van Op het gevoel treffend weer: ‘The face has the only skeletal muscles of the body that are used, not to move ourselves, but to move others.’ De op ons gezicht afleesbare uitdrukkingen van onze gemoedstoestand zijn bedoeld om anderen in te beweging zetten. Ofwel: emoties bevatten belangrijke sociale informatie. Dat is de kern van het betoog van Gerben van Kleef, in april 2012 benoemd tot hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden