OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 713 van 19.511 resultaten
    recensie
    Coaching en trainen
    8 juni 2012
    Marianne Eussen
    'Trainerstool De Roos van Leary' is een uitermate handig instrument om mensen snel inzicht te geven in de effecten van hun communicatie en de keuze die ze daarin hebben. Vooral dat laatste is voor mensen niet vanzelfsprekend. Met deze trainerstool hebben Marlies Oudijk en Bert van Dijk wat mij betreft een extra dimensie toegevoegd aan het toepassen van het instrument voor groepen en individuen. Hij geeft in één oogopslag de verschillende aspecten van de Roos van Leary weer en het instrument is bijna intuïtief in gebruik. Het maakt tastbaar welke mogelijkheden u heeft om anderen te beïnvloeden met uw communicatie.
    recensie
    Algemeen management
    8 juni 2012
    Dick Bos
    Het gaat om jou, het gaat om de organisatie waarin en waarvoor je werkt. Het gaat om de mensen waarmee je werkt, maar zeker ook om de mensen waarvoor je werkt. En met dat laatste worden zeker niet alleen de mensen binnen het bedrijf bedoeld, maar vooral je eigen gezin. Het boek 'Heb je even?' doe je niet zo maar even! Een wat cryptische benadering voor een boek geschreven door Toon van Mierlo en Reinwout Schram. Een boek over de belangrijke aspecten van managen en het boeit vanaf het begin tot het einde.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    8 juni 2012
    Erik de Vries
    5-7 minuten leestijd
    Hoewel er inmiddels nogal wat boeken en boekjes beschikbaar zijn over het effectief omgaan met sociale media, zagen Joris Coppes en Tom Scholte er brood in om het aanbod met nog een titel uit te breiden. Het resultaat hiervan, Hoe je goed gevonden wordt, voorziet wat Scholte betreft wel degelijk in een behoefte. Hij legt uit waarom.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    7 juni 2012
    Dick Bos
    2-3 minuten leestijd
    Wat moet je daar nu van denken? Die vraag slaat op het boek van Remco Claassen: 'IK/WIJ'. Wie ben jij, Wat wil jij en Hoe bereik je dat? Het boek is vooral tot stand gekomen als een samenvatting van een verzamelproces, zo zegt de auteur zelf in zijn laatste hoofdstuk. Geen wonder dat zaken dan bekend voorkomen. Dat betekent meteen ook niet veel nieuws voor een lezer met een meer dan gemiddelde interesse in dit soort literatuur, maar voor een ontdekkende lezer een 'aardige aanzet' om verder te gaan.
    recensie
    Leiderschap
    7 juni 2012
    Carla Verwijs
    Wat maakt een goed leider? Het is een vraag die intrigeert en waar al veel boeken over zijn geschreven. Jo Caris geeft in 'Leiderschap: feiten en fictie' een mooi overzicht van de verschillende theorieën en onderzoeken en laat met behulp van de Managerial Cube zien dat het schaap met vijf poten niet nodig is voor elke situatie. Een goed leider? Het hangt er dus van af...
    recensie
    Psychologie
    7 juni 2012
    Aart G. Broek
    3-4 minuten leestijd
    Het is een zegen om dagelijks ons handelen met een eindeloze reeks 'gewoontes' in te vullen. We zouden volledig doordraaien en uitgeput instorten wanneer dit niet zo was. We zitten echter zo vast in gewoontes, dat we ze niet zo gemakkelijk veranderen.
    recensie
    Psychologie
    7 juni 2012
    Aart G. Broek
    3-4 minuten leestijd
    Het is een zegen om dagelijks ons handelen met een eindeloze reeks 'gewoontes' in te vullen. We zouden volledig doordraaien en uitgeput instorten wanneer dit niet zo was. We zitten echter zo vast in gewoontes, dat we ze niet zo gemakkelijk veranderen. In 'The Power of Habit' ontrafelt de wetenschapsjournalist Charles Duhigg de bestanddelen van gewoontes. Vervolgens wordt het mogelijk om aanwijzingen te geven hoe ons gewoontegedrag te wijzigen. Het blijft een flinke opgaaf, zo blijkt, maar wel te doen. Voor een enkele gewoonte om te beginnen. Dan volgen er als vanzelf andere gewoonten.
    interview
    Coaching en trainen
    7 juni 2012
    Linda Huijsmans
    4-6 minuten leestijd
    Coaching is een relatief jong vakgebied, stelt Ien van der Pol. Er wordt veel over geschreven, maar een overzichtswerk ontbrak in haar ogen nog. Ze besloot het zelf te schrijven. Coachen als professie is een ‘body of knowledge’ geworden, gelardeerd met persoonlijke ervaringen.
    interview
    Non-profit
    7 juni 2012
    Joep Schrijvers
    9-13 minuten leestijd
    Hij is de grootste in de opleidingskundige wereld van Nederland. Wie ooit een bedrijfsopleiding heeft gevolgd, heeft zijn invloed ondergaan. Taakgericht opleiden, lerende professionals, kennisproductiviteit en leiderschap zijn de buzz words. Hij heeft het leren van werknemers realistisch gemaakt: toegespitst op de praktijk. Het vakgebied van de HRD, human resource development, is mede dankzij hem volwassen geworden. Hij is sinds kort ook hoogleraar ‘opleidingskundig leiderschap’ bij de Open Universiteit. Deze keer bij zijn boekenkast: prof. dr. Joseph Kessels.
    interview
    Verandermanagement
    7 juni 2012
    Paul Groothengel
    4-6 minuten leestijd
    Als communicatieprofessional kies je je rol in verandercommunicatie. Afhankelijk van de situatie, en in overleg. Dat stelt Monica Wigman, senior communicatieadviseur voor Maatschap voor Communicatie, in haar boek Regel jij het draagvlak? Ze schreef dit boek over verandercommunicatie niet alleen voor communicatiemedewerkers en communicatieadviseurs maar ook voor HR-medewerkers en managers.
    nieuws
    Algemeen management
    6 juni 2012
    Nienke van Oeveren
    2-3 minuten leestijd
    Na een gesprek van 30 seconden moeten de deelnemers elkaar een compliment geven. ‘Als je een compliment krijgt, komt er dopamine vrij.’ Daardoor raak je in een goede stemming en kun je beter leren. Kennis over het brein staat dan ook centraal bij het boekevent 'Brein@work voor managers' dat Ria van Dinteren en Judith Droste verzorgen.
    interview
    Algemeen management
    6 juni 2012
    Bert Peene
    5-8 minuten leestijd
    Organisatieontwikkelaars citeren graag Einstein. En dan vooral deze waarschuwing: ‘We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.’ Ook Frank Groot gebruikt ze als motto bij zijn boek 52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers (‘Voor besluitvorming en visieontwikkeling in teams’). Dit boek is bedoeld als inspirerende en praktische toolkit voor de manager die patronen in zijn team en organisatie wil doorbreken en praktische tools zoekt om samen met zijn managementteam nieuwe inzichten en ideeën te ontwikkelen. Denkpatronen doorbreken is zijn devies en de denktechnieken in zijn boek moeten daarbij helpen.
    interview
    Leiderschap
    6 juni 2012
    Ronald Buitenhuis
    3-5 minuten leestijd
    De eerste wet van Ber Damen luidt: er is altijd leiderschap. Maar er zijn meer wetten van de auteur van Het Berenschot leiderschapsboek (‘Naar een nieuwe visie op leiderschap en leiderschapsontwikkeling’). Zo zal formele hiërarchie worden vervangen door natuurlijke hiërarchie en zal gedeeld/ wisselend leiderschap volstrekt normaal gaan worden.
    recensie
    Psychologie
    5 juni 2012
    Nico Jong
    De wereld om ons heen trekt continu aan onze touwtjes, kleurt onze gedachten en stuurt ons gedrag. Wij zijn marionetten van de context, maar hebben dat bijna nooit in de gaten. Sam Sommers laat zien dat verschillende situaties invloed hebben op alledaagse stemmingen en ervaringen. Door allerlei vormen van context – waar wij zijn, met wie, wat wij om ons heen zien – verandert ons gedrag en ook de manier waarop wij op anderen overkomen. De situatiewetenschap van Sommers toont aan dat onze intuïtieve ideeën over de aard van de mens er vaak naast zitten. Bovendien zijn wij niet altijd de vrije en onafhankelijke mensen die wij menen te zijn. Wij denken ons eigen lot te bepalen, terwijl mensen en situaties om ons heen dramatisch veel invloed hebben op wat wij denken en doen.
    recensie
    Werk en loopbaan
    5 juni 2012
    Joost van Driessen
    2-3 minuten leestijd
    De Vlamingen Luk Dewulf en Guiso Vangronsveld hebben het boek 'Help ! Mijn batterijen lopen leeg' geschreven over energieverlies en de overtreffende trap daarvan: burn-out. Het boek heeft twee passende ondertitels waarmee gelijk ook de kern van het boek weergegeven is: 'Een burn-out krijg je niet alleen' (om het relationele aspect van het ontstaan van een burn-out te benadrukken) en 'Kies voor je talent' (waarmee de weg uit een burn-out aangegeven wordt).
    column
    Algemeen management
    5 juni 2012
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Er zijn verschillende manieren om getalenteerde managers beter te maken. Plaats ze bijvoorbeeld in een context met zeer goede mensen, stel hoge maar realistische doelen waarbij je ze regelmatig uit hun comfortzone haalt, en er gebeuren mooie dingen. Om de cocktail van deze drie ingrediënten nog succesvoller te maken, is het belangrijk om daarnaast regelmatig goede en realistische feedback te geven. Dit laatste lukt helaas maar beperkt binnen de context van het Nederlandse bedrijfsleven.
    recensie
    Werk en loopbaan
    4 juni 2012
    Richard van der Lee
    2-3 minuten leestijd
    Burn-out en talentontwikkeling. Het leek mij in boekvorm een boeiende combinatie om te recenseren. Het is in ieder geval een combinatie, die na het lezen van het boek 'Help! Mijn batterijen lopen leeg' van Luk Dewulf en Guido Vangronsveld, aanzet tot nadenken over de verspilling van talent en de uiteindelijke gevolgen hiervan voor mens en organisaties. Het boek is een absolute aanrader en een must read voor de lezer die het maximale uit zijn talenten wil halen zonder daarbij de passie te verliezen. Kortom, eigenlijk voor iedereen die binnen een profit of non-profit organisatie werkzaam is.
    recensie
    Verandermanagement
    4 juni 2012
    José Otte
    3-4 minuten leestijd
    Werken aan veranderen wordt steeds gewoner. De afgelopen jaren heeft een groep veranderaars, docenten en auteurs, inzichten en concepten rond verandermanagement bij elkaar gebracht in een succesvolle leergang. De leergang, en de ervaringen vormen de basis voor 'Essenties van verandermanagement'.
    interview
    Strategisch management
    31 mei 2012
    Hans van der Klis
    7-11 minuten leestijd
    Met het boek Groeimodellen willen Yousri Mandour en zijn coauteurs Kris Brees en Roy Wenting van adviesbureau ICSB Marketing en Strategie ondernemers en managers uitdagen eens kritisch in de spiegel te kijken. Voldoet hun businessmodel nog wel in een stagnerende markt of is een radicaal andere opzet van het bedrijf nodig om verspilling te ontdekken? ‘Natuurlijk is het doodeng alles om te gooien’, zegt Mandour.
    recensie
    Strategisch management
    31 mei 2012
    Richard van der Lee
    2-3 minuten leestijd
    Nuttig! Dat is in deze de gedachte die na het lezen van de herziene editie van 'Het innovatieboek' naar voren komt. De auteurs Paul van der Voort en Frank van Ormondt hebben in deze een prima naslagwerk over het belang van innovatie geschreven.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden