OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 705 van 19.511 resultaten
    recensie
    Leiderschap
    12 september 2012
    Brigitte Koehler
    2-3 minuten leestijd
    Het boek 'iManager' (leuke titel overigens) van Jay Elliot belooft het ware verhaal over Steve Jobs te vertellen en zijn managementprincipes te onthullen. Maar niet alleen dat. Het boek belooft sprekende voorbeelden van Steve Jobs leiderschap, uitdagingen en triomfen te onthullen die ons, lezers, zullen helpen om deze principes op onze eigen levens en carrières toe te passen. Door zulke grote beloftes kan ik niet wachten om te beginnen met lezen.
    recensie
    Projectmanagement
    12 september 2012
    Jan Jacob Bos
    Volgens Steven de Groot is er nog geen Nederlands boek over kennismanagement specifiek voor projecten. Aangezien een project vaak een andere dynamiek heeft dan de dagelijkse operatie leek het hem een goede aanvulling op de huidige literatuur over kennismanagement. Ik heb het boek gelezen om te bepalen of ik het daarmee eens kan zijn.
    recensie
    Verandermanagement
    12 september 2012
    Jan Jacob Bos
    Ik werd gevraagd om een recensie te schrijven over 'Aerodynamisch veranderen'. Nadat ik de inleiding had gelezen waarin gesteld wordt dat dit boek een heel nieuwe blik werpt op 2500 jaar veranderen, ging ik de uitdaging graag aan. Dat moet dan toch wel heel bijzonder zijn dat alle inzichten van Kotter, De Caluwe en Jaap Boonstra, maar ook die van Plato en Aristoteles in de prullenbak kunnen en we hele nieuwe manier van veranderen tegemoet gaan zien. Kan Hugo Meijers dat waarmaken?
    recensie
    Psychologie
    RQ
    12 september 2012
    Martin van Staveren
    Hoe intelligent moeten we worden? Eerst kregen we IQ, toen kwam het emotionele zusje EQ en nu hebben we het onzekere neefje RQ. In zijn boek 'RQ', dat staat voor risico-intelligentie, beschrijft Dylan Evans hoe we structurele fouten maken bij het inschatten van risico's. Ook al hebben we een hoog IQ en EQ. Onze psyche kan blijkbaar slecht omgaan met onzekerheid. Volgens Evans kunnen we hier wat aan doen door onze risico-intelligentie te meten en te verbeteren. Verbeteren akkoord, maar RQ meten?
    recensie
    Communicatie en media
    12 september 2012
    Nico Jong
    3-4 minuten leestijd
    Het
    interview
    Leiderschap
    11 september 2012
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Haar man gelooft er niets van, maar Hilde Veraart-Maas heeft aangekondigd dat haar nieuwe boek Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM ook haar laatste is. Ze heeft het toegespitst op de context waarin managers en HR-managers werken en de spanningen waarmee zij te maken hebben. ‘Je zou dit boek kunnen beschouwen als mijn nalatenschap aan managementland.’
    interview
    Algemeen management
    11 september 2012
    Pierre Spaninks
    8-11 minuten leestijd
    Hij mag dan 83 zijn, Geert Hofstede is nog steeds actief op het gebied van cultuur en management. Zijn belangrijkste boeken werkt hij nog regelmatig bij, zodat ze hun relevantie behouden. ‘Volkeren zullen altijd blijven verschillen. Ze moeten leren samenleven zonder te willen dat anderen net zo worden als zij. Iedere andere weg loopt dood.’
    recensie
    Leiderschap
    11 september 2012
    Bert van Dijk
    1-2 minuten leestijd
    Dit boek is geschreven voor leidinggevenden en HRM-professionals. Ik vind het alleen al daarom een boeiend, maar vooral een belangrijk boek. Beide groepen professionals hebben immers een lastige taak. 
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    11 september 2012
    Joke Verplanke
    2-3 minuten leestijd
    'Kies en ze kiezen jou' van Judith Webber is een lekker leesbaar boek over keuzes maken en gekozen worden. Toepasselijk in tijden van verkiezingen. Wij kiezen de politici, maar volgens Judith Webber moeten we ook in ons dagelijks werk steeds kiezen. Kies je klanten (bijvoorbeeld) en vervolgens komen die vanzelf op jou af.
    recensie
    Psychologie
    11 september 2012
    Carla Verwijs
    Een failliet bedrijf bekent fraude, sporters worden betrapt op EPO-gebruik, consultants die meer uren declareren dan werkelijk gemaakt, uw zoon komt thuis met een laag cijfer omdat hij gespiekt heeft tijdens een test. We liegen en bedriegen wat af. Vaak niet op grote schaal, eerder slechts een klein beetje. Dan Ariely is geïnteresseerd in dit gedrag en schrijft erover in 'The (Honest) Truth About Dishonesty'.
    recensie
    Organisatiekunde
    10 september 2012
    Jan Jacob Bos
    2-3 minuten leestijd
    Noem eens een paar goede boeken over leren. Als je eenmaal in de flow zit, wordt de lijst onuitputtelijk. Voor veel mensen is de lijst dan al snel te lang om er zelfs maar aan te beginnen om de boeken ook daadwerkelijk te gaan lezen. Manon Ruijters probeert dit dilemma te overbruggen door met een complete canon te komen in één boek.
    interview
    Organisatiekunde
    6 september 2012
    Pierre de Winter
    5-7 minuten leestijd
    Samen met haar goede vriend en vakgenoot Robert-Jan Simons initieerde adviseur en lector Manon Ruijters de Canon van het leren. Een compendium van 50 leerconcepten en hun grondleggers, geschreven door 54 auteurs. ‘Ik wilde iets doen waarmee je de brug kon verstevigen tussen de theorie en de praktijk van ons vak.’
    interview
    Verandermanagement
    5 september 2012
    Bert Peene
    4-5 minuten leestijd
    Organisatieverandering levert alleen daadwerkelijke verbetering op wanneer de verandermanager voor een integrale, ‘evidence based methode’ kiest. Een studieboek over verandermanagement hoort dan ook breed van opzet te zijn en alle relevante stromingen en theorieën een podium te gunnen. De meeste boeken voldoen echter niet aan de criterium en daarom schreef Anton Cozijnsen Organisatie en verandering in de praktijk waarmee hij de verandermanager (in spé) een stevig fundament wil bieden om in de praktijk keuzes te kunnen maken die een succesvol verandertraject mogelijk maken.
    column
    5 september 2012
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Al zou je willen, om leiderschap kom je in de wereld van management niet meer heen. En dat leidt er onvermijdelijk toe dat leiderschap een containerbegrip aan het worden is. Leiderschap is inmiddels de kapstok waaraan de meest uiteenlopende kwaliteiten hangen.
    interview
    Leiderschap
    5 september 2012
    Joep Schrijvers
    9-12 minuten leestijd
    Ze is actief in de top van het Nederlandse zakenleven, was de eerste vrouwelijke expat van de ING in Azië, bekleedt diverse commissariaten, coacht vrouwen in en naar het topsegment. Ze participeert in diverse nationale en internationale adviescommissies. Haar leven is avontuurlijk, ondernemend en kent een grote autonomie. Ze praat net zo ingewijd én enthousiast over Europa en Nederland als over Azië en China. Ze is een geboren storyteller. Deze keer bij haar boekenkast de managementauteur met de groene vingers: Mirella Visser.
    interview
    Algemeen management
    3 september 2012
    Hans van der Klis
    5-8 minuten leestijd
    Managen is helemaal niet zo moeilijk, betoogt Mireille van Beugen in haar onlangs verschenen boek met de provocatieve titel Simpel Management. ‘Ik heb mij wel afgevraagd waarom het mij zo gemakkelijk afgaat knelpunten te herkennen. Veel mensen zeggen dat het komt doordat ik als interim-manager van buiten kom, maar dat geloof ik niet. Ik luister, ik kijk en ik probeer logisch na te denken.’
    recensie
    Communicatie en media
    30 augustus 2012
    Yvette Bartholomée
    2-3 minuten leestijd
    Susan Cain houdt in 'Stil' een pleidooi voor, zoals het in de ondertitel heet, 'de kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen'. De norm in onze huidige maatschappij, zo constateert Cain, is extraversie.
    recensie
    Verandermanagement
    30 augustus 2012
    Bianca Buts
    3-5 minuten leestijd
    Wie kijkt er naar zichzelf of naar zijn eigen rol als je niet tevreden bent over het verloop van een situatie? Ben je bereid je eigen rol ter discussie te stellen als je je groen en blauw ergert aan je collega? Hoe vaak zeg je dat eerlijkheid een kernwaarde voor je is en hoe vaak ben je écht eerlijk?' 'Allemaal vragen waarmee ik in mijn hoofd zit na het lezen van het boek 'Doorbreek de cirkel!' van Arend Ardon.
    recensie
    Non-profit
    30 augustus 2012
    Aart G. Broek
    3-5 minuten leestijd
    Het vraagteken in de titel van Rienk Goodijks boek had weggelaten mogen worden. Bestuurlijk toezicht in semipublieke organisaties faalt veelvuldig. Dat is dan ook de voedingsbodem van Goodijks studie. Hij zoekt naar verklaringen voor dat falen van toezichthouders, zoals de ondertitel kenbaar maakt. Het belang van het boek schuilt echter in de handreikingen die Goodijk vervolgens geeft om dat falen te beperken. De titel had dit wel mogen kenbaar maken. De lading wordt beter gedekt met: 'Falend toezicht in semipublieke organisaties. Zoeken naar verklaringen en oplossingen'.
    recensie
    Projectmanagement
    23 augustus 2012
    Joost Naafs
    3-4 minuten leestijd
    'Het boek 'Projectmanagement' gaat over projectmatig werken', aldus de eerste zin in het Woord vooraf van dit boek van Roel Grit. Voor mij niet bepaald een openingszin die me direct enthousiast maakt. Grit kiest voor een heel brede benadering van het onderwerp: een sterkte en een zwakte.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden