OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 704 van 19.511 resultaten
    recensie
    Coaching en trainen
    19 september 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Met 'The skilled facilitator' biedt Schwarz een gedegen handboek ten behoeve van het faciliteren, ongeacht of je manager, consultant, coach of trainer bent. Het boek is gebaseerd op een set van kernwaarden, aannames en principes opgezet vanuit een systeembenadering. De premisse van dit boek is dat het proces van faciliteren een positieve bijdrage levert aan de prestaties van het team.
    recensie
    Algemeen management
    18 september 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Managers worden verleid tot veel halve waarheden. In 'Hard Facts, Dangerous Half-Truths, and Total Nonsense' worden heel wat heilige huisjes en conventionele wijsheden afgebroken of ter discussie gesteld. Jeffrey Pfeffer en Robert Sutton pleiten voor een werkwijze gebaseerd op 'feiten': Evidence Based Management. Niet de zoveelste managementtrend, maar een manier van denken en doen die toekomst en realiteit goed verbindt. Niet het 'nieuwe' zou centraal moeten staan, maar de zoektocht of iets 'waar' is. Een uitstekend boek voor alle betrokkenen in een organisatie die geïnteresseerd zijn in het doorbreken van patronen.
    recensie
    Financieel management
    18 september 2012
    Joost Naafs
    2-3 minuten leestijd
    'Basisboek bedrijfseconomie' viert (bijna) z'n 25-jarig jubileum. Vanaf 1988 verschenen er negen drukken. Zelf leerde ik 'het vak' (financieel management) met de vierde druk van 1995. Inmiddels zijn we dus bij druk 9 en is er natuurlijk wel wat veranderd. Maar opvallend is toch wel de grote mate van continuïteit bij dit boek, met name wat betreft de indeling en de duidelijke en overzichtelijke presentatie van de leerstof. De hoofdindeling van het boek is altijd ongewijzigd gebleven.
    recensie
    Marketing
    18 september 2012
    Mariska Fennema
    John Hegarty, auteur van 'Hegarty over reclame', is van oorsprong een creative director en één van de oprichters van het bekende internationale reclamebureau BBH (Bartle Bogle Hegarty). De ondertitel van zijn boek luidt: 'Een idee transformeren tot magie', wat volgens de auteur het kenmerk is van het succesvolste werk van BBH. Dit boek is het verhaal over zijn loopbaan in de reclame met daarbij een reflectie op reclamecampagnes en de succesfactoren daarvan. Het biedt een interessante inkijk in de ontwikkeling van de reclamewereld vanaf circa de zeventiger jaren tot heden en zet de huidige ontwikkelingen in perspectief.
    recensie
    Strategisch management
    18 september 2012
    Jefte de Bruin
    'Groeimodellen' gaat, zoals de naam doet vermoeden, in op hoe organisaties nieuwe business kunnen creëren. Anders dan andere boeken over dit onderwerp tracht 'Groeimodellen' de nadruk te leggen op het 'hoe' van deze vraag. De auteurs stellen ten doel de lezer te inspireren aan de hand de eigen adviespraktijk. Het resultaat is een frisse mix van bestaande modellen en een eigen model: het Businessmodelwiel, dat bestaat uit 12 submodellen.
    recensie
    Reclame en verkoop
    18 september 2012
    Veerle Blajic-Kik
    2-3 minuten leestijd
    Een boek over alle aspecten van klantencontact. Fijn! Na zes jaar zelf in klantencontact te werken, meen ik er wat over te kunnen zeggen. Mijn ervaring valt echter in het niet in vergelijking met die van Jos Mittelmeijer, die zijn kennis in 'Klantcontact voor Dummies' met ons deelt. Hij leidt de lezer door (open) deuren en legt uit wat zich daarachter bevindt. De typische 'Voor Dummies'-stijl maakt het overzichtelijk en gemakkelijk te hanteren.
    recensie
    Economie
    18 september 2012
    Marjolein Boeren-Hermans
    3-4 minuten leestijd
    'DE CRISIS' is al enkele jaren een substantieel onderdeel van de economische berichtgeving. Vele boeken over oorzaak en oplossing zijn intussen op de markt verschenen. De meesten daarvan richten zich op de vraag hoe we het geld anders zouden moeten verdelen en beheersen. Bovendien heeft iedereen een mening over hoe de politieke agenda zou moeten worden ingericht ten gunste van die verdeling. 
    recensie
    Marketing
    14 september 2012
    Eric van Arendonk
    Door de ondertitel; 7 stappen & 19 praktijkvoorbeelden van Crowdsourcing, belooft 'De C2B revolutie' een heel praktisch boek te zijn. Heel klein staat ook nog vermeld dat de redactie gevoerd is door Rogier van Kralingen, bekend om zijn praktische boeken. Je zou vermoeden dat dat wel goedkomt, en dat komt het ook. Dit boek is een zeer praktisch boek wat alle ins en outs op het gebied van crowdsourcing beschrijft en toelicht.
    recensie
    Werk en loopbaan
    14 september 2012
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Wie al onder de indruk was van het boek 'Business model generatie', zal opnieuw versteld staan van de rijkdom aan informatie die 'Business Model You' biedt. Was het eerste boek gericht op de business, het tweede boek gaat over persoonlijke ontwikkeling. 'Een methode om je carrière opnieuw uit te vinden op één A4-tje', zoals de auteurs Timothy Clark, Alexander Osterwalder en Yves Pigneur het stellen.Wederom een inspirerend boek dat fraai is vorm gegeven en uitnodigt tot handelen.
    recensie
    Coaching en trainen
    14 september 2012
    Jasper van Dorp
    3-4 minuten leestijd
    Doordat Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) zo effectief is in veranderingsprocessen, is het een geliefd instrument bij coaching. Het boek 'Coachen met NLP voor dummies' van Kate Burton is bedoeld als inleiding voor mensen die interesse hebben om NLP-coach te worden, of NLP-technieken willen gebruiken in hun bestaande coachings- of managementrol. Burton is zelf een NLP Master Coach en heeft jarenlange ervaring als coach in de bedrijfscommunicatie en IT.
    recensie
    Projectmanagement
    14 september 2012
    Bertrand Weegenaar
    Een App voor een smartphone, een game voor een iPad. Het zijn voorbeelden van IT-projecten waarvan er dagelijks duizenden starten. Projecten die snel klaar moeten zijn en binnen een strak budget. Ze worden uitgevoerd door kleine teams met grote autonomie en in direct contact met de opdrachtgever om precies dat te bouwen wat de opdrachtgever vraagt. Een populaire projectmethode hiervoor is Scrum. Interessant is dat Elizabeth Woodward, Steffan Surdek en Matthew Ganis met het schrijven van 'A practical Guide to Distributed Scrum' de methode meteen in praktijk brachten!
    recensie
    Advisering
    14 september 2012
    Rob van Nes
    Een interessante lezing van René Boender was de aanleiding voor het lezen van zijn boek 'Great to Cool'. Al snel bekroop mij daarbij het bioscoop/boek-gevoel. Moet je de film zien als je het boek hebt gelezen en/of andersom.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    14 september 2012
    Marjolein Boeren-Hermans
    Lastige gesprekken zijn een dankbaar onderwerp voor communicatietrainingen. Gerelateerd aan werk kun je dan denken aan een ontslaggesprek, een functioneringsgesprek of een beoordelingsgesprek. Als leidinggevende dien je in dit soort gesprekken rekening te houden met de persoon die tegenover je zit, maar ook met je eigen drijfveren, emoties en gewoontes. In 'Hoe zal ik het zeggen? Lastige gesprekken op het werk' van Berend Schilder krijg je uitleg over de werking van dit soort interacties en allerlei tips en handvatten om ermee om te gaan. Als je al veel trainingen hebt gevolgd, bestaat het gevaar dat de voorbeelden en toelichtingen in het boek oppervlakkig en logisch zijn. Míjn advies: neem dan één van je eigen gesprekken op, en lees dan nóg een keer dit kleine boekje door. De kracht zit hem in de eenvoud.
    recensie
    Psychologie
    RQ
    14 september 2012
    Jan Jacob Bos
    Wie slim is zorgt dat hij een hoog RQ (risico quotiënt) krijgt. Je hoeft namelijk geen hoog IQ te hebben om een hoge risico-intelligentie te ontwikkelen. Dylan Evans laat zien dat je met een hoog RQ wel slimme beslissingen kunt nemen. Hij vertelt ook nog eens hoe je je RQ kunt verhogen. Met succesverhalen van de beursvloer, paardenraces maar ook uit het dagelijks leven klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn. Een kritische blik.
    recensie
    13 september 2012
    Joost Naafs
    Scholieren en studenten, maar zij zeker niet alleen, gaan bij het schrijven van een werkstuk er nogal eens vanuit dat hoe meer er op papier staat, des te beter het (cijfer) wordt. De verleidingen van de vele informatie op het internet zijn moeilijk te weerstaan en de stelregel 'schrijven is schrappen' wordt genegeerd. In 'Rapportagetechniek' beschrijven Rien Elling, Bas Andeweg, Jaap de Jong en Christine Swankhuisen hoe je met je tekst je doel bereikt.
    recensie
    Marketing
    13 september 2012
    Eric van Arendonk
    Marketing voor hbo-onderwijs, dat is de beoogde doelgroep van 'Modern marketingmanagement' van de hand van Gert-Jan Scheers. Het boek zit goed in elkaar en is eindelijk een keer niet volgens het aloude marketingplanningsmodel ingedeeld, maar gewoon per onderwerp.
    recensie
    Economie
    13 september 2012
    Pierre Spaninks
    3-4 minuten leestijd
    De economie is ontspoord, vindt Tomáš Sedlácek. Niet alleen de reële economie maar ook de economie als wetenschap. Tegenover de bestaande economie van rijk en arm stelt hij De economie van goed en kwaad. De bronnen daarvoor vindt hij niet in de wiskunde en de econometrie maar in de literatuur en de kunst. ‘Economie is geen waardenvrije wetenschap, maar een product van onze beschaving.’
    recensie
    Verandermanagement
    13 september 2012
    Jan Jacob Bos
    'Vierkante Wielen' is het verhaal van een grote ommekeer bij NedTrain. Prachtig verwoord, persoonlijk en aangrijpend soms. De resultaten mogen er ook zijn: met minder mensen meer doen, veiliger werken en betere kwaliteit leveren. Zou Arie van As dé succesformule gevonden hebben waarmee u ontspoorde organisaties weer op de rails zet?
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    13 september 2012
    Jan Jacob Bos
    Bij sollicitatiegesprekken gaat het erom dat bepaald kan worden of de kandidaat in de organisatie past. Bij Google is men altijd op zoek naar creatieve mensen, daar past een eigenzinnige vraagstelling goed bij. Het gaat bij de raadsels in 'Ben jij slim genoeg om voor Google te werken?' niet om het 'juiste' antwoord, maar hoe de kandidaat reageert op de vraag. Zijn het alleen creatieve raadsels of kan dit boek ook helpen om op een creatieve manier sollicitatiegesprekken te voeren voor een betere kandidaatselectie?
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    12 september 2012
    Jan Boerstra
    Waarin onderscheidt de succesvolle manager zich van zijn minder fortuinlijke collega's? Zijn het de omstandigheden, gaat het om persoonlijkheid of is het een combinatie van beide? Volgens Heike Bruch en Sumantra Ghoshal toont het verschil zich vooral in de doelgerichtheid en daadkracht van de manager zelf. In 'A bias for action' ontrafelen ze elementen van persoonlijk succes als wilskracht, focus en, energie en keuzevrijheid.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden