OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 701 van 19.511 resultaten
    interview
    Organisatiekunde
    31 oktober 2012
    Pierre de Winter
    11-16 minuten leestijd
    Manon Ruijters is een rising star in Nederland op het gebied van leren in organisaties. Dit jaar heeft ze twee boeken gepubliceerd, waarvan met name de Canon van het leren veel succes oogst. Gesprek met een leergoeroe in opkomst die op school grote moeite had met leren.
    recensie
    Organisatiekunde
    31 oktober 2012
    Johan Bel RM
    2-3 minuten leestijd
    Zodra 'Duurzaam ondernemen waarmaken' van Rob van Tilburg, Mara Francken, Rob van Tulder en Andrea de Rosa uitkwam heb ik het direct besteld. Ons marketingbureau adviseert bedrijven op het gebied van duurzame marketing, dus dit leek me een uitgelezen kans om mijn kennis op dit terrein te vergroten. En daarin ben ik niet bedrogen uitgekomen.
    recensie
    Economie
    31 oktober 2012
    Wardy Poelstra
    Veel te lachen valt er normaal gesproken niet over de financiële crisis. Maar het boek van financieel journalist Michael Lewis, 'Boomerang: Travels in the New Third World' bevat hilarische passages, hoe treurigstemmend de bevindingen van de auteur op zichzelf ook zijn.
    recensie
    Mens en maatschappij
    30 oktober 2012
    Wardy Poelstra
    'De wil van technologie': de titel van het nieuwe boek van Wired-medeoprichter Kevin Kelly is al prikkelend. Want hoe kan technologie, immers iets levenloos zonder bewustzijn, een eigen wil hebben? Kelly legt het uit in een vuistdik boek waarin de geschiedenis – en de toekomst – van technologie op een originele maar controversiële manier uit de doeken wordt gedaan.
    interview
    Leiderschap
    30 oktober 2012
    Bert Peene
    6-9 minuten leestijd
    Vernieuwingsprocessen in kennisintensieve organisaties verlopen vaak moeizaam en leiden zelden tot het beoogde resultaat. Volgens Paul Kloosterboer komt dat doordat managers en professionals al snel in een loopgravenoorlog belanden die op z’n best een ‘verloren strategie’ oplevert: een waardevolle strategie die echter onvoldoende (h)erkenning vindt en niet doordringt tot de mainstream. In 2011 promoveerde hij op dit uitdagende onderwerp. Kort geleden verscheen de handelseditie van zijn proefschrift: Van Waarnemen naar Waarmaken.
    recensie
    Advisering
    30 oktober 2012
    Dick Bos
    3-5 minuten leestijd
    'Aansturen of aangestuurd worden, leidinggeven of leidingnemen!' zomaar een paar begrippen die in 'Leidingnemen' van Jan Willem van den Brink en Maarten van Os terloops aandacht krijgen. In dit boek wordt uit de doeken gedaan dat het niet louter gaat om het uitvoeren van een programma- of projectopdracht, maar dat het vooral gaat om in samenspraak met de opdrachtgever de beste resultaten voor beide partijen te bereiken. Een zeer prettig geschreven boek en waardevol voor hen die betrokken zijn bij projecten en programma's.
    recensie
    Algemeen management
    26 oktober 2012
    Henk den Uijl
    3-5 minuten leestijd
    André de Waal geeft u in 'What makes a high performance organization' vijf handvatten en een heleboel praktijkvoorbeelden om inspiratie op te doen om uw organisatie om te toveren tot een High Performance Organization. Uit het onderzoek dat De Waal heeft gedaan blijkt dat niet strategie of inhoud uw organisatie significant vooruit stuwen, maar uw managementvaardigheden. De vijf vaardigheden of aspecten zijn management quality, employee quality, openness & action orientation, long-term orientation en continued improvement & renewal. De vraag voor de manager bij deze vijf elementen is steeds: hoe zorg ik er voor dat mijn organisatie in dit raamwerk past?
    recensie
    26 oktober 2012
    Maarten Fijnaut
    Een handboek over wat de juiste manier is om kinderen op te voeden? Ja en nee. Een boek dat handvatten biedt voor ouders die op zoek zijn naar een 'andere' manier van opvoeden? Dat zeker! 'Eigen-aardig opvoeden' beschrijft op luchtige en ongedwongen manier een wijze van opvoeden die volledig aansluit op de aard van het kind. In dit boek worden ouders gemotiveerd om de manier van opvoeden aan te sluiten op het 'type' kind. Hierbij worden de persoonlijkheidstypen van MBTI gehanteerd. Na het lezen van dit boek van Paul en Barbara Tieger krijgt de lezer behoefte aan meer informatie en dat is precies wat goed en minder goed is aan dit boek.
    interview
    Marketing
    24 oktober 2012
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Klinkt mooi, een klanttevredenheidcijfer van een acht. Maar feitelijk koop je er niets voor, want zo stelt Jean-Pierre Thomassen in De Customer Delight Strategie, voor twintig eurocent minder loopt de klant naar de concurrent. Alleen negens en tienen voldoen. ‘Het draait om de combinatie van operational excellence en customer intimicy.’
    recensie
    Leiderschap
    24 oktober 2012
    Peter de Roode
    In dit zeer prettig leesbare boek krijgt de lezer een uitstekend beeld van de mogelijkheden die het vertellen van verhalen binnen een organisatie kan opleveren. Verhalen beschrijven niet alleen de werkelijkheid, je kunt die er ook mee creëren. Storytelling is zeker niet nieuw, maar langzamerhand begint de waarde ervan in organisaties door te dringen. In 'No story no glory' doet Theo Hendriks zowel het belang van het vertellen van verhalen als ook de wijze waarop je verhalen vertelt, uit de doeken.
    recensie
    Projectmanagement
    24 oktober 2012
    Carla Verwijs
    Projectmanagers zijn kenniswerkers, net als de meeste (zoniet alle) projectleden. Toch wordt in een project niet altijd stil gestaan bij het aspect 'kennis' en het managen daarvan. Steven de Groot en Dilyana Simons zien hierin een gat in de projectmanagementliteratuur, dat ze dichten in 'Kennismanagement in projecten'. Dit boek is bedoeld voor project- en programmamanagers, alsmede leiders van projectenorganisaties.
    recensie
    IT-management / ICT
    24 oktober 2012
    Nico de Meester
    'There is an app for everything.' De stormachtige opkomst van smartphones, tablets en apps luidt het post-pc tijdperk in. 'Het App-effect' geeft een heldere samenvatting van de recente technologische ontwikkelingen en kijkt vooruit naar de manier hoe ons informatiegedrag en de samenleving zal veranderen.
    recensie
    23 oktober 2012
    Perry Oostrum
    De laatste twintig jaar is veel veranderd in filosofisch Nederland. Ooit was wijsbegeerte in de lage landen vooral een academische bezigheid. Filosofen keken jaloers naar landen als Frankrijk en Duitsland waar hun collega's een belangrijke rol speelden in de publieke arena. Nu is dat hier wel anders. Kranten, tijdschriften, radio- en televisieprogramma's besteden inmiddels volop aandacht aan de filosofie. Filosofen verschijnen met regelmaat in de media om hun mening te geven over actuele kwesties. Frank en Maarten Meester, zelf publieksfilosofen, nemen de lezer in 'Meesters in het hier en nu' mee door de filosofie van het hier en nu. Als broers twisten ze over het nut van filosofie, over het wijsgerig werk dat de laatste jaren is verschenen en over de manier waarop dat aan de man wordt gebracht.
    recensie
    22 oktober 2012
    Perry Oostrum
    2-3 minuten leestijd
    Sinds een jaar of tien wordt in Nederland een verwarde discussie gevoerd over de nationale identiteit. Die discussie heeft niet veel opgeleverd. Tal van neonationalistische policiti en columnisten hebben ons met grote stelligheid verzekerd dat die nationale identiteit daadwerkelijk bestaat en zelfs wordt bedreigd door ernstige gevaren. 
    recensie
    Algemeen management
    18 oktober 2012
    Jeroen Medema
    'We onderhandelen steeds vaker, maar dat gaat niet iedereen makkelijk af. Onderhandelen is een van de moeilijkste vaardigheden.' Dit is een van de eerste zinnen in het boek van George van Houtem, die meteen weergeeft waarom eigenlijk iedereen zich in de wereld van het onderhandelen zou moeten verdiepen. Zelf kwam ik voor het eerst bewust in aanraking met het vak onderhandelen tijdens mijn studie. Daar leerde ik al dat wij eigenlijk continu bezig zijn met onderhandelen. Of het nu is tijdens het afsluiten van een lening bij de bank, of over arbeidsvoorwaarden bij je nieuwe baan, of over wie vandaag thuis weer de afwas doet, we zijn er altijd mee bezig. Toch zijn er maar weinig mensen die hier echt bewust mee omgaan. En daar zit de grote kracht van 'De dirty tricks van het onderhandelen'.
    recensie
    Strategisch management
    18 oktober 2012
    Louis Thorig
    4-5 minuten leestijd
    'Orkestratie van Effectuation' van Thomas Blekman en Rosemarie Konijnenburg is een vervolg op Blekmans eerdere 'Corporate Effectuation'. Effectuation is een denkmodel dat krachtig en weerbarstig kan zijn. Je krijgt het niet zomaar intuïtief onder de knie.
    nieuws
    Verandermanagement
    17 oktober 2012
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    ‘Veel mensen willen anderen veranderen. Er is veel te veel ambitie op dat terrein!’ Léon de Caluwé heeft de stemming er meteen in bij het boekevent Verandertools. ‘Eerst stond het uitgangspunt van de interventionist centraal, nu gaat het ook steeds meer over wat er gebeurt met mensen die veranderen.’
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    16 oktober 2012
    Joost van Driessen
    Docenten aan de Vlaamse Vlerick Management School brengen regelmatig publicaties uit onder de naam 'Essentials'. De belofte van de Vlerick-auteurs is fors: Met 'Essentials' word je een succesvol manager in een handomdraai! De professoren Marc Buelens en Herman van den Broeck hebben in deze reeks een boek over het onderwerp Beslissen geschreven. De lezer zou dus na het doornemen van de 160 pagina's een succesvol beslisser moeten zijn.
    recensie
    Strategisch management
    15 oktober 2012
    Rob Beltman
    3-4 minuten leestijd
    Het is zonneklaar dat bedrijven worstelen met het geven van een goed plek aan de klant. Aan de ene kant is deze steeds mondiger en kritischer, en aan de andere kant is hij steeds ‘socialer’ en geneigd tot participeren en cocreëren. Succesvol innoveren is ook geen sinecure, zo blijkt uit de lage succesratio’s die stelselmatig gerapporteerd worden. Sjors van Leeuwen combineert deze beide gegevens tot een managementboek dat u helpt klantgestuurd te innoveren: Klant in de driver’s seat.
    column
    Leiderschap
    15 oktober 2012
    Mirella Visser
    2-3 minuten leestijd
    Door de val van het kabinet is de invoering van de Wet Bestuur en Toezicht hoogstwaarschijnlijk uitgesteld tot 1 januari 2013. Grossiers in commissariaten hebben extra tijd om hun ontslagbrieven te schrijven, terwijl de trappelende nieuwkomers nog even geduld moeten hebben. Wanneer gaat de benoemingencarrousel draaien?

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden