OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 692 van 19.530 resultaten
    recensie
    Psychologie
    18 januari 2013
    Marjolein Boeren-Hermans
    Wie psychische klachten ervaart na het doormaken van een trauma hoeft zich tegenwoordig gelukkig niet meer 'groot te houden'. Er is veel kennis en ervaring en de behandeling van PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis) is inmiddels goed onderbouwd en ingebed in de psychiatrie. Maar de focus ligt daarbij vaak op het behandelen van de negatieve effecten van het trauma. In het boek 'De kracht van tegenslag' bepleit Stephen Joseph om vooral ook vanuit de in opkomst zijnde 'positieve psychologie' naar de ervaringen te kijken. Het is een toegankelijk, vlot geschreven pleidooi dat op zichzelf al een verfrissend, hoopvol tegengeluid geeft.
    achtergrond
    Algemeen management
    18 januari 2013
    Pierre Pieterse
    6-9 minuten leestijd
    Modellen zijn er in alle soorten en maten. Van de strikt zakelijke managementmodellen en wellevende psychologie modellen tot welhaast exotische modellen voor werkvormen. Allemaal hebben ze gemeen dat ze een werkelijkheid proberen te verstillen om van daaruit de pas er weer in te zetten. Of zelfs te accelereren. Vier modellenboeken langs de meetlat!
    opinie
    Algemeen management
    18 januari 2013
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en organisatieverandering aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Wat is haar top 3 van managementboeken?
    achtergrond
    Coaching en trainen
    17 januari 2013
    Justin van Lopik
    5-7 minuten leestijd
    Volgens de kalender van de Maya’s zou de wereld op 21 december 2012 ten einde zijn gekomen. Dat is dus niet gebeurd. Een voorbode was eigenlijk al de verkoop van kalenders voor 2013. Die zette als altijd krachtig in en ging vervolgens gestaag door! Om het heuglijke voortbestaan van de wereld te vieren, leggen we vier scheurkalenders langs de meetlat. Twee bewezen succesverhalen, te weten de (beroemde) Coachingskalender, en de (even beroemde) Inspiratiekalender van Covey. En daarnaast twee nieuwe uitgaven met een veelbelovende insteek: de Complimentenkalender en de kalender Over win en groei.
    nieuws
    Coaching en trainen
    17 januari 2013
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    ‘Je kunt filmfragmenten op veel verschillende manieren bekijken, wat ze erg geschikt maakt voor coaching.’ Rozemarijn Dols en Belia van den Berg vertellen hoe je film inzet in De coach als regisseur. Zij presenteerden gisteren hun boek in een filmische omgeving: in het nieuwe filmmuseum EYE, met uitzicht over het Amsterdamse IJ.
    recensie
    Personeelsmanagement
    17 januari 2013
    Brigitte Koehler
    1-2 minuten leestijd
    Ziekteverzuim van werknemers kost bedrijven geld. Veel geld. Het thema ziekteverzuim is dan ook een belangrijk thema voor ondernemers en HR-professionals. Met het boek 'Mijn medewerker is afwezig. Wat nu? Absenteïsme in uw onderneming: 50 vragen en antwoorden' krijgt u daadwerkelijk antwoorden en adviezen om ziekteverzuim te herkennen maar vooral ook om ziekteverzuim te voorkomen.
    recensie
    Organisatiekunde
    16 januari 2013
    Martin Walraven
    2-3 minuten leestijd
    In 'Van kiem tot kracht' beschrijven 'practioners' van de waarderende benadering voor persoonlijke ontwikkeling en organisatieverandering, onder redactie van Saskia Tjepkema en Luc Verheijen, hoe zij duurzame veranderingen in mensen en organisaties realiseren. In een aantal praktijkverhalen, theoretische bespiegelingen en verrassende intermezzo's geven de schrijvers een positieve en energie gevende aanvulling op de traditionele veranderaanpakken. En die aanvulling is wat mij betreft van harte welkom in tijden van crisis.
    recensie
    Economie
    16 januari 2013
    Wardy Poelstra
    Scenarioplanning is al jaren een beproefd instrument waarvan vooral grote bedrijven gebruikmaken bij het vaststellen van hun langetermijnstrategie. In het boek 'City strategy' wordt dit instrument ingezet voor 'het ontwikkelen van een robuuste toekomststrategie voor stad en regio', zoals de ondertitel luidt. Auteurs Michiel de Vries en Ingrid van Hanswijk Pennink laten zien hoe je dit kunt doen aan de hand van de casus Rotterdam, waar ze zelf als procesbegeleiders een dergelijke strategie hebben helpen vormgeven.
    recensie
    Algemeen management
    16 januari 2013
    Arie Buvens
    4-6 minuten leestijd
    Het thema kosten van de zorg baart iedereen zorgen en de tot nu toe genomen maatregelen zijn nog te weinig effectief. Dit roept de vraag op of de nagestreefde maatregelen, zoals kostbare zorg op oudere leeftijd, wel echt gewenst zijn. Doel van 'Captains of Medicine' van Paul Wormer is om een aantal vooraanstaande artsen diepgaand te bevragen over wát ze doen en waaróm ze doen wat ze doen. 
    recensie
    Ondernemen
    16 januari 2013
    Dick Bos
    Deze keer wel een heel gelukkige hand gehad in het kiezen van boeken om te recenseren. Wat een ontzettend leuk boek om te lezen 'Ondernemen met lef' van Arko van Brakel. In het boek komt een aantal mensen aan bod die op hun unieke manier het gemaakt hebben en dat met de lezer willen delen. Niet elke schrijver spreekt aan, maar er zitten zeer veel interessante zienswijzen verborgen in de bijdragen. Zeker lezen dus!
    recensie
    Coaching en trainen
    16 januari 2013
    Marjolein Boeren-Hermans
    3-4 minuten leestijd
    'In actiemetaforen betekent emotional erousal een thrillmoment, een kippenvelmoment dat je cliënt, en soms jijzelf ook samen met hem, ervaart. Het is een staat van verassing, van verbazing soms. Een moment van zich even helemaal begrepen voelen, maximale herkenning.' 
    interview
    Algemeen management
    16 januari 2013
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Begin februari prijkt Menno Lanting op de cover van Managementboek Magazine, om de verschijning De slimme organisatie, het derde deel uit de Lanting-trilogie, groots aan te kondigen. Indachtig het centrale thema van dat boek hier alvast enige krenten uit de pap. ‘De toegevoegde waarde van kennis delen is vele malen groter dan het risico. Kennis is niet langer macht, kennis delen is macht.’
    recensie
    Coaching en trainen
    15 januari 2013
    Amber Zwartbol
    'Het Coachingstechnieken Boek' is een uitgebreid naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in coaching. Of je nou al werkzaam bent als coach, je als (potentieel) coachee op zoek bent naar een voor jou aansprekende coachtechniek, je werkzaam bent als coachend leidinggevende of werkzaam bent als bijvoorbeeld loopbaanbegeleider, Susan van Ass en haar medeauteurs bieden een interessante inkijk in de coachingspraktijk van verschillende topcoaches.
    nieuws
    Algemeen management
    15 januari 2013
    Nienke van Oeveren
    4-6 minuten leestijd
    Hoe reageer je in stress? Mentaal, emotioneel of fysiek – wat is je voorkeurstijl? Sasja Dirkse-Hulscher en Angela Talen presenteren hun model tijdens een boekevent rond hun nieuwste boek ‘Mensenkennis voor managers’. Daarbij zoeken de deelnemers ook zelf uit wat hun voorkeurstijl is en oefenen in de omgang met iemand met een andere stijl. Door Peter Bosma
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    15 januari 2013
    Marjolein Boeren-Hermans
    De ander leren kennen, dat kun je op allerlei manieren doen. Het spel 'Geven en ontvangen' is een van de tools die je hierbij kunt inzetten. Of je dit nu tijdens een training doet of in een één-op-één sessie maakt niet uit, al zal de dynamiek heel anders zijn. Het spel tweezijdig: je kunt kiezen uit 30 beeldkaarten, met mooie afbeeldingen van verschillende kunstvoorwerpen. Of je kiest voor de 30 vragenkaarten. De gehele set is samengesteld en ontworpen door Deirdre Beneken genaamd Kolmer.
    recensie
    Organisatiekunde
    15 januari 2013
    Maddy Bolhuis
    Het boek 'Creashock' van Dirk De Boe heeft niet voor niks de subtitel 'Anders denken. Durven doen. Met resultaat'. Want daar gaat het in dit boek ook vooral om: het resultaat voor organisaties. Om u te blijven onderscheiden is een stimulerende ondernemingscultuur, die creativiteit en innovativiteit bij medewerkers continu uitdaagt, onmisbaar. Hoe kunt u de individuele creativiteit stimuleren en bijdragen aan het innovatieve vermogen van uw organisatie? Dirk De Boe geeft u antwoord op deze vraag met vele concrete tips en voorbeelden.
    column
    15 januari 2013
    Dirk-Jan de Bruijn
    2-3 minuten leestijd
    Eind vorig jaar brachten de prestigieuze BCG-consultants een aansprekend rapport uit. Over de contouren van een nieuw verdienmodel. Gericht op een toekomstvast welvaartsniveau van ons land. In 2030. En dat lijkt ver weg, maar over minder dan twintig jaar is het al zo ver! Waarbij we heel terecht eerst kijken hoe we met elkaar de euro’s gaan verdienen om daarna pas een discussie op te starten hoe we ze eerlijk gaan verdelen. In plaats van andersom natuurlijk!
    recensie
    Algemeen management
    14 januari 2013
    Dick Bos
    4-5 minuten leestijd
    Wat een leuk boek om te lezen is 'Ondernemen met bezieling' van Simone Nijboer! Als je er mee begint, lees je het ook in een adem uit. Het is geen omvangrijk boek, maar de wijze van schrijven en de inhoud zijn heel beeldend en spreken aan. Voor elke beginnende ondernemer of reflecterende ondernemer zitten er herkenbare onderdelen in.
    column
    Leiderschap
    14 januari 2013
    Karel Noordzij
    2-3 minuten leestijd
    ‘Je hebt het in je boek Op weg naar nieuw leiderschap over "fair process" en geeft aan wat het niet is. Een ding dat het niet is, zo schrijf je, is "arbeiderszelfbestuur instellen, waarbij een kortetermijnfocus mogelijk de langetermijnkoers uit het oog verliest".’ Aldus Bas van de Haterd die zich over deze zin verbaast in zijn open brief aan de auteur. Karel Noordzij antwoordt.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    12 januari 2013
    Nienke van Oeveren
    Business spiritualiteit is een bekend begrip, waarbij je meteen de associatie krijgt met auteur Paul de Blot die het begrip flink promoot. Maar ook op breder vlak vindt spiritualiteit zijn weg in de managementliteratuur. Denk aan boeken over leiderschap, coachen, persoonlijk geluk. Het begin van een nieuw jaar en de aftrap van de Maand van de spiritualiteit is een mooi moment om eens Stil te staan.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden