OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 690 van 19.530 resultaten
    recensie
    Financieel management
    7 februari 2013
    Nico Melkert
    3-4 minuten leestijd
    Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, zal Alex Klein hebben gedacht toen hij aan zijn boek 'De basis van bedrijfskundig financieel management' begon. In het bedrijfsleven, aldus de auteur, draait alles om getallen, cijfers en berekeningen.
    column
    Leiderschap
    6 februari 2013
    Karel Noordzij
    2-3 minuten leestijd
    In zijn boek Op weg naar nieuw leiderschap pleit Karel Noordzij voor een goed functionerend poldermodel. Bas van de Haterd vroeg hem in een eerdere brief wat daarvoor nodig is. Nieuwe instanties of een nieuw inspraakmodel?
    recensie
    Verandermanagement
    5 februari 2013
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    De vraag of een organisatiecultuur daadwerkelijk veranderd kan worden, zal wel altijd onderwerp van discussie blijven. Over de mogelijkheid culturen effectief te beïnvloeden, is de eensgezindheid groter, al dient zich dan onmiddellijk de vraag aan: hoe? Dat legt Marcella Bremer uit in Organizational Culture Change.
    achtergrond
    Algemeen management
    5 februari 2013
    Niels Klinkenberg
    7-10 minuten leestijd
    nieuws
    Marketing
    4 februari 2013
    Bertrand Weegenaar
    In december kwamen er van marketinggoeroe Seth Godin in één klap drie nieuwe boeken op de markt: The Icarus Deception. How high will you fly?, ‘V is for Vulnerable Life outside the conform zone. An ABC for Grownups’ en ‘Whatcha gonna do with that duck? And other provocations 2006 -2012’.
    column
    4 februari 2013
    Michel Hoetmer
    3-4 minuten leestijd
    Deelnemers aan een van mijn trainingen vertelden mij ooit een waanzinnig verhaal. Ze waren samen met het hele bedrijf op ‘heisessie’ geweest. Daar moesten ze allerlei malle oefeningen doen; op een gegeven moment kregen de deelnemers de opdracht muisstil te zijn en een kwartier naar een bloempot te staren. Of dat geholpen heeft? Nou nee!
    column
    2 februari 2013
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    ‘Te veel organisaties zijn buitengewoon onaangename plekken om te werken,’ aldus Manfred Kets de Vries een tijdje geleden in een interview. En volgens dezelfde INSEAD hoogleraar en leiderschapexpert moet zo’n twintig procent van de topmanagers nodig naar een psychiater. De kans is groot dat de reden hiervan ergens in het medische domein van de psychopathie lig.
    opinie
    Leiderschap
    1 februari 2013
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Margreet Twijnstra is organisatieadviseur en interim manager. Zij begeleidt organisaties om duurzame verbetering te ontwikkelen. Op basis van haar gedrags- en organisatiekundige achtergrond en ervaring hanteert zij een aanpak waarin mensen bijdragen aan resultaten. Wat zijn haar 3 topboeken?
    recensie
    Verandermanagement
    31 januari 2013
    Nienke van Oeveren
    2-3 minuten leestijd
    In dienstverlenende organisaties is iedereen gastheer (m/v) van de organisatie. De zogenaamde 'moodmakers' zijn medewerkers die daarin uitblinken: zij geven gasten een welkom gevoel en spelen in op hun behoeften. De kunst is de energie van deze moodmakers te gebruiken als inspiratiebron voor anderen. In Mood Maker laten John Hokkeling en Laura de Mar zien hoe gastvrije organisaties kunnen worden ontwikkeld en wat daarvoor nodig is. Managementboek vroeg drie lezers naar hun mening over dit boek.
    interview
    Internet en social media
    30 januari 2013
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Stond er in de titel van zijn vorige boek Het einde van winkels? nog een vraagteken, de titel van het nieuwe boek van Cor Molenaar, Red de winkel!, schreeuwt om een uitroepteken, en die staat er dan ook. Behalve beleving zullen fysieke winkels internettechnologie moeten integreren als zij overeind willen blijven. ‘De smartphone gaat de winkel redden.’
    nieuws
    Organisatiekunde
    30 januari 2013
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Piraten zijn waar revolutie op komst is. Dus de piratenvlaggen zijn gehezen! Tenminste, dat beweren Rodolphe Durand en Jean-Philippe Vergne in hun uit 2010 stammende boek ‘L’Organisation Pirate: Essai sur l’évolution du capitalisme’ dat nu ook in het Engels verkrijgbaar is, onder de titel The Pirate Organization: lessons from the fringes of capitalism.
    recensie
    Leiderschap
    29 januari 2013
    Willem Poppe
    2-3 minuten leestijd
    Een open deur is een bewering die vaak met enige stelligheid wordt geponeerd, maar die zo vanzelfsprekend is, dat deze feitelijk niet hoeft te worden gemaakt. Deze omschrijving heb ik gevonden na het lezen van 'De kracht van het compliment' door Henk Jan Kamsteeg. Met het eerste deel van de omschrijving ben ik het eens, met het tweede deel niet. Zoals Henk Jan Kamsteeg berichtte in een tweet na mijn opmerking op Twitter: 'Als het zo simpel ligt, waarom wordt het dan zo weinig in praktijk gebracht?'
    recensie
    Personeelsmanagement
    29 januari 2013
    Peter de Roode
    Met dit boek gunnen Mariël Rondeel en Joseph Kessels een blik in de keuken van ontwerpers van leertrajecten. In 'Het ontwerpboek' krijgt u een schat aan informatie, gebaseerd op zowel literatuur als praktijkinzichten. Meerdere auteurs, voornamelijk afkomstig van bureau Kessels en Smit, hebben een bijdrage geleverd, zodat er voldoende perspectiefwisseling aanwezig is. Daarnaast presenteert de redactie interviews en voorbeelden van ontwerpen op een speelse manier.
    achtergrond
    Advisering
    29 januari 2013
    Pierre Pieterse
    7-10 minuten leestijd
    Scrum is de meest recente, Beleggen een van de best verkopende (van dit moment), Boekhouden op voorhand de saaiste, en NLP de exoot te midden van zo veel managerial geweld. We hebben het hier natuurlijk over de ‘Voor Dummies’ reeks!
    interview
    Algemeen management
    29 januari 2013
    Ronald Buitenhuis
    11-16 minuten leestijd
    Hij scoort hoog op ‘Klout-score’ en ‘Kred Story’, toch vindt Menno Lanting zichzelf geen digitale extremist; meer een realist. ‘De toenemende digitalisering zorgt voor een verschuiving van macht. Tussen bedrijven en consumenten; binnen organisaties. De tijd dat we voorgeprogrammeerd opschoven in de organisatiepiramide is voorbij.’ Na de bestseller Connect! en Iedereen CEO verschijnt binnenkort deel drie van zijn trilogie: De slimme organisatie. Een gesprek over micro-multinationals, een nieuwe lost generation, de worsteling van bedrijven met nieuwe media, symmetrie van informatie en het toenemende gewicht van start-ups.
    interview
    Marketing
    29 januari 2013
    Bert Peene
    4-6 minuten leestijd
    Het is beroerd gesteld met het marketingvak. Hoewel onderzoek uitwijst dat het met de brand equity van de bekende merken wel goed zit, staan marktaandelen onder druk. Ergens doet iemand dus iets niet goed, maar wat? Voor Herman Toch is er maar één verklaring mogelijk: merken zijn niet langer belangrijk in de levens van mensen en dat kan alleen veranderen wanneer marketeers zich nieuwe paradigma’s eigen maken. In zijn boek Transformeren om te overleven legt hij uit hoe het marketingvak weer duurzame meerwaarde kan creëren.
    recensie
    Organisatiekunde
    28 januari 2013
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Dit boek zal zijn weg zeker weten te vinden als standaardwerk op het gebied van organisatieontwikkeling. De veelzijdigheid van waaruit het boek geschreven is, de inspiratie vanuit de tuinarchitectuur, de prettige stijl van schrijven, de diepgang en tegelijkertijd de relativering van veel dingen, maken dat dit boek meer dan eens geraadpleegd zal worden. Manon Ruijters en Ingelien Veldkamp zijn weliswaar kritisch op de huidige wijze van organisatieontwikkeling, maar blazen zelf nergens hoog van de toren. Het - helaas - in een iets te klein lettertype afgedrukte boek is verfrissend, maar niet voor managers bedoeld. U bent gewaarschuwd.
    recensie
    Verandermanagement
    28 januari 2013
    José Otte
    'Doen wat werkt' gaat over oplossingsgericht werken. Auteur Coert Visser legt uit wat oplossingsgericht werken is voor de manager, de coach, de adviseur en docent. Hij geeft praktische uitwerkingen en herkenbare voorbeelden.
    recensie
    Strategisch management
    28 januari 2013
    Bart Aupers
    Hoe kunnen medewerkers participeren in het proces van strategieontwikkeling? Hans Hubers schreef hierover het toepasbare boek 'Iedere medewerker strateeg'. De titel roept onvermijdelijk de vraag op: werkelijk íedere medewerker strateeg?
    interview
    Algemeen management
    28 januari 2013
    Jeroen Ansink
    12-17 minuten leestijd
    Auteur van Engelands eerste managementboek en medeoprichter van de London Business School. Charles Handy heeft het Europese managementlandschap fundamenteel veranderd. Ook al laat hij zich voornamelijk inspireren door eeuwenoude wijsheden. ‘Er is niets in mijn boeken dat niet al eerder gezegd is. Het verschil is dat het nog niet eerder is gelezen.’

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden