OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 671 van 19.538 resultaten
    recensie
    Organisatiekunde
    24 mei 2013
    Richard Steinbuch
    1-2 minuten leestijd
    Er zijn nogal wat boeken over events en beleving verschenen de afgelopen jaren. Na de dikke 'bijbel' over beleving van Pine & Gilmore (De beleveniseconomie) volgden in rap tempo titels als Imagineering, Experience Marketing en De Emocode. Waar de een bleef boeien was de ander oersaai of strandde je halverwege in de terminologie en modellen.
    recensie
    Organisatiekunde
    24 mei 2013
    Dirk Houtgraaf
    Apaches, Anonieme Alcoholisten, Al Qaida, eMule, Wikipedia: ze worden allen gerekend tot de 'zeesterren'. Dat wil zeggen organisaties zonder duidelijke centrale aansturing, gebouwd rondom een aantal (vijf) principes. Zeesterren zijn regeneratief. Dat wil zeggen, ze kunnen wel een paar poten missen en toch overleven. Sterker nog: er komen er meer voor terug en vaak dan ook nog in een aangepaste gedaante. Vergelijk dat eens met de gecentraliseerde organisaties waar wij allen deel van uitmaken, de 'spinnen'. Daar is een centrale aansturing ('de kop'). Wordt die geraakt, dan is er geen overleven meer mogelijk. En er is al zeker geen spraken van enig regeneratief vermogen.
    recensie
    Organisatiekunde
    24 mei 2013
    Dirk Houtgraaf
    1-2 minuten leestijd
    Apaches, Anonieme Alcoholisten, Al Qaida, eMule, Wikipedia: ze worden allen gerekend tot de 'zeesterren'. Dat wil zeggen organisaties zonder duidelijke centrale aansturing, gebouwd rondom een aantal (vijf) principes. Starfish (zeesterren) zijn regeneratief. Dat wil zeggen, ze kunnen wel een paar poten missen en toch overleven. Sterker nog: er komen er meer voor terug en vaak dan ook nog in een aangepaste gedaante. Vergelijk dat eens met de gecentraliseerde organisaties waar wij allen deel van uitmaken, de 'spinnen'. Daar is een centrale aansturing ('de kop'). Wordt die geraakt, dan is er geen overleven meer mogelijk. En er is al zeker geen spraken van enig regeneratief vermogen.
    recensie
    Algemeen management
    24 mei 2013
    Sonja de Bruin
    'De prooi - Blinde trots breekt ABN AMRO' van Jeroen Smit is een absoluut fascinerend managementboek. Het geeft een bijzonder kijkje in de keuken van een van de belangrijkste banken van Nederland.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    24 mei 2013
    Sonja de Bruin
    Het boek 'Manipuleren kun je leren' van Frank van Marwijk gaat over hoe je op een positieve manier andere mensen kunt manipuleren. De intrigerende titel deed mij besluiten om dit boekje te lezen; want wie wil nu niet weten hoe je kunt zorgen dat je controle krijgt over anderen.
    opinie
    Persoonlijke effectiviteit
    24 mei 2013
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    De eerste privé-praktijk van Noord-Nederland werd door Jeffrey Wijnberg in Groningen opgezet. Tot vandaag de dag is hij daar zelfstandig gevestigd als psychotherapeut. De provocatieve stijl van helpen/coachen/therapie is zijn specialiteit en hij wordt graag uitgenodigd voor workshops, seminars en lezingen. Wat leest deze psycholoog?
    recensie
    Algemeen management
    23 mei 2013
    Sonja de Bruin
    In 'En nu laat ik mijn baard staan' beschrijft Leen Zevenbergen dat de noodzaak is dat bedrijven, en dus de mensen die er werken, de ruimte krijgen om creatief te zijn, want volgens hem is creativiteit essentieel voor het voortbestaan van bedrijven. Daarnaast benadrukt hij dat, als je toch in werkende leven zo'n 40.000 uur doorbrengt op de zaak zit, je maar beter werk kunt doen dat je leuk vindt. Hij schrijft op een leuke en toegankelijk manier en met veel anekdotes. Hij is namelijk oprichter van een 15-tal bedrijven, waaronder Bolesian en Escador.
    recensie
    Leiderschap
    23 mei 2013
    Sonja de Bruin
    'De 8ste eigenschap, van effectiviteit naar inspiratie' van Stephen Covey is het vervolg op. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. In dit boek beschrijft Covey hoe je je innerlijke stem kunt ontdekken en andere mensen kunt helpen hun innerlijke stem te ontdekken.
    recensie
    Marketing
    23 mei 2013
    Nick van Loendersloot
    1-2 minuten leestijd
    'Het merk is dood, leve het merk' van Paul Stamsnijder over rebranding is een vlotgeschreven werk. Overzichtelijk ingedeeld in 7 heldere hoofdstukken en voorzien van praktische tips. 'Mislukking of meesterwerk' is de pretentieuze ondertitel en geeft aan dat de schrijver bombastisch taalgebruik bij vlagen niet schuwt.
    recensie
    Marketing
    23 mei 2013
    Max Kohnstamm
    2-3 minuten leestijd
    Ruud Frambach en Peter Leeflang behoren tot de bekendste en actiefste marketingwetenschappers in Nederland. Gelukkig beperken hun activiteiten zich niet tot de marketingwetenschap, zij staan ook met een been in de marketingpraktijk. Zo maken zij samen deel uit van de adviesraad van het succesvolle marketingadviesbureau Science & Strategy. De ervaringen die zij daar hebben opgedaan vormden een belangrijke inspiratiebron bij het schrijven van 'Marketing aan de top'.
    recensie
    Marketing
    23 mei 2013
    Sven Kuipers
    1-2 minuten leestijd
    De titel 'Groundswell' is de term die Li en Bernoff geven aan de trend waarin mensen gebruik maken van technologieën om datgene te krijgen dat ze eerder van elkaar kunnen krijgen dan van bedrijven. Denkt u aan eerlijke productbeoordelingen, vergaande adviezen in productgebruik; dat soort ontwikkelingen. Het is het gevolg van de onbedwingbare neiging van mensen om met elkaar te willen spreken, te binden.
    recensie
    Organisatiekunde
    23 mei 2013
    Max Kohnstamm
    1-2 minuten leestijd
    Internal branding is 'hot'. En terecht, want het is een belangrijk onderwerp. Voor dienstverlenende organisaties zelfs cruciaal. Want een organisatie kan wel hard tegen de buitenwereld roepen waar zij voor staat, maar als de werknemers de merkwaarden niet waar maken, zal het effect nihil zijn. Dus moet eerst met interne communicatie en het opstellen van allerlei regels aan de werknemers duidelijk gemaakt worden waar het merk voor staat en wat dat voor de werkhouding betekent.
    recensie
    Financieel management
    23 mei 2013
    Mady Meijer
    'Waar doen ze het van' is geschreven door Drs. Ing. Erica Verdegaal. Het boekje zou de lezer wegwijs maken in het rijk der rijken. Hoe wordt je rijk en hoe blijf je dat ook…
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    23 mei 2013
    Marjolein Boeren-Hermans
    2-3 minuten leestijd
    De titel van dit boekje, 'Uitblinken! Hoe hoog kan jouw lat', is duidelijk: hier krijg je handreikingen meer effectief te zijn, op te vallen, je doelen te halen. Dat gebeurt ook, op een clichématige wijze bijna. En daarin schuilt de kracht: Ineke Walravens zegt weinig nieuws, maar wel op een manier dat je als vanzelf in beweging komt en alle clichés met frisse ogen gaat bekijken. In haar voorwoord zegt de auteur zelf: 'Alles wat aandacht krijgt groeit. Energie volgt intentie'. Uitblinken krijgt in dit boek aandacht en door het als een proces te benaderen, brengt de auteur succes krijgen ineens verrassend binnen handbereik.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    WIJ
    23 mei 2013
    Sonja de Bruin
    De inhoud van 'WIJ' van Remco Claassen is zo verrassend eenvoudig dat ik mij afvraag hoe het komt dat dit boek niet eerder is geschreven. 'WIJ, de psychologie van het gunnen' is, na 'IK', het tweede boek van Remco Claassen. Het eerste hoofdstuk is een samenvatting van het IK-boek. Dat is prettig voor mensen die het niet gelezen hebben, maar bijna 70 bladzijden herhaling voor degene die het wel hebben gelezen, vind ik echt te lang. Maar dat is ook het enige minpunt van het boek.
    recensie
    Algemeen management
    23 mei 2013
    Sonja de Bruin
    In 'Intensieve menshouderij' van Jaap Peters en Judith Pouw wordt een prachtige en goed onderbouwde parallel getrokken tussen de intensieve veehouderij en hoe (sommige) organisaties op soortgelijke manier omgaan met mensen en de maatschappij. Vervolgens wordt ingegaan op de biologische veehouderij en hoe we hiervan kunnen leren.
    recensie
    Organisatiekunde
    23 mei 2013
    Sonja de Bruin
    1-2 minuten leestijd
    Soms heb je boeken die je meteen boeien en soms zijn er boeken waar je doorzettingsvermogen alsnog wordt beloond. 'Bezieling en Kwaliteit in Organisaties' van Daniel Ofman is er eentje uit de laatste categorie. 
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    23 mei 2013
    Birgit Smit
    Kent u dat gevoel dat u ondanks alle inspanningen nooit uw doel bereikt? Volgens het boek 'Een gouden toekomst' kan het zomaar zijn dat u de ladder tegen de verkeerde muur heeft staan. Erik Smitshuis nodigt u in een vlot geschreven, fictief verhaal uit om 7 sleutels te volgen en uw droom in vervulling te laten gaan. Wellicht ontdekt u aan het einde van het boek dat u uw ladder toch maar beter kunt verplaatsen.
    recensie
    Marketing
    22 mei 2013
    Martin Danko
    Over merken en branding zijn bijzonder veel boeken verschenen. Logisch, want het wordt steeds moeilijker voor merken om zich te onderscheiden in de niet aflatende stroom van producten en boodschappen die dagelijks over ons als consumenten wordt uitgestrooid. Het onderwerp is populair, maar veel boeken verzanden in (semi-) wetenschappelijke gemeenplaatsen over de theorie achter het merk.
    recensie
    Coaching en trainen
    22 mei 2013
    Dick Bos
    2-3 minuten leestijd
    'Wandel je wijzer, stad en natuur als coach' van Aat van der Harst is een bijzonder boek. Op een aansprekende wijze laat de auteur je beseffen hoe je door een stad of je directe omgeving kunt wandelen. Als je je bewust bent van je wijze van wandelen ervaar je meer, zie je meer! Het deed mij glimlachen toen ik mij bewust werd van mijn wijze van wandelen. Absoluut een leuk boek om te lezen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden