OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 665 van 19.545 resultaten
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    4 juli 2013
    Birgit Smit
    3-4 minuten leestijd
    Het boek '100% puur jij, altijd en bij iedereen' is een autobiografisch verhaal van Judith Webber en Pauline Sibbel. Om en om nemen de auteurs u mee in hun persoonlijke ontwikkeling en de relatie die ze met zichzelf hebben. Zij menen dat u pas een liefdevolle relatie met anderen kunt aangaan als de relatie met uzelf goed is. Door een kwetsbare opstelling en openlijk bespreken van hun eigen angsten en onzekerheden proberen de auteurs u te inspireren om de relatie met uzelf te verbeteren.
    recensie
    Coaching en trainen
    4 juli 2013
    Maddy Bolhuis
    3-4 minuten leestijd
    Met haar boek 'Trainen met resultaat' begeeft Aafke de Vor zich op een markt waarin al een aantal goede auteurs van trainingsboeken actief is. Biedt dit boek dan nog toegevoegde waarde voor een trainer? De titel impliceert ondubbelzinnig dat het boek gaat over het bereiken van resultaat met een training: de uitdaging van iedere trainer! In het boek komen voor een trainer vele nuttige tips, modellen, werkvormen, websites en kant-en-klare trainingen aan bod.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    4 juli 2013
    Peter de Roode
    Een pleidooi voor het zogenaamde 'en-en-denken'. De uitersten van onze polariteiten moeten we niet langer uitsluiten, maar vooral opzoeken. Wanneer we dat doen, zullen ons minder schoksgewijze veranderingen ten deel vallen, aldus Ivo Brughmans. 'De kunst van het paradoxale leven' leest uiterst prettig, niet alleen omdat een wetenschappelijk notenapparaat achterwege is gelaten, maar vooral omdat de auteur zeer verhelderende voorbeelden geeft die je aan het denken zetten. Dit boek is niet alleen voorbehouden aan hen die in een organisatie werken, maar is ook een inspiratiebron voor mensen die invulling willen geven aan de vraag: 'Wat is het goede leven?'
    column
    Verandermanagement
    3 juli 2013
    Jaap Boonstra
    2-3 minuten leestijd
    Elk jaar trek ik een paar weken de bergen in om nieuwe energie op te doen. Wandelen in de bergen is een passie vanwege de schoonheid van de natuur en de rust die dat geeft.
    interview
    Organisatiekunde
    3 juli 2013
    Pierre Spaninks
    11-16 minuten leestijd
    De operationele organisatie van je bedrijf zo inrichten dat die zowel doeltreffend is als doelmatig. Om op die manier de juiste klantwaarde voort te brengen tegen de laagste kosten. Een mooi streven voor iedere manager - maar in de praktijk lastig om te realiseren. Hoe komt dat toch, en wat is eraan te doen? Daarover spraken we met Marcel F. van Assen, auteur van Operational Excellence. ‘Meestal is het een kwestie van leiderschap.’
    achtergrond
    Algemeen management
    2 juli 2013
    Pierre Pieterse
    6-8 minuten leestijd
    Management in honderd boeken, een soort Body of Knowledge and Skills van gestolde managementkennis, kan dat? Ja. Elke maand selecteren we een boek uit een blok van tien zodat we in december met het bespreken van de nummer 1 de ‘BOKS van 2013’ compleet hebben.
    preview
    Algemeen management
    2 juli 2013
    Basile Lemaire
    7-10 minuten leestijd
    Overheden hebben primair een handhavings- of zorgfunctie. Op deze beheersfuncties zijn zij ingericht en daar zijn ook de interne gedragsregels naar. De financiële crisis dwingt overheden echter om te veranderen.
    interview
    Personeelsmanagement
    2 juli 2013
    Ronald Buitenhuis
    6-9 minuten leestijd
    Dolfinarium Harderwijk had recent twintig vacatures specifiek voor 50+-medewerkers, omdat ouderen productief, gemotiveerd en weinig ziek zijn. Ouderen zijn duurzaam inzetbaar, blijkt uit onderzoek, maar de perceptie bij werkgevers is dat ouderen duur en lastig zijn. ‘Een rare spagaat’, stelt Annet de Lange in Een leven lang inzetbaar? Een encyclopedie over duurzame inzetbaarheid die overigens veel verder gaat dan het ouderenvraagstuk.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    2 juli 2013
    Jeroen Ansink
    12-17 minuten leestijd
    Van laatbloeier werd hij een van de belangrijkste innovatie-experts ter wereld. Harvard-professor Clayton Christensen beïnvloedde en inspireerde generaties topmanagers, van Andy Grove tot Steve Jobs. Een gesprek over het stellen van vragen, leiderschap en de invloed van het Mormoonse geloof. ‘Onze kerk is een fantastische managementschool.’
    nieuws
    2 juli 2013
    Ger Post
    1-2 minuten leestijd
    The Australian viel met de deur in huis met een krachtige opsomming: werknemers moeten leren te geven, niet te nemen; gulle werknemers ‘laten productiviteit en winst stijgen’; een ‘over lijken’-mentaliteit weinig winst levert weinig winst op.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    1 juli 2013
    Ger Post
    5-6 minuten leestijd
    Juist op het moment dat winnaarsmentaliteit en rivaliteit onder druk staan, komt Ashley Merryman met Goed, beter, best. De auteur duwt in het boek verschillende heilige huisjes om, zo betoogt hij dat vrouwen rationeler zijn dan mannen, een bonusstructuur helemaal zo slecht niet is en dat het soms handig is om de angst om te verliezen te omarmen.
    column
    Marketing
    1 juli 2013
    Koos de Wilt
    4-5 minuten leestijd
    Lange tijd kon Rembrandt van Rijn (1606-1669) vertrouwen op een steeds betere markt van schilderijen. Hij betrad de schilderijenmarkt op een buitengewoon succesvolle manier. Onafhankelijk en brutaal. Maar toen veranderde de markt ineens. Kortom: wat managers kunnen leren van de grootste namen uit de kunstgeschiedenis!
    opinie
    Personeelsmanagement
    28 juni 2013
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Linda Schlundt Bodien is directielid bij OnderwijsAdvies in Zoetermeer, Gouda, Leiden, Lisse en Hoofddorp. Zij combineert de Oplossingsgerichte aanpak met Human Dynamics, een praktijktheorie over communicatie- en relatiebehoeften voor besturen, teams, directeuren en individuele medewerkers. Haar favoriete boek: Mindset van Carol Dweck.
    recensie
    Advisering
    28 juni 2013
    Bianca Buts
    3-4 minuten leestijd
    Wat hebben shine (van Aswad) en Schein gemeen? Dat ze het beiden over de toekomst hebben en een helder licht op de zaak 'shinen'. Dat is precies wat Schein bij mij veroorzaakte.
    recensie
    IT-management / ICT
    27 juni 2013
    Yolanda van Heese
    Big data - je hoort de term steeds vaker. Maar wat is het eigenlijk, wat is er mogelijk en welke regelgeving is er nodig om burgers te beschermen tegen oneigenlijk gebruik? Dat zijn een paar van de vragen die Viktor Mayer-Schönberger (hoogleraar aan het Oxford Internet Instituut) en Kenneth Cukier (journalist bij The Economist) bespreken in 'De Big Data revolutie. Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden'.
    recensie
    Algemeen management
    27 juni 2013
    Willem Poppe
    3-4 minuten leestijd
    Beste manager, voordat je straks welverdiend op vakantie gaat, raad ik aan nog één extra managementboek in de koffer te stoppen: 'De managementcode gekraakt' van Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar.
    nieuws
    Strategisch management
    27 juni 2013
    Justin van Lopik
    Vele honderdduizenden Nederlanders dromen van een eigen onderneming. Ze willen eigen baas zijn of zien een probleem dat ze denken te kunnen oplossen. Maar durven ze ook de zekerheden op te geven en hoe bereiken ze succes? Vandaag van 12:00 tot 13:00 uur deelt Ruud Hendriks in een gratis live webinar zijn tips om van je startup een succes te maken.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    27 juni 2013
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Managers nemen schrikbarend vaak slechte beslissingen, zegt de Amerikaanse auteur Dan Heath in Beslist (Decisive). In het boek biedt hij een systematische benadering om de psychologische valkuilen in het besluitvormingsproces te vermijden. ‘In plaats van jezelf te overtuigen dat jouw idee het beste is, kun je het ook testen in de echte wereld.’
    recensie
    Verandermanagement
    26 juni 2013
    Hennie de Haan
    4-6 minuten leestijd
    Het boek 'Systemisch TransitieManagement' van de auteurs Maaike Thiecke en Bianca van der Zeeuw is een prettig lezend, overzichtelijk en praktisch boek voor organisatieveranderaars die hun impact op (en) de slaagkans van veranderingen willen vergroten. Het beschrijft de verschillende aspecten en fasen van organisatieverandertrajecten die er niet mogen, maar moeten zijn voor een goede slaagkans en de weg daar naartoe te vergemakkelijken.
    nieuws
    Werk en loopbaan
    26 juni 2013
    Ger Post
    2-3 minuten leestijd
    De hele wereld is in de greep van de financiële crisis, behalve een klein landje van ontembare Australiërs dat weerstand biedt tegen de macht van de rode cijfers. Oké, het is niet echt een klein landje en het valt te betwisten in hoeverre ze Down Under daadwerkelijk de financiële crisis hebben bevochten, maar zelf zien de Aussies zich in ieder geval graag als de Galliërs van de mondiale crisis.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden