OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 659 van 19.545 resultaten
recensie
Non-profit
3 september 2013
Elske Verbeek
De auteurs van het boek 'Koplopers in de Zorg' zijn, niet onterecht, gevallen over het feit dat de Nederlandse gezondheidszorg er niet voldoende in slaagt om zichzelf goed over het voetlicht te brengen. Incidenten beheersen de beeldvorming; wanneer er een medische fout wordt gemaakt of zowel patiënten als zorgverleners per ongeluk met een virus worden besmet staan de kranten er vol mee. Het is dan ook een mooie gedachte om eens een boek uit te geven dat bol staat van succesverhalen. Waar is de gezondheidszorg nu eigenlijk goed in? Waar innoveren zij, stijgen zij boven zichzelf en anderen uit?
recensie
Reclame en verkoop
2 september 2013
Dick Bos
4-5 minuten leestijd
Toen ik de titel van het boek 'Opdrachtgever gezocht, acquireren als onderdeel van je werk' van Jan Willem van den Brink en Maarten van Os las dacht ik, 'Yes, eindelijk een boek hoe ik kan leren opdrachtgevers binnen te halen.' Het is echter vooral een boek dat je leert inzien hoe het kan, maar het is vooral aan jou om er wat mee te doen. Ik vond het leerzaam en zeer prettig om te lezen.
recensie
Organisatiekunde
2 september 2013
Nico Jong
Oerganisatie staat voor het idee dat we alle vormen van organisatie kunnen begrijpen door naar de kleinste eenheden en hun samenspel te kijken. Die kleinste bouwstenen zijn door en door egoïstisch, maar kunnen toch tot intrigerende vormen van samenwerking komen. Zo ontstaan de meest complexe vormen van biologische, ecologische, psychologische, economische en technologische oerganisatie.
recensie
Projectmanagement
2 september 2013
Nico Jong
2-3 minuten leestijd
Organisaties krijgen te maken met steeds complexere vraagstukken. Zij vragen om een aanpak die rekening houdt met verschillende belangen en die kan verbinden. Vraagstukken komen steeds vaker en sneller op en ook de samenwerkingsverbanden wisselen telkens.
recensie
Marketing
2 september 2013
Maricken Hengeveld
Bedrijven hebben veel onderbenut conversatiepotentieel. Hieronder verstaat Van Belleghem de vele conversaties die met en onder klanten ontstaan, die niet op een strategische manier worden gemanaged en die kunnen worden aangegrepen om het bedrijf te verbeteren. Er zijn ontzettend veel touch points waarbij de conversatie met de klant kan worden gestart. In 'De Conversation Company' beschrijft Van Belleghem hoe je als organisatie deze dialoog met de klant start, onderhoudt en je klant betrekt bij je organisatie. Niet alleen op campagneniveau, volgens de 'oude' checklistmentaliteit, maar structureel, verankerd in de bedrijfsstrategie.
recensie
Marketing
2 september 2013
Mark van Heijningen
Gebruik de feedback van je klanten nu echt... Is de rode draad die door 'De Conversation Company' loopt. Het is geschreven door Steven van Belleghem, leest vlot en is in de praktijk van marketing- en klantcontactcentermanagers goed als leidraad of discussiestuk te gebruiken. Iedereen ervaart de kracht van sociale media in privéleven en verkent – of zet vol in op – de zakelijke toepassingen. Daarmee zijn de beschreven onderwerpen en voorbeelden erg relevant. U kunt direct aan de slag met dit 'handboek'.
recensie
Werk en loopbaan
2 september 2013
Bote Scholtens
Eigenlijk stond ik op het punt om het vorige boek van Hormann ('Hypotheekvrij!') aan te schaffen, maar toen ik zijn nieuwe 'Helemaal Vrij!' zag besloot ik toch anders. Als 26-jarige viel ik niet helemaal in de doelgroep van 45-plussers maar gezien Hormann's staat van dienst had ik er vertrouwen in dat hij mij zeker zou kunnen interesseren.
column
Organisatiekunde
30 augustus 2013
Pierre Pieterse
3-4 minuten leestijd
Leiders weten doorgaans heel goed weten wat er moet gebeuren, maar vergeten er bij te zeggen hoe dat dan zijn beslag moet krijgen. In de managementliteratuur staat dit verschijnsel te boek als de ‘effect gap’: de CEO vertelt zijn staf wat hem voor ogen staat, vaak in schurende algemene bewoordingen (vaart maken, innoveren, veranderen, klantgericht, excelleren) maar verzuimt er bij te zeggen hoe dat dan moet.
recensie
Communicatie en media
30 augustus 2013
Nico Jong
Met ruim veertig jaar communicatie op de teller heeft communicatietsaar Ben Warner een buitengewoon communicatieboek geschreven. Hij noemt het zelf een empiriografie omdat het bestaat uit een verzameling van ervaringen, meningen en overpeinzingen uit zijn eigen loopbaan. De empirie van de auteur Warner dus, die vanuit zijn persoonlijke cooling down ook nog graag een blik op de toekomst werpt. Hij was directeur Communicatie van de Gasunie en jarenlang actief in de beroepsverenigingen en het communicatieonderwijs. Degenen die les of college van hem hebben gehad, kennen zijn betrokkenheid en bevlogenheid en die spatten ook van iedere pagina in zijn nieuwe boek Communicatie.
nieuws
Psychologie
28 augustus 2013
Ger Post
2-3 minuten leestijd
Waarom komt er nooit een einde aan de to-do-list van drukke mensen? Waarom blijven arme mensen vaak arm? Waarom maakt iemand die eenzaam is moeilijker nieuwe vrienden? Het lijken vragen die weinig met elkaar te maken hebben, maar de hoogleraren Sendhil Mullainathan en Eldar Sharif betogen in hun nieuwe boek Schaarste dat er wel degelijk een onderliggende oorzaak is: inderdaad, schaarste!
interview
Algemeen management
28 augustus 2013
Pierre de Winter
11-15 minuten leestijd
Drie belangrijke trends stelen momenteel de show in het duurzaamheidsdebat: kleinschaligheid, coöperatief organiseren en de opkomst van de circulaire economie. ‘Mensen zijn op zoek naar nieuwe vormen om de samenleving en de economie vorm te geven.’
recensie
Verandermanagement
27 augustus 2013
Sipke Wagenaar
Heel wat implementaties van Business Intelligence (BI)-initiatieven leveren niet het verhoopte resultaat op. In het boek 'Systemisch Performance Management – met mensen naar duurzame verandering' van Dries van Nieuwenhuyse, Simonne Vermeylen en Philippe Devos leggen de auteurs de vinger op de zere plek, wij moeten op een radicaal andere manier gaan werken. Het is de menselijke factor, een belangrijke schakel in de onderneming, die kan zorgen voor duurzame verandering. En dus niet alleen de techniek.
recensie
Algemeen management
27 augustus 2013
Daniëlle de Jonge
2-3 minuten leestijd
Kruip in bed bij je klanten, betaal jezelf 1000 euro per uur en negeer urgente taken. Het zijn zomaar drie van de 100 tips die Caspian Woods u geeft in zijn boek 'Advocaat van de Duivel'. Elke tip heeft een prikkelende, vragen oproepende en soms zelfs hilarische naam. Bedoeld om u even wakker te schudden en aan het denken te zetten, en dat werkt.
interview
Projectmanagement
27 augustus 2013
Hans van der Klis
7-10 minuten leestijd
Nadat hij eerder (met anderen) al een handboek over projectmanagement schreef, heeft Jo Bos nu samen met Anne Jette van Loon en Hans Licht een handboek over programmamanagement geschreven: Programmatisch creëren. ‘Er is een andere taal nodig om in tijdelijke structuren complexe veranderopgaven te realiseren’, zegt Bos. ‘In deze snel veranderende wereld kunnen organisaties veel dingen niet meer alleen doen.’
achtergrond
Algemeen management
27 augustus 2013
Pierre Pieterse
7-10 minuten leestijd
Management in honderd boeken, een soort Body of Knowledge and Skills van gestolde managementkennis, kan dat? Ja. Elke maand selecteren we een boek uit een blok van tien zodat we in december met het bespreken van de nummer 1 de ‘BOKS van 2013’ compleet hebben.
opinie
Leiderschap
27 augustus 2013
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Maaike Thiecke is samen met Bianca van der Zeeuw uitvinder van Systemisch TransitieManagement en oprichter van Plan B, een bedrijf dat organisaties helpt om lenig te worden in verandering.
nieuws
Algemeen management
26 augustus 2013
Ger Post
Vroegah. Toen was nog duidelijk wat links was (PvdA, groene zeep en arbeiders), en wat rechts (VVD, blauwe stropdas en ondernemers). Ook in het brein. Zo zorgde een dominante linkerkant voor een wiskundeknobbel en oog voor detail, want daar ‘zat’ logica en analytisch denken. Had iemand een sterk ontwikkelde rechterkant, dan kon je hem of haar het beste zo snel mogelijk kleurpotloden geven, want dan was die persoon creatief. Die mensen zien ‘het grote plaatje’ en kunnen goed ‘abstract denken’.
column
26 augustus 2013
Rob Beltman
2-3 minuten leestijd
De relatie met de klant verandert, en dat eigenlijk
continu. Was de klant vroeger een afhankelijke afnemer of kritische consument,
vanaf eind jaren negentig praten we echt van ‘koning klant’.
interview
Algemeen management
26 augustus 2013
Paul Groothengel
11-15 minuten leestijd
Na jaren van onderzoek heeft André de Waal zijn HPO-bouwwerk voltooid. Met als daverend slotakkoord de publicatie, dit voorjaar, van Hoe bouw je een High Performance Organisatie? De vijf universele factoren van excellent presteren. Reden voor een gesprek over ondermeer HPO-pijlers en -kenmerken, over excelleren versus aanmodderen, en de fout van te veel ambitie: ‘Veel organisaties gaan nat op de kant van de processen, vooral omdat ze veel te veel projecten doen.’
interview
Marketing
26 augustus 2013
Ronald Buitenhuis
3-5 minuten leestijd
Makeup.com van L’Oréal. Allerhande van Albert Heijn. Hele grote merken zetten steeds beter content in om klanten te binden en nieuwe klanten binnen te halen. ‘Voor marketeers is een goede content-marketingstrategie als een heilige graal. Je bindt mensen met iets wat ze écht leuk vinden. Wat wil je nog meer?’ Aldus Aart Lensink, auteur van Aan de slag met content marketing.