OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 657 van 19.545 resultaten
    nieuws
    18 september 2013
    Jeroen Ansink
    Burgeroorlogen, aanslagen, radicalisering, het gebruik van chemische wapens - valt er uberhaupt nog iets positiefs te melden uit het Midden-Oosten? Ja, zegt de Amerikaanse durfkapitalist Christopher Schroeder in Startup rising. Op het gebied van ondernemerschap maakt de Arabische wereld een ware bloeiperiode door.
    interview
    Advisering
    18 september 2013
    Ronald Buitenhuis
    7-10 minuten leestijd
    700.000 exemplaren gingen er wereldwijd al over de toonbank van Business Model Generatie. Het lijkt erop dat men in de huidige barre tijden naarstig op zoek is naar nieuwe businessmodellen. Met een hoofdrol voor de even prettige als visuele maar vooral voor de wat langere termijn doeltreffende aanpak van Alexander Osterwalder. ‘Businessmodellen zijn als yoghurt in de koelkast. Het bederft, maar veel sneller dan tien jaar geleden’, aldus de Zwitserse goeroe.
    opinie
    Algemeen management
    18 september 2013
    Haiko van der Voort
    3-4 minuten leestijd
    In deze aflevering van Tussen Droom & Daad roept Haiko van der Voort ons op om toch vooral uit de droom van de alwetende en alomtegenwoordige toezichthouder te ontwaken.
    recensie
    Verandermanagement
    18 september 2013
    Paul Groothengel
    1-2 minuten leestijd
    Je zou er een aardig kwartetspel van kunnen maken. Mag ik van jou van de serie ‘business model fixeerders’ het geïmplodeerde Kodak? En heb jij voor mij dan IKEA, uit de serie ‘business model verfijners’? Doe mij dan van de ‘business model innoveerders’ DSM. De wijze waarop deze en andere bedrijven hun businessmodellen al dan niet aanpasten, komt uitgebreid aan bod in Re-inventing business (‘hoe bedrijven hun businessmodel innoveren’).
    nieuws
    Leiderschap
    18 september 2013
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    In History Lessons vertelt Jonathan Gifford het verhaal van bekende historische figuren, zoals Elizabeth, Ataturk, Saladin, Marco Polo, George Washington, of Lee Kuan Yew. Verhalen die de basis vormen voor belangrijke en vooral universele lessen in leiderschap.
    recensie
    Marketing
    17 september 2013
    Johan Bel RM
    'Klanten komen altijd van rechts' is het eerste boek van schrijfster Maria Boelens-Zweep. Dit boek is volledig gewijd aan klantvriendelijkheid en klantgerichtheid in de detailhandel.
    nieuws
    Strategisch management
    17 september 2013
    Bertrand Weegenaar
    2-4 minuten leestijd
    €100 miljoen voor een voetballer. $7,2 miljard voor een serie aandelen Nokia. $130 miljard ontvangt Vodafone voor haar aandeel Verizon. Onvoorstelbare bedragen. Bij al deze deals zaten er mensen om tafel om een business case op te stellen. Om een bank te overtuigen. Of om aandeelhouders te paaien. Waarom betaalt een bedrijf met al een enorm negatieve bankbalans zo veel geld voor één man? Waarom betaalt Microsoft keiharde dollars voor een slecht lopend hardware bedrijf?
    recensie
    Algemeen management
    17 september 2013
    Peter de Roode
    3-4 minuten leestijd
    Wie het boek 'De zwarte zwaan' met veel interesse heeft gelezen, kan niet om dit meesterwerk van Nassim Taleb heen. Hij beschouwt 'Antifragile' zelf als zijn belangrijkste werk en daar is ook alle reden toe. De inzichten uit zijn vorige boeken komen op een prettige manier terug en er zijn veel nieuwe aspecten toegevoegd. In dit boek stelt Taleb voor om onze huidige visie op voorspellen en risicomanagement radicaal te veranderen.
    recensie
    Internet en social media
    17 september 2013
    Annemarie van Groenesteijn
    2-3 minuten leestijd
    Manfred Spitzer is vastberaden en boos. Twee heerlijke ingrediënten waarmee hij een klemmend betoog schrijft tegen destructief gebruik van digitale media. Nee, een gezellig boek is het niet. Een grafisch weergegeven gezin met )-: gezichtjes staat centraal op de kaft. Daarboven prijkt de titel 'Digitale Dementie –hoe wij ons verstand kapot maken', als een dreigende donderwolk.
    recensie
    Psychologie
    17 september 2013
    Hilde Veraart-Maas
    'Waarom gaat het nou nooit eens vanzelf? - De mythe van het leien dakje' is het vierde deel in een serie van vijf over automatische gedachten die je kunnen belemmeren in je functioneren. Dit deel gaat over lage frustratietolerantie (LFT): de mate waarin je kunt accepteren dat je voor een belangrijk deel van je leven moeite moet doen en dat het niet altijd gaat zoals je vooraf verwacht of gewild had. Je wilt snel krijgen wat je wilt, je denkt dat je geen moeite of tegenslag kunt verdragen, want die maken je boos of teleurgesteld.
    recensie
    Verandermanagement
    17 september 2013
    Martin van Staveren
    Persoonlijke veiligheid, niet ziek worden van je werk. Al bijna 10 jaar zijn alle bedrijven met personeel wettelijk verplicht om de gezondheidsrisico's voor medewerkers in kaart te brengen én te beheersen. Hierover is recent een boek verschenen dat de mens in de organisatiecultuur centraal zet: 'Van risico-inventarisatie naar cultuurverandering'. Het is geschreven door Water Zwaard en Cecile van der Velde, beide ervaren adviseurs veiligheidskunde én meer dan gemiddeld geïnteresseerd in de factor mens.
    interview
    Marketing
    17 september 2013
    Paul Groothengel
    4-6 minuten leestijd
    De dienstbaarheid van personeel? Bar en boos. Consumenten voelen zich verloren. Aanbieders die zich wél dienstbaar opstellen, hebben een wereld te winnen, stelt marketingadviseur Paul Moers. In zijn boek Dienstbaar zijn is het nieuwe goud geeft hij in acht stappen aan hoe bedrijven ‘hun klant kunnen verdienen’.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    17 september 2013
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Zoals bij elk ‘Voor Dummies’-boek duizelt het je wanneer je Mindfulness voor Dummies openslaat. Overal iconen, kaders, tekeningen, checklists, opsommingen. Het langste stuk ononderbroken tekst beslaat nog geen halve bladzij. Alleen al van de aanblik van een willekeurige pagina fladdert je geest alle kanten op en versnelt je hartslag. En dan het gezwollen taalgebruik, zoals van de man die de oefeningen op de begeleidende CD inspreekt: hij is ‘vereerd’ dat hij zijn ‘passie’ voor mindfulness met ons mag delen.
    opinie
    Algemeen management
    17 september 2013
    Martijn Leijten
    3-4 minuten leestijd
    In deze aflevering van Tussen Droom & Daad waarschuwt Martijn Leijten ons voor de spreekwoordelijke schoenmakers: specialisten die vaak best weten hoe ze technisch complexe systemen kunnen beheersen, maar daar niet de besluiten over nemen. Of omgekeerd natuurlijk.
    recensie
    Non-profit
    16 september 2013
    Het centrale thema van De Zorgval is de 'presentiebenadering'. Deze filosofie beoogt zorg die minder bepaald wordt door de mechanismen van het bedrijf en de spelregels van de beroepskrachten. Volgens de auteurs, Andries Baart en Christa Carbo, leidt dit ertoe dat de zorg in zijn eigen val loopt en kwetsbaren de dupe worden. Maar is iedere patiënt of cliënt per definitie kwetsbaar?
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    16 september 2013
    Louis Thorig
    'The Pyramid Principle' (Piramide Principe) is een Amerikaanse bestseller. Helder en overtuigend communiceren is voor veel mensen een kunst die ze niet verstaan. Volgens de auteur Barbara Minto is dat te wijten aan de opbouw van hun betoog. Het gestructureerd verwerken en presenteren van informatie leidt tot verhoogde acceptatie bij de lezer. Barbara Minto wordt beschouwd als een communicatiefenomeen.
    recensie
    Marketing
    16 september 2013
    Joost Naafs
    3-5 minuten leestijd
    Bij het woord marketing denken veel mensen vooral aan het promoten en in de markt zetten van producten: de reclamefolder van de supermarkt, het t.v. spotje voor een product, het heeft allemaal met marketing te maken.
    recensie
    Marketing
    16 september 2013
    Max Kohnstamm
    Neem met dit boek vandaag direct een voorsprong op je collega's en concurrenten. Paul Postma is er met 'Anatomie van de Verleiding - Neuromarketing succesvol toegepast' in geslaagd een uitstekend boek te schrijven.
    nieuws
    Economie
    16 september 2013
    Jeroen Ansink
    1-2 minuten leestijd
    Gisteren was het precies vijf jaar geleden dat zakenbank Lehman Brothers implodeerde waarmee een financiële crisis werd ingeluid die tot op de dag van vandaag voortduurt. Een goed moment om stil te staan bij de vraag wat de wereld sindsdien heeft bijgeleerd.
    recensie
    Internet en social media
    13 september 2013
    Jeroen Ansink
    3-5 minuten leestijd
    Web 2.0. Wordt geen dinosauriër. Engage or die! Het zijn zomaar wat kreten waarmee marketinggoeroes de afgelopen jaren het belang van sociale media hebben onderstreept. Hoewel de buzzwoorden van expert tot expert verschillen is de boodschap telkens dezelfde: dankzij nieuwe media als Youtube, Facebook, of Twitter kan iedereen rijk, beroemd of succesvol worden, terwijl bedrijven zonder een actieve aanwezigheid op het internet ten dode zijn opgeschreven.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden