OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 192 van 19.511 resultaten
recensie
Strategisch management
5 augustus 2021
Peter de Roode
3-4 minuten leestijd
In drie delen zet Olivier Sibony in Storing helder uiteen wat die denkfouten zijn en hoe we er mee kunnen omgaan. De vraag die centraal staat in dit boek is: Wat kunnen we doen aan het voorkomen van denkfouten in strategische beslissingen?
column
Algemeen management
5 augustus 2021
Juri Hoedemakers
5-7 minuten leestijd
Het was de hofnar die vroeger de koning een spiegel voorhield om hem op het rechte pad te houden. Wat kunnen wij daar in deze moderne tijd van leren? In mijn vorige blog heb ik stilgestaan bij de nar als adviseur/raadgever. Dit keer ga ik in op de derde en vierde functie; die van criticus en satiricus.
preview
Algemeen management
5 augustus 2021
Roel de Graaf
1-2 minuten leestijd
Roel de Graaf geeft je in zijn boek 180 hacks om je aan het (om)denken te zetten en je tot een andere manier van kijken te verleiden. In deze preview deelt hij er alvast eentje: Het Martini principe.
recensie
Psychologie
4 augustus 2021
Jan Hoogstra
3-5 minuten leestijd
Beslissingen, waarbij interpretatie komt kijken, zijn vaak fout. Hoe komt dat nu en hoe kunnen we dat voorkomen? Kahneman, Sibony en Sunstein beschrijven in het onderbouwde boek ‘RUIS' oorzaken, concrete voorbeelden, een model voor verbetering, maar ook bezwaren tegen het oplossen van ruis. Een boek dat je manier van denken gaat beïnvloeden.
preview
Ondernemen
4 augustus 2021
Charlotte Meindersma
3-4 minuten leestijd
Door de hang naar schaalbaar ondernemen en een passief inkomen, worden er steeds meer modellen en cursussen ontworpen met de belofte dé succesformule te presenteren. Alleen maar de cursus volgen en het model implementeren en je bent in korte tijd een succesvolle ondernemer.
recensie
Financieel management
4 augustus 2021
Christel Deckers
1-2 minuten leestijd
Niet voor niets wordt in de opleiding tot controller steeds meer aandacht besteed aan soft skills. Kunnen beschikken over rekenvaardigheden, de zogenaamde hard skills, kunnen we wellicht beter overlaten aan computers. Dat is ook het uitgangspunt van Fred Conijn in zijn nieuwe boek.
interview
Algemeen management
4 augustus 2021
Bas Hakker
5-8 minuten leestijd
Laurence Jacobs (Women in Tech, Agoria) en Omar Mohout (Partner, Nova Reperta) onderzochten, samen met heel wat experts, de digitale versnelling tijdens de Coronaperiode. Grote vraag: wat zijn de maatschappelijke gevolgen voor het feit dat het hele leven tegenwoordig rond ‘digitaal’ draait. We spreken Mohout.
recensie
Strategisch management
3 augustus 2021
Carla Verwijs
2-3 minuten leestijd
De ontwikkeling van raketten is misschien niet nieuw, maar ruimtevluchten spreken tot de verbeelding, zeker als je Musk, Branson of Bezos heet. De raket staat symbool voor innoveren met een duizelingwekkend vaart, disruptief dus. En Als de raket niet opgaat, zijn we misschien in een van de vele innovatievalkuilen gevallen. Stijn Ronsse beschrijft er twaalf in Als de raket niet opgaat.
recensie
Leiderschap
3 augustus 2021
Rudy Kor
3-4 minuten leestijd
De kern van De manager als koorddanser van Heidy Peperkamp is een verzameling van 25 verhalen van leidinggevenden uit diverse managementlagen uit diverse organisaties. Met deze praktijkverhalen wil ze de lezer laten zien dat alle leidinggevenden dilemma's ervaren.
nieuws
Ondernemen
3 augustus 2021
Jeroen Ansink
4-5 minuten leestijd
Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
recensie
IT-management / ICT
2 augustus 2021
Jan Hoogstra
2-3 minuten leestijd
Een Network Attached Storage (NAS) zie je in steeds meer huishoudens. Ik heb er ook een gekocht en geinstalleerd aan de hand van het boek Werken met een NAS. Henk van de Kamer en Ronald Smit beschrijven stapsgewijs aan de hand van duidelijke voorbeelden hoe je het beste je NAS zo optimaal mogelijk kan gebruiken. Maar er zitten ook nadelen aan een boek.
nieuws
Algemeen management
2 augustus 2021
Pierre Pieterse
1-2 minuten leestijd
Het gebruik van e-mail maakt mensen niet alleen improductiever, maar ook ongelukkiger, schrijft Cal Newport in Bevrijd! Dat komt omdat kenniswerk momenteel is georganiseerd rondom het ‘hyperactieve collectieve brein’.
preview
Algemeen management
2 augustus 2021
Raimke Groothuizen
3-4 minuten leestijd
In Hoe word ik een on(der)wijs goede teamleider? van Raimke Groothuizen staat het verhaal van Damara centraal, een mbo-docent die gepromoveerd wordt tot leider van het team waar zijzelf tot dat moment deel van uitmaakt. Tot haar verbazing blijkt niet iedereen in het team dolenthousiast te zijn over haar aanstelling.
recensie
Non-profit
30 juli 2021
Elmas Duduk
4-5 minuten leestijd
De moderne digitale provincie, succesvol organiseren en digitaliseren van Jaring Hiemstra is een verrassend goed boek, toegankelijk geschreven, goed onderbouwd en ook heel geschikt voor niet-IT'ers.
recensie
Algemeen management
30 juli 2021
Martin van Staveren
2-3 minuten leestijd
Wat is misschien wel de grootste herontdekking van de 21ste eeuw? Dat is vertrouwen, aldus de drie auteurs van Waarom zou ik je moeten vertrouwen? Niet onbelangrijk, want ‘een samenleving kan zich alleen kan ontwikkelen als er vertrouwen is in elkaar en in de instituties'. Waarvan akte.
preview
Algemeen management
30 juli 2021
Cynthia Schultz
2-3 minuten leestijd
In Goed werk bundelt Cynthia Schultz al haar kennis over plannen en productiever (thuis)werken. Hiervoor put zij uit alle management- en zelfhulpboeken die zij heeft gelezen, alsook uit haar jarenlange ervaring als drukbezet ondernemer.
recensie
Communicatie en media
29 juli 2021
Franca Gribnau
4-6 minuten leestijd
Inclusieve communicatie is relevant voor overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Maar wat is de waarde ervan? Welke kansen of beperkingen komen organisaties tegen? En hoe zet je inclusieve communicatie op, zodat het positief bijdraagt aan toegankelijkheid, (h)erkenning en begrip van jouw doelpubliek? Hanan Challouki deelt haar ervaring met dit actuele communicatiethema.
interview
Leiderschap
29 juli 2021
Willem van Leeuwen
1-2 minuten leestijd
‘De zorg zou mijns inziens veel harder kunnen innoveren als we meer vertrouwen en experimenteerruimte geven aan de zorgprofessionals zelf' , aldus Wouter Hoge, auteur van het boekje Betere zorg met minder doekoe! waarin hij 13 en 1/3 tip geeft voor organisaties in de zorg die meer succesvol willen zijn. Hij is te gast in de veertiende aflevering van de Boekenpraktijk.
column
Psychologie
27 juli 2021
Edwin Zasada
3-5 minuten leestijd
Wettelijk heeft een medewerker op werkdagen van meer dan 5,5 uur recht op twee pauzes van minimaal 15 minuten. De meeste organisaties zullen op of rond de wettelijke richtlijn zitten. Misschien met iets meer pauzetijd, maar slechts zelden met significant meer pauzemomenten. Slim is dat niet, vooral niet nu kenniswerkers een steeds groter deel van onze economie voor hun rekening nemen.
interview
Communicatie en media
27 juli 2021
Bas Hakker
7-9 minuten leestijd
Korneel Warlop is Corporate Communications Director Europe, Middle-East & Africa bij het grote Zwitserse chocoladebedrijf met Belgische en Franse roots, Barry Callebaut. Met het boek Het communicatie DNA wilde hij zijn ervaring in het corporate communicatievak doorgeven. De rode draad? Communicatie is veel meer dan sexy zaken als commercials, social media en werken met influencers.