OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 144 van 19.493 resultaten
    Interview
    Ondernemen
    15 juli 2022
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Goed ondernemerschap begint met een exit-strategie, zegt de Belgische ondernemer en openbaar spreker Andy Coomans in ‘Sell your Baby’. Al was het alleen maar om te voorkomen dat je jezelf onmisbaar maakt. ‘Een bedrijf dat zonder jou niet verder kan, is zonder jou ook niets meer waard.’ 
    recensie
    Leiderschap
    15 juli 2022
    Christel Deckers
    2-3 minuten leestijd
    Je bent aan de ene kant een mens en je vervult aan de andere kant een functie. Hoe zorg je ervoor dat je als mens én functionaris met elkaar in verbinding blijft? Met andere woorden welke normen en waarden hanteer je privé en vind je ook in je werk belangrijk? Daarover gaat De menselijke maat.
    video
    Coaching en trainen
    14 juli 2022
    Wiepke de Heij
    In haar boek Persoonsgericht en waarderend trainen geeft Wiepke de Heij je met behulp van de 7V’s theoretische én praktische handvatten waarmee je je eigen professionaliteit als trainer kunt versterken. Dit boek is in eerste plaats geschreven voor trainers, maar ook voor (leer)begeleiders, managers, opleiders, leerkrachten, supervisoren en coaches is het bruikbaar en leerrijk. In de Bookchat vertelt De Heij wat de 7V's zijn. 
    preview
    Coaching en trainen
    14 juli 2022
    Marlies van Dam
    2-3 minuten leestijd
    Ik schreef DRAAIKONT voor twintigers en dertigers. In mijn beleving heb je het als twintiger of dertiger van nu moeilijk. Je zit in een fase met veel life events, waarin je jezelf losweekt van je ouders, je dé ideale baan zoekt en nadenkt over jouw rol in de maatschappij. De druk om te presteren is hoog. Begrijpelijk dus dat je stress, twijfel en onrust ervaart.
    recensie
    Psychologie
    14 juli 2022
    Freija van Duijne
    2-3 minuten leestijd
    De overweldigende rekenkracht van computers wordt vaak genoeg aangegrepen als argument dat kunstmatige intelligentie ons mensen zal overtreffen en menselijke vermogens op veel vlakken overbodig zullen worden. Niets is minder waar. De kracht van het menselijk denken zit in ons vermogen om voorstellingen van de wereld te maken. Wij kunnen verzinnen, generaliseren en uitleggen. Het boek ‘Framers’ legt uit hoe wij met dit vermogen de wereld veranderen. 
    video
    Strategisch management
    13 juli 2022
    Ton Speet
    Het StrategieCanvas van Ton Speet, Lisa van Rossum en Maxime van Winden helpt je bewuste, onderbouwde en scherpe keuzes te maken die aansluiten op de competenties van je organisatie en de ontwikkelingen en behoeften in de markt. In de Bookchat vertelt auteur Ton Speet hoe je scherpe strategische keuzes maakt en succes geen toeval laat zijn. 
    recensie
    Algemeen management
    13 juli 2022
    Bertrand Weegenaar
    6-8 minuten leestijd
    Als de partners van de grote venture capital bedrijven hun lamellen ’s ochtends openen aan Sand Hill Road, Menlo Park in Californië kunnen ze uitkijken op de campus van Stanford University. Daar loopt de nieuwe generatie Hewlett, Wozniak, Page en Brin en duizenden anderen voor hen. Mensen met grote ideeën die hun fondsen kunnen gebruiken om te starten en te groeien.  
    recensie
    Psychologie
    13 juli 2022
    Ruerdje van Mierlo
    4-5 minuten leestijd
    ‘Gelukkiger, wat er ook gebeurt’ met de ondertitel: ‘Hoe je juist in moeilijke tijden plezier en betekenis kunt vinden’ leek me precies wat ik nodig had. Ik kampte al ruim een jaar met de gevolgen van een heftige hersenschudding. Mijn werk- en privéleven lagen op hun gat en na tal van elkaar tegensprekende therapeuten was ik benieuwd wat deze wetenschapper mij kon bieden. 
    preview
    Marketing
    12 juli 2022
    Charlotte Meindersma
    3-5 minuten leestijd
    De boekenbranche zit vol geheimen. Bijzondere boeken die plotseling bovenaan bestsellerlijsten verschijnen, maar er ook net zo hard weer vanaf donderen. De Wet op de vaste boekenprijs waardoor je niet net zo gemakkelijk aanbiedingen kunt maken of extra’s kunt bieden. Dat vergt dus ook een andere aanpak om van je businessboek een succes te maken. Die aanpak, aan de hand van de vier (klassieke) P’s, lees je in Het Bestsellerboek. 
    Interview
    Marketing
    12 juli 2022
    Bert Peene
    8-11 minuten leestijd
    ‘Strategisch merkenmanagement’ van Erik Schoppen en Ruud Heijenga is in de loop der jaren uitgegroeid tot hét standaardwerk binnen het vakgebied. Met de verschijning van de vijfde editie brengen ze het weer helemaal bij de tijd. Een gesprek over merken in een VUCA-wereld, hoe merken kunnen bijdragen aan een betere wereld, en wat er nog meer is gewijzigd in de nieuwe editie.
    recensie
    Algemeen management
    11 juli 2022
    Jeanine Dijkhuis
    3-4 minuten leestijd
    Zit je meer dan vijf uur per dag achter een beeldscherm? Werk je vanuit je inbox, met sticky notes en een to do list? Dan wordt het tijd om je digitale leven te reorganiseren. Met als idee dat je meer energie overhoudt. Daarover gaat ‘Ons werk is stuk’.
    recensie
    Ondernemen
    11 juli 2022
    Elly Stroo Cloeck
    5-6 minuten leestijd
    Als dit boek fictie was geweest, had ik het ongeloofwaardig gevonden. Een slimme man die domme dingen doet en in de ban raakt van een jonge mooie vrouw met een slechte invloed, zo kwam het op mij over. Echter, ‘Er is hier maar één de baas’ van Angelique Kunst is geen fictie. Het is de ongeautoriseerde biografie van Gerard Sanderink, de ‘enige baas’ van o.a. Centric en Strukton, en het leest als een rechtbankthriller.
    preview
    Personeelsmanagement
    8 juli 2022
    Wessel Berkman
    2-3 minuten leestijd
    Om nieuwe talenten te werven wordt er van alles uit de kast gehaald. Leuk bij de start maar eenmaal in dienst zakt deze energie snel weg. Hoe maak je je aantrekkelijk als organisatie in deze markt? Daarover gaat ‘LEVEL 3 Employee Growth’. Wessel Berkman vertelt over zijn boek.
    Interview
    Algemeen management
    8 juli 2022
    Ronald Buitenhuis
    4-5 minuten leestijd
    Angst om fouten te maken leidt tot burn-outs, onnodige kosten en waardeloze sfeer op de werkvloer. In ‘Superfalen, creëer radicale openheid over fouten in organisaties’, pleit Frank Deuring daarom voor een failure wall, een chief fouten officer, koffie verkeerd en een nieuwe uitleg van KPI’s: Killing Personal Innovation. ‘Wie te veel focust op presteren en fouten wegstopt, sloopt innovatie in een organisatie.’
    podcast
    Verandermanagement
    7 juli 2022
    Maaike Thiecke
    1-2 minuten leestijd
    ‘Cultuur is niks anders dan alle patronen in de organisatie, het DNA van de organisatie. Oftewel: dat wat er in de vloerbedekking en het behang zit in. In onze manieren.’ aldus auteur Maaike Thiecke een organisatiecultuur in haar recente boek Cultuurdingetje hè. 
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    7 juli 2022
    Jeroen Ansink
    4-5 minuten leestijd
    Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: ‘7 Rules of Power’ en ‘The Earned Life’.
    recensie
    Mens en maatschappij
    6 juli 2022
    Elly Stroo Cloeck
    6-8 minuten leestijd
    Bijna had ik dit boek niet gelezen. Ik dacht er weinig nieuws in aan te treffen. Discriminatie, het old boys network: wat zou er voor mij nog te leren zijn? Een kennis haalde me over dit boek tóch snel te lezen. Gelukkig maar! Want De zeven vinkjes van Joris Luyendijk gaat veel verder dan deze thema’s.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    6 juli 2022
    Henk Jan Kamsteeg
    4-5 minuten leestijd
    Weinig dat zo verbindt als een goede grap. In ‘Zo word je grappig’ deelt Marc Gulikers hoe we allemaal kunnen leren grappig uit de hoek te komen. Een boek waarin theorie en grappen elkaar vlot afwisselen.
    recensie
    Strategisch management
    5 juli 2022
    Freija van Duijne
    1-3 minuten leestijd
    Als het goed gaat met bedrijven, dan gaat het goed met de economie. Toch? Dat blijkt dus niet zo te zijn. Econoom Jan Eeckhout legt in ‘De winstparadox’ uit wat het probleem is met supergrote bedrijven en wat hun impact is op de gehele samenleving.
    recensie
    Mens en maatschappij
    5 juli 2022
    Bertrand Weegenaar
    3-4 minuten leestijd
    Een modewoord is transformatie, het Engelse woord voor verandering; klimaat…, digitale .. Veranderingen beginnen zelden uit zichzelf. Daar is vaak veel voor nodig, doorzettingsvermogen, massa, geluk en tegen de stroom inroeien. Maar bovenal, zo betoogt Gal Beckerman in zijn inspirerende boek De Stilte voor de storm: een radicaal idee.  

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden