OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 131 van 19.493 resultaten
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    26 oktober 2022
    Sjors van Leeuwen
    3-4 minuten leestijd
    Inspiratie! We willen het allemaal. Geïnspireerd worden, andere mensen inspireren. Want inspiratie drijft ons voort. Het is het fundament van wetenschap, kunst, cultuur, muziek en prestaties op tal van gebieden. Maar wat is inspiratie eigenlijk, hoe werkt het en hoe kun je het inzetten voor nieuwe ideeën? Hoogleraar en psycholoog Ap Dijksterhuis legt het op smakelijke wijze uit in zijn boek ‘Inspiratie’. 
    Interview
    Persoonlijke effectiviteit
    26 oktober 2022
    Bas Hakker
    5-8 minuten leestijd
    Sinds de Coronacrisis zijn we er niet socialer op geworden, maar door samen met anderen te bewegen, ontstaat er een krachtig speelveld voor persoonlijke groei. Daarom schreef Fabio D’Agata ‘Samen intelligent bewegen’. D’Agata: ‘Samen bewegen is een katalysator van het echte leven’.
    boekenlijst
    Algemeen management
    26 oktober 2022
    Femke Hogema
    Het boek Fundament van Succes, van ZZP naar Miljoenenbedrijf is ontstaan dankzij 10 jaar ondernemerservaring, 15 interviews met geweldige ondernemers, én de honderden boeken die ik in de loop van de jaren las! Een aantal van deze geweldige boeken zet ik in dit lijstje in het zonnetje!
    preview
    Leiderschap
    26 oktober 2022
    Eric Koenen
    4-5 minuten leestijd
    In ‘Samen slim’ brengt Koenen inzichten uit veel disciplines samen en laat hij zien hoe we onze collectieve intelligentie beter kunnen organiseren. In zijn preview legt Koenen uit waarom dat belangrijk is.
    video
    Leiderschap
    26 oktober 2022
    Frank Vogt
    Leiders worden niet geboren en ook niet gemaakt: leiderschap ontwikkelt zich in ieder van ons. En net zoals DNA ons als mens uniek maakt, zo zijn we ook allemaal unieke leiders. Frank Vogt vertelt in zijn boek DNA van leiderschap over vijf constanten en de wijze waarop die het DNA van leiderschap vormgeven. In de Bookchat vertelt Frank over het interview dat de meeste indruk op hem maakte, en hoe je door middel van zijn boek jouw unieke DNA als leider kan ontdekken en ontwikkelen.
    recensie
    Algemeen management
    25 oktober 2022
    Rudy Kor
    5-7 minuten leestijd
    Van der Loo en Davidson hebben een waardevol boek geschreven voor mensen die met of in teams werken: ‘Teaming - De nieuwe realiteit van samenwerken’. Niet vaak zie je een boek met zo’n goede balans tussen theorie, reflectievragen, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Al gaat het over tijdelijke teams, of pop-teams zoals de auteurs het noemen, het is net zo relevant voor mensen die werken in vaste teams. 
    recensie
    Communicatie en media
    25 oktober 2022
    Louis Thorig
    6-8 minuten leestijd
    De mediaoorlog die de VS verscheurt is veel meer dan een concurrentiestrijd om marktaandelen of winstmarges. Het draait eigenlijk allemaal om politieke macht. In zijn nieuwste boek beschrijft Amerikakenner en politicoloog Raymond Mens in detail de opkomst van de verschillende nieuwszenders.
    preview
    Marketing
    25 oktober 2022
    Irene van Cappellen
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Oh, maar deze is al klant…’ belicht Irene van Cappellen door middel van theorie en praktijkvoorbeelden het onderwerp klantretentie van verschillende kanten. In haar preview vertelt ze over haar boek, en waarom retentie juist nu belangrijk is.
    column
    25 oktober 2022
    Joep Schrijvers
    2-3 minuten leestijd
    Op dit moment maakt electoraal-geograaf, Josse de Voogd, dertiger nog, furore. De reden is een nota die hij met René Cuperus schreef over de gevestigden en de buitenstaanders in Nederland. Simpelweg, over de universiteitssteden met haar losgezongen elites en de Almere Havens vol afgehaakte buitenstaanders, over de grote disconnectie.
    recensie
    Verandermanagement
    25 oktober 2022
    Anouk Brack
    4-5 minuten leestijd
    ‘Wat een gedurfde en briljante titel!’ dacht ik toen ik over dit boek van Maaike Thiecke hoorde. Het gaat over hoe je de oude organisatiecultuur uit de vloerbedekking krijgt en de nieuwe erin. Dat is iets wat veel leiders en adviseurs graag willen doorgronden.
    recensie
    Organisatiekunde
    24 oktober 2022
    Henk Jan Kamsteeg
    4-5 minuten leestijd
    Mooie woorden zijn niet genoeg. Bedrijven die ‘voorbeeldig’ willen zijn, zullen naar hun woorden moeten handelen. Het lezen van ‘De voorbeeldige organisatie’ van Naomi Ellemers en Dick de Gilder kan een goed begin zijn.
    recensie
    Leiderschap
    24 oktober 2022
    Sjors van Leeuwen
    11-16 minuten leestijd
    De wereld verandert in snel tempo en de uitdagingen zijn groot. Dat brengt grote onzekerheid met zich mee voor mensen, bedrijven, instellingen én politiek. Wat opvalt is dat veel problemen veroorzaakt lijken te worden door slecht functionerende leiders. Meer dan ooit is er behoefte aan goede leiders die perspectief kunnen bieden. Hoe dat soort leiderschap er uitziet lees je in ‘Goede leiders in onzekere tijden’. 
    interview
    Algemeen management
    24 oktober 2022
    Jeroen Ansink
    7-10 minuten leestijd
    In de organisatie van de toekomst gaat het niet zozeer om teams, maar om teaming, schrijven bedrijfsadviseurs Hans van der Loo en Patrick Davidson in hun nieuwe boek ‘Teaming’. Dat is een manier van samenwerken die spontaan opborrelt, van tijdelijke aard is, en soepel meebeweegt met de dynamiek van haar omgeving. ‘Het gaat er niet zozeer om wat je doet of met wie, maar hóe je het doet.’
    preview
    Algemeen management
    24 oktober 2022
    3-5 minuten leestijd
    Een collectieve ambitie is misschien wel hét geheim om verder te komen als organisatie. Maar wat is (het nut van) een collectieve ambitie en hoe bouw je daaraan? En wat is de rol van de leidinggevende in dat bouwproces? Dick Both en Alex de Bruijn geven in hun boek antwoord op die vragen. Ze vertellen er meer over in deze preview.
    interview
    Verandermanagement
    21 oktober 2022
    Bert Peene
    6-9 minuten leestijd
    Met haar boek Verborgen Verbanden doet Margreet Oostenbrink onder meer een appèl op leiders om dingen binnen organisaties wezenlijk te veranderen. Daarbij is systeemdenken onontbeerlijk. Oostenbrink: ‘Zie je een zwakte in je organisatie, ga er dan maar vanuit dat andere aspecten ook aangetast zijn.’ 
    preview
    Psychologie
    21 oktober 2022
    Wouter de Jong
    4-6 minuten leestijd
    We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd. Daarom schreef Wouter de Jong 'Superkrachten voor je hoofd'. Er is nu ook een grappig spel om samen met je kinderen te spelen. De Jong vertelt erover in deze preview.
    nieuws
    21 oktober 2022
    Marjan Maandag
    1-2 minuten leestijd
    Op woensdagavond 25 mei 1977 rond half elf trok mijn vader in een opperbest humeur de voordeur achter zich dicht om minstens vier porties bitterballen te gaan halen bij Piet, onze plaatselijke patatboer. 
    Interview
    Persoonlijke effectiviteit
    20 oktober 2022
    Hans van der Klis
    6-8 minuten leestijd
    Inspiratie is niet iets wat je zomaar overkomt, het is geen van god gegeven ingeving, maakt hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis duidelijk in zijn nieuwe boek ‘Inspiratie’. ‘Inspiratie is voor iedereen, het is niet voorbehouden aan genieën. Het is er ook voor een ondernemer die een nieuwe groep klanten wil aanspreken, of een reclamemaker die een slogan bedenkt.’
    achtergrond
    Algemeen management
    20 oktober 2022
    Bertrand Weegenaar
    9-12 minuten leestijd
    Corona, inflatie, stikstof en klimaat. Het zijn crisissen die transities noodzakelijk maken. Ze verdienen aandacht en... een verhaal. Deze Uit de boeken richt zich op de vraag hoe realistische en optimistische verhalen een rol kunnen spelen bij de broodnodige transitie. Transities en verhalen hebben namelijk een belangrijke overeenkomst: Ze brengen ons allebei van de ene naar een andere situatie. 
    boekenlijst
    Algemeen management
    20 oktober 2022
    Hans Veltman
    Dit is de lijst van 10 boeken die voor mij het meest waardevol waren. De boeken die mij de meest vernieuwde inzichten brachten. Meestal door ze goed te lezen. En een enkele keer door het boek zelf te schrijven.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden