OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    2784752

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 5 van 140 resultaten
    interview
    Verandermanagement
    19 september 2019
    Peter Spijker
    7-10 minuten leestijd
    Paul van Schaik, Dennis Stout en Alfred Schmits beschrijven in het managementboek Wij is belangrijker dan Why - De prestatiedoorbraak van NS hoe Nederlands grootste vervoerder het voor elkaar kreeg om de prestaties bij NS te verbeteren.
    interview
    Strategisch management
    19 september 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Met de komst van nieuwe technologieën en nieuwe businessmodellen moeten bedrijven innoveren om te kunnen overleven. Ze steken daarom veel tijd en geld in innovatie en leggen meestal de nadruk op de creatieve kant. In Grip op innovatie geeft auteur Jasper Baggerman aan dat innovatie ook een zakelijke kant heeft. Zijn ervaring is dat bij veel organisaties de balans tussen creativiteit en daadkracht ontbreekt. Vernieuwing wordt dan een doel op zich en de resultaten uit innovatie vallen tegen. Hij ontwikkelde de Cycle of Innovation om organisaties gestructureerd en resultaatgericht te laten innoveren.
    interview
    Internet en social media
    12 juli 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    In Blok voor blok gaat auteur Stephen Williams in op de grote impact van blockchain op vrijwel alle aspecten van onze samenleving. Blockchain is in de kern een digitaal grootboek dat gegevens onveranderbaar vastlegt. Met blockchain kun je geld verdienen, maar Williams meent dat de software ook kan worden ingezet om stateloze vluchtelingen en andere mensen zonder geldige identiteit een wettig identiteitsbewijs te geven, de macht van tussenpersonen bij transacties weg te nemen en de besluitvorming in organisaties te democratiseren.
    preview
    Verandermanagement
    18 juni 2019
    Peter Spijker
    1-2 minuten leestijd
    Roger van Boxtel, president-directeur NS, kreeg op 13 juni in de Lutherse kerk te Utrecht het eerste exemplaar overhandigd van Wij is belangrijker dan Why – De prestatiedoorbraak van NS. ‘Ik ben natuurlijk ontzettend blij met dit boek. De auteurs hebben fantastisch werk verricht. Maar ik had het eigenlijk zelf willen schrijven, zo trots ben ik op ons bedrijf’, grapte hij.
    interview
    IT-management / ICT
    4 juni 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    We staan aan de vooravond van de Vierde Industriële Revolutie. Een groot aantal technologieën komt momenteel tot volle ontwikkeling. Hun opkomst gaat leiden tot ingrijpende economische en maatschappelijke veranderingen. In Technologie de baas benoemt Joop Hazenberg een toekomst met ‘menselijke’ robots, zelfrijdende auto’s en volautomatische fabrieken. Hij schetst een volledig gedigitaliseerde maatschappij waar de fysieke en virtuele wereld in elkaar opgaan. Bedrijven die de impact van de nieuwe technologie willen overleven, zullen zich vroeg of laat moeten aanpassen.
    interview
    IT-management / ICT
    28 mei 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    ‘Internet of Things’ (IoT) staat volop in de schijnwerpers. Niet verwonderlijk, want naar verwachting zijn in 2020 circa 95 procent van alle nieuwe producten verbonden met internet. We hebben het dan over ruim vijftig miljard ‘connected’ apparaten. IoT heeft consumenten én bedrijven veel toegevoegde waarde te bieden, stelt Marco Heida in Waardecreatie met het Internet of Things. Bedrijven kunnen met IoT kostenbesparende efficiencyslagen maken en nieuwe businessmodellen genereren. De investeringen zijn gering, want prototypes, testmodellen, sensoren en apparatuur voor IoT kunnen tegen lage kosten worden geleverd.
    interview
    Algemeen management
    1 mei 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Organisaties die data centraal stellen en inzichtelijk maken, werken op een efficiënte, effectieve én voordelige manier aan een continu verbeterproces. In Datacratisch werken stelt auteur Daan van Beek dat organisaties hun prestaties enorm kunnen verbeteren door slim gebruik te maken van data. Met behulp van datagedreven verbetercirkels brengen ze hun dienstverlening op een hoger plan tegen een fractie van de eerder gemaakte kosten. Bovendien krijgen mensen met datacratisch werken de regie terug in organisaties, want besluiten zijn voortaan gebaseerd op feiten en niet langer op meningen of gevoelens.
    interview
    Verandermanagement
    11 maart 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Een groeiend aantal bedrijven en organisaties doet aan cocreatie en werkt samen met eindgebruikers. Ze ontwikkelen producten en diensten die relevant zijn voor consumenten en die hun persoonlijke behoeften vervullen. Maar wat is cocreatie eigenlijk? In de managementliteratuur scharen auteurs onder de ogenschijnlijk uniforme noemer cocreatie vele verschillende zaken. Om daar meer duidelijkheid in te krijgen, introduceerden Stefanie Jansen en Maarten Pieters in 2013 de term ‘complete cocreatie’. In COcreatie revolutie leggen ze uit dat het eenduidige begrip ‘complete cocreatie’ de hoogst haalbare vorm van cocreatie is en leidt tot duurzaam succes.
    interview
    Non-profit
    13 februari 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Nederlandse overheidsorganisaties presteren een minimale voldoende. Verbeterinitiatieven worden na een enthousiaste start doorgaans niet goed doorgezet. In De High Performance OverheidsOrganisatie tonen auteurs Paul-Jan Linker en André de Waal hoe je met een wetenschappelijk onderbouwde aanpak het presterend vermogen van overheidsorganisaties vergroot. Zodat ze steeds meer publieke waarde kunnen leveren, want dát is het uiteindelijke doel.
    interview
    Communicatie en media
    23 januari 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Social media vervullen een steeds belangrijkere rol in het medialandschap. Bedrijven en organisatie beseffen dit terdege. Ze willen social media graag effectiever laten bijdragen aan het realiseren van hun doelstellingen maar weten vaak niet hoe. Koen Jordaans legt in Social shift uit hoe je social media op een gestructureerde wijze strategisch kunt inzetten. Door van je medewerkers merkambassadeurs te maken en op social media authentieke content te plaatsen, vergroot je het eigen bereik en kom je weer in contact met je doelgroep.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    8 januari 2019
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Bij het oplossen van problemen of uitdagingen blijven organisaties vaak steken in bestaande, lineaire denkpatronen. Ze proberen met een rationeel-creatieve aanpak vanuit een verouderd systeem tevergeefs iets nieuws te bereiken. Jenny Elissen stelt in Van Big Ideas naar Giant Leaps - in een split second dat het tijdperk van lineair denken en groeien voorbij is. De wereld heeft daarom behoefte aan kwantumcreatieve concepten met compleet nieuwe mogelijkheden. Ze ontstaan als je de ‘oude’ werkelijkheid loslaat en zonder beperkingen gaat nadenken en fantaseren over een bijna onvoorstelbare ‘perfect world’.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    7 december 2018
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Bij ieder mens zit het wel eens een keer flink tegen in het leven. Een dierbare overlijdt, je werkgever gaat failliet of je huwelijk loopt op de klippen. Tegenslagen overkomen je en vaak is er weinig of niets tegen te doen. Je hebt wél controle over de wijze hoe je er mee omgaat, stellen Benno Diederiks en Hans van Breukelen in Maak je comeback. Ze moedigen je aan om anders te leren denken en anders te leren doen na een tegenslag. Dat is je ‘comeback maken’ en biedt je de kans om al je talenten in te zetten.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    24 november 2018
    Peter Spijker
    1-2 minuten leestijd
    Voormalig topkeeper Hans van Breukelen (62) oogde vrolijk en ontspannen op maandag 19 november in de KNVB Campus te Zeist waar hij zijn nieuwe boek Maak je comeback presenteerde. Naar het podium geroepen door sportjournaliste Barbara Barend nam hij plaats op een stoel en grapte over zijn recente knieoperatie. ‘Blij dat je gekomen bent, Barbara! Ik wilde eerst zelf staand een powerpoint doen met vijftig slides, maar leek me toch niet zo handig.’
    interview
    Marketing
    21 november 2018
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Europa loopt wat achter op de Verenigde Staten en Azië waar al een verstikkende concurrentie heerst in het zakenleven. Goed nieuws, zegt auteur Carole Lamarque in Unfair advantage. Dit geeft je namelijk als ondernemer de tijd om concurrenten de pas af te snijden met een ‘unfair advantage’. Vanuit je extreem unieke identiteit ga je zakendoen en leer je denken als een cheeta. Het jachtluipaard reist met je mee door het boek dat je op een praktische manier helpt om je eigen unfair advantage te definiëren.
    interview
    Psychologie
    12 november 2018
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    We werken hard en leiden een gehaast en overvol bestaan, vaak zonder dit zelf door te hebben. Een succesvol leven is toch immers een drúk leven? We vinden het normaal om elke dag vol te proppen met stress.
    interview
    Personeelsmanagement
    26 oktober 2018
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Aandacht voor een optimale employee journey levert je als organisatie veel op, stellen Sascha Becker en Wenda Bolink in hun boek De employee journey. Meer omzet, minder verloop en minder verzuim bijvoorbeeld. Bovendien ben je daardoor aantrekkelijk voor het juiste nieuwe talent dat nodig is om de ambities van je organisatie waar te maken. Combineer dat met een toenemende wereldwijde schaarste aan talenten en er ontstaat een situatie waarin elke organisatie gedwongen is te investeren in de employee experience.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    12 september 2018
    Peter Spijker
    4-5 minuten leestijd
    We onderhandelen dagelijks in huis en op het werk over de meest uiteenlopende zaken en voelen ons daar vaak onprettig bij. Maarten van Rossum en Tim Masselink, auteurs van Toponderhandelaars, vinden dat jammer. Ze vinden onderhandelen een vaardigheid die je al op school bijgebracht moet worden. De auteurs leiden je in hun boek door de theorie van het onderhandelen en geven je handvatten om ermee te oefenen. Verder beschrijven ervaren onderhandelaars zoals Mark Rutte, Marjan van Loon en Patrick Cammaert hun ervaringen met belangrijke onderhandelingen. Ze geven je nuttige adviezen en tips die voorkomen dat je in de bekende valkuilen stapt.
    interview
    Organisatiekunde
    28 augustus 2018
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Een toenemend aantal bedrijven in Nederland wil naast aandeelhouderswaarde ook maatschappelijke waarde creëren. Petra Hoogerwerf geeft in haar boek Échte winst concrete handvatten hoe een organisatie naast financiële doelen ook maatschappelijke doelen kan nastreven. Maatschappelijk ondernemen is weliswaar moeilijk, maar als je het zevenstappenplan in het boek doorloopt, kun je als organisatie beslist impact voor de samenleving realiseren.
    interview
    27 juli 2018
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    In Holy Fuck schetsen de auteurs Mabel Nummerdor en Jeanneke Scholtens een caleidoscopisch beeld van de toekomst van seks. Met de snelheid van een Japanse bullet train beschrijven beide trendwatchers in dit iconische boek een toekomsttijdperk waarin we uiteindelijk geen mensen meer nodig hebben. Holy Fuck biedt je een verrassend en soms onthutsend venster op de toekomst van seks. Een toekomst die uiteraard voor het individu een enorme impact zal hebben, maar ook voor bedrijven, organisaties en merken.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    16 juli 2018
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Veel Nederlandse werknemers hebben last van hun baas, gaan hierdoor met minder plezier naar hun werk en worden er zelfs ziek van. Ze wensen meer eigen regie en zelfstandigheid, maar de meeste bazen hanteren een leiderschapsstijl die daar haaks op staat. Jolanda Meijer geeft in Slimmer omgaan met je lastige baas aan hoe je minder last krijgt van je baas en de werkrelatie verbetert. Ze schetst ook welke maatregelen je kunt nemen om jezelf te beschermen tegen dominante of zelfs agressieve bazen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden