OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    10998

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 13 van 436 resultaten
    interview
    Werk en loopbaan
    28 november 2014
    Bert Peene
    6-8 minuten leestijd
    De arbeidsmarkt is drastisch aan het veranderen. Het aantal zelfstandige professionals groeit gestaag en volgens Roger Lenssen en Karin Manuel is die ontwikkeling niet meer te keren. Tot het bedrijfsleven lijkt dit echter nog niet helemaal te zijn doorgedrongen en van win-winsituaties tussen aanbod en vraag is dan ook nog nauwelijks sprake. Met hun boek (‘Futuring people’) Dansend naar de toekomst (‘Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland’) willen zij hierin verandering brengen. Managementboek Magazine sprak met beide auteurs over de meerwaarde van de ‘hybride’ professional.
    recensie
    Werk en loopbaan
    27 november 2014
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Zelfstandige professionals hebben de toekomst. Organisaties maken steeds meer gebruik van flexibele arbeidskrachten, terwijl professionals in toenemende mate voor zelfstandig ondernemerschap kiezen. Een win-win situatie lijkt dus geboren. Volgens Roger Lenssen en Karin Manuel is het echter nog lang niet zo ver. Vooral in de samenwerking tussen organisaties en zelfstandige professionals valt nog het nodige te verbeteren. Met hun boek Dansend naar de toekomst (‘Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland’) willen zij daaraan een bijdrage leveren.
    recensie
    Marketing
    17 november 2014
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Tachtig procent van alle innovatieprojecten haalt nooit de markt. Dat is niet alleen zonde van alle energie, tijd en geld, zo oordeelt innovatieauteur Gijs van Wulfen, maar bovendien volstrekt onnodig. In zijn boek De Innovatie Expeditie (‘Een visuele reisgids naar nieuwe diensten en producten’) laat hij zien hoe je met een praktische toolbox innovatie effectief kunt starten en uiteindelijk ook tot een succes kunt maken.
    interview
    Algemeen management
    29 oktober 2014
    Bert Peene
    6-9 minuten leestijd
    Managers liggen al jaren onder vuur. Niet alleen op de werkvloer maar ook in serieuze publicaties. Ze zouden niets toevoegen en dus als ‘laag’ in een organisatie het best kunnen wordt geschrapt. Wie zo denkt, slaat volgens Wouter Fioole de plank volledig mis. Management heeft wel degelijk een toegevoegde waarde, als je maar weet wat je van managers verwacht. Met zijn boek Wat willen we nou van managers? wil hij laten zien dat er veel meer uit management gehaald kan worden dan momenteel gebeurt.
    recensie
    Algemeen management
    22 oktober 2014
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Er wordt ontzettend negatief over managers geschreven en dat is volgens Wouter Fioole niet terecht. Veel van die kritiek komt feitelijk voor rekening van de organisaties waar deze managers werken. Zij verzuimen het management in positie te brengen. In zijn nieuwste boek, Wat willen we nou van managers? (‘Op zoek naar de essentie van organisaties’) laat hij zien hoe management weer waardevol kan worden.
    interview
    Strategisch management
    13 oktober 2014
    Bert Peene
    6-9 minuten leestijd
    Onze samenleving bevindt zich in een kantelfase: van centraal geleid en top-down bestuurd naar bottom-up. In haar nieuwste boek, Wat bezielt ons?, schetst Lenette Schuijt een ontwikkeling waarin een eind lijkt te komen aan een periode waarin falend bestuur, slecht management, fraude en zelfverrijking de gewoonste zaak van de wereld waren. Nieuwe, horizontale verbanden winnen terrein en allemaal hebben ze één ding gemeen: de mens staat weer centraal
    interview
    Communicatie en media
    29 september 2014
    Bert Peene
    5-7 minuten leestijd
    Strategieontwikkeling moet en kan sneller, interactiever. Dat is de mening van communicatiedeskundigen Betteke van Ruler en Frank Körver. Ze ontwikkelden daartoe een methode: Het Strategisch Communicatie Frame. In het gelijknamige boek presenteren ze het frame als ‘hulpmiddel voor ambitieuze professionals die met communicatie het verschil willen maken’. Managementboek Magazine sprak met beide auteurs.
    recensie
    Communicatie en media
    22 september 2014
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Het ontwikkelen van een goede strategie moet sneller en interactiever, vindt Betteke van Ruler. Bovendien moet het resultaat op een A 4’tje kunnen. Daarmee vergroot je de effectiviteit van het uiteindelijke beleidsplan aanzienlijk. In haar boek Het Strategisch Communicatie Frame (‘Praktische methode voor strategieontwikkeling’) beschrijft zij een praktische methode die dat mogelijk moet maken. Vooral voor de communicatieprofessional, maar toch eigenlijk ook voor iedereen die beleid voor de lange(re) termijn moet maken.
    interview
    Verandermanagement
    7 augustus 2014
    Bert Peene
    5-7 minuten leestijd
    De meeste literatuur over verandermanagement is volgens Alexander Groth aan middle managers niet besteed. Ze is vooral te theoretisch. Leidinggevenden in het middenkader willen concrete adviezen over hoe zij het best met weerstand kunnen omgaan en in de praktijk betekent dat volgens hem: omgaan met emoties. Met ‘Leidinggeven aan verandering’ (Handboek voor de middle manager) wil hij dat gemis goedmaken.
    recensie
    Strategisch management
    16 juli 2014
    Bert Peene
    3-5 minuten leestijd
    Middenmanagers vinden onvoldoende houvast in de veranderkundige literatuur. Tot die conclusie komt Alexander Groth nadat hij zich jarenlang verdiept heeft in veranderingsprocessen, en dan met name in de rol die daarin voor leidinggevenden in het middenkader is weggelegd. Met zijn boek Leiding geven aan verandering (‘Handboek voor de middle manager’) wil hij daarin verandering brengen. ‘Concreet change leadership’, daarover gaat het. Ofwel: hoe kun je in ingrijpende veranderingsprocessen effectief met gevoelens omgaan?
    recensie
    Marketing
    26 juni 2014
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Dienstenmarketingmanagement behoort sinds 1994 tot de toonaangevende literatuur van alle commerciële opleidingen in het hoger onderwijs. Dit jaar was het tijd voor alweer de zesde herziene editie. De veranderingen? ‘Internet, internet en nogmaals internet’.
    recensie
    Verandermanagement
    23 juni 2014
    Bert Peene
    3-5 minuten leestijd
    Klassieke organisaties zijn verstrikt geraakt in een web van regels, structuren en prestatie-indicatoren met als uiteindelijk doel: meer en beter. In haar nieuwste boek Wat bezielt ons? (‘Van verstarring naar vitaliteit’) beschrijft Lenette Schuijt hoe het vooruitgangsdenken ons in een wurggreep houdt, wat de gevolgen daarvan zijn én hoe tegelijkertijd nieuwe initiatieven tot ontwikkeling komen die wijzen op een kentering: de vitaliteit in de onderstroom.
    interview
    Communicatie en media
    19 juni 2014
    Bert Peene
    3-5 minuten leestijd
    Effectieve communicatie is het resultaat van maatwerk. Die overtuiging ligt aan de basis van Communicatie Compleet, een serie boeken voor het hoger onderwijs over de basisvaardigheden voor professionele communicatie. Toegepast op diverse sectoren, waardoor een functionele mix van algemene theorie en contextuele communicatie is ontstaan. Deel drie is bestemd voor hulp- en dienstverleners. Managementboek Magazine sprak met de redacteurs die voor de serie verantwoordelijk zijn.
    interview
    Strategisch management
    13 juni 2014
    Bert Peene
    6-9 minuten leestijd
    Cultuurverandering in organisatie is alleen mogelijk door de organisatiecultuur te negeren. Tot die opmerkelijke conclusie komt Rudy Snippe in zijn boek Doorbreek uw bedrijfscultuur (‘Hoe managers organisatieontwikkeling tegenhouden’). Snippe bepleit een paradigmashift die ontwikkeling en innovatie een grotere kans van slagen moet geven dan de tot nu toe meest gangbare benaderingswijzen.
    recensie
    Strategisch management
    4 juni 2014
    Bert Peene
    4-5 minuten leestijd
    Organisatieverandering kan sneller en met meer succes, concludeert Rudy Snippe in zijn boek Doorbreek uw bedrijfscultuur! (‘Hoe managers organisatieontwikkeling tegenhouden’). Dat vereist echter wel een paradigmashift: gedrag in organisaties wordt niet door mensen teweeg gebracht maar door de interacties tussen die mensen. Daarop moeten verandermanagers dus hun aandacht richten.
    interview
    Organisatiekunde
    7 mei 2014
    Bert Peene
    7-11 minuten leestijd
    Performanceverbetering is voor veel organisaties a never ending story. De omgeving waarin zij opereren, verandert voortdurend, maar duurzame verandering is in even zovele gevallen amper meer dan een mooie droom. Marcel van Marrewijk noemt dat nog net niet logisch, maar een verklaring heeft hij wel: er wordt te weinig rekening gehouden met de organisatiecontext. In zijn Handboek organisatieontwikkeling (‘Bouwstenen voor beter organiseren’) reikt hij een raamwerk aan dat het mogelijk maakt daadwerkelijk tot succesvol veranderen te komen: de Cubrix. Met een stevige portie Spiral dynamics in het fundament.
    recensie
    Algemeen management
    19 maart 2014
    Bert Peene
    3-5 minuten leestijd
    Innovatie in het onderwijs is al jaren gebaseerd op externe vergelijking van resultaten. Op rankings dus. Dit leidt tot meer controle van overheidswege, met als gevolg een grote mate van vervreemding onder leraren en leidinggevenden. Volgens Dolf van den Berg is er een nieuwe manier van leidinggeven nodig die minder nadruk legt op beheersbaarheid, maar meer op zingeving. In het onderwijs moet weer ruimte komen voor inspiratie, creativiteit en betrokkenheid.
    interview
    Leiderschap
    3 maart 2014
    Bert Peene
    5-7 minuten leestijd
    De regelzucht in het onderwijs is hem al jaren een doorn in het oog. Ze maakt mensen monddood en dat heeft uiteindelijk desastreuze gevolgen voor de geleverde onderwijskwaliteit. Drie boeken schreef Dolf van den Berg inmiddels over hoe om te gaan met de professionele ruimte voor docenten. Managementboek Magazine sprak met hem over Leidinggevende, wie ben je? Postmoderne visie op leidinggeven in het onderwijs, voorlopig even zijn laatste. Maar het volgende boek komt er weer al aan.
    interview
    Marketing
    25 februari 2014
    Bert Peene
    4-6 minuten leestijd
    Traditionele marketing en sales zijn passé. Klanten zijn kritischer en benutten heel andere informatiekanalen dan voorheen. Het wordt dan ook tijd voor een slimmere commerciëlere agenda. Daarin spelen volgens Paul Hassels Mönning digitale middelen, neuromarketing en klantpsychologie een belangrijke rol. Br@inbound marketing noemt hij het en het succes ervan is al meerdere keren bewezen.
    recensie
    Marketing
    12 december 2013
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Zakelijke markten zijn radicaal veranderd. Klanten geven er steeds vaker de voorkeur aan zich eerst te oriënteren en te luisteren naar ervaringen en aanbevelingen vanuit peer groups. Marketing- en salesteams staan daarom voor een belangrijke keus: nog harder ‘pushen’ in de laatste fase van het koopproces, of zo vroeg mogelijk en vooral geduldig aan een succesvolle zakelijke relatie bouwen. In zijn boek Br@inbound Marketing pleit Paul Hassels Mönning nadrukkelijk voor het laatste. Dat wil zeggen: neuromarketing is het motto.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden